Kilka aktualnych widoków, zdjęcia robione po ulewie, w ogólnej szarzyźnie, więc jakość pozostawia wiele do życzenia, no i rośliny powykładane i nieco zmaltretowane deszczem.....
Agunia witaj kochana
Nie odzywam się, bo mam mega doła ogrodowego, z którego pomalutku próbuję się wydostać. Bardzo długo nawet zdjęć nie robiłam, dopiero w ostatnich dniach coś tam cyknęłam, na wyraźne żądanie
Wkurza mnie mój połamany palec, myślałam, że 6 tygodni i będzie ok, a tu okazuje się, że źle się zrasta i już prawie 2 miesiące w usztywnieniu, a jeszcze co najmniej 2-3 tygodnie będę musiała tak chodzić....
Na ogród wprost patrzeć się nie mogę. Jest niezbyt duży, więc zawsze dbałam o to, żeby był wypielęgnowany, bez zielska . A teraz to prawe łapsko niesprawne, wiele zrobić nie mogę.... wyrywam zielsko jak już jest duże i mogę chwycić lewą ręką lub 2 palcami prawej, wycinam przekwitnięte badyle. Ale ani zruszyć ziemi nie mogę ,ani wyrwać drobniejszego ziela, perzu, czy koniczynki, które szaleją ..... niedługo, to skalniaka nie będzie widać spod ziela
W Waszych ogródkach jestem każdego dnia, czytam na bieżąco, ale nie odzywam się, bo weny brak..... jeszcze troszkę i postaram się wszystko nadrobić .
Dziękuję, że zaglądasz, pomimo mojego milczenia
Jagódko i ja jestem baaardzo do tyłu, ale mam nadzieję, ze w najbliższym czasie nadrobię i zostawię ślad swojej obecności w zaprzyjaźnionych ogródkach
Martuś bardzo się ciesze, że Twoja ulubiona lilia wciąż jest w ogrodzie
Ewuniu dziękuję
Dziś w piekarniku dla odmiany szarlotka z budyniem i kokosową bezą
Aniu hortensje już dostały rumieńców. Uwielbiam te krzewy. Wiosną szykuje się spore przesadzanie z nimi w roli głównej
Małgoś u mnie na szczęście i z robactwem nie było problemów.... jakieś pojedyncze egzemplarze poskrzypki się pojawiły i tyle
Oby w następnym sezonie było tak samo pięknie z liliami jak w tym
Danusiu bardzo dziękuję za cieplutkie słowa
Adrianie na ciasto bardzo zapraszam, właśnie wyjęłam z piekarnika szarloteczkę z budyniem i kokosową bezą
Monisiu fajnie, że możesz poczekać z przesadzaniem lilii, dzięki temu cebula wspaniale urośnie i w przyszłym roku wyda piękne kwiaty w wielkiej ilości
Edytko dziękuję
Wybacz, że tak późno odpowiadam, hortensja o którą pytasz to Bobo, prawdziwe maleństwo
Aguś ja kamczackiej nie mam, a żałuję, jednak nie posadzę, bo po prostu nie mam gdzie....
Amerykańskie słabo u mnie rozrastają się, bo rosną w złej ziemi.... wiosną będzie przesadzanie...