TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 11:50 #255716

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Kawał dobrze wykonanej roboty! Brawo :bravo:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 12:05 #255720

• dana1s
  • dana1s's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Aguniu jak te miesiące lecą :woohoo: Znowu do szkoły ...
Świetnie wygląda ta praca ...będzie co wieczorem uczcić :devil1:
Matura na półmetku mam nadzieję ,że nerwy odpuściły :hug:
Miłego weekendu!

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 14:45 #255781

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Aguś, praca domowa wygląda bardzo profesjonalnie :bravo:

Dekoracje z jednorocznych jak zwykle eleganckie i w moich kolorach ;-) ja też planuję Diamond Frost do donic, heliotrop mam z siewu.
Pelargonii odetnij końcówkę, daj nawozu w płynie i powinna ruszyć. Hartowałaś ją na zewnątrz? Moje już zawiązują pączki.
Udanego dnia na uczelni :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród Aguniady 09 Maj 2014 22:41 #256090

• Aga789
  • Aga789's Avatar
  • Fresh Boarder
Aguś, no i czy miałam inne wyjście niż założenie swojego konta i tu? No nie miałam :) Jakże inaczej mogłabym oglądać Twój profil.. a bez niego wiosna i lato jakieś takie niepełne :). Najbardziej przypadła mi kompozycja z pełnymi petuniami :) Miałam różowe w ubiegłym roku i bardzo pięknie rosły i jeszcze ładniej kwitły :).Za czarnymi kwiatami nie przepadam... mam czarnego orlika, ale to przez pomyłkę- bo miała być różowa Nora Barlow, a jest czarna Nora Barlow i planuję zmienić ten stan rzeczy.
Praca domowa na medal :) Ucz się kochana, ucz :). Ten kierunek studiów wytycza Twoje serce i lepiej nie mogłaś wybrać :) Pozdrawiam cieplutko :)
Ostatnio zmieniany: 09 Maj 2014 22:41 przez Aga789.

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 07:02 #256158

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Aga, oj to masz ciężki tydzień...matura a teraz studia ... ale praca wyszła na medal !
Bardzo fajne kompozycje doniczkowe, a jak się to wszystko rozrośnie to będzie raj dla oczu :whistle:
Zdjęcia jak zwykle piękne....

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 08:50 #256206

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
U nas bardzo mokro, dużo pada. Z pielenia nici, ale wybieram się za chwilę do ogrodu. Przynajmniej zobaczę, co zakwitło ;) Ostatnio deszcz padał, potem kropił lub lał, więc niewiele dało się zobaczyć. Na razie pochmurno, ale da się wytrzymać.
Dziecko doprowadza mnie do szału-głównie wypoczywa :hammer:

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 11:09 #256265

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Sloneczny-szaro-bury-sloneczny-szaro-bury-sloneczny-szaro-bury dobry Agus :bye: no jakby zdecydowac sie nie moglo :happy3: Prace zrobilas pierwsza klasa - normalnie, tylko sie uczyc.
Mialam dzisiaj doniczkowac rozyce ale tak mi sie nic nie chce, taka jestem rozbita ze szok. Pije juz 3 kawe i zbieram sie i zebrac sie nie moge ale tak patrze przez to okno jak wieje i az mnie wstretem to napawa :evil:

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 11:17 #256269

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
To zupełnie jak u mnie. Nie ma co brać się za cokolwiek w ogrodzie, bo zaraz pada :evil:
Julka wrote:
Sloneczny-szaro-bury-sloneczny-szaro-bury-sloneczny-szaro-bury dobry Agus :bye: no jakby zdecydować się nie mogło :happy3: quote]
Ostatnio zmieniany: 10 Maj 2014 11:18 przez Sweety.

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 15:10 #256325

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Aguś dzień dobry słoneczne..:)
praca będzie na 6 jak nic.. :whistle:
i zeby szybko zleciało do wieczora..a jutro tez nauka czy w domku z rodziną?

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 18:28 #256390

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej praca domowa....super i pełna profesja :bravo: :bravo:
a jak tam minął dzionek? a może jak mija bo właściwie się jeszcze nie skończył :kiss3:

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 19:56 #256437

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Sobotnie, weekendowe dzieńdobrywieczór!

Ciężkie dwa dni za mną, bo towarzyszy mi bezustannie migrena, co przy konieczności intensywnego myślenia na uczelni, nie jest w najmniejszym stopniu komfortowe. Piątkę dziś dostałam :), tak na osłodę życia.
Ogród na chwilę mnie uleczył - przycięłam to i owo, podczas gdy PanM szlifował meble, pochodziłam, pogadałam do zielonych, zrobiłam oprysk. Mszyce i nimułki w natarciu. Róże nie wyglądają dobrze i martwię się o ten sezon prawdę mówiąc. Dawno nie było tylu insektów.

Martusiu, dziękuję za budujące słowo. Wiesz, ja się dopiero uczę i to moja druga praca w życiu, ale wierzę, że z każdą będzie lepiej.
Dzionek cały czas na uczelni, dopiero teraz odetchnęłam na ogrodzie... jeszcze jutro do 16 się uczę i mam wolność :)
A Ty byłaś na działeczce?
Dario, dzień dobry!
Zobaczymy, jak prowadząca oceni moją pracę. Staram się robić projekty jak najdokładniej, ale brakuje mi jeszcze swobody i wprawy.
Jutro też się uczę :) W czerwcu mam trzy weekendy zjazdów, a potem wakacje.
Byłaś na rowerze?
Aniu, nawet nie wiem, jaka dziś była pogoda w ciągu dnia - wychodziłam tylko na przerwę lunchową i wówczas było ładnie.
Po powrocie do domu z przyjemnością spędziłam czas na ogrodzie.
Julek, szaro-bury, powiadasz? A u nas - PanM twierdzi - się przejaśniło i większość dnia było ładnie.
Zadoniczkowałaś różyce? Nie chorują Ci? Ja się dzisiaj zdołowałam...
Ewo, nie przejmuj się luzem dziecka - widocznie jest pewien siebie i swojej wiedzy, poradzi sobie. Nie podejrzewam go o bagatelizowanie egzaminów. Cały dzień dziś padało, czy mówiłaś o wczorajszym? Wyszłaś na ogród, mam nadzieję?
Moni, bardzo miłe słowa zostawiasz w swoim komentarzu - dziękuję.
Ciekawa jestem, jak wygladają Twoje róże... ja dziś odkryłąm kolejny napór mszyc i nimułek - to mnie bardzo frustruje...
Aga, strasznie się cieszę, że jesteś - bałam się, ze stracimy kontakt! Liczę, że odnajdziesz się tu bez problemu - atmosfera jest bardzo życzliwa i swobodna.
Jednoroczne w tym roku występują w bardzo bogatym wyborze - oczy mam dookoła głowy i sama nie wiem, co kupować, jak komponować. Z trudem przychodzi mi powstrzymanie się, by nie kupić wszystkiego :)
Dzięki za wsparcie uczelniane!
Kasiu, dzięki za rady i ciepłe słowa!
Pelargonia zmarniała mi w oczach... nie wiem, co się stało, ale staram się ją ratować jakoś. Oby się udało, bo to śliczna odmiana.
Pozdrowienia!
Danusiu, cieszę się, że Ci się moje wypociny podobają!
Leniuchujesz nad jeziorem? :)
Bozuniu, dzięki - następne będą lepsze :) Wyciągam wnioski :)
Moniko, witam Cię gorąco! Dziękuję za uściski dla Nisi - dziecię jeszcze musi się nieco postarać i pozostanie ostatecznie wybrać studia :)
Z głową fatalnie... dwa dni wyjęte z życia, a przecież musiałam myśleć, pracować na ćwiczeniach... nie wiem jak, ale jakoś przetrwałam - jeszcze jutro... Ciekawa jestem, co Ciebie dziś pochłaniało... wieczorem wpadnę w odwiedziny :)
Adrianie, czarne petunie nie każdemu się podobają - ja mam po raz pierwszy - ale uważam, że stanowią doskonały materiał kompozycyjny.
Magorzatko, nauka miła, ale ileż pracy z nią związane! Cóż, nikt nie obiecywał, że będzie łatwo.

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 20:23 #256457

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oj nie....dziś nie poszłam na działkę bo zabrałam mamę na kiermasz a potem po zakupy i jakoś tak dzień minął :blink:
ale za to dziś działałam na balkonie - musiałam mamie posadzić truskawki do donic, posiać co tam chciała, i teraz mamy na balkonie klimat śródziemnomorski.....ziółka, pomidorki i truskawki :whistle:

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 21:27 #256516

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Aguś to znów miesiąc minął?
Zadanie odrobione na 6!! Teraz odpoczywaj i zbieraj siły na jutro.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 21:38 #256528

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguniu :bye: wieczorowo i jeszcze weekendowo.
Deszczyk za dużo mi nie dał popracować w ogrodzie,,ale pięknie zielono,czas na odpoczynek też się należy,zielko nie ucieknie :happy:
Wtorek mam wolny,to odrobimy porządeczki, jak pogoda będzie dobra ;)
Praca domowa perfekcyjna, zuch dziewczyna :bravo:
Córcia jak tam się trzyma ??

Kompozycje piękne.
Zobaczyła u Ciebie heliotrop i przypomniałam sobie,że w tym roku też chciała sobie kupić.Po niedzieli poganiam po ogrodowych może gdzieś go znajdę :)

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 21:41 #256535

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Aguś, hartowałaś ją czy od razu poszła na stół? Moze się przypaliła? Moje rosną ok... :think:
U mnie mszyc nie widziałam, nimułki tez nie tfu tfu...bruzdownicy tłuklam ręcznie.
Może spróbuj jakimś systemicznym..mospilan?
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 21:41 #256536

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Gratuluję piąteczki :dance: Praca zasługiwała na taką ocenę- zrobiła na mnie duże wrażenie i jestem z Ciebie dumna- jeśli wypada mi tak stwierdzić..
Cały dzień siedział u nas elektryk- głownie na ploteczkach i kawie, ale zamontował też kilka świateł ;) Podjęliśmy go obiadem, a ja dodatkowo ciastem marchewkowym.
Posadziliśmy też 2 drzewa, z czego jedno po godzinie musieliśmy przesadzić. Mąż stwierdził, że za taką cierpliwość muszę go miesiąc chwalić- ja stwierdziłam na to, że 2 drzewa= 2 dni chwalenia :lol:

Ze smutkiem czytam, że głowa nie odpuszcza- bardzo współczuję! Jak większość z nas wiem, jak to męczące musieć egzystować z bólem głowy i to jeszcze wysilać się umysłowo..
3maj się dzielnie!!

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 22:41 #256598

• slotys
  • slotys's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 442
No i jestem ... nareszcie Cię odnalazłam ...
Ogród jak zwykle piękny i zadbany w każdym szczególe .Przybyły Ci nowe obowiązki - pilnej uczennicy .
Do tego maturalny stres. W tym ostatnim wiem jak to jest, bo sama przez ostatni tydzień trzymam kciuki za moją córcię. Zostały jej jeszcze trzy egzaminy na przyszły tydzień . Nie wątpię ,że nasze pociechy poradzą sobie trudami maturalnymi...w końcu wdały się do swoich zdolnych mam B)

Ogród Aguniady 10 Maj 2014 22:51 #256611

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Małgosiu, witam Cię szczególnie serdecznie, bo przez swój hortensjowy ogród jesteś mi bardzo bliska!
Przyznam Ci się, że ostatnio poziom stresu wykończył mnie doszczętnie. Za dużo się dzieje wokół, wszędzie tempo, napięcie, brak czasu.
Mam nadzieję niedługo odsapnąć, ale czy to się uda?
Wierzę w nasze dziewczyny - dadzą radę, już nie dużo zostało :)
Pozdrawiam Cię!
Moniko, piąteczka z pierwszej pracy, która była dość nieudolna, ale trochę ją dopracowałam i udało się. Cieszę się, bo to miłe jeśli wysiłek jest zauważony.
Głowa daje mi tak do wiwatu, że ledwie na oczy widzę, ale muszę tu trochę do Was napisać, bo niedługo całkiem wypadnę z forumowego życia.
Widzę, że szalejesz w kuchni :) Ciasto marchewkowe? Uwielbiam :)
Spokojnej nocy!
Robaczku, oczywiście, że w końcu jej nie zahartowałam... przypuszczam, że przezyła mały szok termiczny, stąd kiepska kondycja...
Staram się, by odżyła...
Co do oprysków, to zrezygnowałam ze stosowania chemii w ogrodzie. Dziś zrobiłam kolejny oprysk środkiem ekologicznym, jutro powtórka... mam nadzieję, że paskudztwo zginie.
Aniu, witam weekendowo! Spędzasz czas w ogrodzie? Pogoda względnie sprzyjająca, przynajmniej w Warszawie...
Heliotrop to bardzo wdzięczna roślina, i ten zapach... warto posadzić w donicy!
W szkole dają nam wycisk, ale jakoś się trzymam... córka maturzystka także :)
Dziękuję za serdeczne słowa!
Aguśka, jak wiesz, podkręciłam się i chyba raczej noc zarwę, niż się zrelaksuję ;-)
Jutro na szczęście krócej, bo tylko do 16 - dam radę.
Martusia, ziółka, pomidorki i truskawki to jest to! Świetnie mieć pod ręką takie smakołyki.
Życzę dobrej pogody na niedzielę!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.568 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum