TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 27 Gru 2012 23:25 #104911

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Siberio, Martusia jak widziałam w sezonie, miała dobrze sadzone tulipany. Sama aż się dziwię,że mają tyle zielonego. Aż przy okazji sprawdzę swoje........ choć będzie to nie łatwe :):) bo z innymi są zakryte świerczyną (inne osłaniane kołderką, te przy okazji wspólnego lokum)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Gru 2012 09:15 #104961

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A ja się zastanawiam, gdzie ta cała woda ze śniegu znikła :think:
Ziemia chyba nie była aż tak zmarznięta skoro wszystko wsiąka i krety wychodzą na powierzchnię :lol:
Doskonale przetrwała pod śniegiem trawa, u mnie także zielona, jak wiosną :blink:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Gru 2012 13:02 #105020

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto- do wiosny opanujesz instrukcję i będziesz ją miała w małym palcu :hug: i wtedy dopiero się zacznie :P
W w nadchodzącym Nowym Roku, życzę Ci pięknych kwitnących rabat i oby Twój trawnik nikł w galopującym tempie :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 28 Gru 2012 13:05 przez Roma.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Gru 2012 17:59 #105092

• promyk
  • promyk's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
O kurczę lecę jutro i ja moje rabaty pooglądać czy i u mnie nie widać już tulipanków..... A Martuś mogłabyś zdradzić dane tego Mikołaja bo ja też bym taki aparat chciała... :happy:
Pozdrawiam serdecznie, Sylwia
Marzy mi się ogród-zapraszam

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 28 Gru 2012 22:59 #105251

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
A ja muszę okryć moje trytomy, bo mamy mróz i śnieg prawie stopniał, jutro się za to zbiorę, dobrze ,że poczytałam u ciebie o okrywaniu , to sobie przypomniałam, że ich w tym roku nie zdążyłam okryć. :think: :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 29 Gru 2012 17:26 #105448

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ula a po czym wnioskujesz, że u mnie wesoło ;) :think:

Gorzatko oj, żeby się spełniły Twoje życzenia, bo coś mrozik znów sobie o nas przypomina :evil:

Marto ja też jakoś za jałowcami nie teges :crazy: , one wszystkie ( niestety mam ich trochę :whistle: ) były kupowane pierwszej jesieni, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że są iglaste dużo bardziej urodziwe :rotfl1: .
Ale powiem Ci, że akurat tego jałowca wirginijskiego 'Grey Owl' lubię ;) , bo przynajmniej za młodu zupełnie nie przypomina pokrojem jałowca :silly:

Siberko tulipanki już przysypałam :P . Nie bardzo rozumiem dlaczego one mi wyłażą :blink: , czytałam raczej, że tulipany mają skłonność do zapadania się w ziemię, a moje wyłażą :think: . W dodatku tylko na tej jednej rabacie, na innych schowane, jak trzeba ;)

Jolu moja teoria jest taka, że śniegu było tak dużo, że ziemia prawie nie zamarzła :lol: , dlatego wszystko tak szybko wsiąkło i nie miałam żadnych kałuż. Stąd też pewnie i kret :huh:

Romciu czytam i czytam i coraz głupsza jestem :rotfl1:
Bardzo dziękuję za życzenia :hug: , oby ten trawnik zechciał jakoś sam zniknąć :rotfl1: bez mojej ingerencji, czyli katorżniczej harówy :evil: :happy3:

Sylwio no cóż, przykro mi ;) , ale to mój bardzo prywatny Mikołaj :rotfl1: , najwidoczniej byłam przekonywująca :silly:

Małgosiu ale ja właśnie nie mam prawie nic okryte :silly: , jedyną azalię japońską przykryłam stroiszem, a reszta czeka na większe mrozy ;) , to może mnie zmobilizują :lol:

Zima powoli zaczyna sobie znowu o nas przypominać :unsure: . Niestety tym razem nie zaczęła od śniegu :hammer: , jeszcze o 10 rano, gdy robiłam zdjęcia, było -5* :pinch: . Niby widoczki ładne, ale wcale mi się to nie podoba...

DSC_4842.JPG

DSC_4844.JPG

DSC_4849.JPG

DSC_4853.JPG

DSC_4857.JPG

DSC_4860.JPG

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 29 Gru 2012 17:41 #105452

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś wesoło, znaczy na zdjęciach ostatnio wstawionych, słonko tak jakoś ładnie zagrało, że zamiast ponurych zimowych zdjęć można było jakby poczuć odrobinkę ciepełka z promieni słonecznych. Sama żałowałam dziś, bo podobnie u nas było, że nie zorganizowałam sobie lepiej czasu i nie odwiedziłam swojej działeczki. Choć jak i Ty jednak wolałabym jeszcze dobrą porcję kołderki na roślinach w postaci białego puchu.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 30 Gru 2012 21:52 #105904

• lora
  • lora's Avatar
Marto zdjęcia przedstawiające oszronione listki machoni są śliczne... :kiss3:
...A Nowy Rok
niech przyniesie wszystko to,
co w życiu najpiekniejsze! :drink1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Gru 2012 10:26 #106005

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Przyleciałam sprawdzić efekty fotograficznego treningu i podziwiałam ogrodowe zmagania :) . Ostatnie zdjęcia bardzo ciekawe zwłaszcza żurawka przypadła mi do gustu :bravo:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Gru 2012 10:30 #106007

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
markita wrote:
Niby widoczki ładne, ale wcale mi się to nie podoba...

DSC_4842.JPG
A mi się podoba ten Jacobsenik w bieli :woohoo:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Gru 2012 15:11 #106082

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula rzeczywiście słońce ostatnio jakoś weselej świeci :P , do 15 to nawet da się jakoś funkcjonować :rotfl1: . Mam nadzieję na nową dostawę kołderki po nowym roku :whistle:

Misiu to listki ostrokrzewu, bardzo podobne do mahonii ;) , jedne i drugie podmarzają zimą, więc trzeba się nimi nacieszyć :P
Bardzo dziękuję za życzenia :hug:

Jolu no toteż piszę, że mi się widoczki podobają :woohoo: , a jeszcze do niedawna tego maluszka spod śniegu widać nie było :happy3: , mam nadzieję, że śnieżna zima powróci do nas :lev:

Wszystkim odwiedzającym chciałabym życzyć szampańskiej zabawy dzisiejszego wieczoru, a w Nowym 2013 Roku wszelkiej pomyślności oraz spełnienia marzeń :hug:

do-siego-roku-2013-figa57-ekartka.gif
Za tę wiadomość podziękował(a): artam, Roma, gorzata, piku

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Gru 2012 21:50 #106297

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Marta, na Twojej przestrzeni jałowce mogą spokojnie mieć dla siebie miejsce, masz tego miejsca jeszcze dużo dla szlachetniejszych ;) kulek!
Z tą zimą to tak proszę gorąco jej nie zapraszać... Taki stan z lekkim mrozikiem mógłby się utrzymać do wiosny! To jest, oczywiście, tylko moje zdanie ;)
A rododendron ma tak podwinięte listki... Pić mu się chce... Jakby się jakaś odwilż większa pojawiła, można mu dać....

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Gru 2012 23:15 #106343

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Jak poczytałam sobie od początku o Twoich ogrodniczo-fotograficznych zmaganiach, obejrzałam rezultaty - kurczący się trawnik :happy: :happy2: :happy: to jestem pełna podziwu, takie zmiany w ciągu tylko jednego sezonu :bravo:

Życzę Ci jeszcze większego zapału w nastepnym roku :kiss3:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 03 Sty 2013 15:32 #107209

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto wiem, że u mnie miejsca ciągle sporo ;) ale kilka z tych sadzonych na początku jałowców wyleci na pewno, bo nawet jak na moje niewprawne do iglaków oko ;) , są zdecydowanie za pospolite :rotfl1:
A jeśli chodzi o zimę, to właśnie dziś czytałam prognozę długoterminową przygotowaną przez amerykański instytut specjalizujący się w takich przewidywaniach, że od lutego mamy mieć wiosnę :woohoo:
Rh jest dziś podlewany z nieba :whistle:

Alinko witaj, dawno Cię u mnie nie było, więc to i owo musiało się zmienić :happy3:
Dzięki za słowa uznania :hug: , zapału mi nie brakuje :woohoo: , oby tylko sił i zdrowia starczyło :teach:

Zrobiłam dziś kolejne :whistle: , a w tym roku pierwsze moje zamówienie :woohoo:
Niestety moja radość jest zmącona :cry3: , bo najpiękniejsze ostróżki już ponoć zaraz po północy się skończyły :placze: , a ja naiwnie dziś rano zamówienie chciałam zrobić :hammer:
Zamówiłam więc tylko Sweet Sensation, a potem poprawiałam sobie humor pelargoniami :P . Zamówiłam kilka sztuk z serii Rosebud, które kwitną jak bukiety malutkich różyczek :hearts: , w dodatku budują spore krzaczki :hearts: , już nie mogę się doczekać tych piękności :dance:
Muszę przyznać, że dotąd pelargonie jakoś mnie nie ruszały , ciekawe, czy te nowości spełnią moje oczekiwania :cool3:
Zainspirowana lilakiem Sensation u Joli :P też pogrzebałam w poszukiwaniu maja i kwitnących bzów...

DSCI0590_2013-01-03.JPG

DSCI0662.jpg

P5060048_2013-01-03.JPG

P5060050_2013-01-03.JPG

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 03 Sty 2013 16:59 #107243

• luki
  • luki's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 344
Ach te bzy... majem zapachniało :fly:
Marta nie zamawiaj tyle, zostaw trochę miejsca na hortensje :happy4:
Pozdrawiam, Łukasz
POSZUKUJĄC PIĘKNA

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 03 Sty 2013 18:57 #107274

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś, będzie pięknie tego lata

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 03 Sty 2013 23:02 #107412

• lora
  • lora's Avatar
..Ula ma rację, będzie pieknie... :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Sty 2013 08:46 #107486

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, tak czytam tu i ówdzie, że Ty już obkupiona na wiosnę :silly: . Czy i w tym roku zamierzasz mnie w tyle zostawić? :fly:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.514 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum