TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 11 Sie 2014 21:33 #290952

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
A ja sadziłam lilie własnie o tej porze. Dostałam je od sąsiadki. Rewelacyjnie się przyjęły.
Także uważam, że lilie to najbardziej bezproblemowa roslina. Nie licząc robactwa. Ale z tym można sobie poradzić.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 11 Sie 2014 22:05 #290979

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Hortensje bajecznie Twoje wygladają.
Moje mniejsze ale już też cieszą.Już mam ich 10 :dance:

Ogródek AGNESS 12 Sie 2014 06:44 #291023

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ciacho w takim ogrodzie ,to czysta przyjemność .Aż wyjść się nie chce.Dużo zdrówka Agnisiu :hug:

Ogródek AGNESS 12 Sie 2014 21:50 #291229

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aga, z liliami wszystko ok, to mój wzrok zawodzi! ;) Muscadet wzięłam za Garden Party, a potem jak ta druga zakwitła wszystko się wyjaśniło! :) Tylko to pokazuje, że jam nieliliowa zupełnie, skoro tej swojej niby-ulubionej nie potrafię zapamiętać! ;)
Ale o sadzeniu i przesadzaniu lilii poczytałam, jakby coś się zmieniło, będę miała jak znalazł! :)

Ogródek AGNESS 13 Sie 2014 19:30 #291397

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Hortensje, floksy i owoce to hity kończącego się powoli sezonu .Szkoda ,ze tak szybko minął .Czy na cieście jest kruszonka kokosowa .Wygląda przepysznie i na pewno takie jest .Ostatnio trochę jestem do tyłu z ulubionymi wątkami ,ale powoli nadganiam
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 28 Sie 2014 09:16 #295013

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Hop hop, Aguś! :kiss3:
Co słychać w Twoim późnoletnim ogrodzie?
Odezwij się choć słówkiem...

Ogródek AGNESS 28 Sie 2014 19:40 #295144

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Kilka aktualnych widoków, zdjęcia robione po ulewie, w ogólnej szarzyźnie, więc jakość pozostawia wiele do życzenia, no i rośliny powykładane i nieco zmaltretowane deszczem.....:bye:

Agunia witaj kochana :kiss3:
Nie odzywam się, bo mam mega doła ogrodowego, z którego pomalutku próbuję się wydostać. Bardzo długo nawet zdjęć nie robiłam, dopiero w ostatnich dniach coś tam cyknęłam, na wyraźne żądanie :blink:
Wkurza mnie mój połamany palec, myślałam, że 6 tygodni i będzie ok, a tu okazuje się, że źle się zrasta i już prawie 2 miesiące w usztywnieniu, a jeszcze co najmniej 2-3 tygodnie będę musiała tak chodzić....
Na ogród wprost patrzeć się nie mogę. Jest niezbyt duży, więc zawsze dbałam o to, żeby był wypielęgnowany, bez zielska . A teraz to prawe łapsko niesprawne, wiele zrobić nie mogę.... wyrywam zielsko jak już jest duże i mogę chwycić lewą ręką lub 2 palcami prawej, wycinam przekwitnięte badyle. Ale ani zruszyć ziemi nie mogę ,ani wyrwać drobniejszego ziela, perzu, czy koniczynki, które szaleją ..... niedługo, to skalniaka nie będzie widać spod ziela :placze:
W Waszych ogródkach jestem każdego dnia, czytam na bieżąco, ale nie odzywam się, bo weny brak..... jeszcze troszkę i postaram się wszystko nadrobić .
Dziękuję, że zaglądasz, pomimo mojego milczenia :kiss3:

Jagódko i ja jestem baaardzo do tyłu, ale mam nadzieję, ze w najbliższym czasie nadrobię i zostawię ślad swojej obecności w zaprzyjaźnionych ogródkach :P

Martuś bardzo się ciesze, że Twoja ulubiona lilia wciąż jest w ogrodzie :P

Ewuniu dziękuję :kiss3: Dziś w piekarniku dla odmiany szarlotka z budyniem i kokosową bezą B)

Aniu hortensje już dostały rumieńców. Uwielbiam te krzewy. Wiosną szykuje się spore przesadzanie z nimi w roli głównej B)

Małgoś u mnie na szczęście i z robactwem nie było problemów.... jakieś pojedyncze egzemplarze poskrzypki się pojawiły i tyle :P Oby w następnym sezonie było tak samo pięknie z liliami jak w tym :)

Danusiu bardzo dziękuję za cieplutkie słowa :kiss3:

Adrianie na ciasto bardzo zapraszam, właśnie wyjęłam z piekarnika szarloteczkę z budyniem i kokosową bezą B)

Monisiu fajnie, że możesz poczekać z przesadzaniem lilii, dzięki temu cebula wspaniale urośnie i w przyszłym roku wyda piękne kwiaty w wielkiej ilości :P

Edytko dziękuję :kiss3:
Wybacz, że tak późno odpowiadam, hortensja o którą pytasz to Bobo, prawdziwe maleństwo :P

Aguś ja kamczackiej nie mam, a żałuję, jednak nie posadzę, bo po prostu nie mam gdzie....
Amerykańskie słabo u mnie rozrastają się, bo rosną w złej ziemi.... wiosną będzie przesadzanie...
Ostatnio zmieniany: 28 Sie 2014 19:45 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): andrzejek, anabuko1

Ogródek AGNESS 28 Sie 2014 19:53 #295149

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jakie zielsko, jakie chwasty :dazed: ? Rabatki masz tak gęsto obsadzone, że chwasty nie mają szans :silly: i jak widać w obecnej Twojej sytuacji metoda ta sprawdza się w 100% :woohoo: . Oczywiście współczuję przedłużonej rekonwalescencji :hug: , ja też całe lato mam do tyłu, bo najpierw zabiegi na kręgosłup, potem na kolano i zakaz pracy :jeez: .

Ogródek AGNESS 28 Sie 2014 21:38 #295199

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Aguś..bidulko! Ja myślałąm, że się urlopujesz, a Ty w marazm popadłaś.. Dobrze, że się zbierasz powoli! :hug:

Ogród jak zawsze piękny i zupełnie nie wiem, czemu martwisz się chwastami-przecież nic nie ma! Rabaty zadbane jak zawsze- nie bądz dla siebie taka sroga :kiss3:

Lilie przesadziłam w weekend- udało mi się tak ziemię podkopać, że wyszedł cały kawałek z 4 liliami- dziś sprawdzałam, to nawet badyle nie przywiędły, tak więc przeprowadzki nie wyczuły. Zdziwiłam się, ile one mają korzeni- cała bryła ziemi nimi przerośnięta! Chyba dobrze..?

Ściskam, pozdrawiam i tulę.. Nie forsuj ręki- przecież wreszcie musi się zagoić! Może cos ogólnie na wzmocnienie trzeba pobrać, skoro organizm tak niechętnie do pracy się zabiera..? Wapno jakieś, galaretki ..?

Ogródek AGNESS 28 Sie 2014 23:35 #295272

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Witaj Agness!
Cieszę się, że przerwałaś milczenie, choć wieści o przedłużającej się kontuzji bardzo niepokojące...przykro mi, że wciąż się tak męczysz, zwłaszcza, że to prawa ręka.. :hug:
Ogrod wygląda pięknie jak zawsze i nie widać śladów zaniedbania przy plewieniu! Nie przejmuj się drobiazgami kochana i wracaj do zdrowia!
A do "ogrodowego dołka" wsadź jakąś roślinkę i uśmiechnij się :kiss3:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogródek AGNESS 29 Sie 2014 08:34 #295307

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Agusia, bardzo się cieszę, że się odezwałaś! :kiss3:
Szkoda, że powodem nieobecności są trwająca rekonwalescencja palca oraz ogrodowy marazm.
Ale wiesz, na szczęście te dwie sprawy można za jakiś czas pożegnać i wychodzić na ogród z przyjemnością, nowymi planami, energią. Byleby nam słońce dopisywało przynajmniej do końca października.
Rabaty Aguś masz pięknie zarośnięte - rośliny się przenikają, uzupełniają, a na pewno nie widać żadnych chwastów.
Możesz być dumna z efektów, serio. Kolor, forma, dobra energia - to płynie z wszystkich zakątków Twojego ogródka.
Trzymaj się ciepło!

Ogródek AGNESS 29 Sie 2014 11:30 #295353

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Agusiu pozazdrościłam Ci tych pięknych rabatek i jak wiesz tez jesienią dosadziłam do wrzosów żurawki .Cudnie wygląda moja tegoroczna wrzosowa rabata .Twoje rabatki równie kolorowe jak zwykle :hearts:
Jadzia

Ogródek AGNESS 29 Sie 2014 11:45 #295361

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Rabaty zostały pochwalone, więc ja się tylko pod tym podpiszę. :) Twoja języczka mnie zachwyciła . Ja mam chyba taką samą odmianę i nie mogę jej znaleźć odpowiedniego miejsca w ogrodzie. W pierwszym nie chciała kwitąć ,w drugim też nie za bardzo ,chociaż ma jeden mizerny kwiat. Chyba znowu ja przesadzę. :jeez:

Ogródek AGNESS 29 Sie 2014 19:31 #295433

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Bardzo Ci współczuję :hug: Mam nadzieję, że już niedługo z paluszkiem będzie wszystko dobrze. A chwastami się nie przejmuj - najważniejsze żebyś szybko wyzdrowiała, wtedy wyrwiesz je hurtowo :kiss3:
Uwielbiam kolory, które masz w ogrodzie!
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogródek AGNESS 29 Sie 2014 20:24 #295452

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Biedactwo :kiss3: deszcze utrzymują rośliny w kondycji, ale chwasty rosną w jeszcze większym tempie .No cóż oby tylko palec szybko się wygoił to w mig Agusiu usuniesz chwasty :hug:
Jadzia

Ogródek AGNESS 31 Sie 2014 11:48 #295865

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Tak mi się wydawało, że to Bobo. Też posiadam, ale u mnie w tym roku kiepsko z kwitnieniem hortensji.
Życzę szybkiego powrotu do formy :kiss3:

Ogródek AGNESS 31 Sie 2014 11:58 #295868

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
I ja ci współczuję :hug: A na chwasty jeszcze przyjdzie czas. a zresztą wcale ich nie widać :)
I zowu zachwyca sie Twoimi rabatkami zwłaszcza tymi z żurawkami, kolorowe i piekne są :bravo: :bravo:
Kępa duża języczek pieknie wygląda :)

Ogródek AGNESS 31 Sie 2014 12:20 #295876

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Dziewczyny mają rację, że na zdjęciach nie widać śladu zaniedbania w ogrodzie, ale znam to uczucie. Ja wiem, że tam są chwasty, nawet jak ich na moich zdjęciach nie widzę :rotfl1: Ale nic nie poradzisz... Straszny pech z tym palcem i wyobrażam sobie, że przeszkadza Ci dokładnie we wszystkim: od mycia, przez ubieranie, inne czynności domowo - ogrodowe, w tym zapewne w robieniu zapraw. A to przecież ten czas...

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.691 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum