TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 28 Lut 2013 12:59 #130002

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ewa u mnie ostatnio coraz więcej słońca, mam nadzieję, że to będzie wkrótce normą ;) Jacobsena polecam oczywiście.
Aguś widzę, że bywasz po cichutku B) Spotkań czas już wkrótce nadejdzie ... wiosna idzie :flower2:
Dorcia i ja wczoraj wysiałam minę. Moczyłam pół dnia, dlaczego :think: Zawsze wysiewałam bez.
Z kobeą robię przerwę, może za rok ... za to tunbergia z czarnym oczkiem ;) już w kuwecie.
Gosiu znam ten ból dokonywania wyborów :dry: niestety wszystkiego ani nasza kieszeń z wytrzyma, ani tym bardziej miejsca w ogrodzie nie stanie :oops:
Także opłaciłam kilka zamowień, jednak ostatnio uświadomiłam sobie, że ... jeszcze kilka mam zaległych :blink:
Adaś życzę sukcesów w uprawie tego pięknego pnącza :hug: wierzę, że się uda :)
Moniko pomysł dobry, zobaczymy, jakie okazy uda nam się w tym roku wyhodować :whistle: Z pewnością wiele innych będzie take godnych konkursowych nominacji ...
Izka, a ja ostatnio w 'Mentalistowym' ciagu :silly: pięc sezonów do obejrzenie, więc czasu trzeba ... czas ... potrzebuję czasu :unsure: Wiosna i u mnie zaczyna się jawić w miejscach, z ktorych pomalutku ustępuje śnieg. Jednak wielkie połacie tego białego jeszcze w ogrodzie.
Zauważyłam także, że róże tej zimy nie doznały większych uszczerbków, zieloniutkie do szczytów, zaś po usunięciu ubiegłorocznych listków widoczne są już pąki.
Kiedy powinnam opryskać miedzianem :think:
Aniu cieszę się, że zaglądasz do Oazy ;) Mam nadzieję, że i na forumowe spotkanko uda się ciebie namówić w tym sezonie :)
Róże ... tak mam wiele róż, na szczęście miniona zima nie pozbawiła mnie kolejnych. Już nie mogę się doczekać czerwca :lol:
Marta zmarzłam wspomnianego dnia niemiłosiernie :blink: wieczorem 37 z kreskami :jeez: Na szczęście już jest lepiej nieco, choć ze skokami temperatury nadal się borykam, ale to ponoć ze stresu :blink:
Tegoroczne zakupy w kilku reklamówkach czekają na ewidencję i fotografie ... może w weekend się uda :oops:
Canny już powinnam dzielić, zaś te zakupione włożyć do ziemi :blink: Może w weekend :cry3:
Sianie jest i będzie, jednak nie w takich ilościach, jak wówczas, kiedy zakładałam pierwsze rabaty :happy-old: Wiele torebek czeka na swój majowy czas, te pójdą wprost do gruntu.
Danusiu i bardzo słusznie ;) na Twój wyraźny sygnał kilka wiosennych ... iglaków :woohoo:

..... i nieco kolorów :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 28 Lut 2013 13:15 #130009

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Jolu piękne masz iglaczki,nie wiedziałam,że kwitną kolorowymi szyszkami:)
Znalazłam wątek z kobeą,wysiałam nasiona,bardzo mi się spodobało to pnącze,zobaczymy czy mi się uda:)
Tęsknię za działeczką,ale jeszcze nie wiem,kiedy pojadę po zimie :whistle:
U mnie całkowity brak słonka od 10 dni :ouch: Zasypiam zamiast się budzić :tongue2:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 28 Lut 2013 13:27 #130015

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Jolu, u mnie też jeszcze sporo śniegu, a słońca od wielu dni -ani na lekarstwo :(
Cóż, pozostaje oglądać wspominkowe fotki w zaprzyjaźnionych ogrodach i zajmować się ...sianiem. Zawsze to jakaś namiastka grzebania w ziemi ;)
Mam wielką nadzieję, że w tym roku wiosna będzie wiosną, a lato latem...Bo zima (tfu, tfu, odpukać!) była w porządku - trochę mrozu, sporo śniegu, żadnych strat!
Teraz marcowe przedwiośnie, żeby roślinki powoli wybudziły się ze snu zimowego...
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 28 Lut 2013 16:13 #130059

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ciekawa jestem Twoich zakupów ;)
Wiesz, że o mało nie kupiłam sobie cann :crazy: , kiedy pojechałam po ziemię do ogrodniczego :jeez: . Przecież one nigdy mnie nie interesowały :think: , aż tu zobaczyłam odmiany o różowych, pięknych kwiatach :tongue2: , wszystkie po 5 zeta :silly: . Najgorsze jest to, że ciągle o nich myślę :happy3: , nie wiem, czy pod jakimś pretekstem :whistle: znów tam nie pojadę :rotfl1:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 28 Lut 2013 16:25 #130064

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Piękne igiegłi iglaczkowe :) Zaczynam tu zagladac coraz częściej :wink2: a na forumowe spotkanko,jeszcze zobaczymy :blink:
A te różowości piękne :bravo: Najbbardziej urzekła mnie ta róza cudna i pierwiosnek storczykowy :flower2:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 28 Lut 2013 17:31 #130081

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Nadrabiam zaległości :hug: , piękne kolaże, Jolu! Jak wszyscy, to wszyscy, też kupiłam minę :funnyface: . W zeszłym roku byłam rozczarowana Arlekinem, zupełnie bez wyrazu :wink4: Ale zbierałam i mam sporo nasion wilca , jak chcesz to mogę Ci posłać :hug:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 28 Lut 2013 18:14 #130092

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Widzę piękne iglaczki i kwiatki a jak fajnie wstawione ja tak nie potrafię jeszcze :teach:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 09:55 #130633

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Odpisywałam przecież ... mam nadzieję, że posty są do odzyskania :think:
Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny, raz jeszcze ;)

A u mnie dzisiaj piękny słoneczny dzionek /przez okno :silly: /, jednak dlaczego tak wieje :blink:
Zupełnie nie chce się na zewnątrz wychodzić, kiedy drzewa gną się na prawo i lewo :jeez:

Wspominkowe nastroje ... za czym tęsknię :lev:

... i jeszcze ten kolaż /jakby miał nie wrocic :oops: /

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:07 #130635

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Iglaczki ładne,ale te piękności białe takie delikatne,subtelne,,,,śliczne :) A czemu ten kolaż biały jakby miał nie wrocić???

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:13 #130640

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Aniu ;) biay kolaż zniknął wraz z postami :whistle: ale już jest, to najważniejsze :happy-old:

Znalazłam jeszcze jedną fotkę i nie mogę odmówić sobie jej wstawienia :silly: słonecznie :happy4:

Acer shirasawanum Aureum

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:22 #130644

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Klonik bije po oczach jak dzisiejsze słońce :woohoo: . Szkoda, że tak zimno ciągle :silly: , może z grabiami wyskoczę, to się trochę rozgrzeję :tongue2:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:31 #130648

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Klonik jest niezwykle malowniczy żółciutki,,,to jest drzewko czy krzewik???

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:33 #130649

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta i u nas wieje, że ... :jeez: Nie wyskoczę zupełnie do ogrodu, zachowam zdrowie na lepsze dni :silly:
Aniu to jest niewysokie drzewo lub rozłożysty krzew, myślę że w naszych warunkach raczej to drugie :think:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:41 #130652

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
U nas tak wiało wczoraj :pinch: . Dziś już jest spokojnie :silly: .

Jolu piękne wspominki :woohoo: ... na szczęście nie długo już nie będzie trzeba wspominać, bo to wszystko będziemy mieli na żywo :dance: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:43 #130653

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jedyny pożytek z tego wiatru to że śniegu trochę rozpuścił :lol:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 10:52 #130659

• Andzia1
  • Andzia1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Jolka...Jolka... pamiętasz...
Piękne te wspominki, rośliny w Twoim ogrodzie są cudne, ale ja jestem zakochana w Twoich zamkowych murach, b z takimi mi się kojarzą :bravo: :bravo:

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 13:27 #130708

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Piękne zdjęcia! U nas też cudna pogoda, słonko świeci, 7* ciepła, prawie bezwietrznie. Chyab czas na pierwsze cięcia?

Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Mar 2013 16:39 #130753

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
rispetto wrote:
Jedyny pożytek z tego wiatru to że śniegu trochę rozpuścił :lol:
oj to właśnie

U mnie w dzień dość ciepło, ale w nocy ciągle mrozik i nawet się cieszę, że śnieg jeszcze leży na rabatach. Nie ma go wcale na trawniku tam gdzie biega mój psiak - całkiem go zdeptał :P

Klonik moje odwieczne marzenie, ale jeszcze trochę poczeka na realizację

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.435 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum