TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 16:40 #155157

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Piękne sasanki i ciekawe odmiany tulipanów.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 19:49 #155196

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Bożenko sasanki to moje ukochane kwiaty wiosenne :P Wtykam je wszędzie gdzie jest tylko troszkę miejsca :P

Ogrodowe obrazki....

Za tę wiadomość podziękował(a): Bożka

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 20:46 #155220

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Właśnie miałam zapytywać o nowe fotki ;) . Chyba czytasz w myślach :silly:
Cudnie, pięknie, gęsto i bogato :ouch:

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 20:54 #155222

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 1176
Aguś, Twój ogród jak zwykle kwieciem stoi :hearts: Ten rudobrunatny tulipan nieziemski :woohoo: Ale chyba jednak nic nie dorówna sasankom, szkoda, że w tym roku tak szybko przekwitły.

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 20:59 #155224

• Roma
  • Roma's Avatar
Aga-pięknie kolorowo,energetycznie.Przyznaj się ile lat już sadzisz tulipany?

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 21:46 #155253

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Kolekcja tulipanów pokaźna :) Muszę dosadzić u siebie sasanki.
Ostatnio zmieniany: 10 Maj 2013 21:47 przez Bozi.

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 21:49 #155256

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
Agniesiu późna wiosna to piękny czas ja bym wcale nie wracała do domu ;) siedz8ałabym w ogrodzie i patrzyła na te wszystkie kolorowe cuda, piękne masz tulipanki i widoki wiosennie prawdziwie kolorowy zawrót głowy :)

Ogródek AGNESS 11 Maj 2013 08:45 #155373

• Bea
  • Bea's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 42
Agnieszko... istny raj, ile kwiatów, kolorów... jakie piękne kompozycje :supr3: :bravo:
Pozdrawiam cieplutko
Gadzinówka

Ciapanie-malowanie

Ogródek AGNESS 12 Maj 2013 09:20 #155708

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś,pięknie i kolorowa masz już na swoich rabatach :)
Tulipanki czarują swoim pięknem :wink2:

Ogródek AGNESS 12 Maj 2013 10:33 #155748

• grazynarosa22
  • grazynarosa22's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
lh6.googleusercontent.com/-TWxIN7m8z_U/U...0/yre34w%2520076.jpg

Płynie sobie rzeczka....jak zielona wstążeczka.....CUDNIE :woohoo:
Pozdrowionka.....Grażyna

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 00:30 #157631

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu miło mi, że podoba Ci się :kiss3: Już tulipanków niewiele zostało, tylko kilka najpóźniejszych kęp. Teraz królować zaczynają różaneczniki :P

Madziu wyobraź sobie, ze u mnie jeszcze całkiem sporo sasanek kwitnie :P Nie są już takie piękne jak wczesną wiosną, wtedy grały pierwsze skrzypce, a teraz giną w morzu kwiecia wszelakiego....ale ciągle cieszą :P

Romciu tulipany były zawsze obecne w moim ogródku..... ja jestem leniuch więc ich nie wykopuję, więc niektóre wyrodziły się i wyginęły, ale wiele jest naprawdę długoletnich i świetnie sobie radzą :P

Bożenko bardzo namawiam do posadzenie sasanek, to przepiękne kwiatu i cieszą wtedy, gdy mało jeszcze kolorków w ogrodzie :P

Isiu oj tak..... ja mam podobne odczucia..... najchętniej bym przebywała w ogródku przez 24 h na dobę B) :P ..... tylko te komary...... chmary dosłownie.... nawet w południe w upał nie dają spokojnie posiedzieć :angry:

Beatko bardzo sie cieszę, ze podoba Ci się w moim ogródku :kiss3: Ja bardzo lubię gdy jest kolorowo i wesoło, najlepiej regeneruję siły w takim otoczeniu :P

Aniu po większości tulipanków pozostało już tylko wspomnienie..... pozostało już tylko kilka kęp takich najpóźniejszych, reszta już wycięta. Ale teraz tak dużo kwiatów kwitnie, że nadal jest kolorowo :P

Grażynko..... mój trawniczek to już tylko pod postacią wstążeczek :P eM już się rozgląda, żeby kupić mniejszą kosiarkę, bo mamy potężną...... a koszenie trwa mniej niż 15 minut :whistle: :rotfl1:

Zaczyna się festiwal różaneczników :P zakwitły już pierwsze azalie i rododendrony i każdego dnia będą się pojawiały kolejne..... teraz jest chyba najbardziej kolorowy okres w ogródku :P

Ostatnio zmieniany: 17 Maj 2013 00:32 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): Bea

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 08:08 #157647

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Piękne azalie i rododendrony, u mnie kwitła ostatnio dopiero jedna azalia najwcześniejsza. Reszta kwasolubnego towarzystwa w pąkach - te różnice "klimatyczne". No ale jak się u Was skończy u mnie zacznie. ;) :flower2:

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 08:11 #157649

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, ślicznie u Ciebie i kolorowo :woohoo: . W każdym ogrodzie teraz rodki i azalie królują - a u mnie królują ... mlecze :mad2: , ale walczę :garden: :tongue2: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 08:20 #157653

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielo moja wiosna przychodzi późno, ale jak już jest to pędzi jak szalona :happy: Różaneczniki już coraz piękniej kwitną, jeszcze kilka dni i w ogródku będzie bardzo kolorowo :P Oby tylko nie było upałów, bo bardzo szybko przekwitną :angry:

Dorotko mlecze mówisz....... uwierz mi kochana, nie jesteś w tym osamotniona :dry: U mnie trawnik dosłownie opanowany przez nie...... do tej pory mi nie przeszkadzały, bo lubię jak w trawie są kwiaty..... mlecze, stokrotki, fiołeczki, koniczynka....... ale teraz wygląda na to, że jeszcze troszkę i zamiast trawnika będzie mleczowisko...... jest ich morze...... staram się prawie nie używać chemii w ogrodzie.... ale nie wiem czy nie poddam się i nie popryskam( nigdy tego nie robiłam)..... na razie jeszcze się bronię i wydłubuję.... ale to syzyfowa praca.....

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 08:41 #157661

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
AGNESS wrote:
..... tylko te komary...... chmary dosłownie.... nawet w południe w upał nie dają spokojnie posiedzieć :angry:
Bo w ogrodzie się pracuje, a nie siedzi :funnyface: No dobrze, pracować także nie dają :club2:
Aguś jestem ciekawa, czy miałaś jakieś opady w ostatnim czasie? Wydawało się u nas, że na pojezierze poszły :think:
Kolorowo, kolorowo, a jak tam różane panienki :flower2: U mnie sporo w sporych :silly: pąkach :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 17 Maj 2013 08:41 przez pamelka.

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 08:54 #157667

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Aguś pieknie!!!!
Moje azalki jeszcze nie tak zaawansowane, zwłaszcza te w cienistym miejscu, ale to juz lada moment.
Kurcze, jak ja uwielbiam maj w ogroidzie, mogłabym tam nawet spać :) Tym bardziej, że pachnąco.... :hearts:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 09:02 #157671

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
dodad wrote:
Aguś pieknie!!!!
Tym bardziej, że pachnąco.... :hearts:
Bzy jeszcze pachną, a juz zaczynają piwonie i kwasoluby :woohoo: :woohoo:

Ogródek AGNESS 17 Maj 2013 09:21 #157678

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
pamelka wrote:
Bo w ogrodzie się pracuje, a nie siedzi :funnyface:

Jolu przyznaję bez bicia, że ja jako straszliwy leń również siedzę w ogródku..... i to wcale niemało :oops: :rotfl1: Jak nie grzebię w rabatkach to siedzę sobie na huśtawce lub tarasie i wianki wiję B) :happy:
Ostatnio żeby nie było takiej laby to znów wymyśliłam przerabianie rabat...... jestem okropna..... ciągle sobie obiecuję, ze już koniec w poważnymi przeróbkami.....a nie mogę .....ciągle kombinuję :tongue2: Teraz zatrudniłam eMa do wykopania ogromnego krzaka migdałka i mam dużą pustą rabatę :whistle: Pójdą tam 2 hortensje, ze 2 azalie i kilka miniaturowych iglaczków :happy4:
Jolu deszcz mówisz...... a więc nie pamiętam kiedy padało :dry: w niedzielę byliśmy przez godzinę nad jeziorkiem i gdy wjeżdżaliśmy do miasta było mokro.... ale po przejechaniu kawałeczka już suchutko , u mnie popiół.....musiało miejscowo chwilę pokropić i koniec.....

Dorotko oj tak...... i ja najchętniej spędzałabym całe dni i noce na dworze.... Tylko te obrzydliwe komarzyska nawet w dzień dokuczają, a po południu skutecznie wyganiają do domu .... złości mnie to niesamowicie. W moich okolicach bardzo wylały rzeki, całe łąki były zalane, ogródki działkowe...... więc naplęgło sie tego paskudztwa.....

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.709 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum