TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 22 Gru 2012 16:47 #104090

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
KOCHANI

W tę Wigilijną noc, niech w Waszym domowym zaciszu, przy Wigilijnym stole,

Zapanuje miłość, poczucie radości oraz zgoda,

Niech rodzinne ciepło doda wam odwagi w nadchodzącym nowym roku,

Tak aby był jeszcze lepszy od bieżącego.

Ostatnio zmieniany: 22 Gru 2012 16:48 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): artam, dala, Isia, piku

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 02:23 #107064

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Święta, święta i po świętach .....
U mnie po Nowym Roku wraca zapał ogrodowy i już nie mogę doczekać się wiosny i grzebania w ziemi..... żeby ją troszkę przybliżyć, to troszkę wiosennych wspomnień.....oby jak najszybciej zleciał czas do takich widoków.....

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 07:06 #107069

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko widoczki rzeczywiście obłędne ,ale musimy na nie jeszcze troszkę poczekać , mam nadzieję że szybko nam zleci .

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 07:52 #107076

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Ślicznie!
Dojrzewam do radykalnego zmniejszenia trawnika, ale chyba jeszcze nie w tym roku. Mały jeździ na rowerze po ogrodzie, musi mieć trochę miejsca.
Ale za jakiś czas i u mnie zostaną tylko takie trawiaste ścieżki :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 07:58 #107077

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Agness,
taka ilość trawnika jest dla mnie na razie niespełnionym marzeniem. Jest do czego tęsknić. :)

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 09:41 #107089

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Aga - kiedy obejrzałam te piękne zdjęcia i mnie ogarnął zapał ogrodowy ;)Twoje roślinki są zachwycające :thanks:

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 13:04 #107177

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Jak mi się jż tęskni do takich widoków :cry3: do słonecznych promieni i ruchu na działeczce :woohoo:
Teraz to tylko marazm, w nocy do pracy, noca z pracy i ... zaraz do łóżeczka spać :crazy:
Zwariować można :jeez: Chyba wraz z wiekiem coraz dostojniejszym :happy3: coraz gorzej znoszę ten jesienno-zimowy okres :think:
Trzeba chyba działki szukać, ale na południu Europy najlepiej :happy3:

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 19:47 #107298

• Elżbieta
  • Elżbieta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 580
Pierwsze , na co zwróciłam uwagę ( i jak widzę - nie tylko ja) - to te trawnikowe ścieżki :happy: Klomby kontra trawnik , co? Ale muszę przyznać , że oba zyskują - taki trawniczek bardziej podkreśla piękno rabat - i na odwrót

Odp: Ogródek AGNESS 03 Sty 2013 22:03 #107372

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aga, mnie też zapał ogrodowy porwał, hojki podlałam, ale nie pomogło! :rotfl1: Mi zawsze zimą to się wydaje, że jak już wiosna przyjdzie, to czego ja tam nie nawyczyniam w prawie ogrodzie ;) i nawet do plewienia tęsknię... A potem wychodzi...jak wychodzi...
A najbardziej tęsknię za zielenią... Wiosenna zieleń ma tyle odcieni, co u Ciebie doskonale widać! :)

Odp: Ogródek AGNESS 04 Sty 2013 21:53 #107742

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Od takich zdjęć serce łomocze :) Budzą się tęsknoty za wiosną. A za oknem leje deszcz... Przy tych temperaturach ogród gotów się budzić ze snu...

Wianki cudne :thanks:

Odp: Ogródek AGNESS 04 Sty 2013 22:11 #107765

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Nie sposób nie zgodzić się z przedmówczyniami :woohoo: Pięknie w ogrodzie i w stoikach :bravo:

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sty 2013 19:59 #108005

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu ja również mam nadzieję, że zima się nie przedłuży i będzie wczesna i piękna wiosna :P

Dorotko na wszystko przyjdzie czas, teraz trawnik potrzebny jest dla zabaw i wspaniale spełnia swoje zadanie, później jak już nie będzie potrzebny w większych rozmiarach skurczy się ;) :P

Danielo wszyscy mamy mnóstwo marzeń ogrodowych, ale to bardzo dobrze, bo dzięki nim ciągle coś robimy w ogrodach, które pięknieją z sezonu na sezon :P

Margolciu dziękuję :P Od stycznia to już czas do wiosny szybciutko biegnie, nie obejrzymy się i trzeba będzie zaczynać wysiewy :P

Jolu ja to nawet nie mam ochoty teraz na dwor wychodzić pospacerować, teraz gdy już stopniał śnieg, zrobiło się tak wiosennie, ale to takie złudne uczucie..... dziś u mnie znów padał śnieg.... ale delikatny, drobniuteńki, po chwili nie było po nim nawet śladu.....

