TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 21 Sty 2013 07:20 #113508

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
obstawiałem wypad na narty, a Ciebie coś chyba rozłożyło choróbsko :huh: ?
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 21 Sty 2013 20:19 #113748

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
A może Jola ma natchnienie i kręci nowy film :)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 09:35 #113962

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Edytko to jest chyba :think: Super Stripe, paskowany. Odnośnie wykopywania ... mam już zdecydowanie mniej :blink:
Ostatnio dojrzałam wykopane pięknie dalie, zadoniczkowane i ... stojące rzędem w blasznym garażu :placze:
Zapomniałam :jeez: i mieczyki abisyńskie :placze:
Chyba pora zmienić zainteresowania :(
Gieniu może po prostu szkoda Ci miejsca na trawki :whistle: skoro w ich miejsce tyle bylinek się zmieści ;)
Sylwek canny w ogrodzie wygladają pięknie, takie monstrualne rośliny wyrastające z kawełeczka czasem kłącza w jeden zaledwie sezon :) cud natury :happy4:
U mnie tworzą naturalną ścianę w ogrodzie dopóki nie urosną miscanty mające tworzyć dla nich plecki.
Wszystkie szyszki skryte w grubej warstwie śniegu dzisiaj i dobrze.
Danielo i moim zdaniem trawki urozmaicają ogrodowe rabaty. Ponieważ rabaty iglaste mam bardzo ascetyczne rzec by się chciało :think: trawy uzupełniają pustkę w oczekiwaniu na podrośnięcie moich piękności.
Gieniu ta Twoja Cleopatra :bravo: piękna jest.
Canny o paskowanych liściach są jeszcze bardziej atrakcyjne niż zielonolistne z pewnością.
Gosiu dlaczego datury nie chca rosnąć :think: Czasem trzeba kilku sezonów, aby wyhodować piekne drzewka.
Do wiosny już bliżej, niż dalej zatem :lol: nie jest źle.
Dorotka nigdy nie okrywałam Red Barona, rośnie na wzniesionej rabacie, więc nie grożą mu wodne zastoiny, a trawy tych właśnie najbardziej się obawiają.
Mam wrażenie, że one częściej podgniwają niż marzną :think:
Dziekuję Martuś :hug:
Anetko może w wolnej chwili poszukam kolejnych zdjęć do kolaży ;) także lubię przeglądać fotki z sezonu, jakie to budujące w te mroźne, śnieżne dni :lol:
Cieszę sie, że się podoba :)
Iwonko zapraszam zatem do prezentacyjki liliowej, zaraz dopiszę link do stopki ;)
Izka ostatnio nie bardzo mam czas na ogrodowe wspominki, takie życie. Jednak nieustanne odliczam czas do wiosny, spoglądając przez okna na różane rabaty :think: Jeśli prognozy się sprawdzą będzie niskie cięcie róż, a miało być tak pięknie :oops:
Ogród zasypany calusieńki ... kiedy kulki podrosną i dadzą osłonę od wiatrów :think:
Marta święta prawda, wygra jedyny możliwy zwycięzca :lol: Trawki ... niektóre wypadły spełniwszy swą wypełniającą funkcję :silly: takie mozgi dajmy na to :silly:
A jak się pozostałe rozrosną to będziemy się dzielić :woohoo: mam siekierkę Fiskarsa to chyba damy radę :silly:
Ciekawa jestem jak tam moje donice :whistle: bo ze szczepek nic się nie uchowało :cry3:
Aga paskowane canny to z pewnoscią atrakcyjne rośliny, długo wcześniej zanim zaczną kwitnąć już zdobią ogród kolorami. Do tego są średniej wysokości, więc nie dominują rabaty, kiedy jeszcze ich czas nie nadszedł.
Sylwek pw :bye:
Izka filmów nie brakuje ... nakręciłam taki jednen ... /zgadłaś?/ kulkowy :lol: WIOSENNE IGLAKI

Muszę popracować nad przeglądową prezentacją pojedynczych roślin podczas sezonu :think: lub kilku jeszcze lepiej :happy-old:

Dla odmiany maleństwa, jednak urocze wielce :lol: /o nazwy bardzo prosze nie pytać ;) /

Ostatnio zmieniany: 23 Sty 2013 10:54 przez pamelka.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 09:40 #113964

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Jola muszę przyznać że mnie zachwyciły trawki w ogrodzie orinokowidziałam je na własne oczy , ale mój ogród po prostu na to za mały , a z liliowców i irysów przecież nie zrezygnuje bo je o stokroć bardziej kocham .

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 09:45 #113968

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Gieniu zazdroszczę możliwości podziwiania wspomnianych traw na żywo :woohoo:
Tak myślałam, musimy przecież nieustannie dokonywać wyborów, wszystkiegio mieć się nie da ;) ;)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 09:47 #113971

• tulipan363
  • tulipan363's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Jolu super film o iglakach!
Jak się go ogląda to się nie myśli o zimie :happy:

KASIA

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 09:51 #113972

• Edyta
  • Edyta's Avatar
pamelka wrote:
Edytko to jest chyba :think: Super Stripe, paskowany.
Chodziło mi o te piękne, białe kłosy. Sprawdziłam w necie, ale wszędzie pod tą nazwą tylko zdjęcia pasków - żadnego kwitnienia :dry: .

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 09:57 #113979

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu zapraszam :)
Edytko zerknij tu.
Z moich notatek wynika, że to może być on, choć znacznika ... niet :blink:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 10:53 #113998

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Pamelko i on kwitnie co roku? Bo u mnie paskowane to tak różnie :think: .

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 11:12 #114009

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Edytko w tym roku zdaje się wszystkie zdążyły zakwitąć :think: Strictus pierwszy raz.
Moje trawy to jeszcze młode kępy, więc aby coś więcej powiedzieć trzeba poczekać.
Wiosną za to długo startowały, miałam obawy o ich kondycję :oops:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 15:28 #114078

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Pooglądałam wiosenne iglaczki i coraz bardziej tęsknię za słońcem, którego nie ma u nas praktycznie od grudnia. Tylko ponuro i ciemno. Słońce się pokazuje na chwilę i jak jestem w pracy, a tak albo pada deszcz, albo śnieg, a czasami nic nie pada i jest ponuro. Odechciewa się wstawać rano. :hammer:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 22 Sty 2013 19:18 #114148

• Elżbieta
  • Elżbieta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 580
Jakie piękne maleństwa! Zgodnie z Twoją sugestią , o nazwy nie pytam ;)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 23 Sty 2013 08:58 #114346

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
Jolu przepiękne kolaże z trawkami i kulkami wiosennymi wspaniale to skomponowałas :bravo: Widziałam że masz trawke Red Baron (czy jakos tak ;) ) jak ona Ci się rozrasta posadziłam jesienią ale za dużo miejsca jej nie dałam ciekawa jestem czy jest bardzo ekspansywna ?

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 23 Sty 2013 09:14 #114352

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Danuś i u nas słoneczna posucha :oops: szaro, buro, jakby nie śnieg to i ciemno by było.
Słońce ponoć ma dotrzeć wraz z siarczystymi mrozami :teach:
Poranna poduka machinalna, bez refleksji, bo inaczej człowiek na cały dzionek zagrzebałby się w łożku :blink:
Elu mam kilka ... naście takich maluchów pomiedzyu kamieniami na wzniesionej. Rozna sobie nie wadząc nikomu, a czasem nawet zakwitną :lol: Wówczas roje pszczółek i innych owadów wabią :dance:
Isiu kępka Red Barona poczyna sobie całkiem nieźle. Moge zaryzykować, że w luźnym podłożu potrafi się nieźle rozrosnąć :) Jeśli utrzyma tempo rozrastania się, będę w tym roku sadzonkowała, bo kulki pochłonie ;)

Zimowych fotek brak, bo byłaby to seria ... 'trzy kolory - biały' raczej :think:
Rabat spod śniegu nie widać, kulki za niskie, więc w śniegu skryte

Przyłączam się zatem do forumków czarujących wiosnę
... dzisiaj różowy kolaż.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 23 Sty 2013 09:29 #114355

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Na taki czosnkowy kwiatuszek i ja w tym roku liczę :woohoo: . Posadziłam jesienią kilka cebulek, może coś z tego wyroście :whistle: .
Jolu, u mnie spod śniegu tylko tuje i inne nieliczne roślinki widać. Ale to dobrze, bo straszą tymi mrozami i straszą ... oby na straszeniu się skończyło :whistle: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 23 Sty 2013 11:36 #114394

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Ja to mam zawsze problem z tym różowym - bo czy boży kwiat jest różowy czy fioletowy :think:

Ładna prezentacja rojników też bym się w końcu musiała wsiąść za ich pokazanie bo mam ich trochę. Straciłam ubiegłej zimy takiego pięknego bordowego - rósł we wgłębieniu korzenia i ten "suchy" mróz go wykończył. Rojniki mają piękne, czasami kosmiczne kwiaty. Najgorsze jednak jest to że zakwitnięcie jest równoznaczne ze śmiercią roślinki wypuszczającej kwiat. Całe szczęście że tak łatwo się rozrastają "na boki"

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 23 Sty 2013 14:56 #114455

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Jolu, fantastyczny kolaż :) jedyny róż - to róż w ogrodzie, który mnie nie denerwuje, bijąc po oczach ;)
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 23 Sty 2013 15:02 #114458

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Ja różu mam dosyć, bo córka uwielbia bajki z Barbie :lol: Fajny album na Picasie :bravo: Serce się raduje patrząc na takie wiosenne cuda :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 23 Sty 2013 15:03 przez rispetto.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.417 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum