TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Lis 2012 15:46 #89456

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Pod oknem to może nie ;) , powiedziałabym, że u mnie jest pod płotem :whistle: . Czuję się tak, jakby za płotem nicość była :huh:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Lis 2012 17:18 #89497

• promyk
  • promyk's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
no tak kusicie że kto wie może i coś tym wskóracie, bo tak sama dla siebie mam zamiar porobić trochę zdjęć tą porą aby na spokojnie coś zaplanować..... chociaż ostatnio jak wyszłam robić zdjęcia to mi się aparat zawiesił.... chyba mu było za zimno... :happy:
Ja też na razie wybieram te najmniej wymagające rośliny bo u mnie również sam piach więc żeby coś posadzić to muszę się trochę nagimnastykować przy zaprawianiu dołków, a mój kręgosłup tego nie lubi, oj nie lubi....
Pozdrawiam serdecznie, Sylwia
Marzy mi się ogród-zapraszam

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Lis 2012 17:31 #89505

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
No widzisz jak się świetnie składa :woohoo: , skoro masz zamiar robić fotki, to chyba nie będziesz taką egoistką i nie zachowasz ich tylko dla siebie :P . Tylko raz dwa otwieraj wątek i będziemy dyskutować :dance:
Zwłaszcza o sadzeniu w piachu i zaprawianiu dołów :rotfl1: , że o problemach z kręgosłupem nie wspomnę :teach:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Lis 2012 17:37 #89511

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
promyk wrote:
no tak kusicie że kto wie może i coś tym wskóracie ....
No, no zapraszamy :)
Długie zimowe wieczory są najlepsze aby coś sensownego zaplanować :lol:
W dyskusji o kręgosłupie dorzucę także słów kilka :happy3:
Ostatnio zmieniany: 17 Lis 2012 17:37 przez pamelka.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Lis 2012 19:27 #89567

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Pocieszę Cię, że za jakiś czas będziemy marzyć o 0* :happy3:
Trzeba twardym być, nie miętkim :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 17 Lis 2012 19:28 przez sd-a.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Lis 2012 21:12 #89636

• Mirysek
  • Mirysek's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 24
Jak to są dopiero przymiarki, to co będzie, jak wszystko będzie gotowe :bravo: Ogród masz piękny :flower1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Lis 2012 22:15 #89689

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Właśnie! Co to będzie jak kreacja będzie gotowa!
Marta, żarty żartami, ale Ty to tak naprawdę wszystko od początku robisz sensownie... Kompost robisz... ;) Ta kora, kształty rabat, planowe zakupy, przemyślane nasadzenia, koszenie co dwa tygodnie... Weź Ty się opamiętaj! :rotfl1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 18 Lis 2012 08:17 #89795

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, nie słuchaj Marty - żadnego "weź się opamiętaj" - siłą rozpędu trzeba działać i nie przestawać :woohoo: .

U mnie Martuś, przygotowania do świąt zaczynają się wcześniej, bo zawsze wpadnie mi do głowy pomysł na nowe firanki i trzeba je uszyć :rotfl1: . Właśnie wczoraj przesiedziałam kilka godzin nad maszyną :jeez: . Szyję zestaw na trzy okna :pinch: . Jak skończę ... to zapewne zacznę sprzątanie, żeby te nowe firanki powiesić na czystych oknach jak najszybciej :rotfl1: :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 18 Lis 2012 11:13 #89827

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta jeszcze raz obejrzałam Twoje fotki :) Ładne są, zupełnie nie mam pojęcia dlaczego chcesz zmieniać aparacik :funnyface:
Dzisiaj już pogoda o wiele lepsza :happy4:
Zerknęłam na satelitarne zdjęcia, jest szansa, że się przetrze i zobaczymy słońce :woohoo:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 18 Lis 2012 17:51 #89960

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Trochę tematu musiałam nadrobić ,ale już będe na bieżąco .Masz rację fajnie wyglądają takie opustoszone rabatki.No trawka ubywa w zastraszającym tempie :rotfl1: .Dobrze ,że idzie zima, bo gdyby sezon trwał dłużej to może więcej trawy by zniknęło .Śliczne fotki z lodowymi sopelkami
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 18 Lis 2012 20:16 #90046

• promyk
  • promyk's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
O tak do mnie.... :teach: ta zniewaga nowego wątku wymaga :happy-old: to jutro jak pogoda pozwoli to się biorę za aparat i cykam fotki a za kilka dni ... :screem: uwaga, uwaga zaczynam ,tylko się rozeznam co i jak...
Pozdrawiam serdecznie, Sylwia
Marzy mi się ogród-zapraszam

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 19 Lis 2012 10:28 #90236

• lora
  • lora's Avatar
Marto pozdrowionka :flower1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 22 Lis 2012 12:51 #91624

• patkaza
  • patkaza's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 64
fotki są prześliczne-ja myślałam, że to już z nowego :blink: no to jak już będą na prawdę "z nowego" to będą mistrzowskie fotki ;)
...jednak lubisz berberysy :bye:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 23 Lis 2012 11:50 #92036

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta jutro już tydzień minie :think: co tam nowego?
I Ciebie niechęć ogólna ogarnęła :hug:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 23 Lis 2012 17:28 #92121

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu zmobilizowałaś mnie :oops: . Niby jestem na forum codziennie, ale coś nie w swoim wątku :happy3: , w tym tygodniu nic nowego poza podlewaniem nie zrobiłam :whistle: i nie ma co fotografować :think: .
Apropos zdjęć ostatnich, robiłam je głupawką córki, która ma przynajmniej opcję makro, bo mój nie ma nic :hammer: . I tak się namęczyłam, bo on ustawia zbliżenie na co chce, niekoniecznie na to, co ja bym widziała na fotce :rotfl1: . Dobry aparat to ostatnio moje największe "ogrodowe" marzenie ;)

Aga pewnie, że lubię berberysy, a czy kiedyś mówiłam inaczej :silly:
A do mistrzowskich fotek to ho, ho, droga daleeeeka :ouch:

Misiu ha! nie przypuszczałaś, że odpowiem na Twoje pozdrowienie osobiście, co? :lol: :hug:

Sylwio brawo za dotrzymane obietnice :bravo: . Wątek rozwija się bardzo obiecująco, było się opierać? :hammer: ;)

Jadziu większość tych pustych miejsc już obsadzona cebulowymi :woohoo: . Jak mi nornice ( tfu, tfu, w niemalowane ;) ) się nie wmieszają :evil:

Dorcia siła rozpędu mi siadła ;) , to bardzo mądrze jest pomyślane z ta zimą ;) , bo jakbym miała teraz jakąś trawę wywalać :jeez:
Zazdroszczę Ci, że potrafisz sama szyć :oops: . Jest tyle rzeczy, które mi się podobają, a nie ma ich w sklepach :huh: , w dodatku bardzo cenię rękodzieło i uwielbiam rzeczy niepowtarzalne :silly: . Jestem trochę jak Roma ;) , łopata i widły proszę bardzo, igła z nitką - niekoniecznie :rotfl1:

Marto ja - sensownie???? :eek3: . Kompost robię, bo mam kiepską ziemię, za to dużo odpadów zielonych :silly: , kształty rabat są absolutnie improwizowane i już wiem, że niektóre są całkiem do niczego :rotfl1: , a planowych zakupów ( no, może poza różanymi ;) ) jeszcze mi się nie udało zrobić nigdy w życiu :happy3:
I wierz mi, pojęcie "planowane nasadzenia" jest mi kompletnie obce :happy4:
Jedyne, co się zgadza, to koszenie ;)

Mirysku witaj :bye: , cieszę się, że Ci się podoba i zapraszam częściej :)

Siberko a wiesz, że odkąd mam ogród dużo lepiej znoszę okres jesienno-zimowy :silly: . Kiedyś już od października miałam depresję :jeez: , a każdy deszcz dołował mnie dodatkowo :blink:
Teraz wszystko nabrało sensu :happy: i mróz i śnieg, a deszcz po prostu uwielbiam :woohoo: . No i odpocząć kiedyś trzeba ;)

Długo się nie odzywałam, bo po pierwsze nic się u mnie nie dzieje, zimy na razie nie widać ;) , a po drugie chciałam opóźnić moment wspominkowy, bo tak naprawdę ja prawie nie mam zdjęć, których już nie pokazywałam :oops: . Te, które się nie nadawały kasowałam na bieżąco :whistle: , a że ciągle walczę z moją głupawką, nie nadawało się wiele :happy4: . No trudno, trochę się powtórzę, ale muszę wstawić choć troszkę mojej wiosny, bo wspomnienia już wszędzie królują :P

Bardzo rzadko u mnie, bo na żółto :happy3:

P3230016.JPG

P3230017.JPG

I tak jak lubię, czyli na fioletowo :P

P4040022_2012-11-23.jpg

DSCI0494_2012-11-23.JPG

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 23 Lis 2012 19:01 #92170

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto-bardzo się ciesze,że jest więcej takich kobiet jak ja bo chwilami miewam wyrzuty sumienia,że jestem wyrodną żoną i matką.Muszę się przyznać, gdy dzieci były jeszcze pod moją jurysdykcją to najważniejszym w domu był tygodniowy plan zajęć, dla całej rodziny ale mojego imienia tam nie było :devil1: :devil1:
Niestety mój wątek zamknęłam i teraz mi przyjdzie błąkać się do przyszłego roku po cudzych ogrodach :P
Ostatnio zmieniany: 23 Lis 2012 19:02 przez Roma.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 23 Lis 2012 19:49 #92215

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Wiosna wszyscy spragnieni jesteśmy kolorów to i żółte cieszy :rotfl1: Mam tak samo.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 23 Lis 2012 19:55 #92223

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, zima minie - szybciej niż myślimy ;) i znów się zacznie ogrodowy amok :silly: . Trzeba się cieszyć z tych chwil spokoju :hug: . Ładować akumulatory i wspierać w oczekiwaniu :dance: . Potem znów forum opustoszeje, bo każdy złapie za łopatę, kosiarkę czy sekator :rotfl1: :rotfl1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.481 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum