TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Kwi 2016 23:33 #456201

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Czytam, że zastanawiałaś się gdzie znaleźć miejsce na rośliny, i jakimś cudem znalazłaś. Mam tak samo.
Tylko dlaczego najpierw kupuję, a potem zastanawiam się gdzie to wsadzić?
Takie to nasze planowanie.
No, ale co zrobić kiedy kuszą.
Ja mam słabosilną wolę :)
Strat w tym roku jakos dużo
Chyba ja już nie chcę tej angielskiej zimy. Wolę nasza normalną

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 14 Kwi 2016 18:48 #456473

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Pamelko, super....Czyżby myszy nie lubiły szafirków? :think: , Jolu te są w takich ogromnych donicach, jeśli zeżrą mi lilie to tez wkopię takie i posadzę nowe..czy to wystarczy? nie wiem ale na pewno w te mini koszyczki ażurowe pachać nie będę.....

Gosiu, najgorsze to, że gdzie nie popatrzę to cos nie pasuje, jeśli trwa to tydzień, no miesiąc to jeszcze ale 3 lata? :club2: , cudze chwalicie.....

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 16 Kwi 2016 17:32 #457255

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ewciu , jakie ładne połączenie .Żółte z niebieskim świetnie pasuje do siebie .Czasem wysilasz się na jakieś szalone pomysły ,a nagle się okazuje ,że najfajniejsze są te przypadkowe.Ja to już dawno przestałam się martwić ,czy pasuje ,czy nie pasuje .Grunt żeby zdrowo rosło :wink4:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 18 Kwi 2016 21:09 #457992

• lelumpolelum
  • lelumpolelum's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 468
O, jakie wesołe i wiosenne te tulipanki z szafirkami :hearts: Można odgapić?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 18 Kwi 2016 21:39 #458013

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
A ja tam nie będę pytać tylko odgapię ;) , żeby mi tylko nornice tych tulipanków nie wszamały :dry:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 19 Kwi 2016 20:23 #458413

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Nowinko, to zdrowe podejście :rotfl1: ale wiesz jak to jest, nie byłoby przesadzania......

Beata, zawsze możesz odgapiać, ja tez lubię podpatrywać u kogoś.

Wiesiu i to jest problem.

Oglądam Wasze wątki, wpisuję się albo i nie, sama zdjęć nie robię bo ciągle cos robię...... :rotfl1: , obrzydło mi juz przesadzanie, sadzenie i z przyjemnościa zabrałam sie za... plewienie i kanciki :rotfl1: , zawsze to jakas odmiana.... :happy3:
Czekam aż przyroda wybuchnie kolorem, zagęściło sie na razie, zieleń koronkowa i delikatna w odcieniach....lubię ten stan. :hearts: Mój pies poczuł wiosnę i pędząc za wiewiórką wspiął się :woohoo: na wysokość 2 m na wierzbę moją rosochatą? nie wiem czy rosochata ale wielopniowa i dobrze mu się łaziło :rotfl1:
A ja umordowana, od rana do nocy poszukująca narzędzi nabijam kilometry i robię, robię, robię......
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi, Adasiowa

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 19 Kwi 2016 21:54 #458470

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
Widzę, że nie tylko ja tak mam że marnuję energię na poszukiwania to łopatki to sekatora ;) . Plewienia nie lubię wyjątkowo i odkładam te prace w nieskończoność :oops: . Sadzić natomiast lubię :) i dziś posadziłam sobie małe poletko truskawek :lol:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 19 Kwi 2016 22:05 #458477

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Robimy to samo z tym że ja ciągle tacham ze sobą wiaderko z narzędziami, ostatnio gdzieś zostawiłam wiadro z siekierą, a że nie była mi potrzebna to nie szukałam i nie traciłam cennego czasu :rotfl1:
Kanciki odkładam na pokoszeniu, ale czy dam radę zrobić po pierwszym to jest zagadkowe :wink4:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 00:14 #458521

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Ewa, przypomniałaś mi, że ja też gdzieś mam te tulipany! :woohoo: Choć Twoje zestawienie kolorystyczne, cudne i nieważne czyjego autorstwa ;-)
Marty dwie napisały o dostępności Belle Etoile (Markitka Artamka), a ja durna za późno przeczytałam :hammer: i kupiłam gdzie indziej słono przepłacając :pinch:
Noooo.... aleee był...czekał na mnie...gotowy do wzięcia....no to wzięłam... :whistle: :dance:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 20 Kwi 2016 00:15 przez Robaczek.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 18:33 #458753

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Uf ulżyło mi , bo ja notorycznie szukam jakiś narzędzi w ogrodzie.Ewuś uśmiech ciśnie mi się na usta jak wyobrażam sobie Twojego psa w akcji z wiewiórką.Miłego :hug:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 20:09 #458811

• agnesik12
  • agnesik12's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 149
Dołączam się do KPN czyli Klubu Poszukiwaczy Narzędzi!!! O jak ja się napsioczę chodząc w tą i z powrotem. Już nawet zrobiłam sobie wiaderko na narzędzia. Ale co z tego jak rzadko kiedy odkładam te narzędzia do wiadreka :club2: :club2: :jeez: :jeez:

Ewciu i czy doczekałaś się już takiej prawdziwej ciepłej wiosny??? Bo u mnie wieje chłodem...
Agnieszka

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 20:27 #458825

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie wypada gości ciągle wypuszczać o "suchym pysku"

Tu ważna jest doniczka

nowociwogrodzie001.jpg

nowociwogrodzie002.jpg

nowociwogrodzie006.jpg

nowociwogrodzie008.jpg

nowociwogrodzie013.jpg

nowociwogrodzie014.jpg

Była tęcza.....

nowociwogrodzie015.jpg

Są kanciki

nowociwogrodzie017.jpg

Nie ma kancików

nowociwogrodzie020.jpg

Zimowe popełnienia

nowociwogrodzie023.jpg

nowociwogrodzie024.jpg

nowociwogrodzie026.jpg

Pies stróżujący

nowociwogrodzie028.jpg
Ostatnio zmieniany: 20 Kwi 2016 20:30 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): pamelka, Alina-277, Robaczek, Bozi, edulkot, inag1, zanetatacz, Adela

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 20:39 #458833

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesiu, wczoraj posadziłam w skrzyni poziomki, w ubiegłym roku miałam piekne sadzonki, wyhodowane przeze mnie, posadziłam w skrzynie ale myszy zrobiły sobie trasę szybkiego ruchu i wszystko uschło, musiałam pod skrzynie dać siatkę metalową i wsadzić niedobitki, które kiedys nie znalazły uznania w moich oczach....

Majka, nie jestem fanką kancików ale staram się co roku na oko równać, szczególnie, że wygryzam po kawałku darni a i trawa przerasta jak jej pasuje.

Kasiu, dobrze zrobiłaś, posadzisz i już.

Kasiu, żałuję, że nie miałam aparatu pod ręką :happy: .

Aga, chłodem wieje, deszczem leje, ale tęcza też była.....

Dobrze, że nie mam dużo rozsady w tym roku bo zaczyna się latanie z donicami, na szczęście na razie tylko dalie, obawiałam się wybiegania i posadziłam miesiąc później niż zwykle i od razu na dwór, niestety temperatury zmuszaja do chowania ich na noc do domu, pomidorów nawet nie próbuję wystawiać, albo wiatr albo palące słońce albo ziąb......brrrr
Ostatnio zmieniany: 20 Kwi 2016 20:49 przez sierika.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 21:16 #458883

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
sierika wrote:
obrzydło mi juz przesadzanie, sadzenie i z przyjemnościa zabrałam sie za... plewienie i kanciki :rotfl1:
To ja bym się chętnie zamieniła, bo mi już obrzydło plewienie :lol: O kancikach nie wspomnę, bo nigdy tego nie robiłam, to dopiero byłaby odmiana! :rotfl1:
Jak patrzę na zdjęcia, to chyba jest już po kancikach ;)
A wracająć do pytania o poczynania cioci, też głównie ściboli ;) poziomki i truskawki po harcach nornic i suszy :)
A dlaczego ta doniczka jest ważna?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 21:23 #458888

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Bo mi się podoba.... :rotfl1: , udało mi się zebrać przez zimę 4 sztuki i będą w ogrodzie, tylko M ułoży kostkę pod ich ekspozycję..... :tongue2: , co z tego wyjdzie? zobaczymy....
Ciocia zajmuje sie tym co ja w takim razie, pisałam juz, że po ubiegłorocznych nasadzeniach poziomek zostały uschnięte badyle, myszy miały tam trasę szybkiego ruchu....wywaliłam, dałam siatke pod spód i dopiero sadziłam....Kanciki są w połowie drogi.... :happy: , jeszcze daleko do końca ale na wejściu są, powiedzmy........ :oops:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 21:28 #458894

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
No, Ewuniu, kanciki pierwsza klasa!!! A czym je robisz? Jakaś specjalna technika? Ja zawsze marzyłam o takim wykończeniu rabat, ale nigdy mi nie wychodziło :oops:
Piesek miłośnikiem skalnych roślinek? A jak go już spacerek po ogrodzie zmęczy, to drzemka na ławeczce?
Donica piękna :) Co zamierzasz w niej posadzić?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 21:37 #458904

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Dalu, ja szpadlem na oko..... :happy: , mam taki specjalny przyrząd ale jednak wolę szpadel, stare przyzwyczajenie gdy nie było w handlu innych urzadzeń.
Piesek zabrany z łańcucha nieustajaco cieszy się wolnością... W donice mam zamiar posadzić niskie dalie w ciemnym różu...pewnie plany będą lawirować ale cos koło tego... :)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 20 Kwi 2016 21:39 #458906

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
Mam nadzieję że pod moimi nowymi truskawkami nie będzie trasy szybkiego ruchu :huh:
A pies strużujący dzielnie pilnuje doniczkowych rozsad :woohoo:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.758 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum