TEMAT: Domek na prerii

Odp: Domek na prerii 07 Gru 2012 08:36 #98455

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Kiedyś bardzo chciałam mieć córeczkę, na szczęście już mi przeszło :rotfl1:
Mam dwóch chłopaków, choć zastanawiam się czy młodszy nie powinien jednak być dziewczynką. Z taka wrażliwością ciężko mu będzie w męskim świecie.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Domek na prerii 07 Gru 2012 14:38 #98610

• Norka
  • Norka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Ech... a moją córcię, jak była mała, ubierałam w śliczne sukieneczki, miała piękne
długie włosy, które mogłam do woli czesać (hihi... jak byłam mała marzyłam o lalce
z włosami, ale rodziców nie było na nią stać, więc rozumiecie :happy4: ).
A teraz? Ubranie sukienki czy spódnicy to dla niej największa katorga.

Pięknie już wyglądają te ozdobione domy. Od razu jest tak świątecznie.
Ostatnio byłam w Warszawie i Stare Miasto było już przyozdobione lampkami a przed
Zamkiem stanęła ogroomna choinka. Żałowałam, że odpalenie świateł miało nastąpić
1 grudnia, bo wtedy mnie już nie było w Warszawie. A na pewno też pięknie wygląda.

Odp: Domek na prerii 07 Gru 2012 22:31 #98813

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
E-geniu- do Polski mam 7 godzin roznicy. Kiedy u Was jest polnoc, u mnie 5 po poludniu :silly: przez co mame musze lapac w czasie mojego "rano", co u niej jest po poludniu :whistle:

Romo, Gorzato-no to przyjdzie mi sie pochlastac :jeez: . Mala juz w tej chwili ciagnie do facetow i bezwstydnie z nimi flirtuje, co bedzie potem? :hammer:

Dodad-moja jest jak czolg-idzie przebojem przez zycie, jest bardzo uparta i inteligentna na swoj wiek, i bardzo trudno nia kierowac. Co wieczor jestem wyczerpana, jakbym w kopalni pracowala..

Norko-ja na szczescie mam ciuchland z ubrankami tylko dla dzieci i tam kupuje jej te sukienki-z torbami bysmy poszli, gdyby za kazda dawac 20-30 dolarow, a wiadomo ze moze poplamic czy porwac, szczegolnie te falbanki u dolu czy wstawki udajace halke (juz dwie sukienki w tym miesiacu tak porwala). Tam za praktycznie nowe -no bo widze po stanie materialu-daje 5-15 dolarow, czasem jeszcze sa z metkami. Moj przeboj to sukienka RL kupiona ponad rok temu, z metkami z cena 55$ , za ktora dalam bodajze 8...i dalej choc noszona i prana wyglada jak nowa -pewnie jej z rok posluzy bo dluga takak byla i luzna. Za kurteczke zimowa Columbii z metkami, plus spodnie sniegowe na szelkach zaplacilam 30 dolarow; w sklepie z 80, bo to znana marka..

Nie moge odzalowac ze aparat w naprawie, bo teraz coraz wiecej bedzie przystrojonych domow. W naszym bezposrednim sasiedztwie to my zaczelismy przyczepiac swiatelka jako pierwsi, tydzien temu sasiad z naprzeciwka przystroil choinke w ogrodzie czerwonymi swiatelkami, obok postawil renifery i prezenty ze stelazu ze swiatelkami...a przedwczoraj sasiedzuiz boku, ci od psow luzem wystawili renifera i porecz tarasu od ulicy tez przyozdobili swiatelkami :lol: I tak to idzie...
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Odp: Domek na prerii 08 Gru 2012 00:14 #98862

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Cha cha cha coś wiem na ten temat moje chłopaki jeden ma już 19 l a drugi 16 l ciągną z kasy że miło . Ale jedna jest prawda małe dzieci mały kłopot , duże duży kłopot . :rotfl1:

Odp: Domek na prerii 08 Gru 2012 10:51 #98923

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
planta wrote:
E-geniu- do Polski mam 7 godzin roznicy. Kiedy u Was jest polnoc, u mnie 5 po poludniu :silly: przez co mame musze lapac w czasie mojego "rano", co u niej jest po poludniu :whistle:

Witaj
No tak nie pomyślałam o tym .

U mnie w końcu tez zrobiło się biało ,śniegu nie wiele ale zawsze lepiej niż wcale .
Zapraszam do mnie na wątek

Tomku zgadzam się w 100% z Tobą i nie skończy się jak będą mieli po 30 lat :rotfl1:

Genia :flower1:

Odp: Domek na prerii 09 Gru 2012 18:28 #99575

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
No i kto nam podeslal ochlodzenie? Przyznac sie prosze!! Wieje wiatrzysko a gdziestam nawet snieg sie pojawil...brrrr :cry3: Chyba bede musiala poszukac kurtki zimowej.. :think:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Odp: Domek na prerii 09 Gru 2012 18:49 #99585

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
To nie ja, słowo daję :idea1:
U mnie nadal zimowo, śnieżnie, choć ten wiatr :think: nooo wiatru nie ma :silly: ale nie sadzę aby dotarl aż do Ciebie :happy3:

Ja mam dwie takie panienki :silly: nieco wyrośnięte jednak :lol:
A wyobrażasz sobie szykowanie jednocześnie dwóch kompletów sukieneczek, rajstopki, pantofelki :think: Do tego jeszcze warkoczyki do pasa rankiem każdej upleść :lol:
Że też udało mi się jakoś przetrzymać :rotfl1:
Jednak taki wlaśnie wiek bardzo miło się wspomina, a zdjęcia z takimi panienkami, strojnisiami są rozczulające bardzo :hearts:

Odp: Domek na prerii 09 Gru 2012 20:24 #99679

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
planta wrote:
No i kto nam podeslal ochlodzenie?
Wprawdzie nadawałam priorytet, ale żeby aż tak? :woohoo: :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Domek na prerii 10 Gru 2012 16:22 #100078

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
W nocy spadl pierwszy snieg-dzis rano grunt jest posrebrzony gdzieiegdzie, tyle tylko by psicom zmoczyc lapy.

Jolu-ja bym sie pochlastala majac dwie takie panienki jak moja :wink4: . Moja warkoczykow nie nosi, ale rozpuszczone dlugie wlosy, ktore sie bardzo placza. Na dodatek uzywa swojej glowy jako chusteczki do wycierania palcow po posilku i nie daje sie oduczyc :whistle:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Odp: Domek na prerii 10 Gru 2012 18:50 #100125

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
A zrobiłaś jakieś zdjęcia zimowe dzisiaj ?

Napisz jak się czujesz ?czy jest już lepiej ?

Odp: Domek na prerii 10 Gru 2012 22:21 #100247

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Pozdrowienia od matki 3 synów :-)

Trochę się martwię o Twoje zdrowie i mam wrażenie, że powinnaś skonsultować się z innym lekarzem...
Nikt nie jest nieomylny...

Czy może jest poprawa???

Odp: Domek na prerii 11 Gru 2012 01:24 #100294

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
E-geniu-aparat jest w naprawie i pewnie nie dostane przed swietami, moge tylko pisac :sad2:

Siberio-jest lepiej, te tabletki, ktore w koncu dostalam (po 5 dniach i paru rozmowach z pielegniarka przez telefon :hammer: ) wydaja sie dzialac-dzis nawet bylam w stanie pojechac w pare miejsc-szukalam malej choinki w doniczce do posadzenia po swietach (nasza nowa, swiecka tradycja :lol: ), kupilam mezowi prezent-firepit i zebym to ja wiedziala jak jest po polsku... :think: taka metalowa mise na podstawie, z siateczkowa pokrywa, w ktorej mozna rozpalic ogien na zewnatrz. Pzy okazji wzielam psice na spacerek...

hehe, wlasnie dostalam telefon od meza, ktory kupil mi Rugera P89 (te mala bron reczna) i zadzwonil pochwalic sie, ze ma juz moj prezent na Gwiazdke :tongue1: Powiedzialam, ze ja chce Remingtona tez i bez tego sie nie liczy :lol:
Swoja droga na mojej swiatecznej liscie jest tez wypasiona maszynka do pieczenia chleba, ciekawe czy tez dostane :fly:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii cz. 1

Odp: Domek na prerii 11 Gru 2012 08:56 #100351

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
Diano :coffe: :comp: tyle prezentów :eek3: :jeez: , ja nawet nie mam żadnych przemyśleń co do prezentów , może jedno ,żeby syn z Belfastu przyjechał na święta ,oczywiście chodzi o pogodę żeby mu w tym nie przeszkodziła ,ma być już 17 grudnia w Polsce.
Od dawna mam umowę że mnie M daje pieniążki z różnych okazji , a ja wiosną kupuję sobie roślinki do ogrodu . :dance:

Szkoda ze aparat Ci się zepsuł , ale zima na pewno szybko nie zniknie więc jeszcze zrobisz zdjęcia . :flower1:

Cieszę się że jest już lepiej :hug:

Odp: Domek na prerii 11 Gru 2012 16:25 #100494

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Znow mnie natchnęlaś tym Firepits :woohoo: Kupiłaś chyba coś w tym stylu? Fajne ognisko na taras :bravo:
W poszukiwaniu tegoż wujek google pokazał mi takie cuda :think: a docelowo takim właśnie miejscem na kominek ma być zamknięty mój ogrodowy murek ;)
Po drodze 3 postumenty z oświetleniem solarnym :think:
Ostatnio na forumowym spotkaniu rozmawiałyśmy także o postumencie z zegarem słonecznym, ale dla niego to już wyróżnioną aranżację trzeba ustanowić :silly:
No i masz zimę, znaczy dekoracyjne renifery mają po czym ciągnąć sanie ;)

Odp: Domek na prerii 11 Gru 2012 21:50 #100673

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Czy ten mąż nic a nic nie boi się o swoją skórę? :happy3:

Odp: Domek na prerii 11 Gru 2012 21:55 #100678

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Zaskakująca pewność siebie, prawda? :happy4:
Diana... jestem bardzo ciekawa, jak taki prezencik prezentuje się ;) pod choinką? Czy kolor kokardki też sobie zażyczyłaś? :P
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Domek na prerii 11 Gru 2012 22:36 #100706

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiecie, mnie w sumie temat broni nie bawi, bo dawno temu w mojej rodzinie miało miejsce traumatyczne wydarzenie...
Starszy brat niechcący zastrzelił swego czteroletniego braciszka.

Odp: Domek na prerii 12 Gru 2012 20:10 #101037

• peonia
  • peonia's Avatar
Temat prezentów aktualny, moze bardziej bezpieczny, co sobie zażyczyłąs Diano jeszcze?
U nas zimowo ,Mikołaj przynosi ciepłe piżamki, i słodkie perfumy, Jak twoje zdrowie?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.725 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum