TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 09 Lis 2015 20:36 #412724

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Monika-Sz wrote:

DSC00970.jpg

Moniko :bye:
Świetny pomysł z tymi fryzurami dla traw :) Dodam tylko ,że takie właśnie "kukuryku"
robiła mi Mama na głowie ,kiedy miałam kilka lat. Nawet mam pierwsze zdjęcie legitymacyjne z
podstawówki z taką kokardą :happy3:
Świetne ! Może i ja powiążę moje trawki?

Te cebule na liliach - u moich też takie zjawisko występowało , nie na wszystkich, ale niektóre
lilie dostają takich młodych cebulek właśnie na łodydze.
Pewnie wystarczy je oderwać i posadzić- będą nowe lilie :)

Piesek rośnie niesamowicie ! I jakie dostał dłuuugie nogi :P Zgrabniacha ...
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 09 Lis 2015 21:45 #412747

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dorotko, nie śmiałabym Ci zawracać głowy, ale dziękuję serdecznie za chęć pomocy :kiss3:

Wiem, że stojaki mogą być ozdobne, ale mój nie jest oszałamiająco piękny ;) do tego jest metalowy, więc nie chcę go stawiać bezpośrednio na drewnianej podłodze, a wolałabym na jakimś ręczniku.. trzeba to więc ubrac w spódniczkę ;)
COs sobie może wymyślę :think:

Zapału do ogrodu i ja nie mam.. W niedzielę świeciło słońce i na mózg mi się rzuciło :hammer: Kamienie trzeba było przenieśc, Mąż mówił, że zrobi to sam, ale ja takiego powera dostałam, że wręcz z nimi biegałam. Mięśnie mnie teraz tak bolą, że szkoda gadać- a mi samej chce z siebie śmiać :crazy:

gorzata wrote:
U mnie, po okresie zachłystywania się relatywnie dużym salonem i kupowania adekwatnie dużego drzewka, ...
Daj nam się też trochę pozachłystywać, to będzie nasza pierwsza choinka ;)

W domu rodzinnym zawsze była choinka po sam sufit, wiesz jak dziwnie było, jak rok temu Mama postawiła niewysoką na stoliku :unsure: Oczywiście stolik ozdobiłam udrapowanym materiałem świątecznym, ale to nie to samo. Ja w głębi duszy dzieciak jestem :silly:

Marysiu- pomysł z posadzeniem drzewka po świętach do ogrodu doskonały..pod warunkiem, że ma się na to miejsce ;) U mnie już się dawno skończyło :happy3:

Madziu- pomysł z dekorowaniem traw wstążkami nie jest mój. Podpatrzony jakiś czas temu na innym forum ;) a widzę, że przyjął się szeroko. To fajna ozdoba- moje trawy niektóre nie nadają się jeszcze bo mają raptem 3-4 ździebełka, ale te co bardziej pękate już mogę dekorować :dance:

Kukuryku na głowie i ja miałam :lol:

Cyguś wygląda jak koza..albo sarenka- jak kto woli :P niestety między pręty ogrodzeniowe się mieści. Zamierzamy dokarmiać go odżywkami białkowymi na budowę masy :rotfl1:

Poszukuję jakiś fajnych podkładek i bieżnika świątecznego. Ponieważ wszystko albo mi się nie podoba, albo jest za drogie- wpadłam na pomysł, że sama uszyję. Jeszcze nie wiem, czy coś z tego wyjdzie.
Znalazłam u Mamy w piwnicy moją starą zabawkową maszynę do szycia.. Maszyniątko raczej- ale Singer, więc jest szansa, że jeszcze działa :lol:
Jeśli Mąż kupi baterie, to sprawdzę, czy to cudo jeszcze pracuje- zrobię próbę na jakimś prześcieradle a jeśli sie uda, to będę się bawić z materiałem świątecznym.
Na razie jestem bardzo rozbawiona swoim pomysłem :lol:

Ależ dziś lało przed południem- nawadnia się przed zimą, że aż miło..

Czyż poniedziałek nie wydaje się milszy, jeśli środa jest wolna :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 09 Lis 2015 21:51 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 07:34 #412774

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Dziewczyny to kukuryku na głowie pewnie większość z nas nosiła. Ja swoim córkom też tak robiłam a teraz maja pretensje, ze to nie była fajna fryzura a do tego robiłam zdjęcia i fryzury uwiecznione na amen :lol:

Ja oglądałam ostatnio ozdoby choinkowe na Eurofirany, cudne są i pewnie się na coś skuszę.

Moni będziesz szyć? Trochę trudno Ci będzie na zabawkowej maszynie utrzymać prosty ścieg ale jesteś zdolna więc czekam niecierpliwie na Twoje dzieła.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 21:16 #412880

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Aguniada wrote:
W kwestii kanonów damskiej urody, zgadzam się z Pawłem :devil1:

Aguś :kiss3: , bardzo dobrze , wieszaki na ubrania zostają w szafie :tongue2:

Monika ale jesteś zdolna :woohoo: ,wszyscy kombinują co by tu posadzić by zimą ,,jakieś '' kolorki pojawiły się w ogrodzie ....a tu rach, ciach i jest urodzinowo.... :bravo: :devil1: :wink4:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 21:27 #412881

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
chester633 wrote:
Aguniada wrote:
W kwestii kanonów damskiej urody, zgadzam się z Pawłem :devil1:

Aguś :kiss3: , bardzo dobrze , wieszaki na ubrania zostają w szafie :tongue2:
To teraz zapytaj się, jaki był cel katowania się Chodakowską? :devil1: :funnyface:
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 22:03 #412889

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorciu, też czarno widze realizację swojego pomysłu, ale chcę spróbować. Co z tego wyjdzie- zapewne jakaś masakra :rotfl1:

Paweł- urodzinowo aż do wiosny ;) Zawsze to jakiś kolor.. Duża ozdobą są też przebarwiające się wrzosy i bażyna.

Gosiu..hmm.. pogoń za modą :funnyface:
Ja jednak jestem bardziej leniwa, niż modna :silly:

Kolejny depresyjny dzień za oknem :hammer: Szaro, buro i odechciewa się wszystkiego! No gdzie jest słońce, ja się pytam.. :angry: O ileż łatwiej dałoby się nieść ten nudny listopad, gdyby chociaż słońce dodawało otuchy, jak chociażby w niedzielę.

Forum śpi.. Wszyscy jak widzę złapali doła późnojesiennego, bo nie wierzę, że już dekoracje świąteczne szykujecie :P
Ja nadal nie wiem, czy moja zabawkowa maszyna działa- nie kupiłam baterii. Byłam w 3 sklepach i niestety poza paluszkami nie ma nic sensownego. W piątek jestem w okolicach Tesco, może tam upoluję odpowiedni model. Bardzo jestem ciekawa, czy mój niezwykle profesjonalny sprzęt działa i żałuję, że nie udało mi się ich kupić..albo że nie wpadłam na to wcześniej :hammer: Na jutrzejsze popołudnie zabawa byłaby jak znalazł!

Pozdrawiam.. Przed nami mały weekend- miłego wypoczynku wszystkim życzę!
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 23:14 #412902

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Widzę Kochana że zameldowałaś się ,,bladym świtem'' :think: .....jak tam diablątek :devil1: ......mój dzisiaj wyglądał jak dzik (Kokos oczywiście) .Chyba jesteś zadowolona z pogody .....można działać ogrodowo.... :dazed:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 23:30 #412907

• Roma
  • Roma's Avatar
Monia,bo to nie ma o czym pisać :jeez: ogród zasypia,na dworze wieje,leje i mgły,do świąt jeszcze trochę czasu i o czym tu gadać :teach:
Widzę,że chyba nasz kolega ciężko pracuję :P Paweł co Ty gadasz u nas pada,wieje i wyjście do ogrodu = samobójstwo.
Ostatnio zmieniany: 10 Lis 2015 23:31 przez Roma.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 23:35 #412911

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Roma Ty wszystko wiesz :bravo: , ktoś musi ciągnąć ten wóz, u was padało chyba mocniej....dziś spadło 10 mm.... :think:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 10 Lis 2015 23:37 #412913

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł, Diablądek w formie :hammer: -co chwilę chce wychodzić na ogródek ujadać z okolicznymi psami.
Dziś P go przyłapał, jak przeszedł do sąsiadów przez szczelinę w ogrodzeniu, przez którą nie sądziliśmy, że się w ogóle mieści :jeez:

Pogoda do ogrodowania :blink: Nie żartuj, jest paskudnie.. :sick: Zresztą jutro jadę obczaić moje nowe miejsce pracy :whistle: więc ogrodowo nic nie zrobię, nawet gdybym chciała..a nie ukrywajmy- nie chcę :silly:

Romciu- u nas za oknem równie sielankowo.. bleeee, okropnie jest. Prawdziwy listopad :unsure: Z braku zajęcia zaczynam rozmyślać o dekoracjach świątecznych. Niewiele ich zrobię, ale porozmyślać mogę..zawsze to jakieś zajęcie ;)

EDIT..właśnie wpadłam na to, co robić, żeby Diablądek nie uciekał przez ogrodzenie.. Pieski się ubiera przed wyjściem na dwór..ja mojego będę ubierać w motylki do nauki pływania :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 10 Lis 2015 23:48 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 00:31 #412923

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika-Sz wrote:
bleeee, okropnie jest. Prawdziwy listopad :unsure:

chyba wrzesień + 12 na termometrze za oknem (było), jak był prawdziwy listopad to bojery po Zalewie Z. śmigały a i ja troszkę dziurek powierciłem w lodzie... :wink4:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 00:45 #412929

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Teraz nad Zalewem są moje rządy :whistle: i nie ma zgody na przeręble :happy-old:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 00:57 #412933

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Zima w tym sezonie 2015/2016 odwołana to i przerębli nie będzie..... :placze:

widzisz Moniś co noc robi z ludżmi...
Ostatnio zmieniany: 11 Lis 2015 01:26 przez chester633.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 01:12 #412936

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Z wymienionym sezonem nie miałam nic wspólnego, wypraszam sobie.. :mad2: :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 01:27 #412937

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
już poprawione :oops:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 01:31 #412938

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Szkoda, bo fajne było.. W tym kontekście bardzo dobrze się trzymam, a te kilka zmarszczek też dałoby się łatwiej wyjaśnić :funnyface:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 10:15 #412955

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Nocne rodaków rozmowy ;) no cóż... ani ja sowa, ani skowronek... dlatego dodam tylko, że i u mnie niezachęcająco... szaro-buro-ponuro i mokro, nie jest to aura sprzyjająca sprzątaniu ogrodu, zwłaszcza, że jestem obecnie jedynym niekaszlącym egzemplarzem :silly: w domu... i wolałabym jednak w tej kwestii pozostać trendsetterką ;)
Pozostaje zatem ulubiony fotel, miła lektura i jakieś drobne kulinarne poczynania...
Jutro już czwartek :)
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 12:37 #412983

• Anna55
  • Anna55's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5
Moniczko!
Dałaś czadu z tymi kokardkami! Super pomysł!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.711 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum