Dziękuje wszystkim i każdemu z osobna w imieniu moich różyczek
Andrzeju fajnie cię znowu gościć .Już od dosyć dawna nie było Cię widać .Wiesz , na pewno znów w tym roku zrobimy wypad do Twojego pięknego ogrodu,żeby naocznie sprawdzić co się zmieniło ,bo zapowiadałeś wiele zmian .
Kasiu róże i nie tylko one są piękne Ich towarzystwo czasami również daje po oczach
Iwcia widocznie w tym czasie nie zaglądałaś do mnie .Musisz to nadrobić i gdy zacznie swoje kwitnienie nie omieszkam Cię poinformować .W tym roku na pewno będzie pokazowa .
Gosiu bardzo mi miło
Małgosiu ona jest od wiosny ubiegłego roku .To jest dopiero jej 1 zima u mnie a wiesz jaka była ta zima w porównaniu do ubiegłorocznej .Mam mnóstwo nowych róż, dlatego też jak przeżyją u mnie co najmniej 2 zimy będzie można to określić ,która się nadaje .U mnie teren jest osłonięty z jednej strony drewnianym płotem ,domem i krzewami i drzewami za siatką .Nie rozpieszczam moich róż muszą sobie radzić
Martuś czyli z nami wszystko OK jak zapadamy na takie same choroby
Teraz przedstawię następne czekające niecierpliwie w kolejce na swoje pięć minut różyczki, a potem odpiszę na resztę postów
MARSELIBORG CASTLE floribundahod Olesen 1995 r syn. (POULreb, Eurostar, Summer Gold, Yellowstone, Schloss Neuschwanstein,Summer Star, Summergold .Występuje pod wieloma nazwami ta piękna różyczka ,ktora jest u mnie od jesieni 2011.Wiosną wyglądała ładnie a potem nie umiała ruszyć z miejsca .Bardzo słabo kwitła ,chociaż kwiaty mnie zachwyciły .Średnio pachnące kwiaty śr. 8-9 cm kwitną od 3-5 szt. na pędzie .Wys. 80 szer. 60 .Nie pamiętam czy chorowała ,ale w tym sezonie wszystko sobie spiszę
MISTER LINCOLN mieszaniec herbatni hod. Swim & Weeks z 1964r.Zdrowa i pięknie kwitnąca różyczka o boskim zapachu i kwiatami śr. 12-14 cm. Łatwo się ukorzenia i jesienne patyczki posadzone bez okrycia jak na razie są zielone .Dorasta do 2m i szer. 60 krzew o pokroju wyprostowanym .Jest u mnie od 2008 r
Aniu naparstnice sieją sie u mnie okropnie .Większość siewek wywalam ,bo nie miałabym miejsca ,żeby je wszystkie posadzić .Teraz nawet mają zielone wielgachne liściory
Ulka ciekawe ,która znów zawróciła Ci w głowie
Romciu wiem ,że zawsze jesteś na posterunku ,gdyz różyczki i Tobie zawróciły w głowie
Jolu ja znów podziwiam Twoje różyczki takie wyszukane odmiany