Elżuniu bardzo lubię rabatki położone pomiędzy wijącymi się elementami trawnika, uważam, że soczysta zieleń trawki pięknie podkreśla kolorowe kwiaty na rabatach :P

Martuś to prawda.... teraz to nawet plewienie wydaje się niesamowicie atrakcyjnym zajęciem B) :happy:
Ja muszę jeszcze troszkę tych różnych odcieni zieleni dosadzić ;) :happy: Mam jeszcze trochę cienistego miejsca na hosty, teraz chodzę sobie po stronkach z hostami i zastanawiam się nad złożeniem zamówienia.... niewielkiego, bo na wiele host nie mam miejsca, ale tak z 10 kęp to bym jeszcze posadziła :P

Izuniu dziękuję :P U mnie też wczoraj lało i wiało, dziś już na szczęście lepiej, ale nadal szaro i smutno, słoneczka całkowicie brak.... nawet troszkę śnieg prószył, ale po chwili nie było już po nim śladu ....

Siberko dziękuję, oby wiosna przyszła wcześnie w tym roku i oby takie kolorowe widoczki jak najszybciej się pojawiły :P

Odp: Ogródek AGNESS 06 Sty 2013 14:59 #108336

• Babopielka
  • Babopielka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Kocham hortensje
  • Otrzymane dziękuję: 691
I ja dotarłam do Agusi :) Ile Ty talentów skrywasz kobieto :supr3: Ogrodowe ciągotki to od dawna
podziwiam, kulinarne też, ale jeszcze i stroiki robisz. Kiedy Ty masz czas na to wszystko? :unsure:
Pozdrawiam, Bożena
Babopielki prawie park
Hortensje Babopielki Picasa Web Album
hortensjebabopielki Blog

Odp: Ogródek AGNESS 06 Sty 2013 16:44 #108390

• Grzesik
  • Grzesik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 563
Aga, wianki cudne :) tylko co na to wiewiórki powiedzą ;) Widoczki sprawiają, że chce się wyjść, podkasać rękawy... a niestety jeszcze zima ;)

Odp: Ogródek AGNESS 06 Sty 2013 17:54 #108414

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Bożenko, bardzo się cieszę, że zajrzałaś do mnie i dziękuję za miłe słowa :kiss3:
Wiesz... różne stroiki, wianuszki i inne pierdółki robię od zawsze i uwielbiam się tym bawić , zawsze znajduję na to czas.... już nie mogę doczekać się robienia wianuszków na Wielkanoc ;) :happy:
Teraz jest wyjątkowo dużo czasu, bo wieczory długie, pracy w ogródku nie ma i można sobie dłubać przy różnościach :happy:

Witaj Grzesiu, cieszę się, ze wpadłeś do mnie :flower2:
Wiewióreczki chętnie się podzieliły B) :happy:
Do wiosny bardzo już tęskno, ale niestety musimy jeszcze poczekać..... u mnie dziś padał śnieg i jest biało, warstwa śniegu cieniutka, więc pewnie długo nie poleży..... ale i tak już mamy styczeń, więc teraz czas do wiosny minie szybciutko :P

Pozostając w temacie stroików pokażę jeszcze kilka zrobionych przed świętami :P

Odp: Ogródek AGNESS 06 Sty 2013 18:37 #108436

• Daniela
  • Daniela's Avatar
:bravo: Bardzo ładne te ozdoby. Nadają fajny, domowy i aromatyczny klimat. :)

Odp: Ogródek AGNESS 06 Sty 2013 19:36 #108466

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielo dziękuję, miło, że podobają Ci się :P

Odp: Ogródek AGNESS 07 Sty 2013 12:37 #108725

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Wracając do kwiatowych klimatów, w związku z tym, że za oknami widoczki nieciekawe, nawet śniegu nie ma, tylko buro, pokażę moje domowe lato :P

Storczyki

Ostatnio zmieniany: 08 Sty 2013 10:46 przez AGNESS.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.756 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum