TEMAT: Jaśkowa Polana 2015-2016

Jaśkowa Polana 2015 12 Mar 2016 21:44 #444261

• broja
  • broja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Ogród od nowa
  • Otrzymane dziękuję: 981
Ale słodziak :woohoo: do schrupania normalnie- uwielbiam takie maleństwa :hug:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana 2015 12 Mar 2016 21:50 #444269

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
markita wrote:
Monika-Sz wrote:
markita wrote:
bo potem trzeba było obywatelski obowiązek w mieście spełniać :devil1: ,
Pokarało CIę za wichrzycielstwo i robienie tłoku w centrum :rotfl1: :rotfl1:

A Ty zdaje się nudziłaś się przez część dnia :devil1: , nie mogłaś trochę porobić tłoku w centrum :funnyface: ?

Ja się nudziłam.. :angry: CO miałam robić- jechać popryskać kontr-demonstrantów Promanalem, czy Śnieżką gruntująca ich pochlapać :rotfl1:
Ja dziś popracowałam uczciwie jak dawno już nie miałam okazji :happy-old: Teraz sobie dogorywam na kanapie z czystym sumieniem :whistle:

Romciu, Babcia wygląda jak mama :woohoo: a maluszek przesłodki :hearts:

Jaśkowa Polana 2015 12 Mar 2016 22:50 #444315

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Monika ja Cię nawet rozumiem ;) , też dziś miałam dylematy, bo najbardziej to mnie gnało do ogrodu, ale moje dziecko KONIECZNIE musiało dziś protestować :devil1: , była tak zdeterminowana, że dziennikarz z Wyborczej ją przyuważył i udzieliła wywiadu do gazety :rotfl1:

Jaśkowa Polana 2015 12 Mar 2016 23:12 #444325

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Świadoma obywatelka Ci rośnie,trzeba to pielęgnować .. Moi rodzice chodzili na każde wybory i mi powtarzali ze trzeba chodzić a nie być tumiwisiem ;)
Jednak w weekend bardzo trudno jest mnie wyciągnąć z tej mojej wsi..Te dwa dni tak szybko mijają :placze: a ja bym chciała i z robotą nadgonić..i odpocząć..i towarzysko sie poudzielac.. a jednocześnie nic nie robic :silly:

Z wywiadem niezły numer..bierz autograf zawczasu :funnyface: Niezłe musiała być zaaferowana,skoro reporter wypatrzył! ile Córcia ma lat?
Ostatnio zmieniany: 12 Mar 2016 23:14 przez Monika-Sz.

Jaśkowa Polana 2015 12 Mar 2016 23:16 #444328

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
W tym roku kończy 14, ale wygląda na 11 :happy3: . Wzbudziła zainteresowanie zapewne na fali komentarzy, że w demonstracjach biorą udział zwykle osoby 60+ :happy3:
Bardzo jest zaangażowana i twierdzi, że zostanie politykiem :tongue2: . W sumie jak dla mnie, czemu nie :rotfl1:

Jaśkowa Polana 2015 12 Mar 2016 23:24 #444336

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Podziwiam zapał Młodej.. Mnie od polityki odrzuca raczej.. Na wybory pójdę, czasem posłucham co tam kto ględzi ale generalnie nie lubię tych wiecznych awantur,spierania sie i wciskania kitu ze każdy robi to dla mojego dobra ;)
Odnoszę wrażenie ze w większości to teatr a cała obsada dba o swoje stołki, ubierając to we frazesy.
Wiem,nie wolno mowić ze polityka mnie nie dotyczy bo dotyczy każdego..ale jak dobrze sie żyje w słodkiej nieświadomości :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

Jaśkowa Polana 2015 12 Mar 2016 23:46 #444346

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Dużo jest racji w tym, co piszesz ;) i ja dotychczas też puszczałam jednym uchem te wszystkie przepychanki. Do czasu, bo tak źle jak teraz jeszcze nie było :pinch: . Myślę, że czasy słodkiej nieświadomości minęły :unsure:

Jaśkowa Polana 2015 13 Mar 2016 12:02 #444461

• Roma
  • Roma's Avatar
Basiu, miło,że wpadłaś :kiss3: wiem,że masz dużo pracy i tym bardziej cenię sobie Twoją wizytę.Na kompostownik też zaglądam bardzo rzadko bo jakoś ciągle ten dzień jest za krótki.Obiecuję się poprawić i nadrobić zaległości :)
Edytko,mnie takie maluch jakoś nie pociągają,dopiero jak już umieją pyskować a ja mogę się z nimi dogadać.Zresztą Matką Polką nigdy nie byłam i jak tylko nadarzała się okazja to wykorzystywałam całą rodzinę, kiedy moje dzieciaki były małe :P
Monia, bardzo się irytuję jak czytam,że niektórzy zasuwają w ogródkach a ja siedzę przy :comp: :( ale mam nadzieję iż uda mi się w przyszłym tygodniu nadrobić zaległości.Babcia jest już po 45 a mamusia ma zaledwie 19 (mała wpadka ;) )
Martuś,czym gąbka za młodu... itd.jeśli nie teraz to kiedy? Może i Nina nie wygląda na 14 ale intelektualnie z pewnością ponad to 14 i to bardzo.

Życzę nam wszystkim sympatycznej niedzieli i zmykam gotować niedzielny obiad :bye: :bye:

Jaśkowa Polana 2015 13 Mar 2016 12:48 #444475

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Romuś, u mnie też zimno i wilgotno, więc z ogrodu nici, ale bardzo się nie przejmuję, bo u mnie też dzisiaj spędza dzień malutka Alusia, moja wnuczka. Właśnie wróciliśmy ze spacerku; mimo zimna uznaliśmy, że dziecko musi pooddychać świeżym powietrzem, a teraz Ala zajada wczesny obiadek, na pierwsze, drugie i deser - mleczko mamusi :hearts:
Pozdrawiam cieplutko :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Jaśkowa Polana 2015 13 Mar 2016 12:51 #444477

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
Roma też nie zasuwam ,siedzę przy :comp: w tzw międzyczasie doglądam obiadku.Nadrobimy zaległości :)
Miłej niedzieli.
Myślałam,że babcia to mama Jaśka :)
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...

Jaśkowa Polana 2015 13 Mar 2016 16:17 #444549

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Romciu :)
Wkleiłam u siebie proporcje do oprysku winorośli. Często się czuję bezradna i nie mam pojęcia czym prysnąć, gdy w ogrodzie coś złego się dzieje. Szukam wtedy i czytam, a i tak nie zawsze dobrze trafiam. A już te wszystkie opryski profilaktyczne, czarna magia!!
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana 2015 13 Mar 2016 16:25 #444552

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Słodki Jasio :hearts: dumna młoda babcia, ale i prababcia też dumna bo się chwali i cieszy z odwiedzin prawnuka :hearts:
Zimno jest to i lepiej siedzieć teraz niż potem jak rzeczywiście zrobi się wiosna :comp:

Jaśkowa Polana 2015 13 Mar 2016 18:19 #444591

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Witaj
Piszesz,że bojkotujesz święta :comp: u mnie nie przejdzie bo...ja je lubię.Ten zgiełk,zmęczenie i ulga jak już wszystko na stole.To tylko dwa dni w tym jeden intensywny ale i okazja widzieć wszystkich przy stole.Rodzina się kurczy- starszyzny już nie ma i my dla dzieci tą starszyzną teraz jesteśmy.W tym zwariowanym świecie i niepewnym jutrze te dni jak katharsis są
Maleństwo cudowne kolejny członek do miejsca przy stole :flower2:
Nadal zimno nadal w domu :jeez: potem zrobi się ciepło i będzie trzeba gonić

Jaśkowa Polana 2015 13 Mar 2016 18:47 #444613

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83168
Monika-Sz wrote:

Romciu, Babcia wygląda jak mama :woohoo: a maluszek przesłodki :hearts:
Dokładnie to samo mi się nasuwa. Chyba w przedszkolu ta "babcia" została mamą. :happy4:
Romo - jesteś bardzo rozsądna, siedząc w domu. Moje wyczyny ogrodnicze pokarało paskudnym wirusem...

Jaśkowa Polana 2015 14 Mar 2016 13:52 #444892

• Adela
  • Adela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Pamiętajcie o ogrodach
  • Otrzymane dziękuję: 374
Romko, witam się z Tobą po obejrzeniu Jaśkowej Polany :bye: Przybyłam, zobaczyłam i wprost zakwiliłam z zachwytu, w jakim pięknym miejscu mieszkasz :woohoo: Aż Ci zazdraszczam troszkę :oops: A fakt, że masz jeszcze koniki i teren do jazdy sprawił, że oszalałam. Koniki, to mój konik :whistle: Ach, jeździło się po takich lasach i polach, chociaż prawdę mówiąc, jakiś czas temu to było. Oj, było, było... się pięknym, młodym i szalonym :drink1:
Z przyjemnością będę zaglądać do Twojego ogródka i śledzić nowe ogrodowe poczynania. Serdeczności :flower2:
Ostatnio zmieniany: 14 Mar 2016 13:55 przez Adela.

Jaśkowa Polana 2015 14 Mar 2016 16:59 #444941

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Jasio śliczny :)
Ja też pomyślałam, że na zdjęciu jest z mamą.
Na jednym ze zdjęć zobaczyłam fajne kwiatowe kule. Podobają mi się i zapisuję do pomysłów do skopiowania :)

Jaśkowa Polana 2015 14 Mar 2016 22:41 #445145

• Roma
  • Roma's Avatar
Dalu,nasza pierwsza wnuczka przyszła na świat jak miałam 48 lat, nie posiadałam się z radości zupełnie odebrało mi rozum,zachowywałam się irracjonalnie.Nieprzemyślane i niekoniecznie potrzebne zakupy,bieganie do dzieciaków przynajmniej 2 x na dzień aż wreszcie zięć delikatnie dał mi do zrozumienia,że już dawno skończył 18 lat i z pewnością da sobie radę bez mojej stałej "opieki" potem rodziły się kolejne wnuki i kolejne aż pojawiło się ich na świecie dziewięcioro :) a teraz przyszła kolej na prawnuki i tu niespodzianka,już się nie cieszę :teach: :P
Mogłabyś Dalu już otworzyć swój wątek,jakoś tam mi się trochę ckni to Twoich zacienionych zakątków :)
Iwonko,nic a nic mi się to nie podoba,po pierwsze primo, boli kręgosłup,po drugie primo, ciągle coś podżeram z nudów a po trzecie primo, robota na ogrodzie czeka,potem wszystkie prace na raz się zwalą a latka już nie te :teach: :cry3:
Lucynko,dziękuję za wiadomość na temat oprysków,już byłam u Ciebie i sobie skopiowałam :) Mam ten sam problem z terminami oprysków i ze środkami,dlatego zrobiłam sobie w excelu tabelkę i zaglądam do niej prawie codziennie coby czegoś nie przegapić.
Maju,to czekanie i wyglądanie wiosny zaczyna mnie już wkurzać,tym bardziej,że luty prowokował do prac ogrodowych a teraz trzeba siedzieć w domu.Wyszłam dzisiaj do ogródka,zdążyłam podsypać drzewka owocowe i co? zaczęło padać przy temp. +1 toż to horror :evil:
Olu,nie wiem co mnie naszło w tym roku,święta u nas były zawsze celebrowane a w tym roku jakoś nie mogę się zebrać w sobie.Może problem leży w tym, że dzieciaki wyemigrowały w różne strony i w tym roku jakoś nie mogą zebrać się do kupy. :(
Aniu,babcia ma 45 na karku ;) mama zaledwie 19 no cóż niektórym zegar biologiczny(brak logicznego myślenia) zaczyna bić bardzo szybko :jeez:
Witam Cię Arleto na naszych "włościach" :flower1: To prawda,miejsce jest urokliwe.jeśli kochasz konie i do nich tęsknisz to zapraszam do nas na kilka dni,będziesz mogła wrócić choć na chwilę do przeszłości :)
Dorotko.te kule i jeszcze kilka bukiecików robiła nasza forumowa koleżanka,ma złote ręce,dziewczyna.Córka ma moje geny i dlatego tak dobrze wygląda :P
Dzisiaj znowu zmarnowany dzień,zdążyłam przed deszczem jedynie zasilić drzewka owocowe.Jak pogoda w najbliższych dniach się nie wyklaruje to ja "pójdę z torbami"
z nudów siedzę przy :comp: i zamawiam a konto już prawie puste :jeez: :club2:
Zafundowałam sobie klękosiad bo poprzedni już rok temu mi się rozleciał.

Ogrodowo również nie próżnowałam :jeez: dzisiaj na tapecie były, nawozy,rękawice ochronne,trochę sprzętu podręcznego.

Jaśkowa Polana 2015 15 Mar 2016 07:31 #445196

• elzbieta1
  • elzbieta1's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 122
U nas wczoraj była przerwa w opadach, nawet słoneczko się pokazało, zrobiłam oprysk olejowy :dance: za to dziś :supr3: wszystko przykryte białą pierzyną i z oprysku chyba nici :think: Wszystkie dzisiejsze plany ogrodowe ... :fly: Romciu sprzęcik fajny a co jeszcze zamówiłas? :wink2:
Pozdrawiam Elżbieta
Ostatnio zmieniany: 15 Mar 2016 07:37 przez elzbieta1.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.752 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum