TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:30 #441431

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
dorciaj wrote:
...rozmiar 7 nie jest wszędzie dostępny i miewam problemy z kupieniem. Chyba tylko Gorzatka mnie w tej sprawie jest w stanie zrozumieć. :tongue2:
Pamiętasz! :woohoo: Jestem wzruszona! :oops: ;)
Ale skoro Monia nosi XS to chyba też niezbyt od nas odbiega rozmiarem?
A tak swoją drogą, muszę coś nabyć na ten sezon - wybiorę się do niezawodnej Juli - tanio nie jest, ale porządnie...
Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:31 #441433

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Monia, a odbiór osobisty mam mieć, czy dostawę? :lol: Bo wiesz, mam do pokazania iryski śliczne fioletowe, co mi zakwitły sztuk 2 :happy3: , ale i Twoje krokusiki bym z bliska obejrzała, bo zdecydowanie bardziej wyrywne od moich :tongue2: .

Gosiu, ja też najczęściej w Juli się zaopatruję, ale ostatnio nie było :hammer: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 04 Mar 2016 21:32 przez dorciaj.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:34 #441436

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
W szerokości bioder pewno biję Was na głowę :funnyface: ale na opakowaniu od rękawiczek medycznych XS podany jest rozmiar 5-6..a mimo to w ogródku w ziemi grzebię w biedronkowych S..albo tych marketowych z gumą na palcach w rozmiarze "jaki jest dostępny przy kasie" ;)

Dorciu..dostawę.. może jeszcze diplomata z TNT sobie życzysz, gwarantowana 9 rano :funnyface:
Czyżby była szansa, że dasz się wreszcie zwabić :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 04 Mar 2016 21:40 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:35 #441441

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
O wypraszam sobie, ja całą zimę pracowałam nad poszerzeniem swoich bioder :mad2: .
Świat Dorci 2016

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:39 #441442

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja ciągle jeszcze pracuję :silly: ale moje dziecię właśnie podało mi pod nos takie pyszne smoothie, że grzechem byłoby nie skorzystać! ;) A uprzednio - kolacyjkę! Jakieś pożytki z choroby muszę mieć...
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:42 #441445

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Swoją drogą, to czemu te dodatkowe kg nie mogły mi pójść w dłonie, zamiast w doopę :mad2: ... miałabym przynajmniej problem rękawiczek z głowy :rotfl1: .
Świat Dorci 2016
Za tę wiadomość podziękował(a): gorzata

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:50 #441453

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Porównamy wszystko na zlocie, ale mam przeczucie, że wygram.. Tutaj, zerkając w niebo, ślę pozdrowienia dla Babci ;)

Dorcia..w dłonie..to juz nie masz innych miejsc, gdzie tłuszcz byś skierowała :funnyface:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:53 #441457

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Czy Monika sugeruje, że Dorota ma gdzieś niedostatki? :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:57 #441460

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Gdzież bym śmiała.. Po babsku sugeruję, gdzie lepiej.. No bo jak..w dłonie :blink: No że akurat Pawła nie ma, to by Wam wszystko jakoś wyjaśnił :P

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 23:53 #441520

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Monika-Sz wrote:
Porównamy wszystko na zlocie

O kurczę , czy to będzie jeden z tych tajemniczych konkursów ? I teraz nie wiadomo co lepiej - ubywać czy przybywać?

Moniu ,nie przejmuj się zdjęciem z "nawozem" , ja też od razu zobaczyłam :happy3:
W końskich kupach się grzebiemy , to co tam taka jedna.

Jutro pojadę poszukać mojej wiosny ,u Ciebie już naprawdę dużo tego jest :)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 01:29 #441526

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
U nie czasem taki nawóz też się uwiecznił. Nie nadążam sprzątać :tongue2:
Kupiłaś rewelacyjną ławeczkę. Próbuję ulokować to miejsce w Twoi domu. :think:
Nie martw się o meblowanie. Przyjedziemy i pomożemy :devil1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 01:49 #441527

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
magdala wrote:
ja też od razu zobaczyłam :happy3:
Ooooo nieee, Ty też :jeez: Ja się przyglądałam tulipanom :cry3:
Żałuję, że Kasia mi o tym napisała, wolałabym żyć w nieświadomości.. Wstyd, wstyd!

Jak to "jeden z tajemniczych konkursów" :blink: To jakieś tajemnice będą i niespodzianki..? Nie cierpię niespodzianek :angry:

Gosiu- ławeczka z All, na wymiar.
Ulokowanie miejsca w domu..już mówię. Do domu wchodziło się przez mały ganek, ten z butami rozwalonymi na podłodze..Jednymi drzwiami wchodzi się do salonu, a drugimi było przejście przez korytarzyk (z butami w jeszcze wiekszym pierdol..ku ;) ) do garażu. Ściana z tymi drzwiami została zlikwidowana dzień przed Wigilią i teraz to jest jedno pomieszczenie z szafą, lustrami i ławeczką.

Co do meblowania- już sprawa zamknięta. Przestawiliśmy meble, nie podobało się nam, więc zostaje tak jak było. Zresztą, Cyguś wskakuje na oparcie kanapy i oszczekuje ptaki za oknem, nie mogę mu tego odebrać ;)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 06:57 #441533

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Cześć!
Jakoś mi wena do pisania znowu sklęsła, więc wpadłam się tylko przywitać. Ale jestem i poczytuję na bieżąco. Jestem ciężko obrażona na tegoroczne przedwiośnie i ogólnie mam jakiś taki okres dołujący. Qpą się nie przejmuj, ludzka (i psia ;) ) rzecz.
Mam pytanie do szanownych interlokutorek: to na Zlocie szykują się jakieś porównania i tajemne konkursy? To ja nie jadę :P . Wygrałabym zapewne w tych najgorszych kategoriach. I tak mam zniżkujące poczucie własnej wartości.... :tongue2: Chociażby ostatnio na Gardenii jeden ze sprzedających, na moje nieśmiałe pytanie dlaczego to tak, że koleżance sporego gratisa do zakupów dołożył, a mnie 2 zł opuścić nie chciał, odpowiedział - "bo trzeba mieć to coś w oczach..." No to wychodzi, że nie mam. Zacznę chyba chodzić w okularach. Ciemnych. W zasadzie to od dawna chodzę. Prawie przez cały rok. I w kapturze będę chodzić, bo uroda też nie teges...

No dobra, już kończę, bo wiedziałam, że tak będzie.... :jeez: Jak tylko dopadnę klawiatury - zacznę narzekać :hammer: .
Pozdrowienia i - mimo złych prognoz - słonecznego weekendu pożyczam :bye: !
No i całusy dla Cygusia :hearts: .

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 07:59 #441542

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Witaj Monisiu :)
Wczorajszy dzień cudo , dzisiejszy na razie nie zapowiada się miło.A miałam tyle planów.
Poruszę jeszcze temat hm...kup.Monisiu Psiurek waży jak pisałaś 5 kg, nasz podwórkowy labrador Dora 60 kg , a je dużo .Jak jest po ;) to na żwirku jest krajobraz jak po kretowisku. :mad2: Wszędzie kopce.
Małe macie rączusie , moje jak u chłopa małorolnego :devil1: , a ogólnie duża nie jestem. ;) Choć wielkość rąk skorelowany jest z wielkością stóp , bo stopki tez nie małe :rotfl1:
Życzę Tobie Monisiu jak i Dziewczynom miłego dnia.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 09:53 #441553

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Monika, ja tam nic nie widziałam, a krótkowidz jestem więc teoretycznie powinnam ;) , ja na zdjęciach wyszukuję roślinki :happy-old:

Asia na zlocie konkursy mają być, ale o ile mi wiadomo, wyłącznie o tematyce ogrodniczej ;)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 10:15 #441562

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
markita wrote:
Asia na zlocie konkursy mają być, ale o ile mi wiadomo, wyłącznie o tematyce ogrodniczej ;)

To też nie z Wami nie mam szans... :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 10:17 #441566

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
... i tylko dla chętnych ;)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 05 Mar 2016 12:00 #441592

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Asiu, cieszę się, że zaglądasz i się odzywasz. Humor chyba mamy podobny :jeez: U mnie jest w obecnej chwili niezadowolenie ze wszystkiego, na czym zawieszę oko, a że kąt widzenia mam szeroki... :silly:

Nie martw sie, ja w konkursach też udziału brać nie zamierzam. Na szerokośc bioder już sobie przyznałam wygraną :P a w ogrodniczych sprawdzać się nie zamierzam- zrobię sobie przerwę na papierosa :lol:

Wiesz..planuję wizytę u dermatologa. Mam pacjentkę- panią doktor dermatolog. Wybierałam się do Niej już od jakiegoś czasu na oglądanie znamienia. Akurat wczoraj była u mnie na wizycie i zaczęłam narzekać na cerę naczynkową- obiecała, że może zrobić diagnozę i coś doradzić. To świetnie- akurat na zlot będe piękna :rotfl1:
A serio mówiąc- może coś doradzi ciekawego. Niby nie jest źle, bo jedynie policzki lekko rumiane..ale mogłyby nie byc takie. :angry: Ja się w ogóle nie maluję, żadnych pudrów czy fluidów, więc jedynie liczyć mogę na w miarę dobry stan skóry, żeby jako tako wyglądać. :jeez:
Ciekawa jestem, co powie :whistle:
Pewno usłyszę, że za mało piję i cera odwodniona :hammer:

Martuś, na Ciebie można liczyć- dzięki :lol: Ja też zwracam uwagę na rośliny i jak widać wyłączam się zbytnio, wgapiając w nie i nie zwracając uwagi na otoczenie.
Co nie zmienia faktu, że odechciało mi się wrzucania zdjęć :pinch: Małą to zresztą strata, biorąc pod uwagę te moje foto-arcydzieła :silly:

Kasiu, szykowałam się dziś do sadzenia cebul, ale chyba sobie daruję. Nie jestem aż tak zawzięta do prac ogrodniczych, żeby mi się chciało.. Może jutro się zmobilizuję- dziś się nie zapowiada miła pogoda do wyjścia. Do tego jakaś obolała jestem- barki mnie bolą tak, że ledwo ręce podnoszę..to gdzie z łopatą w teren iść :jeez:
Co prawda nie pada, ale jest ponuro i ledwo 4*..nic za oknem nie zachęca do wyjścia :jeez:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.732 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum