Jolu - po intensywności Twojego przebywania na forum wnioskuję, że czasu nie masz w nadmiarze
Ale już weekend i chyba dojazdy się skończyły? Tyle czasu na pielenie!
Dalu - miałbym więcej energii, gdyby chociaż słońce świeciło. Ja to chyba jestem po trosze napędzany przez fotosyntezę
Gdy za oknem pochmurno to siedziałbym w fotelu i nic nie robił, a wystarczy trochę słońca i prawie kijem trzeba mnie zaganiać do domu przed nocą
Geniu - ja już nawet nie wyrzucam do kompostownika. Wędrują poza działkę
Roma - a Ty myślisz, że nie robiliśmy zakusów na to pole za płotem?
No niestety skończyło się na spytaniu o cenę
Może jak dzisiaj wygram 15 milionów w Lotto to przestanie to być przeszkodą
Danusiu - czytasz w moich myślach
Kulki, setki kulek
I wreszcie byłoby miejsce na duże nasadzenia
Dorotko (dorciaj)- no patrz! Nigdy nie pomyślałem o tym, że z piętra nie widać chwastów! Muszę częściej stamtąd patrzeć
Dorotko (dodad) - aż taki ślepy to jeszcze nie jestem
Zdarza się już co prawda, że w małe literki muszę się dłużej wpatrywać, ale takich małych chwastów jak one to nie wyrywam
Marto - Wiedziałem, że hojkę zauważysz!
Domowe kwiatki to królestwo Magdy i ja czasami tylko je podlewam. No i od wielkiego dzwonu pstryknę im fotkę
To hoja pachnie??? Muszę wdrapać się na ścianę, żeby powąchać! Te kwiatki są przy samym suficie!
Aga - hojka ma już ładnych kilka lat. W naszym domu rośnie już 8 lat, a i wcześniej miała kilka wiosen. Szkoda, że musimy ją w zimie ściągnąć ze ściany, bo szykuje się nam malowanie i nie wiem jak ona to przeżyje
Hortensje powiązałem już jakiś czas temu, bo przy tej ilości opadów to już wszystkie leżałyby na ziemi.
Tą część pokazuję dosyć rzadko. Po wielkich zmianach w zeszłym roku zaczyna powoli zarastać
Tu były małe porządki i byłem o mały krok od wykopania hortensji Invicibelle. Rozczarowanie numer 1 tego roku! Ściąłem to coś, co udawało kwiaty i zostały same patyki. Jeśli nie przeżyje to krzyż jej na drogę.
Orszelina zakwitła na dobre - clethra alnifolia Anne Bidwell
Kącik liściasty
Acer palmatum Marlo
Acer palmatum Katsura
Kącik iglasty
Pinus parviflora siewka
Pinus mugo Suisee Perle
Miłego wieczorku!