TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 07:24 #440822

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monika-Sz wrote:
skoro już czekam na paczkę w Lilypolu :crazy:

Wczoraj dostałem sms-a że kurier dostarczy dziś ,,coś'', co zamówiłem to już przysłali...1 marca :whistle: ...więc chyba jadą cebule :think: .
z tym obrażaniem to oczywiście żartowałem..... :devil1: :tongue2:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 07:49 #440827

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Witaj Monisiu.Dzień cieplejszy i tego przeszywającego zimnem wiatru nie ma.Myślę Moniko , że duże lustro w poziomie to bardzo fajny pomysł.Ramy masz piękne :lol: Bardzo ładnie kolorystycznie skomponowany ten korytarz.Bardzo mi się podoba , pomimo jak pisałaś , że wąski.Pozdrowionka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 08:22 #440831

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Oczywiście, że jedziemy do Bielickiego :happy: Hortorusa i całe mnóstwo innych miejsc rodkowego żerowania obdzwaniam na wszelki wypadek, muszę coś zrobić z przebłyskami wiosennej energii. W ogrodzie się nie da podziałać, za zimno i paskudnie dla mnie. Koło mnie jest kilka sklepów ogrodniczych z nie najgorszą ofertą rh i azalii, też będę tropić odmiany.
Szprosy mam autentyczne: malutkie szybki i rameczki po obu stronach :devil1: Oczywiście wszystkie okna dwuskrzydłowe.
Cały dom w kredensach :rotfl1:
Miłego dnia :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 10:35 #440874

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
hanya wrote:
[...]

Edit: Pierwsza rzecz, jaka mi przyszła do głowy nt licznika: dokleić ramki na drzwiczki i zdjęcie Cygusia :rotfl1:
Mnie ostatnio bawią i podobają mi się :silly: takie różne zwariowane lusterka
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 13:40 #440922

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Paweł, już wysyłki rozpoczęli :blink: Mieli ruszyć po 10 marca.. W sumie wszystko mi jedno, tylko co ja z nimi zrobię.. Wcześniej się za sadzenie się będę musiała zabrać..ale kiedy, weekendy zajęte :jeez:

Kasiu, dziękuję za miłe słowa :hug: Ganek w sumie mi sie podoba, a tę kroplę fioletu miałam zaplanowaną już od dawna. Z czasem jeszcze lustro większe powieszę zasłaniając skrzynkę- jedyną rzecz, jaka mnie tu denerwuje..i będę mogła usiąść spokojnie ;)

Haniu, cały dom w kredensach..brzmi jak prawdziwe wyzwanie dla Perfekcyjnej Pani DOmu.. Jedynie pozostaje zaciągnięcie firan :funnyface:

Hortorusa wspominasz, mając na myśli tego nieopodal mnie? Oni faktycznie mają ciekawy wybór, jak już krzewy pościągają. Pamiętam siebie tam rok temu :crazy:

Marysiu, lustro faktycznie fikuśne i bardzo ciekawe!

Za oknem pogoda niezdecydowana.. Niedawno śnieg z deszczem padał, teraz znowu przedwiośnie. Słońca co prawda nie ma, ale nieco cieplej się zrobiło.
Cebulowe wychylają się coraz bardziej. CO prawda nie ma wybuchu kolorów, ale pojawiają się coraz to nowe kępki, sadzone jesienią.
Te wyszły jako pierwsze i dzielnie brną w górę
IMG_1279.jpg

pokazują się kolejne, a ja czekam na resztę, bo jak na swoje skromne możliwości, sporo posadziłam..
IMG_1277.jpg

IMG_1278.jpg

troszkę wiosny na zachętę
IMG_1274.jpg

IMG_1287.jpg

planuję wiosną dokupić trochę kory na rabaty, żeby uzupełnić i ładnie wysypać.. Teraz się tylko zastanawiam, czy jest sens.. :think:
IMG_1275.jpg

IMG_1276.jpg

a to jest powód tych wałów usypanych :hammer:
IMG_1281.jpg

W domu Cyguś zdobywa nową umiejętność. Pyszczek niby płaski, ale wieczko smietnika udaje się podnieść. No bo jak..pani wrzuca tam płatek do demakijażu, a ja tak lubię je szarpać, trzeba się tam dostać.. :whistle:
IMG_1268.jpg

IMG_1266.jpg

IMG_1259.jpg

ale że co- tego też nie wolno :angry:
IMG_1261.jpg

IMG_1262.jpg

Jak sobie przypomnę, jaki to miał być grzeczny piesek..tak mu aniołkiem dobrze z oczu patrzyło na fotkach z hodowli.. :whistle: Wypisz wymaluj oczka kota ze Shreka, jakie miał Zakuś. A tu niespodzianka..oczy nie były zwierciadłem duszy :rotfl1:
Jednego nie mogę Cyguśkowi odmówić- organizowania mi rozrywek na każdym kroku!

krokusiki..na razie jedynie 2 kępki w kolorach, reszta się ociąga- nie mogę ich winić, nie ma się na razie do czego spieszyć :jeez:
IMG_1270.jpg

IMG_1271.jpg

IMG_1272.jpg

Pozdrawiam..ehhh, byle do piątku :bye:
Ostatnio zmieniany: 03 Mar 2016 13:44 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, chester633, piotrek_ns, hanya, Krzysia, IwOnagn, zanetatacz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 18:16 #440992

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Monisiu Twój Psiurek to najlepsze lekarstwo na doła .Nie wiem dlaczego , ale jak go widzę od razu się uśmiecham.Myślę , że Tobie też daje wiele powodów do radości.Pozdrawiam i spokojnego wieczoru.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 19:23 #441016

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Moniko, no nie mów, że ten malutki pieseczek takie wały z kory usypał, pewnie dziki mu pomogły :rotfl1: .

Dziś dostałam przesyłkę z lilypolu :jeez: :P .
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 19:40 #441022

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
A jednak Lilypol :think: , cóż do mnie Kurier nie przyjechał :devil1: Monika skąd ja znam takie rowy wzdłuż ogrodzenia....korzonki na wierzchu... :devil1: dobry piesek, dobry.... :rotfl1: :wink4: .

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 20:41 #441060

• IwOnagn
  • IwOnagn's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Lubię tego Twojego czarnego malucha, odlotowy ma wzrok wiecznie się nad czymś zastanawia i kombinuje, a przy tym jaki zdziwiony :tongue2: Odpał z niego niezły :supr: Gdyby ważył tyle, co mój Luno i miał jego gabaryty , to byś dopiero miała, co w wątku pokazywać .... chyba w górniczym :happy3: :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 22:21 #441121

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Monia, zanim zauważyłam tulipany na pierwszym zdjęciu, wypatrzyłam...wiosenne nawożenie :laugh1: Ślad Cygusia? :lol:
Krokusiki już mocno rozpędzone, jutro pewnie rozkwitną :dance:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 03 Mar 2016 22:23 #441122

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu, czasem mam go ochotę rozszarpać lub udusić, ale jak widzę, jak się psina cieszy na mój widok, jak wracam do domu to myślę sobie.. no kocha na zabój :P
On nie merda ogonem, on merda cały :lol:

Krzysiu, sądzisz, że sama wczoraj usypałam i zdążyłam zapomnieć :rotfl1: Zapewniam Cię, że jeszcze niedawno tych wałów tam nie było, ale ptaki bezczelne siadaj,a na drzewach, a rano Cygus po wypuszczeniu na ogródek nie biegnie siusiać, ale z jazgotem najpierw porządek zaprowadzić.
Kojarzysz na pewno konkurencję sportową-skok w dal, gdy zawodnik z impetem wpada w piach a piach spod nóg mu bryzga.. No to tak Cyguś wskakuje na rabaty :jeez:

chester633 wrote:
dobry piesek, dobry.... :rotfl1: :wink4: .
Dokładnie tak mu mówię :happy3:

IwOnagn wrote:
to byś dopiero miała, co w wątku pokazywać .... chyba w górniczym :happy3: :rotfl1:
Świetny tekst :rotfl1: :rotfl1: :drink1:
Skoro tyle na rabatach potrafi zdziałaś kruszynka niespełna 5kg to strach myśleć, co potrafią większe psy :jeez:
To nie jest pierwszy psiak, jakiego mam, ale jeszcze żaden nie był aż tak energiczny. Jego rozsadza power..gania za wszystkim- do suczki sąsiadów, do ptakó latających.. Niech no tylko trafi się jakiś worek ziemi, sznurek, szlauch..wszystko trzeba potarmociś.
Co do kombinowania- czasem jak na niego patrzę, jak ma łobuzerską minę, to prawie słyszę chrobot przesuwających się trybików ;)
Z kolei jak zasypia, oczka mu się kleją a on tak dzielnie walczy ze snem..to takie ma niewinne pysio, że aż się na ten widok zastanawiam, jak takii grzeczny Łabądek potrafi psocić :silly:

Całe szczęście, że on główny przypływ weny i energii ma przy mnie- jak zostaje sam to siedzi grzecznie, nic nie gryzie i nie niszczy. Pewno je, śpi, wygląda przez okno i roznosi moje ciuchy po sypialni. Na plus muszę mu oddać, że bardzo grzecznie zostaje w domu- teraz na komendę sam biegnie do sypialni i czeka, aż przyniosę mu miski z jedzeniem i piciem.

Na szczęście zacznie się niedługo sezon, to się wyżyje na ogródku i w domu będzie spokój. Ostatnio w ładny dzień poszalał 3 godziny bo akurat byłam na ogródku zajęta, a po powrocie do domu psa nie było ;)

EDIT
Robaczku, jaka wtopa :rotfl1: Nie widziałam tego :jeez: (gdzie emotka szarpiąca włosy z głowy..?) Mogłaś to napisać na pw, teraz wszyscy zobaczą :silly:
Krokusy chyba czekają na cieplejsze dni bo czają się już tak i czają..
Ostatnio zmieniany: 03 Mar 2016 22:26 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 16:51 #441291

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Monia to co tam Robaczek wypatrzył to jest co najwyżej maleńka wtopeczka ... dziś u siebie widziałam mega-wtopy :jeez: . A ta moja łysa pierdołowatość celuje prosto na żurawki :hammer: :hammer: :hammer: . Czeka mnie gówniana robota :mad2: :mad2: .

Uprzejmie Pani sąsiadce donoszę, że byłam w H :woohoo: . Zakupiłam ziemię do kwiatków, troszkę nasionek i 3 pary rękawic w rozmiarze 7 - bo to towar deficytowy :tongue2: . Mają wystawione stojaki z cebulami, kłączami i nasionami. Nabyłam też takie poidełko z ptaszkami, podobne do tego co Ty kiedyś upolowałaś w OBI ;) . Zasięgnęłam też języka odnośnie rh. Jeśli pogoda będzie sprzyjająca to dostaną pierwsze dostawy jeszcze przed świętami, ale jeśli aura będzie nie teges :tongue2: , to dopiero w kwietniu. Generalnie miło było tam zajrzeć. :silly:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 20:56 #441405

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
dorciaj wrote:
Monia to co tam Robaczek wypatrzył to jest co najwyżej maleńka wtopeczka ...
Może i tak, ale niesmak pozostał..i zwyczajnie mi wstyd, że tego nie zauważyłam :cry3:

dorciaj wrote:
Uprzejmie Pani sąsiadce donoszę, że byłam w H :woohoo: . 3 pary rękawic w rozmiarze 7 - bo to towar deficytowy :tongue2: . M
Ja pracuję w zwykłych Biedronkowych- takich zielonych. Jakie Ty używasz- materiałowe :think:

dorciaj wrote:
Zasięgnęłam też języka odnośnie rh. Jeśli pogoda będzie sprzyjająca to dostaną pierwsze dostawy jeszcze przed świętami, ale jeśli aura będzie nie teges :tongue2: , to dopiero w kwietniu.
Już przed świętami..Boszzz, muszę z Hanią negocjować termin u Bielickiego, jak wytrzymam tyyyyyle czasu :silly: ?

Przyjechały cebule z Lilypolu. ładne, już kiełkujące, więc trzeba się będzie chyba zabrać do roboty. Tylko cholercia kiedy.. jutro zbytnio mogę nie mieć czasu, a w niedzielę w zapowiedziach jakieś opady :hammer:
Zostałam uszczęśliwiona w gratisie 2 cebulami Bariton..pomarańczowymi :jeez: Ktoś reflektuje :whistle: ?

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:17 #441419

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Cebule wrzuć do szuflady w lodówce i niech czekają ;) .

Ja używam takich rękawic co mają zalane paluszki gumą - wampirki się nazywają chyba :think: . Przy mojej glinie niestety często przecieram je przy pieleniu, a rozmiar 7 nie jest wszędzie dostępny i miewam problemy z kupieniem. Chyba tylko Gorzatka mnie w tej sprawie jest w stanie zrozumieć. :tongue2:

A qupą to TY się nie stresuj :kiss3: ... przecież to normalna sprawa - już miałam napisać, że w imię solidarności wkleję zdjęcie pioruńskiej, ale nie zrobię tego, bo bardziej wrażliwi mogliby mieć później problemy :sick: .
Świat Dorci 2016
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:21 #441424

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
dorciaj wrote:
Cebule wrzuć do szuflady w lodówce i niech czekają ;) .
Jestes chętna :woohoo: ??

dorciaj wrote:
Ja używam takich rękawic co mają zalane paluszki gumą - wampirki się nazywają chyba :think: . Przy mojej glinie niestety często przecieram je przy pieleniu, a rozmiar 7 nie jest wszędzie dostępny i miewam problemy z kupieniem. Chyba tylko Gorzatka mnie w tej sprawie jest w stanie zrozumieć. :tongue2: .
Takie marketowe materiałowe, tylko w exkluzywnym rozmiarze :silly: ? Takich tez używam, ale nie patrzę na rozmiar, biorę co wpadnie pod rękę.. W pracy noszę XS :whistle:

dorciaj wrote:
już miałam napisać, że w imię solidarności wkleję zdjęcie pioruńskiej, .
Kochana jesteś :hug:
Ale zdjęć teraz przez kilka dni nie będzie, muszę ochłonąć po tym zbłaźnieniu się :funnyface:
Ostatnio zmieniany: 04 Mar 2016 21:22 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:22 #441425

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Monika z sadzeniem cebul radzę się sprężać ;) , bo ponoć po ładnym weekendzie kolejne 2 tygodnie mają być do dooopy :evil:

Dorcia skoro już zrobiłaś pierwsze zakupy i może nawet zamierzasz coś posiać, to może wreszcie czas na wątek :screem: i nie mów mi, że się dobrze u Moniki czujesz :happy-old: :funnyface:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:24 #441427

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Monia no miałam na myśli, że wszystkie wrzuć do szuflady i niech czekają na posadzenie :rotfl1: , ale pomarańczowe to chętnie :kiss3: . Ja lubię wszystkie kolory, których inni nie lubią :rotfl1: ...( prawda Martusiu? :happy: )

edit... a u Monisi czuję się świetnie :P ... ale jak mnie wygoni, to zawsze mogę wrócić do Ciebie :devil1:
Świat Dorci 2016
Ostatnio zmieniany: 04 Mar 2016 21:25 przez dorciaj.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 04 Mar 2016 21:24 #441428

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuśka, Tak mówisz, że kolejne kiepskie.. No nic, nie ma wyjścia, ale jakoś nie nastawiałam się na wykopki :angry:

Ależ ja Dorci nie wyrzucam, niech się realizuje u mnie :rotfl1:

Dorciu, ja też lubię każdy kolor i nawet miałam pomarańczowe lilie..ale jakoś nie umiem ich wpasować. U mnie żółto albo różowo, więc ten pomarańcz tak trochę się gryzie ;)

Cebulki Bariton x2 bierzesz...? Są Twoje wobec tego :hug:
Ostatnio zmieniany: 04 Mar 2016 21:26 przez Monika-Sz.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.665 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum