TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 26 Lis 2012 09:46 #93335

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Marzenko, Siberko, Martuś sprawy ,,rurzasto - płytkowe,, już za mną na szczęście....wszystko się dobrze skończyło.....no trochę tylko podjazd rozbabrany, bo kopać trzeba było. Ale nie ma tego złego.... :lol:

Kasiuwitaj :bye: miło mi, i serdecznie zapraszam :P

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 26 Lis 2012 17:03 #93476

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
To teraz można się za porządki przedświąteczne brać ;)
Czy ktoś obiecywał jakieś fotki :search: :lol:

Odp: Ogródek AGNESS 26 Lis 2012 21:19 #93627

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
AGNESS wrote:
no trochę tylko podjazd rozbabrany, bo kopać trzeba było. Ale nie ma tego złego.... :lol:
A co, rabatkę tam założyłaś? :rotfl1: :rotfl1:
Aga, jakiś spadek nastroju wyczuwam, nie poddawajmy się, wspierajmy się! Takie zaległe fotki na przykład...mogłyby pomóc... :)

Odp: Ogródek AGNESS 26 Lis 2012 22:38 #93693

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu ja nie wiem, czy jeszcze pamiętam jak się fotki robi ;) :rotfl1: Ale może jutro pójdę coś cyknę..... jak mi się uda upartego lenia przegonić....ale obawiam się, że nie będzie to łatwe :tongue2:

artam wrote:
A co, rabatkę tam założyłaś? :rotfl1: :rotfl1:
Martuśgdybym tylko mogła :rotfl1:
Z tym spadkiem nastroju ogrodowego to masz rację.....jakoś tak mi już.....zimowo :unsure: leń ogrodowy mocno dominuje....pewnie będzie tak trzymał do lutego :whistle: Ale w Waszych ogródkach jestem każdego dnia :P
Ostatnio zmieniany: 26 Lis 2012 22:38 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 26 Lis 2012 22:42 #93698

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Aguś haha jakbyś miała lenia to byś leżała brzuchem do góry na kanapie. A że dodzwonić się mi ciężko to znak, że ciężko pracujesz jak zawsze:)

Odp: Ogródek AGNESS 26 Lis 2012 23:54 #93717

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś Ty lepiej przegoń tego lenia choć na kilka dni :lol: Zima idzie kopce trzeba sypać różyczkom :unsure:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Lis 2012 09:24 #93771

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula no faktycznie leżeć nie umiem ;) :happy: ale z tą pracą to niekoniecznie :devil1:

Jolu no tak, trzeba będzie się sprężyć i wziąć za robotę..... W tym roku chciałabym porobić kopce z kory, nigdy tego nie robiłam, zawsze z kompostu. Ale większość róż mam na rabatach z korą i byłoby mi dużo wygodniej, tylko zastanawiam się, czy jest ona równie skutecznym przykryciem jak ziemia :unsure:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Lis 2012 09:48 #93777

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Z opinii koleżanek wynika, ze tak :think: Jaka jest prawda ... nigdy nie próbowałam :oops:

Odp: Ogródek AGNESS 27 Lis 2012 11:17 #93814

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Aga ja część róż w zeszłym roku kopcowąłam kora i wcale nie przezimowały gorzej niż te w ziemnych kopczykach. W tym tez zamierzam. :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Ogródek AGNESS 27 Lis 2012 12:10 #93836

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu będę tak kopcować, wiosną zobaczymy czy to była dobra decyzja ..... chociaż w zeszłym roku i pod wielkimi kopcami z ziemi nie przetrwały.....

Dorotko cieszę się bardzo, w takim razie kopcuję korą i się nie martwię :P Tak mi dużo łatwiej, bo później tylko rozgrabię korę na rabacie i nie muszę wywozić taczek pełnych ziemi :P

Odp: Ogródek AGNESS 27 Lis 2012 16:52 #93916

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, to w lubelskim już zima idzie?
U mnie jeszcze baaardzo ciepło (dzisiaj mżawka i 10 stopni), więc na razie w ogóle nie myślę o zabezpieczaniu roślinek...
Niech się hartują, a jak już naprawdę zaczną się mrozy może róże dostaną jakieś kopczyki... Z kory? To dobry pomysł, bo mi już w tym roku skończyła się kompost B)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 27 Lis 2012 17:59 #93944

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Daluś ja jeszcze nie otulam, na razie planuję zgromadzenie materiałów potrzebnych do tego celu. Okrywać zacznę jak już mrozy ustabilizują się na -5 :P Tak robię praktycznie ,,od zawsze,, i myślę, że to najlepszy sposób. U mnie też ciągle ciepło, najbardziej martwi mnie to, że mamy kolejną suchą jesień, pada sporadycznie i roślinki znów nie będą dostatecznie nawodnione na zimę..... A już zapowiadają mrozy, podobno końcówka tygodnia ma być zimna, więc i na opady nie bardzo można liczyć......

Odp: Ogródek AGNESS 28 Lis 2012 18:42 #94477

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Aguś piękne wspominkowe fotki z przekwitającymi hortensjami i soczystą zielenią iglaczków .Jak zwykle wszystko pięknie skomponowane :thanks:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Ogródek AGNESS 28 Lis 2012 18:58 #94488

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Ale wtopa myślałam że zmieniłaś awatarek a tu na forum przybyła Agnness a ja myślałam że to ty :rotfl1:

Odp: Ogródek AGNESS 28 Lis 2012 20:41 #94547

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Kopczyki z kory? Hm.. Ja bym się bała... Chociaż u Doroty podobnie bywa zimą, więc...
Ja tam jednak wierzę w solidną moc ziemi... Mimo wszystko! :rotfl1:
Na zimową/przedzimową depresję nie ma jak solidna fizyczna praca! Czego życzę w najbliższym czasie, bo już kopczykować róże będzie trzeba! ;)

Odp: Ogródek AGNESS 30 Lis 2012 01:17 #95102

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jagódko dziękuję :P cieszę się, ze podoba Ci się..... szkoda , że długo trzeba będzie czekać na taki widok za oknem....

Gosiu..... no proszę, faktycznie nie trudno się pomylić :happy:

Martuś....ale to nawet nie depresja, tylko jakieś straszliwe lenistwo :oops: :happy:
Ja chyba jednak zaryzykuję z korą, w zeszłym roku moje różyce miały potężne solidne kopczyki z ziemi i wymarzły, bywały zimy, że niektóre wcale nie były obsypane i pięknie przetrwały, myślę, że to zależy tylko od tego jaka pogoda będzie, bo jak znów takie beznadziejne skoki z plusa na ,,bycze,, minusy, to nie ma rady, znów będą straty :unsure: Ale co tak krakać.....może będzie dobrze B)
Ostatnio zmieniany: 30 Lis 2012 01:17 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 04 Gru 2012 07:44 #96941

• Malgocha1960
  • Malgocha1960's Avatar
  • Platinum Boarder
  • http://forumogrodniczeoaza.pl/​index.php/forum/33-m
  • Otrzymane dziękuję: 45
Agus ,ty to czy nie ty,ale oglądając te piekne zdjęcia sądzę,że ty.Fajnie,ze nie zamknęłaąs tutaj wątku i bedzie można wpaść do ciebie.

Odp: Ogródek AGNESS 05 Gru 2012 09:55 #97495

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Małgoś witaj :kiss3: Pewnie, że ja :lol: Cieszę się, że i tu zaprosiłaś nas do swojego ogrodu. Ja jestem codziennie, spaceruję po ogródkach, ale jakoś nie mam weny, żeby pisać, tylko podczytuję co w Waszych ogródkach słychać, jak ciągle działacie pełna parą i wstydzę się, że taki leń jestem :oops: :happy:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.585 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum