Haniu, mam nadzieję, że infekcja nie wlezie..
Palec owinięty plastrem, pracuję też w lateksowych rękawiczkach. Dziś pogoda beznadziejna- co gidzinę pada..obecnie jest burza, a przed chwilą było gradobicie
więc wytrząsanie darni przełożyliśmy na jutro.. Jutro zamierzam dodatkowo palec poza plastrem owinąc folią spożywczą, a dopiero na to rękawiczki
Ciekawa jestem, jak ocenisz kolory swoich rodków- mnie fiolet Azuriki absolutnie zachwyca
Dziś korzystając z przerwy w deszczu posadziliśmy Crimsona na pagórku, posadziłam 2 limkę w nogi crimsona..zdążyłam usypać misy na wodę..i lunęło
Może jeszcze w przerwie od deszczu uda mi się wyskoczyć i pokorować..
Nie wiem, co będzie w logach Limek na szczycie pagórka..ten fragment zostanie bez kory, aż coś kupię..
Haniu- odnośnie rabaty przy schodach.. Niby są tam jałowce płożące da zimozieloności..jednak to "nie to"..coś mnie zaczęło denerwować w tej rabacie, a to oznacza, że nie zaznam spokoju, dopóki czegoś nie zmienię
Stwierdziłam, że Vanilce dam na razie szansę, bo jednak do lipca do jesieni będzie ozdobą. Jałowce przesadzę w inne miejsce, a zamiast nich dam 3 kulki bukszpanowe, przed nimi na brzegu żurawki- pewno Berry Smoothie.. a między bukszpanowe kulki przydałaby się jakaś zwiewna trawka.. Frosted byłaby dobra.. Niezła z wyglądu jest też Stipa.. Nivea przez Ciebie wspomniana też bardzo ciekawa! Nawet byłaby niezła z tymi białymi kwiatkami..dla uspokojenia Vanilki i czerwonych żurawek..
Największa zagwozdka z kulkami bukszpanowymi.. W ogrodniczych kulki po min 50pln za sztukę, a od ręki dostępne za "jedyne 75pln" (
potrzebuję 3 sztuki), ewentualnie widziałam ofertę w Obi za niecałe 30pln za sztukę nieduże kulki (ale czy przetrwają rośliny z Obi..
) Ewentualnie mogę kupić małe sadzonki i z czasem uformować na kulki..ale ile to będzie trwało
W każdym razie rabata w obecnej formie na pewno nie zostanie, bo zupełnie mi się nie podoba..za nudno, za płasko, za łyso..
Cholerny deszcz dalej pada- nie ma odwrotu..trzeba się wziąć za sprzątanie w domu
Zanim zaczęło padać..
Jabłonka Royalty otwiera kwiatki..
chociaż jeden plan wyszedł tj chciałam.. żeby białe szafirki komponowały się z czerwonawą jabłonką..
za to w sezonie będzie masakra.. zdaje się, że pod jabłonką posadziłąm bordowe liliowce
będzie przesadzanie jesienią
tulipany przemieszane dość mocno.. rok temu na rabacie było przemeblowanie, więc kępa jest dość przypadkowa i w dodatku tu są chyba 2 odmiany. bo aż tylu jednej nie miałam..
lilie się pięknie rozmnożyły
miałam tylko 4 sztuki, a widzę sporo młodzieży
kolejny pigwowiec zaczyna kwitnienie..czeka w poczekalni, bo nie wiem, gdzie go przesadzić..
i jeszcze raz Kanzaneczka..do znudzenia