TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 25 Sty 2016 18:52 #428651

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Szafa już się pewnie zrobiła ;) a zdjęć niet.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 25 Sty 2016 19:11 #428658

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Ja też czekam na zdjęcia.
Tez muszę zrobić porządną szafę ale dopóki stara "zipie" tak to odwlekam.
Pozorna oszczędność :silly:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 25 Sty 2016 22:28 #428748

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Jutro jadę do obi :)
Ciekawe, czy u nas ktoś jest tym zainteresowany
Monia pewnie upycha rzeczy w szafie i nie ma czasu na pokazywanie ;)
Wydaje mi się, że spokojnie możesz spróbować z sosną. Mam takie same doświadczenia z donicą jak Ty z ławeczką. Moja donica nie była ani razy od zasiedlenia impregnowana, mimo działania wody od środka i na zewnątrz. A jak pisałam ma jakies 10 lat. Po tym czasie będziesz już mogła zrobić nowy taras :happy:
Chociaż myślę, że przy odpowiedniej pielęgnacji wytrzyma jeszcze dłużej

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 25 Sty 2016 22:58 #428767

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Ewciu, nie znam tych odmian. Ja w liliach dość nieśmiało się poruszam.. Zaczęłam niedawno i znam tylko to, co mam :oops:

Paweł.. współczujesz czego? Szafy :rotfl1:
Jeśli bycia od 8 na nogach, to słusznie.. Po 2 w nocy zasnęłam, więc jakoś szczególnie wyspana nie jestem. Dziś tak ponuro było, że jadąc S8 prawie 120km/h walczyłam ze snem- oczy mi się same zamykały :crazy:

Inuś, Dorotko, zdjęc nie ma i na razie nie będzie. No co pokazać..szafę :unsure: Stoi już na parapecie kwiatek w stosownej osłonce, ale musze jeszcze pufkę zamówić- w kolorze osłonki :P . Lustra też jakieś powinny sie pojawić, ale jakie..kiedy.. :jeez: i dlaczego takie drogie :silly:

Ganek po rozbiciu ściany był fajny, duży. Teraz pojawiła się spora szafa.. i wszystko zmalało. Oswajam się powoli z widokiem, jednak na razie jest mi dziwnie z tą szafą..bardzo.. :dry:
Szkoda, że ganek nie jest bardziej kwadratem, niż prostokątem. taki z tego wąski wagon wyszedł. W miejscu planowanej pufki właśnie ustawiłam pudełko- żeby mi się opatrzyła kolejna zawalidroga.

Po wyburzeniu ściany najpierw był zachwyt- illleeeee miejsca! Teraz- po miesiącu mieszkania z tą powiększoną przestrzenią- jest dziwnie ciasno :crazy:

Gosiu, taras to moje spore zmartwienie..czy raczej powinnam napisać- zagwozdka :think: Sama nie wiem czego chcę.. Są rzeczy, których jestem pewna i decyduję w jedną chwilę..chociażby rozbicie ściany na ganku.. Tutaj męczę się z tym tematem- z czego, jaki kształt, jak to wszystko zorganizować.. Męczy mnie to i w sumie odechciewa mi się tego tarasu. Jeśli tak się nie mogę zdecydowac, to zły znak- jak już jakąś decyzję wymęczę, to pewno będe rozczarowana ostatecznie. :hammer:

DO pracy pojechałam dziś odrobinę później, a że do południa i Mąż był w domu, więc wspólnymi siłami od razu posprzątalismy i przewiesiliśmy wszystkie kurtki z piętra. Wszystkie zimowe, wiosenne, letnie..i kurczę- za mała szafa :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 26 Sty 2016 00:19 #428787

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Moniko, wrzuciłam zdjęcia poidełka, a raczej dziurki w ziemi :rotfl1: zdjęcie robiłam sasankom, więc poidełko tylko częściowo się załapało. Ma ono ok. 25 cm średnicy.
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 26 Sty 2016 23:39 #429140

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Krzysiu, zdjęcia widziałam. Urokliwie to wygląda bardzo. Jeśli będziesz przebudowywać skalniak to myślę, że sposób na poidełko jest wart powtórzenia.

Poidełko z obi nie jest aż tak duże- zmierzyłam właśnie. Średnica ok 17cm..Może być :oops: ?

Co tu takie nudy i cisza.. :think:

Plucha straszna, prawda.. Odwilż powinna iść w parze z wyższą temperaturą, żeby wszystko szybciej wysychało. U mnie nie ma problemu suszy po sezonie..miejscami woda stoi :jeez:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Sty 2016 01:16 #429153

• th
  • th's Avatar
Monika-Sz wrote:
Co tu takie nudy i cisza.. :think:
Hejka! Monia... ja książkę czytam: Ścieżki północy... wciągająca, poruszająca... o wojnie... o miłości... ale taka inna... nie w typie czytadła... polecam :)

Monika-Sz wrote:
Plucha straszna, prawda.. Odwilż powinna iść w parze z wyższą temperaturą, żeby wszystko szybciej wysychało. U mnie nie ma problemu suszy po sezonie..miejscami woda stoi :jeez:
Wyszłam dziś do ogródka popatrzeć, jak się sprawy mają i ściągnąć płachtę z hortensji ogrodowej... zarzucałam ją na szybko zaraz po Sylwestrze, gdy dowalił mróz... mam nadzieję, że dała radę i kwiecie w stosownym czasie się pokaże... :unsure: u mnie też woda stoi

Monika-Sz wrote:
Ganek po rozbiciu ściany był fajny, duży. Teraz pojawiła się spora szafa.. i wszystko zmalało. Oswajam się powoli z widokiem, jednak na razie jest mi dziwnie z tą szafą..bardzo.. :dry:
Nie marudzisz aby? ;)

Monika-Sz wrote:
Moniśka, pozdrowienia dla Mikołaja- świetny prezent :woohoo:
Mikołaj dostał maila z linkiem... nie było innej opcji, jeśli chciał mnie uszczęśliwić... :wink4: a sama książka to poważne kompedium i zdjęć sporo aczkolwiek, jak dla mnie... za mało... za mało :happy: :happy4:

Monika-Sz wrote:
U nas w grudniu też 10 minie od slubu :woohoo: i popatrz..P wkurza mnie zupełnie jak na początku :rotfl1:
Może jeszcze i znak zodiaku mamy ten sam... :think: Panna? :silly:

Monika-Sz wrote:
Spora kolekcja host.. Jak będziesz dzielić, to ja się już na zakupy ustawiam w kolejkę- może do tego czasu dorobię się odpowiedniego dla nich cienia ;)
Nie ma sprawy... :) tej wiosny będę się rozstawać z 4... może z 6... nie zaskoczyła chemia pomiędzy nami... ot co... po co się mamy ze sobą męczyć :whistle:
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2016 01:20 przez th.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Sty 2016 01:28 #429154

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
3razy już odpisywalam. Z telefonu-wskakuje tylko cześć postu :mad2:
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2016 01:33 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Sty 2016 01:40 #429155

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ostatni raz probuje :lev:

Przypomniałaś mi ze tez mam ogrodówke owinientą.. Jutro muszę odparować mumię.

Ja jestem spod znaku lwa.

Nieeee,nie marudzę. Ganek zrobił sie mniejszy i jakiś wąski... Planuje lustro żeby wizualnie poszerzyć. Powoli sie tez przyzwyczajam.

A propos książek.. Twoja brzmi ciekawie! Ja tez lubię historie o losach kobiet w rożnych kulturach. Jako nastolatka zaczytywałam sie w przygodach Tomka Wilmowskiego. Mam całą kolekcje i czasem w ramach relaksu wracam do nich :funnyface: sie odmładzam lekturami.

Nie masz chemii z hostami..haha
Ostatnio zmieniany: 27 Sty 2016 01:43 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Sty 2016 13:19 #429206

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Odwilży ciąg dalszy.. Woda już nie stoi kałużami, ale trawnik jak gąbka pod nogami sie ugina :jeez:

IMG_0741.jpg

kiścień Raindbow..śliczny, przetrwał mrozy z początku roku
IMG_0745.jpg

IMG_0746.jpg

szyszki na świerku serbskim świeżo klejone :rotfl1:
IMG_0743.jpg

Cygusiątko postanowiło zrobić porządek w legowisku :jeez:
IMG_0739.jpg

nie wiem, czy po tych przedwiosennych porządkach coś jeszcze z niego zostanie..
IMG_0740.jpg

nosi je ze sobą..jednak majątek, to ważna rzecz do pilnowania- grunt, to stópki trzymać na swoim gruncie :silly:
IMG_0735.jpg

Pozdrawiam na przełomie tygodnia.. Coraz bliżej do weekendu. Planów nie mam żadnych- ani kucia, ani malowania.. Czyżbym wreszcie mogła odpocząć :woohoo:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Sty 2016 18:16 #429286

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Moniko, poidełko może być, najważniejsze , że z ptaszkami ;) już za samymi ptaszkami się rozglądałam :devil1: .

Kiścień śliczny, od pewnego czasu marzy mi się, ciekawa jestem czy u mnie też da radę, miałby trochę zimniej.
Na Twoich fotach nie widać zimy, żadnych pozostałości po śniegu, u nas jeszcze zalegają jego resztki i mnóstwo mokrych ślizgawek brrr.
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Sty 2016 18:53 #429302

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Monika-Sz wrote:

Szkoda, że ganek nie jest bardziej kwadratem, niż prostokątem.

Moniko :P

Czyżby to zapowiedź kolejnej przebudowy ? :happy4:

U nas też śladu nie ma już po "zimie" ;) Za to muszę wozić kalosze w samochodzie , bo w centrum miasta mam taki "parking" pod domem ,że kałuże ,a raczej ...jeziora mają głębokość nawet do 20 cm! Wysiąść się nie da.

Bardzo mi się tęskni już za wiosną. Jakoś tak wydaje mi się ,że w tym roku spędzę dużo czasu w ogródku, w przeciwieństwie do roku poprzedniego.

Trzeba też zadziałać zdecydowanie w sprawie wykończenia domu , a to oznacza ,że muszę wystawić mieszkanie ,w którym jestem na sprzedaż.
Mieszkam tu od dziecka i strasznie się boję tego ostatecznego kliknięcia przy wystawianiu ogłoszenia i tego ,co może nastąpić potem...

No ,ale to umożliwi w końcu przeprowadzkę.

Ja też jestem Lwem :P

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Sty 2016 09:07 #429454

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Moniko pytałaś mnie ostatnio na jakie gatunki różaneczników się zasadziłam w tym sezonie.A ja Ci odpisałam ,że Anatewka i Metalica .To nie lilie ,tylko właśnie rodki :happy:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Sty 2016 10:02 #429460

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Krzysiu, też zwróciłam uwagę na poidełko za sprawą figurek ptaszków, są takie urocze :hearts:

Kiścień u mnie ma w miarę zaciszne stanowisko- za plecami szmaragdy. Małe jeszcze, więc zielone plecy dośc ażurowe na tą chwilę. Strona badzo wietrzna, otwarta na niezabudowane działki, czyli pole. Jak widać wiatr i mróz, który u nas dochodził nocą do -18* nie zaszkodził, a kiścienia nie okrywałam niczym.
Może spróbuj z jedną sadzonką.. :think: ja kupiłam jedną, na próbę..

Po śniegu nie ma śladu..jeśli nie liczyć wszechobecnego błota :angry:

Madziu, też lwiątko jesteś :hug:

Na przebudowanie ganku nie ma co liczyć- P może spać spokojnie :happy3: jedna ściana jest zewnętrzna, a druga to ściana łazienki..tak więc muszę się polubić z naszym wagonem.
Powoli jednak oswajam z widokiem, zamówiłam ławeczkę. Niby głupio, bo kolejny mebel..ale musi być!

Na pewno będzie dziiiwnie i troszkę też przykro- wyprowadzać się z mieszkania..
Jak my się wyprowadzaliśmy z domu mojego rodzinnego do naszego nowego..to ja, mimo radości, że wreszcie "idziemy na swoje", popłakałam sie przy wyjeździe bardzo mocno..
Początkowo tu w domu czułam się źle, nieswojo..wszystko mnie denerwowało i nie chciałam tu być :crazy:
Przyzwyczaiłam sie jednak i powoli zaczynam czuć się "u siebie".

3maj się dzielnie przy klikaniu oferty :hug:

Ewciu, to się dogadałyśmy :rotfl1:
Zerknęłam na rodki.. Wyszukałam Metallicę- jaka piękność :hearts: :hearts:

Szybkiego czwartku życzę Miłym Gościom.. (tym niemiłym też :rotfl1: ).
Za oknem ponuro, ale na szczęście nie pada.. Może wreszcie błoto na drodze trochę wyschnie :jeez:
To duży minus mieszkania na nowym osiedlu na uboczu.. Media wszystkie są miejskie, ale droga niestety bardzo podmiejsko-wiejska :silly: Asfalt kończy się na zakręcie..i ostatnie 50m to droga gruntowa. była utwardzona, ale budowy prowadzone nieopodal..i samochody dostawcze zrobiły swoje :angry:
Jak ja bym chciała mieć asfalt do domu! Ilość przywożonego piachu na kołach samochodu doprowadza mnie chwilami do rozpaczy :hammer:
Pozostaje mieć jedynie nadzieję, że rozbudowujące się osiedle zmotywuje gminę, aby zadbali o coraz większą liczbę nowych mieszkańców :whistle:
Za tę wiadomość podziękował(a): wxxx-a

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Sty 2016 13:35 #429518

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Aż się chce zaśpiewać "włosy na uszach potargaaaał wiaaatr" :silly:
IMG_0751.jpg

trochę koloru w ten ponury dzień...
IMG_0752.jpg

Jadę sobie dziś do sklepu, nie wadzę nikomu, radio gra.. :lev: Nagle słyszę, że jest ranking zawodów przyciągających osoby o skłonnościach- nie pamiętam, jakiego użyto określenia- sadystycznych..psychopatycznych..
W każdym razie na 1 miejscu prezes, na 2 prawnik :blink: a ja się pytam- gdzie jest stomatolog :happy-old: :rotfl1: :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Sty 2016 13:59 #429525

• Roma
  • Roma's Avatar
Monika-Sz wrote:
a ja się pytam- gdzie jest stomatolog :happy-old: :rotfl1: :rotfl1:
Siedzi sobie w aucie,nie wadzi nikomu :P
Cugusiwe miny-bezcenne.

Patrzę przez okno, jak znika śnieg i widzę ile roboty przede mną :jeez: Zastanawiam się od czego by tu zacząć :think: :teach:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Sty 2016 21:15 #429621

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Nasz lokalny stomatolog pewnie znalazł by się na tej liście :lol:
Ale Ty Monia - wcielenie dobroci, tam nie pasujesz ;)

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Sty 2016 21:47 #429638

• Anna55
  • Anna55's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5
Ten prawnik nie pasuje mi do tego szablonu. Moja przyjaciółka prawniczka to dusza człowiek dla ludzi i dla zwierząt.
Właśnie opiekuje się moim Ramenedesem i kto wie czy nie na stałe.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.716 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum