TEMAT: Gorzatkowe wielokąty

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:12 #70330

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Gosiu...i jeszcze się zastanawiasz czy coś się zmieniło i to chyba? :eek3:
ja szczękę zbieram z podłogi bo różnica jest nie-sa-mo-wi-ta! :woohoo: :supr3:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:15 #70334

• dawidbanan
  • dawidbanan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 388
Marto, nie-sa-mo-wi-ta napisałaś tak jak dzieci w przedszkolu mówią..uczysz się od najlepszych :rotfl1:
Dzień-do-bry! :funnyface:

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:23 #70336

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Rany, a ja myślałam, że na tej rabacie hostowej jeszcze przybyło, a Ty mówiłas o zmianach ogólnie :rotfl1:
Naprawdę różnica jest kolosalna.

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:31 #70338

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Zmieniło się zasadniczo :silly:

Czy piękną choinę widzę tam w kącie? Jak ja lubię to drzewo :)

No ,to chyba czas powiedzieć Do-bra-noc!

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:33 #70339

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Dawid.......jak Cię dorwę na zlocie albo gdzieś indziej to nie żyjesz :evil:

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:38 #70341

• dawidbanan
  • dawidbanan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 388
Nie-ży-jesz! :rotfl1:

Szybciej zginę jak mnie Gorzatka dorwie, że jej śmiecę w wątku, ale powiem jej: prze-pra-szam :wink4:

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:47 #70347

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Ależ proszę! :lol:
I wszystkim życzę dobrej nocy... a po niej radosnego dnia...
A jakby komuś było smutno... to proszę...

Pozdrawiam - Gosia

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 22:59 #70349

• Roma
  • Roma's Avatar
Wszystko to co bym chciała powiedzieć, powiedzieli już inni, mnie pozostaje tylko :eek3: :thanks: Nie do wiary, że przez dwa lata może tak zmienić się obraz.
Gosiu, co to krzaczki rosną pomiędzy hostami?
Ostatnio zmieniany: 18 Wrz 2012 23:00 przez Roma.

Odp: Gorzatkowe wielokąty 18 Wrz 2012 23:26 #70355

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Pamiętam te rewolucje :lol: To już dwa lata .... Ogród żyje, pulsuje a my wciąż takie same :dance: ;)
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 08:47 #70380

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Rewolucje prawie jak u mnie... ciekawi mnie jakby to były gdybyśmy nie trafili na forum... może by było tak jak 2 lata temu :happy:

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 08:56 #70386

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Igor wrote:
ciekawi mnie jakby to były gdybyśmy nie trafili na forum... może by było tak jak 2 lata temu :happy:
Gdyby nie forum, to ile ludzi spokojnie spędzałoby popołudnia siedząc w ciepłych kapciach przed telewizorem zamiast grzebać w ziemi :rotfl1: Po całym dniu ledwo się wyprostować mogą, pot płynie strużką po plecach, ręce urobione po łokcie, ziemia za paznokciami, ale to nic, piszą na forum, że fajnie jest :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 19 Wrz 2012 15:15 przez rispetto.

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 08:56 #70387

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:lol: Mnie ostatnio też wzięło na przeglądanie starych zdjęć ogrodu - one jeszcze papierowe, w albumach. A najbardziej mnie śmieszy to, że zupełnie tego nie pamiętam :silly: - wydaje mi się, że tak jak teraz jest to i było :rotfl1:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 15:03 #70493

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Coś jest... w tym, co napisał Paweł :think:
Umęczymy się... upocimy... ale to poczucie spełnienia - nie do opisania! :whistle: To prawie jak z seksem :rotfl1:
Pewnie... mamy swoje ogrodowe, lepsze i gorsze dni... kryzysy... momenty wypalenia... ale zawsze do tego wracamy...
Romo... pomiędzy hostami i bodziszkami, rozgościły się berberysy: zimozielony 'Red Jewel' - pięknie przebarwiający się jesienią na czerwono :silly: oraz jakiś zwykły berberysowy "pospoliciak" - owoce wyprzedaży za złotówkę bądź dwie w LM... w połączeniu z pustym terenem do zagospodarowania...
Niejednokrotnie przychodziło mi do głowy, że już mogłabym je gdzieś przesadzić (gdzie? :think: ), ale zaraz potem pojawiała się refleksja, że robią kawał dobrej roboty w momencie, kiedy większość bylin z tej rabaty śpi smacznie pod ziemią...
Mnie osobiście bardzo cieszy bluszcz, wspinający się po pniu gruszy... nawet wczoraj spierałam się z M, że już go tam zastaliśmy... dlatego właśnie sięgnęłam do archiwum...
I rzeczywiście... wychodzi na to, że sama go posadziłam... i muszę przyznać, że ładnie się rozhulał przez te dwa lata...
Kiedy zanikną liście host, będę musiała "pozbierać" trochę bluszczowych macek ;) z ziemi i podciągnąć je w górę, bo zaczął podążać złą drogą :lol:

Marysiu... ja nie robiłam jakoś zdjęć przejętego chaszczowiska... tej pierwszej części... właściwie dopiero forum zdopingowało mnie do prowadzenia dokumentacji fotograficznej, czasami, mam wrażenie, nawet nazbyt wybujałej ;)
Podobnie jak nie mam zdjęć starego... pierwszego ogrodu...
Człowiek skupiał się na cykaniu zdjęć dzieciom... dopiero potem coś się w głowie przestawiło :rotfl1:

Marzenko... takie same? Niech Ci będzie :lol:
Może tylko trochę dojrzalsze... jak nasze ogrody ;)

Igor... umówmy się: nie jest to najgorsza pasja, jaka mogła nam się w życiu trafić... prawda? ;)

A na Śląsku - pada! Od razu odrzucam reklamacje z tych rejonów, które znów nie doświadczyły łaski opadów - nie mam z tym nic wspólnego! B)
Ale patrząc z perspektywy ostatnio wykonanych przetasowań - cieszy mnie taki obrót spraw: niech się podlewa solidnie!
Jeśli tylko mogłabym prosić o trochę wyższą temperaturę :oops: bo 12 stopni nie do końca mnie zadowala...
Nie da się? Szkoda...
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 19 Wrz 2012 20:35 przez gorzata.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 15:33 #70498

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Gosiu, da się, da się ...u niektórych :happy4: U mnie pada i całe ...13 stopni C :dry:
Ale deszczem się cieszę jak głupi! Bo pada tak fajnie, właściwie mży, a stare roślinki zaczynają wyglądać jak nowe, a nowe ...pięknie się ukorzeniają :garden1:
Tym bardziej, że trochę się przejaśnia, więc zaraz kaloszki i polarek i lecę do ogrodu irysy sadzić. Żeby poczuć to spełnienie , o którym piszesz, ale najpierw zdrowo sobie poprzeklinać pod nosem kopiąc doły w tej mojej kamienistej ziemi :whistle:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 16:33 #70508

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
gorzata wrote:
A na Śląsku - pada! Od razu odrzucam reklamacje z tych rejonów, które znów nie doświadczyły łaski opadów - nie mam z tym nic wspólnego! B)
Ale patrząc z perspektywy ostatnio wykonanych przetasowań - cieszy mnie taki obrót spraw: niech się podlewa solidnie!
Jeśli tylko mogłabym prosić o trochę wyższą temperaturę :oops: bo 12 stopni nie do końca mnie zadowala...
Nie da się? Szkoda...
To ja słówko w sprawie temperatury ... +25 odpowiadałoby :funnyface: no to wpadnij do mnie :happy4:
Reklamacji związanych z deszczem także składać nie zamierzam :silly: za to pochwalić się mogę, że pogrzmiało dzisiaj u nas :woohoo: ale popadało to już sporo mniej :devil1: ledwo kurz z roślin zmyło :lol:
Ostatnio zmieniany: 19 Wrz 2012 16:33 przez pamelka.

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 17:15 #70516

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Czyli tylko u mnie ciągle sucho :evil:
Ale nie chwalmy dnia przed zachodem ;) , moja nadzieja jeszcze nie umarła :rotfl1:

Ja się dziś spełniałam transportując koński obornik z zaprzyjaźnionej stajni :whistle: . Nie powiem, ciężkie to cholerstwo nad wyraz :jeez: . Ale będzie czym zaprawiać dołki pod róże :woohoo: :dance: . I już człowiek nie pamięta o zdewastowanym kręgosłupie :rotfl1:

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 19:22 #70533

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Widzisz Markitko... taki niby g.....ny ;) interes, a ile człowiek ma z tego radości!
Nadzieja... zaraz, zaraz... jak to było w tym powiedzeniu? Że umiera ostatnia? :lol:
Jola... odkurzanie deszczem jest trochę mało satysfakcjonujące :whistle:
U nas podlało naprawdę solidnie, roślinność nabrała od razu żywszych barw...
Dalu... ja też nie narzekam na opady, mając jeszcze świeżo w pamięci ubiegłoroczną, suchą jesień :unsure:
I zdaję sobie sprawę z dużego deficytu wody w kraju... choć akurat w moich rejonach nie jest tak dramatycznie...
Ten dzisiejszy deszcz, to tylko - nomen omen - kropla w morzu potrzeb...

Wiecie, co mnie smuci? Liście lecą z drzew...
Bałagan się robi... a to dopiero początek :(
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Gorzatkowe wielokąty 19 Wrz 2012 19:39 #70538

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
rispetto wrote:
Igor wrote:
ciekawi mnie jakby to były gdybyśmy nie trafili na forum... może by było tak jak 2 lata temu :happy:
Gdyby nie forum, to ile ludzi spokojnie spędzałoby popołudnia siedząc w ciepłych kapciach przed telewizorem zamiast grzebać w ziemi :rotfl1: Po całym dniu ledwo się wyprostować mogą, pot płynie strużką po plecach, ręce urobione po łokcie, ziemia za paznokciami, ale to nic, piszą na forum, że fajnie jest :rotfl1:
Bo fajnie jest! :lol:
Grzebać, to i tak byśmy grzebali, tylko potem może byśmy zajmowali się bardziej wygrzebywaniem tego brudu zza paznokci, zamiast liczyć na to, że od stukania w klawiaturę sam wypadnie! :rotfl1:
U mnie pada! :eek3: To ci niespodzianka! Morze potrzeb ogromne, powinno popadać kilka dni! Nie boję się tego powiedzieć! ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.546 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum