TEMAT: Ogród Aguniady cz. 3

Ogród Aguniady cz. 3 08 Lut 2015 22:57 #338699

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Fajny wypad w bardzo ciekawy teren, a zdjęcia robisz wspaniałe :bravo:
Ja to bym zamieszkała w takiej wyludnionej wsi, przynajmniej jest tam cisza i błogi spokój :bad-idea:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 3 08 Lut 2015 23:17 #338701

• alana
  • alana's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 80
Cześć Aga! :)
Wstyd dopiero teraz się odzywać, ale już ponad pół roku temu szukałam Ciebie na poprzednim forum, a odnalazłam tutaj i tak sobie cichaczem do Ciebie zaglądam regularnie (i kibicuję ;)). Aż dzisiaj mnie natchnienie złapało, bo nie można przejść obojętnie obok tak pięknych fotografii, nie mogę od nich oczu oderwać. Fajną miałaś "wycieczkę" przyjemne z pożytecznym ;)
Pozdrawiam, Ala :)

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 08:47 #338722

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Dzień dobry poniedziałkowy!
Czytam i przede wszystkim widzę, że za Tobą niesamowity weekend. Zazdroszczę takiego pleneru - piękne widoki, a do tego zapewne solidna dawka wiedzy.

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 08:50 #338723

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 62
Aga, śnieżne dzień doberek poniedziałkowe. Za oknem pięknie, zimowo, szkoda tylko, że nie było tak na święta, mam żal do Matki Natury.
Zdjęcia przepiękne, zresztą okolice zdaje się cudowne, nigdy nie byłam w tamtych rejonach. Najdalej wypuszczam się do Lublina.
Ale postanawiam to nadrobić, w związku z czym plan jest taki: w tym roku jedziemy do Szczecina i cofamy się w stronę Gdańska, cały czas bez wcześniejszych rezerwacji, troszkę pobędziemy tu, troszkę tam (czas 10-14 dni). Potem (w następnym roku) trzeba będzie pewnie zaliczyć jakieś zorganizowane wakacje, za to znów w następnym sezonie kolejna część Polski czyli Dolny Śląsk i znów coś zorganizowanego, potem Mazury koniecznie itd.
M na ten wypadł zgodzony, nic nie zaklepaliśmy w biurze podróży poza Madrytem w maju (to w ramach robienia 1-2 miast europejskich w roku, wówczas jeździmy bez dzieci, już od kilku lat), natomiast jeśli przez te dwa tygodnie będzie lało to.... Wstępnie nastawiam się na sierpień, mam wrażenie, że jest mniej deszczowy niż lipiec, ale jak będzie to się okaże.
Szkoda tylko, że zdjęć takich pięknych nie przywiozę.

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 10:36 #338740

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

W Warszawie pada gęsty śnieg, także zima wciąż trzyma :)

Poniedziałek ciężko się rozkręca, ale nie jest najgorzej. Mam nadzieję wytrwać do 16 w jako takiej kondycji. Wciąż żyję wspomnieniami z Podlasia i przepięknych krajobrazów.

Bogusiu, o minionych świętach już nie myślę, wszak przed nami kolejne, wielkanocne. Oby wtedy była już prawdziwa, ciepła wiosna.
Macie bardzo fajny plan na zwiedzanie. Ja uważam, że w Polsce jest wiele pięknych miejsc i jeśli nie ma się parcia na zagraniczne podróże, to w kraju jest co oglądać. Mnie potrzeba ciszy i spokoju, więc nigdzie daleko się nie wybieram.
Co dziś gotujesz?
Asiu, dzień dobry! Tak, weekend obfitował we wrażenia, dużą dawkę wiedzy i zastrzyk ogromnej inspiracji. Dziś w pracy?
Alu, jak miło Cię widzieć i czytać! :)
Mam nadzieję, że częściej będziesz tu do nas wpadać z ogrodowymi i nie tylko opowieściami :)
Cieszę się, że zdjęcia z Podlasia przypadły Ci do gustu - zrobiłam ich bardzo dużo, bo naprawdę było się nad czym pochylić.
Pozdrowienia!
Majutek, ja też chętnie przeniosłabym się do takiej wsi... cudne widoki, spokój, cisza, przestrzeń, wolność... tylko z czego żyć?

Dobrego poniedziałku!

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 10:51 #338744

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Kurcze, a ja za żadne skarby świata nie chciałabym mieszkać gdzieś na wygnaniu :oops: . W zupełności wystarcza mi strefa podmiejska Warszawy :tongue2: . Blisko mam do lasu, nad wodę i do centrum :silly: .

U mnie też sypie od samego rana. Może w końcu będzie z czego bałwanka ulepić :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 10:55 #338746

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 62
Na obiadek w planach dziś taka zupka jarzynowa do której dodam troszkę soczewicy i zrobię do niej kulki mięsne z udźca indyczego. Na drugie tarta z brokułami, serem pleśniowym i wędzoną piersią indyka. Kompot z mirabelek.
Kurczaki, ten czwartek to już tłusty! Jakoś szybko zleciało. Tak chce mi się już do ogródka, ostatnio chodziłam koło hortensji, już planowałam którą jak przyciąć. Dobrze, że choć klony zdążyłam podciąć.
Jeszcze z godzinę tak popada i będę musiała się za łopatę złapać...

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 11:01 #338749

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aguś u nas leży tego białego sporo i znowu ciągle sypie, mam dość tej zimy :mad2:
Żyć na wygnaniu miałabym z czego, co prawda skromnie, ale można coś wyhodować w ogródku czy w chlewiku a do centrum wcale mnie nie ciągnie :P

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 21:44 #338946

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
I tu się zgadzam z Majką......do tego zbierać trawy, kwiaty suszyć, barwic, mydełka robić......czytając Sielskie życie widzę, że różne pomysły są na takie życie.....potrzeba odwagi i wsparcia drugiej osoby...a tu już gorzej :think: :whistle:

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 22:12 #338955

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Niezły kawałek Cię poniosło od domu na weekend, ale widzę, że warto było :hearts:
Ty w plenerze, ja na balu - jakże różne doznania. Muszę się jednak pochwalić, że i spacer nad wzburzonym sztormowym morzem zaliczyłam.

Dzięki za wspaniałe fotki, jak to miło oko nacieszyć. Uwielbiam wypady w dzicz :P
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 22:24 #338963

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Lucynko, byłaś na karnawałowym balu, czy z innej okazji?
Dzicz może nie, ale wsi spokojna, wsi wesoła - jak najbardziej do mieszkania. Oczywiście, teoretycznie mieszkamy na wsi, ale taka prawdziwa wioseczka, to byłoby to!
Ewuniu, ja chciałabym tak samo! Dla mnie pisane jest życie pozbawione korpo-stresu.
Może kiedyś się uda :)
Majutek, obawiam się, że póki franek szaleje, nie mam szansy na zrobieni takiego kroku...
Zresztą, nie mam pewności, czy PanM by chciał... z drugiej strony, nie raz sobie rozmawiamy o ucieczce w Bieszczady :)
Trzeba marzyć!
Bogusiu, obiadek zaplanowałaś pyszny :)
Ja robiłam zapiekankę z ziemniaków, brokułów, papryki, szalotek, kurczaka i chudej kiełbaski. Wyszła znakomita, i jeszcze na jutro zostało.
U mnie ogród pod śniegiem, więc na razie prac nie planuję, ale na weekend zapowiadają +6st!
Dorcia, bo Ty lubisz ruch - coś się musi dziać!
A ja to wiesz - nuuudy! ;-)

I jeszcze nieco obrazków:

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 22:56 #338979

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak cudnie!!
Zaskoczył mnie jednak widok niezamarzniętego jeziora. W zasadzie nie powinien mnie dziwić biorąc pod uwagę temperatury, ale u nas jeziora pozamarzane, choć temperatury prawie ciągle powyżej 0 i to dziwi mnie znacznie bardziej :happy:

Aguś :) Byłam na balu karnawałowym Klubu Wysokich B) Wyjazdowym, weekendowym :)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 23:07 #338983

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Lucynko, na Podlasiu spadł śnieg dopiero z soboty na niedzielę. Wcześniej było naprawdę ciepło jak na te rejony.
Bal klubu wysokich? :)
Wow - musiało być super :D
Ostatnio zmieniany: 09 Lut 2015 23:23 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 23:26 #338988

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Też natknęłam się na prognozę.. albo raczej obietnicę ;) przedwiośnia od połowy lutego.. Zimę już widziałam, śnieg był- można więc odklepać tę porę roku :happy3:

Kolejna porcja nastrojowych fotek- jak z żurnala :whistle:

Wspominasz mieszkanie na wsi.. ja lubię tą naszą wieś cywilizowaną- do sklepu blisko, miasto też prawie pod nosem.. apteka, szpital.. dobrze tak mieć wszystko pod ręką. Troszkę bym się bała mieszkać w takiej prawdziwej głuszy..albo wioseczce na uboczu.. Ale ja tchórz jestem i boję się ciemności :lol:

Chyba odwilż naprawdę się zbliża.. śnieg z hukiem zjeżdża z dachu- jak dla mnie może zjeżdżać w ogóle ;)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia jutro- oby był lepszy, niż dziś.. :jeez:

Ogród Aguniady cz. 3 09 Lut 2015 23:28 #338991

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja zauważyłam już kilka lat temu, że te bieguny zimna nam się w kraju pokiełbasiły. Zimy nie takie siarczyste mają. Majowe przymrozki zwykle w innych regionach szaleją, ich mijają... Lata często dużo piękniejsze nią u nas... Wg moich obserwacji biegun zimowego zimna przesunął się na Lubelszczyznę i pod Rzeszów. Za to lata tam mają niezwykle upalne, czego im szczerze zazdroszczę.

Bal był super, to fakt, a ja na nim czułam się wspaniale, bo byłam jedną z niższych uczestniczek i wreszcie nie czułam się taka wielka. Szpilki były obowiązkowe :wink4: co było nie lada wyzwaniem dla osób nigdy w szpilkach nie chodzących :happy4:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady cz. 3 10 Lut 2015 07:37 #339039

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, z tym moim umiłowaniem ruchu to nie przesadzajmy :happy: . Ja lubię po prostu okolicę, w której mieszkam ;), choć są rzeczy, których tu nie lubię :tongue2: . Nie bez znaczenia jest to, że z korporacyjnego mętliku wyrosłam 8 lat temu i powiedziałam nigdy więcej! Może w tym tkwi odpowiedź czemu bym nigdzie nie uciekła? :think:

Wtorek już... a jak wiadomo, we wtorek (który jest przecież prawie środą :wink4: ) i w piątek dobrego początek :happy4: .
No to miłego dnia :flower1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogród Aguniady cz. 3 10 Lut 2015 07:51 #339043

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Ooo... był bal dla high society! :P
A ja, podobnie jak koleżanki, wczoraj chodziłam tak negatywnie naładowana, że w zasadzie lepiej byłoby uznać, że wczorajszego dnia nie było :mad2:
Do tego doszedł uporczywy ból głowy, wieczorem złamałam się i wzięłam tabletkę, po czym już o 22-giej (jak pan Bóg przykazał ;) ) odpadłam...
Niestety, już teraz czuję niepokojące ćmienie powyżej lewej brwi... powtórka z rozrywki? :angry:
Lepszego... :kiss3:
Pozdrawiam - Gosia

Ogród Aguniady cz. 3 10 Lut 2015 07:58 #339045

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Balu zazdroszczę, lubię bale :lol: , ale przez ostatnie dni nie nadawałabym się na takie imprezy zupełnie :huh: . Trzydniowa migrena rozłożyła mnie na łopatki, że nawet wczoraj w pracy nie byłam :unsure: Dziś wracam do żywych :lol: A jak u Ciebie Aguniu? :flower1:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.613 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum