TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 14:13 #413008

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Ludzieeeeee, co za nudy :jeez: Już byłam na mieście w interesach, dom posprzątałam, ciasto właśnie wyjechało z piekarnika, a ja zaraz umrę z nudów.. albo, co gorsza, z rozpaczy zabiorę się za porządki w szafie :crazy: Za oknem wietrznie i paskudnie, więc nawet spacer nie wchodzi w grę.

Zainteresowała mnie Gosi dygresja nt Chodakowskiej i już nawet poczyniłam pierwsze kroki :whistle: Wczoraj obejrzałam program na youtubie- Skalpel..leżąc na kanapie :rotfl1: Od czegoś jednak trzeba zacząć :P

Kupiłam baterie- zabawkowa maszyna działą dość sprawnie, ale niestety chyba nic sobie na niej nie uszyję. Próbowałam zszyć bawełnianą ściereczkę kuchenną na pół- igła się zacina, więc najwidoczniej moc zbyt mała. Szkoda, bo tak się chciałam pobawić w szycie :dry:

Aniu, :hug: To nie jest mój pomysł, jedynie spapugowałam coś podpatrzone kilka lat temu dorabiając się wreszcie jako takich snopków traw ;)

Gosiu, u nas pogoda bardzo nie zachęca. Przez chwilę było dość przyjemnie, ale akurat byłam w trasie. Próba wyjścia z Cyguśkiem na ogródek zakończyła się szybkim powrotem w ucieczce przed wiatrem i mżawką.
Nudzi mi sie nieziemsko..
P się ze mnie śmieje, że powinnam się cieszyć i odpoczywać, a ja nie odpoczywam, jak się nudzę :crazy: W ramach rozrywki chyba posprzątam w samochodzie- ktoś ewidentnie robi w nim bałagan, jak śpię :silly:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 15:36 #413019

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Myślałam, że sobie dziś odpocznę z okazji paskudnej pogody, ale nie :evil: , muszę obliczać różnice czasu w zależności od szerokości geograficznej :angry: lub też dla odmiany rozwiązywać zadania na procenty :hammer: . Zatem jak się bardzo nudzisz i często, to ja mam dla Ciebie radę - pomyśl o dziecku :devil1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 15:49 #413020

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Monia skoro miałaś zapał w dzieciństwie do szycia to może go obudź na nowo :think:
Zwykłe maszyny do szycia można niedrogo kupić a maszyna zawsze się przyda. Zabawkowa daje radę pewnie tylko na cieniutkich materiałach :dry:

Ćwiczenia z Chodakowską leżąc na kanapie :lol: dobra myśl :bravo: Grunt to pozytywne nastawienie.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 16:24 #413024

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Dorota dobrze mówi :P
Zabawkową maszyną możesz tylko zrazić się do szycia, a szycie jest cudowne !!
Pomyśl ile rzeczy będziesz mogła wykonać własnoręcznie poza tą sukienką na choinkowy stojak...

Ja uwielbiam szycie ,a uczyłam się wszystkiego z Burdy - to bardzo dobra "nauczycielka" :P

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 16:58 #413031

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Markitko, też mi rada :hammer: Aż tak się nie nudzę :funnyface:

Dorciu, zapewne masz rację. Zabawkowa maszyna świetna, ale w bawełnie podwójnej się dławi- szkoda!!

Ciekawe, czy kiedyś zmobilizuję się do wstania z kanapy :rotfl1:

Madziu, pomysł mnie kusi, ale obawiam się słomianego zapału.. Kupiłabym maszynę, uszyła jedną recz i koniec zapału by był zapewne.. A jakby się jeszcze okazało, że szycie nie wychodzi mi zupełnie, to już w ogóle byłaby porażka, że się obkupiłam na darmo :jeez:

Burdę pamiętam :woohoo:

Samochód już odkurzony, Cygusiątko śpi błogo i jak tak dalej pójdzie, to zaraz do niego dołączę ;) Za oknem czarno, a ja żałuję że w domu nie ma żadnej farby, jakąś ścianę bym sobie chociaż pomalowała :silly:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 17:39 #413044

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika-Sz wrote:

Burdę pamiętam :woohoo:

A to nie trzeba tylko pamiętać :) Burda regularnie jest wydawana (co miesiąc?).
Nie wiem jedynie czy nadal są w tej gazecie pomysły na dekorowanie domu czy tylko ciuchy.
Kiedyś było tam zawsze kilka fajnych rzeczy do uszycia "dla domu".

Maszyna nie musi być używana często, ale jaka to frajda samemu uszyć szybko nowe zasłonki, rolety,
obrus czy poduszkę . I do tego naprawdę nie są potrzebne specjalne umiejętności.

My dzisiaj poszliśmy z psem do lasu , ciepło było ,choć już mocno jesiennie (czytaj :szaro).
No ale teraz oczywiście pieczenie szarlotki , czyli jesienne "wielkie żarcie", niestety...
Tak jak bez problemu latem w ogóle nie jadłam chleba, tak teraz walczę ze sobą o każdą ewentualną kromkę

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 17:40 #413045

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
U mnie też nudy... obiadek skleciłam, ciasto upiekłam, dwugodzinną drzemkę zaliczyłam...
Dziwne to święto - bez związanej z nim tradycji świętowania, kalendarzowo kiepsko zlokalizowane (naród sobie nie pogrilluje :silly: )...
Miało być kino, ale jakoś... przespałam :oops:
Ty żałujesz, że farby nie masz, ja próbowałam namówić M, żeby pomógł mi wybrać tapetę do przedpokoju: w przyszłym tygodniu (tym po prawdziwej niedzieli ;) ) będę wymieniać (no dobra, nie ja, a firma) drzwi do mieszkania i w związku z tym liczę się z lekką ruiną w okolicach okołodrzwiowych...
I co? Nic mi się nie podoba...
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 17:42 #413047

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
gorzata wrote:
będę wymieniać (no dobra, nie ja, a firma) drzwi do mieszkania i w związku z tym liczę się z lekką ruiną w okolicach okołodrzwiowych...

Gosiu ,to znaczy : masz nadzieję na lekką ruinę ? :happy4:
Oj,dobrze Cię już znamy , jeśli chodzi o zamiłowanie do przeróbek ;)
Ostatnio zmieniany: 11 Lis 2015 17:43 przez magdala.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 19:49 #413083

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Madziu, Burda nadal jest wydawana..no popatrz, nie pomyślałabym! Aż z ciekawości się muszę w kiosku o nią zapytać. Nigdy z niej nic nie uszyłam, ale pamiętam, jak przeglądałam ją zafascynowana w dzieciństwie.

Gosiu..dobrze Cię Magda podsumowała :funnyface: Przecież Ty lubisz remonty..a wyborem tapety tak się nie przejmuj..za rok sobie zmienisz :silly:

W ramach rozrywki oglądam na necie nową wersję programu Usterka.. ehhh..łezka w oku sie kręci na wspomnienie o budowie i tych wszystkich kitach, jakie wciskają ekipy.. i nie mam na myśli uszczelniania okien :happy3:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 20:30 #413097

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
No dobra... już wybrałam! :funnyface:
Za rok? Nie potrafiłabym tak wytrzymać... w rozbabranym... już i tak cierpliwie znoszę niewykończoną ścianę po ciągniętym kilka tygodni temu kablu zasilającym mieszkanie - ale jaki sens wygładzać i zamalowywać to, a za miesiąc - obrabiać wykończenie drzwi? :unsure:
Przy okazji wymyśliłam zmianę oświetlenia: z górnego na dwa kinkiety :devil1: co wiąże się z koniecznością przeprowadzenia nowych kabli i przełączników... i trzeba to zrobić przed tapetowaniem przecież :devil1: M przełknął bez widocznego entuzjazmu, ale też bez protestów...
On MUSI mnie kochać! :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 21:46 #413115

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Za rok..miałam na myśli, że teraz zmienisz..i za rok znowu :silly: więc nie ma się co do wzoru przywiązywać :funnyface:

No tak..remoncik, przeróbki- aż żal byłoby nie skorzystać z okazji :whistle: Wiesz, że fotką będziesz się MUSIAŁA pochwalić :woohoo:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 11 Lis 2015 23:42 #413139

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Ty sobie lepiej przypomnij, jaki mam podpis pod avatarkiem ;)
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 12 Lis 2015 00:45 #413149

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monika-Sz wrote:
Cygusiątko śpi błogo i jak tak dalej pójdzie, to zaraz do niego dołączę ;)

Sprzeciw :teach: to jest łamanie wszelkich kanonów dobrych obyczajów...Forumowych :rotfl1: ....Monia tzn. że coś ci dolega :think: :devil1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 12 Lis 2015 07:17 #413155

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Przypomniałyście mi o istnieniu Burdy :woohoo: i w moim przypadku była ona świetną nauczycielką.. może jest to dobrypomysł na długie zimowe wieczory... :think:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 12 Lis 2015 07:41 #413157

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Burda ma się dobrze i ma nawet... swoje forum ;)
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 12 Lis 2015 13:51 #413181

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu.. nic nie musisz..no tak- to i wg tego hasła NIE MUSISZ postępować :silly:

Ejjj..nie bądz taka- ślicznie proszę o fotki poremontowe :whistle: Ja kilka dni temu wymyśliłam, że kiedyś na ganku wstawimy jakąś fototapetę optycznie powiększającą.. Nie wiem jeszcze, czy to dobry pomysł, ale ganeczek nieduży i coś dającego złudzenie przestrzeni nie byłoby głupim pomysłem.. Na razie podobają mi się alejki parkowe i słońce przenikające między drzewami, ale nie ustaliłam sama z sobą, czy to nie będzie kicha :silly:

Gorzaciu..dlaczego nie masz aktywnego wątku :unsure: Wiem..wiem.. nie musisz ;) ale mogłabyś..

Paweł..nic mi nie jest. Film do 3ciej oglądałam, więc trzymam fason :rotfl1:

Mróweczko i ja byłam zaskoczona, że jeszcze jest wydawana.. Ehh..może i Bravo też jest w sprzedaży :whistle: :rotfl1: :rotfl1:

Jak to człowiekowi dogodzić nie można.. Wczoraj się nudziłam i z rozpaczy nawet do pracy bym pojechała.. dziś mam taką okazję, a dla odmiany mi się nie chce.. Jak to się trudno wstrzelić w bieżące potrzeby :happy3:

Za oknem wietrznie i ponuro, dobrze, że nie pada, bo wtedy wręcz wypadałoby dostać depresji ;)

Szybkiego czwartku :bye:
Ostatnio zmieniany: 12 Lis 2015 13:55 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 12 Lis 2015 15:32 #413193

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika-Sz wrote:
Gorzaciu..dlaczego nie masz aktywnego wątku :unsure: Wiem..wiem.. nie musisz ;) ale mogłabyś..
Czy w ten oto zawoalowany sposób dajesz mi do zrozumienia, że za dużo się u Ciebie wypowiadam? :oops:
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 12 Lis 2015 16:45 #413194

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Ty się nudzisz? Masz chociaż forum. A co ja mam powiedzieć, laptok mi padł :sick: !!! I co ja teraz w długie jesienne wieczory robić będę :placze: .... Na razie rozwijam się czytelniczo, nadrabiając zaległości książkowe.
święto [...] bez związanej z nim tradycji świętowania

Gorzatko, to trzeba przyjechać do Poznania na 11 listopada. Tu tradycja świętowania jest dłuższa niż samo święto :P .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.470 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum