TEMAT: Ogród Aguniady cz. 3

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 20:27 #353628

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Policzyłam zdjęcia. Jest to jedenaste zdjęcie. :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 20:32 #353630

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Inuś, przepraszam, powiedz jeszcze na której stronie, bo się pogubiłam :oops:
Dorciu, dla nas spalinowy to również zbyt duży wydatek... dobre tysiąc złotych trzeba wydać, więc póki co, męczymy się z kablem, ale raz w roku można... Daj znać, jak szybko się załamałaś efektem ;-)
A tak na serio - będzie Pani zadowolona!

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 20:37 #353634

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
właśnie na tej ,na której piszemy . Na poprzedniej też było zdjęcie. Trochę Cię męczę ale zaintrygował mnie ten kwiatuszek a może to nie jest kwiatek :oops:

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 20:45 #353643

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
inag1 wrote:
właśnie na tej ,na której piszemy . Na poprzedniej też było zdjęcie. Trochę Cię męczę ale zaintrygował mnie ten kwiatuszek a może to nie jest kwiatek :oops:

az z ciekawości przewertowałam zdjęcia w poszukiwaniu kwiatka. Czy Ty Inuś nie pytasz o szyszkę na pączkującym modrzewiu..? bo to chyba to..:think:

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 20:46 #353644

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ino, jeżeli masz na myśli 11ste zdjęcie z drugiej, popołudniowej serii zdjęć dzisiejszych, to jest to świeży zalążek przyszłej szyszki modrzewiowej :)

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 20:58 #353655

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: zdążyłam przyjrzeć się gałązce i rozpoznałam modrzew ale żeby tak wyglądały szyszeczki. :) Miałam w ogrodzie modrzewia -olbrzyma i trochę za wysoko było do szyszek a nowemu daleko do szyszek. A już myślałam ,że odnalazłam u Ciebie jakiś nieznany mi krzew o ciekawych kwiatach. Jakie ogromne rozczarowanie. :jeez: :happy:

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 21:27 #353672

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ino, swoim rozczarowaniem obudziłas we mnie chęć zakupu jakiegoś mega oryginalnego w kwitnieniu krzewu :P
Moniko, świetne oko :)
A Ty masz jakiegoś modrzewia u siebie?

Ogród Aguniady cz. 3 29 Mar 2015 22:30 #353706

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Samotnie, zimno, wietrznie, ale trochę pochwastowałam i wykopałam do doniczki kępę pierwiosnków, żeby w nadchodzące 'zimowe' święta mieć odrobinę wiosny w domu :wink4:
Odpoczęłam sobie od roboty domowej, panowie byli na rolniczej wycieczce a ja mega luz w błogim spokoju :lev: jak dobrze pobyć czasami w samotności :lol:

Ale te pajenczynowe zdjęcie mnie powaliły :supr3:

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 08:44 #353754

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Wczesny poranek pod Warszawą bardzo wietrzny i deszczowy, ale zaczęło się przejaśniać, gdy dojeżdżałam do biura i teraz niebo robi się miejscami błękitne :)
Może jest szansa na chwile ze słońcem?

Dziś po pracy rozsypuję resztę nawozów... akurat pora świetna, bo ma popadywać...
Zresztą, już dziś po nocy z deszczem widać wyraźnie, jak przyroda nabiera zielonych rumieńców!

Zostanie nam oczyszczenie oczka i... zabieramy się za rabatę północną :dance:

Dobrego tygodnia!

Majutek, u nas wczoraj było całkiem przyjemnie... miałam w planach pracę w ogrodzie, ale nie wyszło i w sumie byłam z tego zadowolona. Muszę się nauczyć odpoczywać ;-)
Chwile samotności - dobra rzecz! Mnie wystarcza niedzielna poranna kawa, a potem zaczynam szukać towarzystwa ;-)
Wnuki zdrowe? Ty z M. już w pełni sił?

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 10:30 #353772

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguniada wrote:
Moniko, świetne oko :)
A Ty masz jakiegoś modrzewia u siebie?

Jeszcze nie, ale wiem już, gdzie posadzę :silly:

Za oknem paskudnie- wiatr, deszcz..i ciemność widzę, ciemność :unsure: Szybkiego dnia w pracy! :bye:

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 10:34 #353773

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Jaką odmianę bierzesz pod uwagę?
W Warszawie trochę chmur, ale jest sporo słońca... i nie pada :)
Udanego również, Moniko!

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 10:41 #353777

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Niedługo ruszam, to sprawdzę :P Obym deszczu za sobą nie przywlokła :jeez:

Jaki modrzew.? Odmiany żadnej- zwykły rosnący do góry :lol: Nie chcę szczepionego/płaczącego, tylko kolejne "drzewo".. one chyba nie mają odmian..? po prostu modrzew europejski :think:

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 10:43 #353778

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Oczywiście, że są odmiany :)
Powodzenia w wyborze i nie ściągaj za sobą deszczu!

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 12:19 #353789

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Dzień dobry Agniesiu :flower1: Jak tam Twoje samopoczucie ? A głowa Ci odpuściła ? Ja dziś mam ostatni dzień laby ,więc postanowiłam ,trochę ogródków odwiedzić .Na dworze sama wiesz ,jak jest i nie szykuję się dziś na ogrodowanie .Mówi się trudno .Przysłowie z robotą i zającem ,jak najbardziej aktualne .Okropnie wieje i liczę na to ,ze może ten wiatr mi trochę zamiecie :rotfl1: Okoliczne drzewa bardzo się starają ,aby liście miały świetne miejsce do pobytu ,czyli w moim ogrodzie :evil:Trzymaj się Aga ,przed nami gorący okres przedświąteczny ,ale za to potem cała rzeka przyjemności i radości. :hug:

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 14:06 #353818

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Agusia :hug: upału nie ma, chłodno, wilgotno, to dobre na urodę :whistle:. Mam nadzieję, że samopoczucie nie jest najgorsze, choć dla meteopatów prognozy smętne. Już sobie wyobrażam, jak znowu poszalejesz z dekorowaniem domu i ogrodu. Czekam na zdjęcia. Ja nic nie robię oczywista, oczywistość! Kochana moja łapa :devil1:
Sarcia w trawach przekochana :kiss3:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Ostatnio zmieniany: 30 Mar 2015 14:07 przez hanya.

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 14:19 #353821

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Uprzejmie donoszę, że wyjeżdzając zabrałam słońce.. a w Wawie zastałam deszcz :funnyface:

Zwykłe modrzewie też mają odmiany :blink: Na szybko kilka dni temu zerkałam na oferty szkółek i mają opis "modrzew europejski"- bez nicku ;) No nic- jak będę gotowa do zakupu, to zobaczę, co będą w ogrodniczym rozdawać :lol:

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 19:08 #353882

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Prawie dobry wieczór, chociaż jeszcze zachodzi słońce!

Ależ dynamiczna dziś, iście bollywoodzka pogoda. Nie miałam świadomości, że jest tak zimno! Wychodząc z biura głowę mi urywał wiatr, słońce świeciło w oczy, na przemian z zacinającym deszczem. Uff, ledwie żyję! W każdym razie, plany związane z rozsypywaniem nawozów odłożyłam - nie da się pracować w takich warunkach :jeez:

Miałam dziś ciężki dzień w pracy, ale okraszony niezwykle cudownym momentem - w listopadzie jedziemy na koncert Brit Floyd, do Poznania! :)
Przy okazji, spotkamy się z Robaczkiem, która też tam będzie. To najprzyjemniejsza część dzisiejszego dnia - cieszę się prze-o-gro-mnie! :dance: :dance: :dance:

Moniko, pogoda dziś niezwykle dynamiczna... gdy pisałaś, że przywiozłaś deszcz, u mnie świeciło słońce - obawiam się, że co kilka km było inaczej ;-)
Wiesz, że 'zwykły' modrzew dorasta do 40m?
Haneczko, co za wyczerpująca aura! Jako meteopata nieco się boję nadchodzących dni... jeśli zjawiska będą się zmieniać z takim natężeniem, padnę. Jak Ty się masz?
Dom przystrojony już częściowo, z jednorocznymi w donicach jeszcze chwilę poczekam... co prawda nie widzę temperatur minusowych, ale sadzenie w takich warunkach nie będzie przyjemnością.
Sarcia w turzycowej kąpieli :)
Ewuniu, witam serdecznie! Kiedy spodziewać się Twojego wątku? Wierzę, że za chwilę otworzysz podwoje...
Moje samopoczucie ok, chociaż zaczynam odczuwać ucisk z tyłu głowy - to może być zapwoiedź migreny. Oby nie przyszła znowu... mam już ze dwa tygodnie przerwy, błogiej przerwy...
Wieje okropnie - odpuściłam sobie na dziś pracę w ogrodzie...

...ale byłam na moment w ogrodzie :):

...forsycje będą całe w kwiatach... ciepełka im tylko trzeba!

...przystrzyżone turzyce Frosted Curls odbijają zielonym...

...ulubiony klon Red Sunset zakwita...

...sedum Twinkling Star...

...świerk kaukaski...

...mech, po prostu mech :)

...barwinek w pąkach...

...złotawe wrzosy pączkowe...

...sasanki zakwitają!

...ulubione ciemierniki...

...brateczki i ptaszeczek ;-)

Udanego wieczoru!

Ogród Aguniady cz. 3 30 Mar 2015 19:20 #353888

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Agunia, u nas też pogoda jak w kalejdoskopie :blink: zwariować można.
Ja dzis i jutro na wolnym - wymiatam zakamarki domu, jutro zakupy muszę zrobić. Szykują mi się goście na święta, trzeba się kulinarnie wykazać ;)
Nie mogę się nadziwić jak szybko rośliny rwą się do życia. U mnie coraz więcej tulipanowych pąków się pokazuje, hiacynty już kolorowe, zakwitną lada moment, ech wiosna :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.589 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum