TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 09:44 #427546

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Ten pies, który u nas mieszka :angry: obudził mnie po 8 rano, a teraz stoi ze sznurkiem w pyszczku i czeka, aż się z nim pobawię. Jest już chyba na tyle duży, że powinnam nauczyć go poznawać się na zegarku :jeez:

W nocy dopadało odrobinkę śniegu..ale w sam raz! Na tyle, że jest świeży czysty puch, ale jednocześnie tak mało, że nie trzeba odśnieżać- tak lubię :lol:

Lucynko..tak, opamiętał się, no bo gdzie z cienkim kocykiem na śnieg ;)

Przypomina mi sie opowieśc mojej Mamy z czasów, gdy moja Siostra byłą kilkulatką. Mama chodziła z Nią do parku i opowiadała, że mieszkają tam zajączki. Kiedyś Siostra się czymś oburzyła w domu, spakowała do siatki wszystkie swoje maskotki i poszłą obrażona do Mamy obwieścić, że wyprowadza się do zajączków :silly: Moja Mama- wtedy młoda matka, szczyt dyplomacji :rotfl1: ..zabrała Siostrze zabawki twierdząc, że proszę- wyprowadzaj się, ale zabawki zostają bo to ja je kupiłam i są moje :funnyface: Siostra posiedziała na ganku, pomyślała i wróciła twierdząc, że na razie się chyba jednak nie wyprowadzi :rotfl1:

Asiu, też mam nadzieję, że będzie okazja do spotkania. Dlaczego jeszcze w Wawie nie byłaś :think: tzn..pewno już nie raz byłaś, ale w odwiedziny wpadaj koniecznie!
Cygusiątko ma płaski pyszczek, jak małpeczka ;) ale jest bardzo wymowny. Lubię tą mimikę płaskich mordeczek.
Spiesz się, bo przestaje być słodziakiem, a robi się podrostkiem :unsure: Jak popatrzę na zdjęcia sprzed kilku miesięcy :hearts:

Gorzaciu, a nie możemy sobie pomilczeć w wątku :hug: Nie to, że masz się nie odzywać..przeciwnie- zawsze mi miło :woohoo: ale gdybyś pomilczec chciała, to też zapraszam ;)

Haniu, no sama widzisz, kto do głowy mi wbił odstępy :silly:
Ja ciasno nie lubię..ale zależy co.. U Mamy rodki tak posadziłam, że jedynie zimą gdy liście zwinięte wiem, gdzie jeden krzaczek się kończy a drugi zaczyna. Mimo potrzeby posiadania wielu rodkó staram się nie przesadzać i jakieś tam odstępy zachować.. np ta rabata za domem, przy Wredei.. zaplanowałam tam dwa średnie rodki.. Muszą tam być i wydaje mi się, że miejsce jest.. Ty i Moniśka ostrzegacie, że może ciasno.. Ale nie... nie mogę ich tam NIE posadzić :whistle:

Jestem przekonana, że w sezonie zaczne krążyć po ogródku i szukac kolejnych miejsc. Rok temu już łakomym okiem zerkałam na sosenkę i jej dolne gałęzie :lol: Od początku planowałąm podcinać ją od dołu, żeby jak najszybciej przypominałą te dorosłe dostojne sosny, które mi się tak podobają! Upchnęłabym pod nią chętnie coś jeszcze, ale kto to będzie podlewał :jeez:

Też jedziesz..? Z nocowaniem? :blink:

Dziś przyleciały 4 sójki :woohoo: Z moim ornitologiem byliśmy zachwyceni!
IMG_0710.jpg

IMG_0691.jpg

IMG_0696.jpg

IMG_0701.jpg

IMG_0702.jpg

Biegnę dorzucić orzechy włoskie, bo znowu się skończyły..
:bye:

p.s. Piątek :dance:
Ostatnio zmieniany: 22 Sty 2016 09:46 przez Monika-Sz.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, hanya, inag1

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 20:08 #427680

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
asia2 wrote:
Ale mimo to na Zlot się wybieram. Możliwość osobistego poznania forumowych przyjaciół - bezcenna!
Przemyśl to... Przecież będą tam też ludzie, których bardzo dobrze znasz w realu!

na przykład mnie i...Hanię :woohoo: a szkółki oj obfite .....bardzo obfite...... :teach:

współczuję Ci strasznie pobudki o 9.44 :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): pamelka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 20:24 #427693

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
O ja cieeee... ależ on ma ogon :woohoo: Pierwszy raz go tak wyeksponowałaś!
Świeży śnieżek w ilości 2mm codziennie rano mile widziany w celu odświeżenia krajobrazu :) Zwłaszcza w mieście, bo u nas tak szybko się nie brudzi może padać co 3 dni.
Najlepiej oczywiście coby całkiem stopniał, ale mimo obietnic nie zanosi się na to: - 11
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 23:08 #427796

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Proszę Pana, o 9.44 to pies już był po spacerze, zdjęcia w wątku aktualne z godzin porannych, a ja kończyłam śniadanie :whistle:

Aguś, ja Cygusia widzę na co dzień, a też byłam zaskoczona tym widokiem. Jak chodzi z nastroszoną antenką, to tak nie widać, a na zdjęciu.. :blink:

U nas po weekendzie podobno plusowe temperatury mają być.. :think:

Tv wisi...ufffff :jeez:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 23:10 #427798

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monika-Sz wrote:
U nas po weekendzie podobno plusowe temperatury mają być.. :think:

zapomniałaś Kochana o opadach deszczu.....zima już zbyt długo nas nękała... :devil1: :wink4:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 23:24 #427808

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
O deszczu nic nie mów.. przeczytałam niedawno długoterminowe wróżenie z fusów..deszcz do maja :hammer:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 23:30 #427811

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:eek3: Nie strasz mnie :cry3: Już powodzi w Sandomierzu nie chcemy :mad2:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 23:34 #427816

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Też mam nadzieję, że się nie sprawdzi.. tyle deszczu nie wytrzymam :sick:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 22 Sty 2016 23:54 #427821

• ursulka
  • ursulka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 207
Monisiu, przyszłam się przywitać :P
Bo z resztą jestem na bieżąco!!! Jako skrytoczytacz rzecz jasna :devil1:

Powiadasz, że cebule zakupione? Sama się waham, czy aby nie dokupić :supr:
Tak czy śmak, wiosna idzie! już ją czuję w powietrzu!
Ściskam mocno
Ula
Zielonym do góry!
Ogród Ursulki

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 17:41 #427937

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ulcia, witam CIę serdecznie i wiosennie. ZObacz.. pojawiłaś się, a u mnie wiosna w domu :woohoo:

IMG_0719.jpg

IMG_0720.jpg

Miseczka w obi opisana jako "hiacynty w poidełku". SPrawdziłam, otworu odpływowego brak..czyli na sezon poidełko też od razu mam :dance:

Uleńko, lilii kupiłam sporo..jak na moje możliwości ;) Kilka odmian i już się nie mogę doczekać! Mąż się mocno obśmiał, że śnieg leży, a ja cebule kupuję. Uświadomiłam go, że moje zamówienie miało nr 1341, a sklep był czynny raptem kilka godzin. Stwierdził, że nie wie, czy chciałby poznac osobę z zamówieniem nr 1 :rotfl1:

Jak napisałam u Ciebie- pierwsze udane doświadczenia z liliami bardzo dla mnie pozytywne. Wyrosły, przezimowały, znowu wyrosły.. Czego chcieć więcej... Oczywiście więcej cebul :funnyface:

U nas dziś malowanie ganku :hammer: W pon szafa, za 2 tyg ławeczka i będzie czysto i schludnie :lol: Kwiatek na ganek też już jest, osłonka w odpowiednim kolorze ;) tez zamówiona. Jak się cieszę- wreszcie zrobi się ładnie i nie będzie już tak wstyd przed gośćmi :oops:
Zmykam :bye:
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2, chester633, inag1, Krzysia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 17:48 #427943

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Marzę o takim poidełku, ale do najbliższego Obi kawaaaaał drogi, poczekam może w jakimś LM lub Casto... się pojawią :devil1: .
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich
Ostatnio zmieniany: 23 Sty 2016 17:49 przez Krzysia.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 18:41 #427962

• th
  • th's Avatar
Krzysia wrote:
Marzę o takim poidełku, ale do najbliższego Obi kawaaaaał drogi, poczekam może w jakimś LM lub Casto... się pojawią :devil1: .
Taa... Monia... to potrafi wykreować potrzebę posiadania... :whistle: ofkoz ja też pożądam tego poidełka !!! i już sprawdziłam: OBI w zasięgu 7,5km... kwadrans autem lub jakieś 1,5h spacerku... :silly: ale to jak już dojdę do siebie... bo obecnie ścięło mnie choróbsko... boshhh... miałam 2 dni wyjęte z życiorysu :tongue2:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 19:07 #427975

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Hiacynty w poidełku - ciekawy pomysł i jakie ładne wiosenne preludium w środku zimy :) Ja u siebie mam posadzone w filiżankach, które sam obsadziłem hiacyntami i innymi cebulami z Brico. Obecnie hiacynty już kwitną i pięknie pachną. Twoim brakuje dwa trzy dni do zakwitnięcia :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 20:03 #427997

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Zanim odwiedzę OBI przezornie zapytam "a po ile to cudo?" :devil1: , znając poziom cenowy owego marketu wole najpierw się upewnić, czy warto :devil1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 20:34 #428014

• th
  • th's Avatar
markita wrote:
Zanim odwiedzę OBI przezornie zapytam "a po ile to cudo?" :devil1: , znając poziom cenowy owego marketu wole najpierw się upewnić, czy warto :devil1:
Odpowiem, bo już sprawdziłam... B) 3 dyszki... dostępne 3 wzory

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 20:40 #428019

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Krzysiu, jeśli chcesz to mogę kupić i wysłać, ale za formę hiacyntów nie chciałabym być odpowiedzialna :silly: Skoro jednak chodzi o poidełko :whistle:

Moniśka, konsumpcjonizm w czystej postaci :rotfl1:

Zdrówka :kiss3: :kiss3:

Piotrek filiżanki też widziałam i bardzo mi się podobały. Poidełko jednak bardziej potrzebne, Cup of Flowers będzie za rok :happy:

Martuś, poidełko za 30pln.
Są też filiżanki. Mała z jedną cebulą 15pln, średnia z 3 cebulami 30pln, duża z 5 cebulami 40pln, z czego te największe są białe z napisem, albo srebrne. Bardzo podobają mi się te duże srebrne, ale poidełko bardziej potrzebne.. Coś jednak czuję, że jeśli srebrne filiżanki nie zostaną od razu wykupione, to jeszcze zapoluję za jakiś czas :lol:

W sumie w tej filiżance można coś później posadzić niedużego- jakiś kwiatek domowy i mieć taką śmieszną doniczkę na stole.. Hmmm, pomyślę jeszcze o tym ;)

Były też cebulki w metalowych konewkach, ale nie patrzyłam na ceny.

EDIT,
Moniśka- dzięki za podanie info :hug: Jak się czujesz bidulo..?
Ostatnio zmieniany: 23 Sty 2016 20:42 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 20:45 #428021

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Dzięki, dziewczyny :hug: , chyba jednak jutro zahaczę o OBI ;) , internet pokazuje, że u mnie jest ;)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 23 Sty 2016 20:56 #428031

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Piękne poidełko i jak wiosennie!! Od razu zachciało mi się hiacyntów.
Moniko, tak sobie właśnie uzmysłowiłam, że chyba nie widziałam jeszcze psa z tak długim ogonem!
Za tydzień jadę "do miasta" to też poszaleję cebulowo mam nadzieję :)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.708 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum