TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 17 Sty 2013 10:21 #112154

• markussch01
  • markussch01's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1262
:)
Jolka Jolka ...czy jak inne dziewczęta ;) :) (Felicjan zanucił ,Czesław dośpiewał)

DPP_0917.jpg

dzieki za odwiedziny w moim watku,postarm sie poprawic i wiecej wpisow poczynić u Ciebie,zagladam nagminnie

Pozdrawiam Markus
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 17 Sty 2013 10:23 #112157

• Elżbieta
  • Elżbieta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 580
O , tak tak , dobry pomysł - trawki piękne , miło pooglądać

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 17 Sty 2013 10:46 #112166

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Markus dziękuję za odwiedziny i cannowy kwiat :hug:
Nie sądzisz, że przydałby się w Oazie jakiś animator cannowego wątku?
Mało jest nas aktywnych w temacie tych pięknych kwiatów :think:
Elu trawki najpiękniejsze chyba jesienne, szczególnie te które się wykłoszają :woohoo:
W sezonie letnim zaś ... niezastąpione są te z czerwonymi źdźbłami :woohoo: taka pięknie czerwona Imperata cylindrica 'Red Baron' :hearts: ... w kompozycjach ...

Mam jeszcze dwa prosa czerwono źdźbłe, które mają delikatne i zwiewne kłosy. Nie sposób jednak uchwycić je okiem aparatu :blink:
Nooo może napiszę, że mi się nie udje :oops: może dlatego, że po powrocie z pracy zawsze pod słońce :jeez:

Panicum virgatum 'Shenandoah'

To na dole zdjecia można zobaczyć, jak mają ażurowe kłosy w porównaniu do sąsiadującego miskanta.

i jeszcze tutaj

Ostatnio zmieniany: 17 Sty 2013 10:48 przez pamelka.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 17 Sty 2013 10:56 #112170

• Edyta
  • Edyta's Avatar
pamelka wrote:

A co to za miskant Pamelko? Jest piękny, zresztą wszystkie są piękne :flower2: .
Canny nie ruszają mnie najmocniej, bo nie mam w ogrodzie roślin, które trzeba wykopywać na zimę. Ale te trawy :hearts: .

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 17 Sty 2013 10:58 #112172

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Pamelka cudne te szyszeczki na kulkach , za trawkami jakoś nie przepadam :jeez: .
Ostatnio zmieniany: 17 Sty 2013 10:59 przez e-genia.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 09:11 #112460

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Jolu, wiesz że jestem daleki od uznania wyższości bylin nad drzewami, krzewami, ale jednak przy kanach mogę zatrzymać się na dłużej, bo warto docenić piękno tych roślin,
do tego genialnie nimi manewrujesz w kompozycjach, co daje efekty jak widać na zdjęciach :hug:

PS - szyszki, szyszunie od razu podnoszą mi poziom endorfin :D
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 10:32 #112478

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Kolejna uczta dla oczu - trawy. Ja trawami zajęłam się nie tak bardzo dawno, ale bardzo je lubię i uważam, że pasują wszędzie. A już takie piękne jak na tych zdjęciach, to ach i och. :) No i nie potrzeba ich :garden: :P

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 10:47 #112485

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Sylweste wrote:
Jolu, wiesz że jestem daleki od uznania wyższości bylin nad drzewami, krzewami, ale jednak przy kanach mogę zatrzymać się na dłużej, bo warto docenić piękno tych roślin,
do tego genialnie nimi manewrujesz w kompozycjach, co daje efekty jak widać na zdjęciach :hug:

PS - szyszki, szyszunie od razu podnoszą mi poziom endorfin :D

Mnie ostatnio bardzo podobają się kanny o kolorowych liściach , nawet jak nie zakwitną są piękną ozdobą

dscf6504_2013-01-18.jpg

Cleopatra

dscf6505_2013-01-18.jpg

Durban

dscf6503w_2013-01-18.jpg

pretoria mi coś chorowała

potem usunę zdjecia

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 11:26 #112497

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Pamelko u Ciebie jak zwykle można naładować akumulatory, tyle kolorów. Kanny kiedyś sadziłam, ale z czasem dałam sobie spokój, za dużo zachodu. Datury piękne, u mnie niestety nie mogą rosnąć, za to trawami jestem zachwycona. :lol: :flower2:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 18:58 #112590

• dorota
  • dorota's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Ja też mam plany trawkowe na wiosnę , ale Twoje łany Red Barona mnie powaliły ( u mnie zaledwie źdźbeł kilka było latem), powiedz proszę, czy on Ci nie wymarza zimą ?
Pozdrawiam- Dorota
Mój ogród- po prostu

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 19:16 #112600

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
O trawki :cool3: super wyglada kępka prosa :) Czy mocno się rozrasta? Też lubię trawy ale u mnie delikatne kwiatostany ma tylko śmiałek darniowy. Kompozycja z ostatniego zdjęcia z budleją, prosem i miskantem świetnie wyszła. :lol:
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 19:23 #112603

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jejku ta trawa Red Baron :hearts: .......cuuuudna! :hearts:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 19:37 #112606

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Szyszki i trawy - najpiękniejsze dla mnie :thanks: Pozostałe kwiaty są też ładne, ale nic nie dorówna tak uroczym szyszeczkom. A jak je jeszcze skupiłaś w jednej fotce, to już tylko... poproszę o więcej :oops: :)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 18 Sty 2013 21:57 #112675

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Ale miałam zaległości :eek3: Piękne są te zimowe zdjęcia, piękne kolarze - sama nie wiem który najpiękniejszy.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 19 Sty 2013 22:00 #112989

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Ależ milo było nadrabiać zaległości :hammer:
Podziwiam bogactwo ogrodu i pracowitość Pani na Włościach. Nawet zimą, nie próżnujesz :)
Róże i szyszki :hearts:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 20 Sty 2013 22:37 #113451

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ostatnie zdjęcia tylko potwierdzają prawdę, że trawy pasują do wszystkiego! A już do kulek najbardziej! ;) Oby tylko zechciały się trzymać w ryzach i nie przesadzały z ekspansywnością... Bo wiadomo, kto w tej konkurencji wygra! ;)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 20 Sty 2013 22:40 #113455

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Zachwyciła mnie ta kompozycja traw... ich rozmaitość ... a canny?? po raz pierwszy widzę takie pstre liście i o ile ja na ogół takiej pstrokacizny nie lubię, to tu mi się baaaardzo podobają :bravo: :flower2: :flower2:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 20 Sty 2013 22:53 #113466

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Kochani ... :oops: odpiszę, jak lepsze czasy nadejdą ...
Tymczasem dla Was moje lilie 2012 :)
Ostatnio zmieniany: 20 Sty 2013 23:33 przez pamelka.
Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.603 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum