Dalu łubiny faktycznie mocno niedoceniane są. Szkoda, bo to przepiękne rośliny i jeśli przycina się przekwitnięte kwiatostany dosyć długo kwitną
.
Edytko styropian pod basenem od kilku lat stosują nasi znajomi. Jest on głównie izolacją od ziemi - czyli woda wolniej się wychładza. Dodatkowo jest zdecydowanie miększy, więc przyjemniej się chodzi po dnie basenu. Dodatkowo dno jest w pełni zabezpieczone przed niespodziankami z naszego gruntu - ziemię mieliśmy nawiezioną, a wraz z nią wszelakie "dobrodziejstwo"... z kawałkami szkła łącznie
. O tak przygotowanym miejscu pod basen myślałam już ze dwa lata, ale zawsze jakoś się nie składało. Teraz nareszcie już jest
.
Martusiu szczerze mówiąc gdybym miała trzy lata temu tyle rozumu co teraz mielibyśmy basen wkopany. Jest jak jest - jestem zadowolona z tego co jest
. A to "królewskie" miejsce po prostu w końcu nie jest prowizorką
.
Romciu Sebastian od początku tego sezonu mocno jest zaangażowany ogrodowo
. Skubaniec nawet nazwy roślin zapamiętuje
. Co więcej codziennie robi obchód i zdaje mi relację co nowego zakwitło
. Posadził (a wcześniej wybrał! ) trzy duże drzewa
. Może to kryzys wieku średniego?
Monisiu ja nie będę trawy zrywała, bo mąż obiecał, że to on to zrobi
. Ja tylko wytyczę kształt rabaty. Ale to jeszcze nie teraz
- na razie inne zajęcia zbyt mocno nas angażują. Myślę, że dopiero pod koniec lata się za to zabierzemy.
Monika cieszę się, że to miejsce nie tylko mi się podoba
. Wydaje mi się, że powinno wyglądać nieźle
.
Pawełku Sebastian robił wszystko z własnej woli. Sam się tego podjął. Jak zaczęłam to kazał mi to zostawić i powiedział, że on to zrobi
. Na rybach był chyba 3 razy - za dużo ma pracy w pracy
i jak już złapie chwilkę wolnego to nadgania prace przy domu. Myślę, że w wakacje sobie odbije i pojeździ z wędkami
.
Coś ostatnio nie mam weny na pisanie w wątku
. Jakoś tak wychodzi, że sporo w ogrodzie się dzieje, ale ze zdjęciami jestem na bakier
. Dziś specjalnie - korzystając z chwilki wolnego - wyszłam do ogrodu żeby cyknąć dla Was foti
.
Zapraszam zatem do oglądania
.
Na początek wiadomo co... RÓŻE
Teraz trochę powojników
Krzewuszki w tym roku zachwycają
Zaczęły kwitnąć też pęcherznice
A poza tym kwitnie sporo innych piękności
Irysy...
Piwonia... jestem nią absolutnie oczarowana i zdecydowanie musze mieć więcej piwonii w ogrodzie
.
CDN... bo mi się fotki nie zmieściły