TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 17:21 #47097

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Rano, przed kolejną turą walki z nornicami :evil: , zdążyłam pstryknąć dwie nowe różyczki :woohoo:

Pirouette :hearts:

DSCI0781.JPG

a to prawdopodobnie będzie Jubilee Celebration. Sądząc po wielkości pąka, największy kwiat u mnie :fly:

DSCI0783.JPG

Po południu musiałam w mieście zabić godzinkę :whistle: , to odwiedziłam trzy ogrodnicze :rotfl1:
Ulewa usiłowała mi pokrzyżować plany, ale coś tam uszarpałam :rotfl1:

Dwie krzewuszki ( Dorcia widzisz :funnyface: ): Cappucino i Minor Black

DSCI0788.JPG

Perovskia i żurawka Midnight Rose ( ja chyba coś mam z tym różem :crazy: :happy3: )

DSCI0789.JPG

No i odkupiłam sobie Amanogawę, bo moja raczej nieodwołalnie odmówiła współpracy :(

DSCI0790.JPG
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 17:54 #47111

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Widzę, widzę :happy: . Minor Black mam :funnyface: . Jeszcze bym chciała sobie kupić pstrolistną jakąś :woohoo: .
A potem przerzucę swoje zapędy na jakieś inne krzaki :rotfl1: .

Aaaa, zapomniałabym... różyczki mi się nieco rozwinęły :happy4: , ale fotek nie robiłam, może jutro :whistle: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 14 Cze 2012 17:55 przez dorciaj.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 18:43 #47129

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No Martuś hehe szkoda że mnie na ten przymuszony objazd nie zabrałaś :D:D przez ten wyczekiwany ale teraz już znudzony deszcz siedziałam w domu.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 18:58 #47137

• lora
  • lora's Avatar
Marto a gdzie kupiłaś krzewuszki...jak możesz to pw. :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 19:43 #47158

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Martuś ... jakby tu powiedzieć :oops: moja Amonagawa także :placze: gdzie się odkupuje i za ile?
Myślisz, że perowskia przezimuje? Tego życzę :kiss3:
A różyczki :bravo: ciekawa jestem Jubilee Celebration, mojej nie będzie dane, a piękna to róza :woohoo:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 19:48 #47165

• Roma
  • Roma's Avatar
Całe szczęście ,że u nas na zakupy jeździ skrzat bo zamiast chleba byłyby :flower2: :garden1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 20:51 #47197

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia pstrolistne to Variegata Nana (mam :P ), albo Monet, ale na nią dziewczyny bardzo narzekają :dry: , coś nie tak z zimowaniem :blink: , a też mi się podoba.
No pokaż, pokaż wreszcie swoje róże :silly:

Ula gdybym wiedziała, że będę mieć godzinkę na szkółking, to na pewno bym zadzwoniła, ale okazało się to już w Lublinie :silly: . Zawsze na Zemborzyckiej mnie ulewa dopadnie :club2:

Misiu już Ci napisałam :hug:

Jolu jak to perovskia nie zimuje :ohmy: . Ma napisane, że zimuje, znaczy się kit mi wciskają :evil: .
A tak się ucieszyłam, bo ona ponoć lubi piach :sad2:
A co z Twoją Jubilee? Nie mów, że nie przezimowała, bo to Marta mnie na nią namówiła, a ja się posłuchałam :supr:
Zajrzyj na PW ;)

Romciu a jak ja wysłałam swojego M. do Tesco po spożywkę, to wrócił z telewizorem :rotfl1: , więc niestety muszę mieć podzielną uwagę - ma starczyć i na chleb i na roślinki ;)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 21:19 #47212

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Bo Jubilee jest piękna i dobrze, że się dałaś namówić! :) Będzie pani zadowolona! ;)
Natomiast nie wiem, czy będzie pani zadowolona z tej krzewuszki Cappuccino... Jest piękna, bardzo mi się podoba, ale rośnie kiepsko, przynajmniej u mnie...Mam ją trzy lata, ale jest coraz mniejsza! Musisz o nią szczególnie zadbać, dobra ziemia, nawóz, te rzeczy...Właściwie, to i ja muszę! :rotfl1: Bo narzekam, a w zasadzie nic z nią nie robię...

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 21:22 #47215

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Dziękuje za info :hug: czytałam.
Perowskie bardzo różnie w naszym rejonie :whistle: nawet nie kupowałam .....
A Jubilee jeśli przezimowała :woohoo: powtórzę za Martą: "będziesz zadowolona" :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 14 Cze 2012 21:39 #47229

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
Marto miałem na myśli dzikusy kręcące się u mnie :) Moja przygoda z kocimiętką była na długo przed kocurem B) Mój też kastrat jest.

Widzę kolejne zakupy :silly: Rozumiem u Ciebie sezon zakupowy trwa cały rok :rotfl1:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 15 Cze 2012 08:07 #47362

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Marta , zakupy :bravo: :bravo: ............ widzę , że nadal serce po stronie krzewuszek ;) ;) ............. a perovskia u mnie tą zimę przezimowała bez okrycia , a ja przecież Podlasie jestem , zimy podobne , ona tylko musi być posadzona w zacisznym miejscu , żeby przeżyć ........... moja rośnie między iglakami , chyba ją osłaniają.
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 15 Cze 2012 22:33 #47545

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
no to Cię pocieszę , mam już cztery perovskie, ładnie zimują i pieknie kwitną, nawet jak marzną do kopczyka to nic nie szkodzi i tak do jesieni zdąża wyrosnąć, myslę ze mamy podobny klimat bo u mnie też zmroziło jednoroczne ;) i fasolkę
Ostatnio zmieniany: 15 Cze 2012 22:34 przez lawenda.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 15 Cze 2012 23:00 #47554

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Moja perovskia rośnie na wietrznym stanowisku i co roku kwitnie :-) Ale muszę sprawdzić czy od korzeni odbija czy od dolnych zdrewniałych części pędu.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 16 Cze 2012 11:18 #47623

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, 'Nana' mówisz... znów na Twoją odpowiedzialność :rotfl1: :rotfl1: - i ogłaszam koniec krzewuszkowych zakupów :devil1: :dance: :dance: . Za co by się teraz wziąć? :think: :rotfl1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 16 Cze 2012 11:29 #47627

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś co zajrzę to kolejne zakupy, Twój ogródek bogaci się w kolejne ślicznoty w ekspresowym tempie :P

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 16 Cze 2012 11:43 #47638

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
:) krzewuszki piękne ale nie mam miejsca na nie to mnie nie rajcują ale za to żurawka jak najbardziej w moim typie :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 16 Cze 2012 12:41 #47655

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto Jubilee rzeczywiście piękna :hearts: , taki troszkę łososiowy odcień tego różu, ale przecież inaczej by Ci się nie podobała :rotfl1:
O krzewuszkę zadbam, przynajmniej postaram się i będziemy obserwować :search: .

Jolu kilka dziewczyn już się wypowiedziało o perovskii i wygląda na to, że jest lepiej niż gorzej ;)
I tak pewnie ją okryję i zobaczymy wiosną :tongue1:
No i dalej nie wiem, czy Ci Jubilee przezimowała? Bo ja swoją kupiłam na naszym wspólnym szkółkingu po bardzo dobrej zresztą cenie :rotfl1: . Więc pierwszą zimę ma dopiero przed sobą.

Paweł jak przyjdzie znów susza, to zakupy odpuszczę, ale póki mokro - sadzę :woohoo:
Mój kajecik zawiera jeszcze sporo pozycji :rotfl1:

Mirko nie tylko krzewuszki mnie w tym roku zauroczyły, że wymienię choćby azalie wielkokwiatowe :P
Ale teraz nadchodzi czas róż :dance: Też z pewnością coś przybędzie :rotfl1:

Ula no to mnie pocieszyłaś :hug: . I tak pewnie ją jakoś zabezpieczę i mam nadzieję, że będzie ładnie rosła i kwitła :flower2: . A wiesz, że niektóre zmrożone po troszku odbijają z poziomu gruntu :silly:

Siberko i to też jest bardzo budujące, co piszesz :kiss3: . U mnie niestety wiatr póki co - wszędzie ;)

Dorcia śmiało :funnyface: . Następne w kolejności proponuję hortensje bukietowe. Ja już mam 6 odmian :woohoo: . Jedna, najstarsza Annabell już kwitnie, pozostałe kupowane w tym roku, ale też już szykują pąki :flyar

Aguś no musi się bogacić, jak się chce mieć taki busz jak u Ciebie :happy4:

Celinko nie wszystkie krzewuszki są duże, są odmiany miniaturowe, poza tym mocno się je tnie :P
A żurawka faktycznie cudna i może rosnąć na słońcu, bo u mnie na razie tylko takie stanowiska ;)

Zostawiam na weekend kilka dzisiejszych fotek.
Mój drugi kot się dorwał do kocimiętki :rotfl1: . Kicia dla odmiany próbuje się w niej wytarzać :rotfl1:

DSCI0791.JPG

A to już Jubilee Celebration :hearts: . Kwiat ogromny i ciężki, zwiesza się niestety :oops:

DSCI0792.JPG

A tu już się szykuje moja biała miniatura NN z milionem pąków :woohoo:

DSCI0796.JPG

Rozkwita też mój pierwszy liliowiec Unchartered Waters

DSCI0797.JPG

A jak Wam się podoba kompozycja z warzywniaka, sałata + lobelia :rotfl1:

DSCI0794.JPG

I na koniec mały sukces domowy. Po raz pierwszy od sześciu lat ( czyli od momentu zakupu :whistle: ) zakwitł mi stefanotis :woohoo:

DSCI0800.JPG

Uwielbiam ten zapach :ouch:
Miłego weekendu wszystkim życzę :bye:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Cze 2012 14:53 #47895

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś ja kocimiętki niestety musiałam się pozbyć.....złaziły się wszystkie koty z okolicy :blink:
Prześliczny liliowiec, ja na swoje już nie mogę się doczekać....

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.548 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum