Przyszłam złożyć samokrytykę w sprawie mycia okien... Ale widzę, że Wy wiecie, że ja wiem, że Wy wiecie
...
Hm... złożę obietnicę, że czas jakiś okien myć nie będę. Właśnie uchlastało, utłukło... A najważniejsze, że podlało, ale też trochę uponiewierało
Martuś, tak, biała rabata ma być na tle szmaragdów - wiele się nie zmieści... Jakie początki, śnieżyca z jesieni, a teraz to już jest zbyt gęsto. Ale coś się jeszcze wciśnie
Purpurowa ma się nie najgorzej, choć nie zdążyłam "uporządkować". Trochę zepsułam złotą tawułą- chciałam rozbić tę lekką ponurość i ... tawuła wyszła na prowadzenie
Będzie co robić jesienią...
Serbki
No, proszę, jak im nie ufać
Sadzona w kwietniu ( na zimę zadołowana)
Sadzona w grudniu
Gorzatko,bo u nas jakoś tak na zmianę to październik to listopad... W tej chwili jest pogodny początek października, ale przed chwilą... był mroczny schyłek listopada. Jak bum cyk- cyk. Ania świadkiem ?! Co do kwitnienia róż, to trochę zahibernowały. Wygląda na to że zbiegnie się kwitnienie historycznych i nowoczesnych
Aniu, ale tak dla ogólnego oglądu - rzut oka wystarczy... Zimno i sucho, zimno i mokro... Sezon grzybowy już zainaugurowałam.
Pomidorki... walczą. A może nie walczą, tyko poszły na przetrwanie?
Pomidory
Rzut oka na warzywniki... Przez pąk Corneli
Jolu, Aniu, nie mam czasu, siły ani egzemplarzy na "podmiankę" więc moje pomidorki przetrwać muszą!
Jadziu, u mnie serbki w rodzimym piachu lekko podrasowanym gliną i kompostem radzą sobie dobrze. Niektóre pąki uszkodziły bruzdownice, kwieciaki i inne draństwo, w które ogródek obfituje... Ale wszystkie krzaczki się starały!
Iwono, penstemon Red Husker albo Dark Towers
Aniu, takie kolorki "ściągają spojrzenie". Azaliom to pasuje!
Goś, derenia kupiłam malutkiego, z nadzieją, że "nauczy się" zimować. Jak na razie jest bardzo pojętnym uczniem. Co do gruszki - dobra gruszka nie jest zła
Wsadzaj małego derenia i ... czekaj
Reszta ułoży się sama. Słowo!!!
Co do okien Miłe Moje - same wiecie...
No to małe co nieco z majowej ponurowatości ogrodowej
Przezimowany w garażu szczepiony na pniu Ebb Tide dziś otworzył kwiat
Attachment ebbtide.jpg not found
Bo na różance króluje... kuklik
Ale już lada chwilę