TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 14 Sty 2013 19:32 #111393

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Gosia jak najbardziej :woohoo: 'Galmis Caste' /Austinkę/ polecam :)
Dorcia to ta sama róża ;)
Edytko a to jest 'Olympic Palace', Olsena zdaje się :think:
Ostatnio zmieniany: 14 Sty 2013 19:34 przez pamelka.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 00:14 #111546

• Daniela
  • Daniela's Avatar
No ja ten gratisik to oglądałam po północy... spać to ja już dzisiaj nie będę. :crazy: :funnyface: ;)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 08:53 #111565

• tulipan363
  • tulipan363's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Jolu co ty robisz ,że tak pięknie rosną Ci te clematisy?
Liście takie zdrowe i zielone!!!
O moich nie mogę tego powiedzieć :(

KASIA

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 09:06 #111571

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielo mam nadzieję, że sny były miłe :) Takie kolorowe zdjęcia to teraz dobra koloroterapia.
Kasiu z zabiegów pielęgnacyjnych clematisów stosuję nadmanganian potasu wczesną wiosną /od grzybowych chorób/ oraz dwu-trzykrotnie w sezonie 'Magiczną siłę do powojników'.

A dzisaj dla miłych Państwa moje canny :)

Ostatnio zmieniany: 15 Sty 2013 09:06 przez pamelka.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 09:15 #111574

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Ale dałaś po oczach :jeez: :woohoo: :woohoo:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 09:29 #111582

• JaDorka
  • JaDorka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Nie dobijaj kobieto :jeez: Aż oczy się plączą od tych Twoich kolekcji. Przecudne. Już wcześniej miałam zapytać przy klematisowym deserze, na pierwszym i drugim zdjęciu, taki niebieski i różowy z podwójnymi płatkami- co to za odmiany. Zwłaszcza ten różowy- muszę go mieć ;)
Pozdrawiam i zapraszam Tam, gdzie czas płynie inaczej oraz do mojego Robótkowa
Dorota

Mój blog: Dorja Design

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 10:12 #111596

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotka, nowa zabawka, nowa jakość

Jest się czym pobawić.
Dorka zapraszam częściej ;)
Pierwszy to jest 'Daniel Deronda', wielkokwiatowy cudnie kwitnący przez większość sezonu wielkimi kwiatami.
Drugi to Josephine, dostępna wiosną w Auchan. Dzisiaj zaś znalazłam ją tu

A teraz i ja pędzę pod wskazany adres obejrzeć ofertę :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 15 Sty 2013 10:13 przez pamelka.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 10:18 #111597

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Jolka ty się hyzopem nie zarażaj :club2:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 10:36 #111604

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
E tam, e tam zdjęcia podkolorowane, ale piękne clemki są :rotfl1:
Skusiłam sie na dwa kolejne :lev: których poszukiwałam :funnyface:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 12:27 #111625

• JaDorka
  • JaDorka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Dzięki Jolu. Tak się napaliłam ale chyba na razie odpuszczę bo mnie trochę cena ochłodziła. Na dzień dzisiejszy mogę sobie moje chciejstwa tylko w necie pooglądać. Ale za jakiś czas, kto wie. Piękny jest. Bardzo mi się spodobał.
Pozdrawiam i zapraszam Tam, gdzie czas płynie inaczej oraz do mojego Robótkowa
Dorota

Mój blog: Dorja Design

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 13:18 #111642

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Jolu, ależ te Twoje canny energetyczne kolorki mają! Aż mi się cieplej zrobiło, a telepie mną dzisiaj od rana :evil: Przeziębienie nie chce się ode mnie odczepić :dry:
Kilka lat pod rząd uprawiałam canny - miałam takie z bordowymi listami (Wyoming?) i sadziłam je w towarzystwie rączników :flower1:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 15:19 #111664

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Joluś, Ty już lepiej niczym nie kuś bo zginiesz marnie na zlocie :evil:
no zgadnijmy przez kogo kupiłam 6 róż? :evil:

kolaż z kannami piękny :hearts:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 15:52 #111671

• Nutka
  • Nutka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 99
Jola lubi nas "męczyć" :funnyface: :silly:
Pokazuje te piękności i zmusza nas do wysilania zwojów mózgowych, do jeszcze intensywniejszej pracy (czyli myslenia skąd to wziąć, gdzie to posadzić...czy w ogóle się zmieści...? :P) ... jakby nam teraz już było za mało :happy: :happy4: :happy3:

A tak na poważnie... Joluś, te kany są przepiękne. :hearts: Ja mam póki co takie z bordowymi liśćmi i czerwonym kwiatem :) Może gdy znajdę "zastosowanie" dla ich większej ilości to się kiedyś do Ciebie uśmiechnę... ;) :drool:
Witamy w Nutkowym ogrodzie! :)

Pozdrawiamy!
Małgosia i Nutka

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 17:59 #111687

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jolu wspaniałą masz kolekcję cann..... przepiękne, niespotykane odmiany..... szczerze podziwiam Cię za ich uprawę.... to wkopywanie i wykopywanie, przechowywanie ..... rany mnóstwo pracy, ale i efekt bajeczny :thanks:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 15 Sty 2013 21:09 #111778

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Eeee...Róże ładniejsze... Choć kanny pomarańczowe w przewadze! Jola, a Ty prowadzisz jakąś ewidencję? ;) Ile Ty masz tych kann? I czy jeszcze nie uważasz, czy za dużo? :rotfl1:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 16 Sty 2013 14:49 #111934

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorka zdaje się w Auchan nieco tańsze były ;) Poczekać warto z pewnością. Co prawda pobliżu nie mam wspomnianego sklepu, ale forumowe przyjaciółki nie zawiodły :kiss3:
Daluś te Twoje rączniki :woohoo: piękne, mi się nie udają na mojej ciężkiej ziemi :blink: Za mało dbam o jednoroczne może :oops:
Canny oglądałam właśnie niedawno, nie wyglądają najlepiej :dry: Mam nadzieję jednak, że po podziale sobie poradzą.
Te bordowe to Wyoming, cudny kolor kwiatów kontrastuje z liśćmi :)
Martusia te róże to z pewnością nie przeze mnie :rotfl1: już nie wiem przez kogo :rotfl1:
Pamiętasz ... u mnie miało nie być :silly:
Canny to już inny temat, te od zawsze być miały :lol:
Gosiu mam nadzieję, że i w tym roku będę mogła część karp do Sulejowa przywieźć, będziesz?
Wszystko zależy od tego, jak spędzą zimę :think:
Męczyć :think: nie, nie zamierzam, raczej poprawiać humor kolorami :happy4:
Aguś najbardziej zajmujące jest chyba czyszczenie karp po ziomie i podział :think: wkopywanie to już betka :lol:
A jak cieszą takie widoki :woohoo:

tu rząd najwyższych, Stuttgarty skryte za Russian Red ... pomyślałam, ze to dobry sposób na uchronienie ich przed przypaleniami. Sprawdził się doskonale.

Marta jak miło słyszeć, że różyczki w łaski wróciły już w pełni :lol: Mam nadzieję na wymianę poglądów juz wkrótce ;)
Canny ... liczę - pięć skrzynek w gospodarczym :funnyface: :rotfl1:

A dzisiaj ... wiosna dla miłośników kulek :woohoo:

i daturowe drzewka, żebym mogła sobie przypomnieć dlaczego tak często z troską sprawdzam ich kondycję :lev:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 16 Sty 2013 15:03 #111942

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Sysunie, kuleczki i igiełki! :thanks:

Ładna ta kompozycja z kann, takie pasiaste, to tutaj widzę pierwszy raz. Niestety nie mam ani warunków na przechowywanie, ani cierpliwości na sadzenie co chwilę (co roku) na nowo. Ale to nie przeszkadza mi podziwiać u innych. :)
Datury też ładne, szczególnie ta ostatnia (kolor!).

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 17 Sty 2013 09:49 #112143

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielo canny w ogrodzie wyglądają pięknie. Okazała kępą takich dostojnych kwiatów moim zdaniem jest niezastąpiona.
Canna Stuttgart zaś jest wyjątkowa ze względu na paskowane liście, kwiat nie jest okazały, raczej zaś delikatny w stylu storczyka.
Należy ona do najwyższych cann.

Trawki może ...

Ostatnio zmieniany: 17 Sty 2013 22:20 przez pamelka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Daniela

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.473 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum