Dorciu, dziękuję za fotkę dla otuchy
Wyrywne Twoje iryski, moje jeszcze uparcie schowane w kłach.
Martuś, może i dzień sprzyjał pracom wbrew wrażeniu zimna, ale niestety był wyjazdowy i nie miałam czasu. Dzis do 15 padało
Nie ma tego złego- powiesiliśmy karnisze, a od 15 ruszyłam w teren..i też już cebule mam uziemione
Pomyślałam, że posadzę tak, żeby jeszcze za rok było co sadzić, nie mogę sobie odmówić tej styczniowej gorączki w Lilypolu
Gosiu, z rumieńcem może i do twarzy
ale muszę to sprawdzić. Nie chcę się wpędzić z cerę mocno nacyzynkową i później się wkurzać, że ciągle czerwona chodzę.
Zresztą tą diagnostykę zrobię z czystej ciekawości, co też mi doktor powie..nigdy nikt tak profesjonalnie skóry nie oceniał, a że ja mało wody piję, a papieroskami nie gardzę, to przyda się srogie spojrzenie dermatologa
W domu już leżakujemy z moim wiernym ogrodnikiem i muszę stwierdzić, że nic nie zmądrzał od ubiegłego roku
Noszone przeze mnie worki z ziemią szarpie i wiesza się na nich jak w ubiegłe wakacje.
W piekarniku pyrkocze kalafior pod kołderką z mozzarelli, a ja- mimo, że weekend zajęty był przez inne sprawy i na ogródek wykroiłam zaledwie 2 godzinki- cieszę się, bo fajnie jest móc chociażby połazić dookoła domu ze szpadlem w ręku
Oczywiście jestem jedyną osobą na osiedlu, która cokolwiek robi w ogrodzie..
Wczoraj zaczęłam grabić trawnik- miałam tylko 20min wolnej chwili, więc ledwo liznęłam temat, ale suchego sporo wygrabiłam z tego małego kawałeczka, na który starczyło czasu.
Trawnik wygląda tragicznie, ale P mnie pociesza, że tak ma wyglądać po zimie
Na razie nie mam ochoty się na niego patrzeć (tzn. na trawnik
), ale wiem, że jak ruszy wiosna z kopyta i zrobi się ciepło, a ja sypnę nawóz, to na pewno się ładnie zazieleni i od razu humor się poprawi.
Sporo będzie przy nim pracy, bo dosiewek mnie trochę czeka i są miejsca, które już rok temu były do poprawki, ale odpuściłam w te upały.
W końcu trzeba pracę sobie dzielić i nie mogłam przeciez dopuścic, żeby tej wiosny nie miec zajęcia
Miłego wieczoru życzę