Dzień dobry Państwu
U nas dziś w nocy spadł śnieg - cienka warstwa, ale przy zaledwie +1st utrzymywała się przez jakiś czas...
Takie okoliczności pogodowe nie nastrajają zbyt dobrze.
Czekam niecierpliwie na wybuch prawdziwej, ciepłej wiosenki.
Muszę dziś zrobić zakupy przedświąteczne. Nie przygotowuję co prawda fury jedzenia, ale coś tam w garach będę mieszać
Nie chce mi się...
Życzę Wam dobrego dnia! Już mamy czwartek
Beti, sytuacja z sąsiedztwem bardzo przykra i denerwująca. Jest szansa na polubowne załatwienie drażliwych tematów, czy raczej odczuwasz wrogie nastawienie? Ja bym chyba próbowała się dogadać, ale też nie znam poziomu Waszych relacji... Jeśli to taki mały odwet, to bardzo nieładnie z ich strony...
Mebelki pokażę, jak sfotografuję
Musi być jednak ładnie, bo póki co, jestem obrażona na 'zewnętrze'
Sprzątasz? Może wpadniesz i do nas?
Gosiu, u nas bardzo silnie wiało nocą, aż spać nie mogłam.
Mam nadzieję, że po świętach a pogoda się uspokoi... jest mi zimno i nie mam na nic ochoty.
Moniko, postaram się dziś zrobić zdjęcia, jeśli aura dopisze... póki co nie pada, ale nie wiem, czy będzie nastrój na wychodzenie do ogrodu. Jakoś oklapłam.
Skąd wiesz, że zamówiłam takie meble, o jakich Ty marzysz?
Gusta są bardzo różne... może wymyśliłam coś zupełnie od czapy?
Moni, widzę, że masz sporo planów drzewiastych... ja mogę tylko im przyklaskiwać i doradzać, by bezwzględnie sadzić. Są drzewa, które nie wyrastają na giganteusy i swoją interesującą formą oraz ubarwieniem liści mogą przepięknie zaakcentować ramy ogrodu. Polecam klony - to w mojej subiektywnej opinii najpiękniejsze drzewa.
Szkoda, że masz mało takich szkółek, które oferują materiał szkółkarski w postaci drzew. W promieniu 10-15km mam przynajmniej trzy-cztery takie miejsca, więc naprawdę mogę wybierać. Ja muszę roślinę zobaczyć na żywo, zwłaszcza większą. Nie wyobrażam sobie zamawiania przez internet, chociaż domyślam się, że wielokrotnie można być z takich zakupów zadowolonym. Ja nie mam zaufania... muszę widzieć, jak jest wyprowadzone, jak szczepione etc. Słowem, jeżdżę, a nie klikam - tak już mam.
Powodzenia w wyborach! Jeśli mogę doradzić, pisz... Mebelki pokażę
Kasik, witaj czwartkowo!
Jak nastrój? Wyjeżdżacie już jutro?
Ambrowca dostałam od Asi0809, jako odnogę od jej drzewa... niestety nie przeżył zimy ;-(
Jednak mam go cały czas w planach - myślę sobie, że kupując spore drzewko mam dużo większą szansę na utrzymanie go przy życiu.
A propos Globosum, to ja planowałam w przedogródku Brilantissimum. To jest absolutnie zachwycający klon.
W rezultacie posadziłam nutkaja-olbrzyma, ale Brilantissimum (wraz z ambrowcem) wciąż jest w planach... Chyba jako ostatnie już drzewa, bo skończyło mi się miejsce...
Kasik, Ty masz jeszcze miejsce na drzewa?
Mebelki będą, postaram się sfotografować