TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 26 Mar 2012 21:30 #16546

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosia, sugerujesz, że wiosna jest, tylko niektórzy nie widzą, ci, co niedowidzą? :rotfl1: A ja miałam takie porządne kopczyki, naprawdę...
Jolu i Ty też, Brutusie...mi niedowidzenie imputujesz? Nie ma u mnie więcej wiosny, słowo! Biznes będzie, Siberka ceny podbije, a Ty kupisz! :rotfl1: Tylko tak to widzę! :drink1:
Polu, no widzisz, widzisz, jak wielka jest moja miłość do host? :rotfl1: :rotfl1:
A pod kopcami czarno widziałam ;) Jeszcze dotąd pod kopcami tak źle nie było, wymarzały równo do kopczyków, a teraz wygląda na to, że i pod kopczykami... :(
Siberka, ale ja narzekałam na śnieg na drogach, w ogrodach nie... ;) Śnieg w ogrodzie dobra rzecz, też tak uważam... Jednak te dwa tygodnie siarczystego mrozu swoje zrobiło... :angry:
Małgoś, może i tak być..Ale takie zimne wiatry przy nasłonecznieniu w ciągu dnia i nocnych przymrozkach byłyby mordercze też i dla magnolii, a pąki na magnoliach żywe i już zielone w środku, sprawdziłam ;) Co by nie było przyczyną, efekt ten sam - niskie cięcie... :angry:
Mireczko, przerost to mi się głównie kojarzy z organem, którego nie posiadam ;) Kardiologa, powiadasz...Chyba najpierw oczologa, bo ponoć wiosny nie widzę... ;)
Iwa, ja myślę, że jeszcze za wcześnie, by przesądzać o stratach, ale osmantus....To roślina podwyższonego ryzyka u nas... Mi się strasznie podoba, ale nawet nie myślę o kupnie...Trzymam jednak kciuki za Twego! I nie bierz tej "porażki" ;) do siebie, bo to jego wina....
Marzenko, że nie ma oznak życia, to ja jestem gotowa zrozumieć, ale ten kolor nijak zielonego nie przypomina... :( Mam nadzieję jednak, że coś tam odbije, z tak niskiego ;) poziomu jeszcze moje róże nie startowały...
Iza, no to trzymajmy kciuki, by te zmiany podążały we właściwym kierunku... Mówisz, że lepiej jak się będą od samego dołu rozkrzewiać? ;) :rotfl1:
Aguś, żadnych gwałtownych ruchów, spokojnie czekamy...Tak późno kiedyś Twoje ruszyły? To rzeczywiście na wojnę nerwów ;) z Tobą poszły...
Ewa, nawet jak róże odkopcowane, to takie drobne przymrozki im niestraszne...Z wegetacją jeszcze nie ruszyły... Spokojnie czekamy, ja mogę i do października :rotfl1: Wtedy kupię sobie nowe... ;)
Ewa, nie marudzę! Aczkolwiek przydałby się rzeczywiście ciepły deszcz...A tu się na zimny deszcz ze śniegiem zanosi...Ale nie marudzę! :lol: A z tymi pracami wstępnymi to też tak nie do końca, bo nic nie wyszło, strach się szwędać po rabatach, żeby szkody nie narobić, a chwasty nie próżnują!
A u mnie ciemierniki kwitły, liście wymarzały, ale pędy kwiatowe siedziały sobie w ziemi i wychodziły, kiedy już było można...i kwitły...
Andrzej, sucho...przez te wiatry :angry: Ale głębiej jeszcze mokro, wiem, bo usiłowałam wkopać to i owo...I wykopać to i owo... :)
Anetko, witaj! Cieszę się, że znalazłaś drogę! :hug: Ładne tu mamy kwiatuszki :flower2: , co? :)
Igor, synu drogi! Co Ty opowiadasz? Jak może być jeszcze mniej wiosny?! Ale dziękuję, że chcesz mnie pocieszyć :) Nie wściekaj się przedwcześnie! Jeszcze się zdziwisz i to pozytywnie...Rośliny też chcą żyć! I będą! Nie te, to inne! :rotfl1: Nie, nie, nie chciałam tego powiedzieć! :lol: Niemożliwe, żeby miodunka wymarzła! Poczekaj!

No dobrze, zimno, trochę się przeziębiłam w sobotę, jak wiosnę poczułam...Ze zdjęć aktualnych mogę zaserwować hojki :rotfl1: , ale tego byście nie chcieli ;) albo moje wysiewy, a tego ja bym nie chciała! :rotfl1:
To co, po raz ostatni! sięgnę do archiwum...Tak będzie najlepiej....

To może na biało...

I różowo...Bo wkrótce ma być już różowo...

Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 26 Mar 2012 21:34 #16549

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Czy ładne? Po prostu śliczne - a te białe iryski to juz cudeńka :thanks:

Odp: Martowy prawie ogród 26 Mar 2012 21:40 #16557

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Kępa irysowa przecudnej urody :-) Aż śniedki zaćmiła nią :-)

Lubisz powojniki? Bo ja tak średnio...

Odp: Martowy prawie ogród 26 Mar 2012 21:44 #16561

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Powtórzę za Anetą... (edit: i Siberką) białe irysy... to jest to! Co one za jedne?
Ja czekam na przesyłkę irysową z Lilipolu B)

Czemu nie chcesz pokazać swoich wysiewów? :whistle:
My nalegamy! :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 26 Mar 2012 21:54 #16566

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
gorzata wrote:
Ja czekam na przesyłkę irysową z Lilipolu B)
A ja juz mam posadzoną :whistle: a było się spieszyć :hammer: Teraz tydzień leżenia :jeez:
Marta fotki piekne, a jaki serwer zdjęciowy :silly:

Odp: Martowy prawie ogród 27 Mar 2012 09:20 #16695

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Piękna magnolia :bravo:
Inne tez piękne, ale do magnolii mam słabość... Ciekawe, czy moja zakwitnie :dry:

Odp: Martowy prawie ogród 27 Mar 2012 09:33 #16700

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Nieśmiało się przypominam w sprawie białych irysów :oops:
Coś ta wiosna przystopowała. Zimno jak nie przymierzając w psiarni. Wiatry jakieś syberyjskie...
Ale najważniejsze prace w ogrodzie zrobione, więc teraz mogę z czystym sumieniem zabrać się za dom (fuj jak ja nie lubię sprzątać)
Cieszyłam się, że róże dobrze przezimowały, ale to było przedwczesne. Też będę mocno cięła :( Nawet Vilchenblau mi przemarzła bardzo nisko :(
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Ostatnio zmieniany: 27 Mar 2012 09:33 przez dodad.

Odp: Martowy prawie ogród 27 Mar 2012 15:17 #16813

• Ania
  • Ania's Avatar
Marto ale zatęskniłam za latem...to przez Twoje kwiaty ;) a tu jeszcze wiosna nie zaczęła się na dobre ;)
Piękna magnolia :) Ale moje śniedki w porównaniu do Twoich to takie mikrusy niewydarzone...chyba miejsce im nie pasuje :(

Odp: Martowy prawie ogród 27 Mar 2012 19:55 #16890

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Też chciałabym Twoje wysiewy - na pewno lepsze niż moje :rotfl1:
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Martowy prawie ogród 27 Mar 2012 22:38 #16979

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Anetko, a dziękuję, ładne? Ładne, bo jeszcze się do nich te zielone robale, co je Zbigniew ma w avatarze nie dobrały! :angry:
Siberko, nie spodziewałam się takich zachwytów nad tymi irysami...Zwykłe takie ;) Lubię powojniki, tylko teraz już nie takie, które kupowałam...Zwrot od wielkokwiatowych ku bylinowym u mnie się dokonał! Mam, zresztą, wątpliwości, czy powojniki mnie lubią.... ;)
Gosia, to takie zwykłe, bodajże White Swirl się zowią...Oj nie nalegajmy! ;) Hoj tam, hoj tam, wysiewy! :rotfl1: Kogo to interesuje! :rotfl1:
Jolu, domagasz się pochwał za uwolnienie mnie od niedobrych i pracochłonnych hostingów ;) Chwalę i wdzięcznam! :) Z tym leżeniem to chyba tak do końca nie wychodzi? ;)
Marta, ja też lubię magnolie...A to już teraz widać, czy zakwitnie...Ma takie mechate pączki?
Dorotka, dobrze, że przypominasz! Ja generalnie pamiętam, ale czasem zapominam ;) Jeszcze mam ochroleuca, jeśli chcesz...
Tu przerwę i opowiem o swoim szczycie roztargnienia...Rozmawiam przez telefon z koleżanką i ona mi dyktuje numer konta i wszystko, ja robię przelew...Wpisałam już co trzeba i czekam na sms-a z tym kodem autoryzacyjnym...Nie przychodzi...No gdzie jest ten telefon, mówię, no leżał tu! Szukam, rozglądam się i eureka! :rotfl1: No trzymam go w ręku przy uchu! :rotfl1: :rotfl1:
Tak więc przypominać mi trzeba! ;) U Ciebie też róże niskopienne będą? :(
Aniu, myślę podobnie ;) , tęsknota do lata nieco przedwczesna...Póki co wiosny nam trzeba...Ja lata nie lubię, za gorąco, z sił opadam...Wiosna jest wystarczająca... :) Może spróbuj swoje śniedki w trawniku posadzić, niech walczą o życie! ;)
Marta, wysiewy...jak wysiewy...Z rzadka coś rośnie...W niektórych pojemniczkach nawet z gęsta ;)

A teraz będzie!
Poszłam nawet te wysiewy zobaczyć, czy się nadają do pokazywania...I co zobaczyłam! :eek3:
To ja się wczoraj z dylematem, co pokazać, zmagałam wobec braku aktualnych zdjęć...A tu takie aktualne zdjęcie mam! Nikt mnie nie przebije! :rotfl1:

Moja marketowa róża kupiona ze cztery tygodnie temu zakwitła na parapecie! Ale brzydką różę kupiłam! :eek3: Za to wczesna! :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 27 Mar 2012 23:51 #17004

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Faktycznie ta róża nieco wyrywna, nie narzekaj na jej urodę, bo w sztucznych warunkach rośnie.
Pachnie? A jej imię ....
Twoja kępa irysów piękna i na czasie pokazana, kiedy ja właśnie czekam na zestaw irysów od pana P.
Inni już dostają paczki a ja nadal czekam ... .
Marta, rozgarniam kopce, codziennie kilka i wcale nie jest tak źle z różami a u mnie przecież też było zimno, nawet -30.
I mam takie pytanie-zadanie :silly:, potrzebuję 4-5 iglaków, ale nie kulek.
Chcę, aby rosły w miarę szybko, były raczej stożkowe niż kuliste, aby były różne,
by nie było monotonnie. Żadne takie tam malutkie szczepione kulki :club2: .
Jak myślisz, co to mogłoby być???? Najlepiej będzie, jak skoczę w Nokły i poczytam tabliczki, co?
Trochę za zimno na rower, póki co. Dziś ktoś próbował podgrzać atmosferę, ale strażacy byli czujni.
Głupota ludzka nie ma granic :hammer: , ogień z palonych traw także.
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Odp: Martowy prawie ogród 28 Mar 2012 08:50 #17040

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:rotfl1: Twoja historia z telefonem przypomniała mi jak szukałam okularów, ja ślepak jestem -5,5 dioptrii noszę, ale jak szyję coś w ręku to automatycznie gdzieś je rzucam :hammer: . I potem, zdarza mi się, że nie mogę ich znaleźć :search: :rotfl1: . A różyczka super – ja mam fazę na rugosy , a ona tak naturalnie wygląda :flower2:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Martowy prawie ogród 28 Mar 2012 14:54 #17141

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moja magnolia pączki mechate ma ...3 :woohoo:
Są większe od innych, więc mam nadzieję, że kwiatowe, ale... uwierzę jak zobaczę :flower2:

Odp: Martowy prawie ogród 28 Mar 2012 14:58 #17142

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Nie narzekaj , na różyczkę może w ogrodzie będzie ładniej kwitła :) wiesz donica nie to co ziemia :)

Odp: Martowy prawie ogród 28 Mar 2012 15:15 #17154

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Dołączam się do chwalących różyczkę - masz rację nikt cię nike przebije w aktualnych zdjęciach :rotfl1: A o moim roztargnieniu wolę nie wspominać - ciągle czegoś szukam, a to sekator się zapodział a to grabki, łopatka i tak w kółko :blink:

Odp: Martowy prawie ogród 28 Mar 2012 17:34 #17198

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martuś różanym kwiatem przbiłaś wszystkich masz rację . Jak miło sie patrzy na takie cudeńka . Parapety sie uginają od zasiewów :ohmy: no i ogrodowa wiosna też przyszła o czasie . Iwcia ciekawe jak moj Osmanthus może tez sie z nim pożegnam a miałam go 3 lata
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Martowy prawie ogród 28 Mar 2012 18:45 #17241

• patkaza
  • patkaza's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 64
i mi te iryski się spodobały
a jakie tam u siebie lilijki ukrywasz (bo ja właśnie zamawiałam)

Odp: Martowy prawie ogród 28 Mar 2012 20:44 #17336

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marta sama wiesz, półleżenie z lapkiem na kolanach, ale się trzymam zaleceń lekarza, aby do soboty być zdrową :hammer:
Tak więc :comp: lecząc się pracuję sobie, kiedy z letargu się ocknę :rotfl1:
Osłabiają strasznie te lekarstwa :jeez:
Ciekawa jestem jak długo różyczka kwiaty trzyma :silly:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.566 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum