TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 24 Sie 2012 00:07 #63636

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Wzdychasz, patrząc na puste pole, które mógłbys obsadzić setkami kulek. Ja podobnie patrzę na wielki areał trawnika sasiada za płotem. :lol:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 24 Sie 2012 09:26 #63671

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Paweł, piękna ta Hoya :woohoo: - u mnie też kwitnie (a miała dwuletni przestój w kwitnieniu :think: ).
Największe wrażenie robią u Ciebie te fotki z pięterka :woohoo: - boszz ależ Ty masz tam wszystko rozplanowane. No i chwastów z takiej perspektywy wcale nie widać ;) :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 24 Sie 2012 09:42 #63679

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
E tam, u Pawła nawet z parteru chwastów nie widać :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 24 Sie 2012 20:26 #63881

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Paweł! :woohoo: Ty masz taką hoję i jeszcze nie jesteś hojomaniakiem? :woohoo: Każdy hojomaniak wyrasta, rodzi się w posiadaczu polskiej hoi, czyli carnosy! To teraz tylko ciągnijcie losy, Ty czy Magda? :rotfl1:
Robić zdjęcia pięknego ogrodu przy pięknym zapachu hoi, czegóż chcieć więcej?
Wiem, czego! Więcej zapachów! :rotfl1: Każda hoja inaczej pachnie! ;) :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sie 2012 10:57 #64010

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Hoya olbrzym :woohoo: i tak pięknie zakwitła...wyobrażam sobie zapach.....
Widoki z pięterka super, pięknie kwitną Ci hortensje, moja Limelght, z której byłam tak zadowolona, że stoi sztywno powykałdała sie po wczorajszym ulewnym deszczu....muszę jakoś wykombinowac do niej podpórki :blink:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sie 2012 20:39 #64132

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jolu - po intensywności Twojego przebywania na forum wnioskuję, że czasu nie masz w nadmiarze ;) Ale już weekend i chyba dojazdy się skończyły? Tyle czasu na pielenie! :rotfl1:

Dalu - miałbym więcej energii, gdyby chociaż słońce świeciło. Ja to chyba jestem po trosze napędzany przez fotosyntezę :lol: Gdy za oknem pochmurno to siedziałbym w fotelu i nic nie robił, a wystarczy trochę słońca i prawie kijem trzeba mnie zaganiać do domu przed nocą :lol:

Geniu - ja już nawet nie wyrzucam do kompostownika. Wędrują poza działkę :whistle:

Roma - a Ty myślisz, że nie robiliśmy zakusów na to pole za płotem? :lol: No niestety skończyło się na spytaniu o cenę :( Może jak dzisiaj wygram 15 milionów w Lotto to przestanie to być przeszkodą :lol:

Danusiu - czytasz w moich myślach :) Kulki, setki kulek :rotfl1: I wreszcie byłoby miejsce na duże nasadzenia :)

Dorotko (dorciaj)- no patrz! Nigdy nie pomyślałem o tym, że z piętra nie widać chwastów! Muszę częściej stamtąd patrzeć :lol:

Dorotko (dodad) - aż taki ślepy to jeszcze nie jestem :rotfl1: Zdarza się już co prawda, że w małe literki muszę się dłużej wpatrywać, ale takich małych chwastów jak one to nie wyrywam :rotfl1:

Marto - Wiedziałem, że hojkę zauważysz! :) Domowe kwiatki to królestwo Magdy i ja czasami tylko je podlewam. No i od wielkiego dzwonu pstryknę im fotkę :lol: To hoja pachnie??? Muszę wdrapać się na ścianę, żeby powąchać! Te kwiatki są przy samym suficie!

Aga - hojka ma już ładnych kilka lat. W naszym domu rośnie już 8 lat, a i wcześniej miała kilka wiosen. Szkoda, że musimy ją w zimie ściągnąć ze ściany, bo szykuje się nam malowanie i nie wiem jak ona to przeżyje ;)
Hortensje powiązałem już jakiś czas temu, bo przy tej ilości opadów to już wszystkie leżałyby na ziemi.

Tą część pokazuję dosyć rzadko. Po wielkich zmianach w zeszłym roku zaczyna powoli zarastać

Tu były małe porządki i byłem o mały krok od wykopania hortensji Invicibelle. Rozczarowanie numer 1 tego roku! Ściąłem to coś, co udawało kwiaty i zostały same patyki. Jeśli nie przeżyje to krzyż jej na drogę.

Orszelina zakwitła na dobre - clethra alnifolia Anne Bidwell

Kącik liściasty

Acer palmatum Marlo

Acer palmatum Katsura

Kącik iglasty

Pinus parviflora siewka

Pinus mugo Suisee Perle

Miłego wieczorku!
Ostatnio zmieniany: 25 Sie 2012 20:42 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sie 2012 20:53 #64137

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
rispetto wrote:
Geniu - ja już nawet nie wyrzucam do kompostownika. Wędrują poza działkę :whistle:

Kiedyś też tak robiłam ,była taka zapuszczona działka ale teraz zaczęła się tam budowa i w koło porządek więc nie mam gdzie .

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sie 2012 21:24 #64153

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Poprzednio jak do Ciebie zajrzałam, to mi się to zdjęcie z nostalgicznym spojrzeniem za płot nie otworzyło! :rotfl1: Dobre! I tak mi się skojarzyło z moim zapłociem... Absolutnie żadnej tęsknoty, strach i panika! Zrobię i wszystko stanie się jasne! ;)
Na moje klony palmowe to żal patrzeć... Czemu wszystko, co lubię, potrzebuje cienia! :evil:
A co to za sosna na pierwszym zdjęciu taka śliczna niebieska? Jaki piękny ma pokrój! Krzaczek! :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sie 2012 21:36 #64160

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu - na ten moment, gdy nie będzie obok mnie pustych działek to już chyba nie doczekam :lol: Psioczę na te chwasty rozsiewające się zza płota, ale oddaję tam co stamtąd przychodzi :whistle:

Marto - ta sosenka to Watereri :) Rosła przez kilka lat w donicy i jak wsadziłem ją do gruntu to zupełnie zzieleniała! Dopiero tej wiosny igły zyskały taki odcień i wreszcie przestała chorować :)
U mnie za cień na razie robi głównie dom :lol: Powoli przybywa takich cienistych zakątków, ale jeszcze długa droga przede mną. Z drugiej strony jak już go przybędzie to pewnie będę walczył o słońce :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sie 2012 22:01 #64174

• affa
  • affa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1651
Takich widoków za płotem to Ci zazdroszczę :lol: i byłabym gotowa nawet te chwastu polubić. U mnie z prawej blok, z lewej blok, za domem hmmmm kolejny blok a po drugiej stronie ulicy..........o znowu blok :sick: Co prawda tylko! czteropiętrowe ale nawet najmniejsze prace ogrodowe nie umkną dziesiątkom oczu ;) Cóż zrobić w centrum miasta :jeez:
Acer palmatum Marlo piękny - duży urośnie?
Hortensji Invicibelle też zamierzam się pozbyć - kwitnąca jeszcze jakoś się prezentuje, ale potem :mad2: Teściowej podobał się jej kolor więc chyba ją jej sprezentuję.
Pozdrawiam, Anna.

Zapraszam do mojego ogrodu w cieniu...bloków
Ostatnio zmieniany: 25 Sie 2012 22:03 przez affa.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 12:44 #64627

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu - ja mam nadzieję, że żaden blok mi tam nie urośnie. Bliskość lotniska ma jednak swoje zalety - całkowity zakaz budowania powyżej 10 m :rotfl1: Nawet masztu GSM nie mogą postawić przez te przepisy lotniskowe ;)
Co do Marlo to niestety nie wiem. Wiadomości można znaleźć niewiele, ale sądząc po tegorocznym przyroście będzie dosyć spory. Wsadziłem go do gruntu i przez miesiąc urósł ze 30 cm :blink:
Pomyśleć, że na Invicibelle polowałem ponad rok czasu :hammer: Zawsze to jakaś pociecha, że nie tylko mnie denerwuje :rotfl1:

Ciąg dalszy palmówek - Enkan

Decyzja podjęta - wyrok przesunięty o rok :P

Niezmordowany Daniel Deronda, któremu pierwsze kwitnienie zlało się z drugim

Niektórzy to są chyba uprzedzenie do tej pięknej weigeli :wink4:

Miskanty w tym roku jakoś szybciej zakwitły - zima przyjdzie wcześniej?

Daglezja Green Fairy

Joppi - po niej widać jak niekorzystnym środowiskiem jest dla dużych iglaków donica - póki w niej rosła ciągle coś jej było. Po wsadzeniu do gruntu odżyła :)

Choina Moonfrost

Stożek idealny - świerk Will's Zwerg

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 12:54 #64628

• Poll
  • Poll's Avatar
rispetto wrote:

Jak widać spacer zakończył się na pięterku

Pawle, to słowo 'pięterko' :happy4: , zawsze i niezmiennie kojarzy mi się z "Seksmisją" i kultowym textem Maksia:' chodź , pójdziemy zwiedzić pięterko', więc bezwiednie zaśmiałam się w głos. :happy4:
Na tej fotce, uwięzione w zagródce ...to maliny? :supr3:
Ostatnio zmieniany: 27 Sie 2012 13:39 przez Poll.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 13:01 #64631

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Póki co na pięterku sypiają tylko goście, a co oni tam robią to nie wnikam :rotfl1:

W zagródce, a i owszem, maliny :) Zrobiłem ten płotek, bo wiatr zawsze je wyginał na ścieżkę. Teraz jest spokój :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 13:08 #64635

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
'Monet' cudowna, ale obawiam sie, że niewiele ogrodów może poszczycić sie takim okazem. U mnie póki co rośnie, ale tak bardziej rachitycznie :(
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 15:06 #64664

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Paweł, patrząc na Twoje włości stwierdzam, że coś niebezpiecznie ciasno zrobiło się w Twoim ogrodzie. Nie widzę miejsca na nowe kulki. Jest jeszcze wyjście. Jesli masz spadzisty dach na swoim domu to można go przerobić na płaski, czymś go wzmocnić i...
nasadzić na nim kulek. Takie maleństwa przecież są lekkie. :rotfl1:

Ja też już wczoraj patarzałam u siebie, gdzie to by jakąś rabatę poszerzyć.Żeby nie było wojny w domu, odłozyłam to na przyszły rok. Iglaki urosną i będzie prestekt, że się nie mieszczą w ramach grządki. :rotfl1: Obsesyjnie mnie prześladuje myśl o braku miejsca na nowe nabytki.
A tu wnet wizyta w Krzywaczce. :lol:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 17:22 #64691

• affa
  • affa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1651
Z Krzywaczki wróciłam 3 godziny temu i mają tam dość pustawo :whistle: Ale dowiedziałam się, że przygotowują miejsce na szczepione... :dance: , które wystawią po połowie września.
Ciasno tam będzie na parkingu, oj ciasno.
Pozdrawiam, Anna.

Zapraszam do mojego ogrodu w cieniu...bloków
Ostatnio zmieniany: 27 Sie 2012 17:23 przez affa.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 19:43 #64719

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aniu bo trzeba Ci wiedzieć, że teraz nie jest najlepsza pora na zakup kulek :oops:
Wszystko od początku sezonu już przebrane :happy-old: a nowości rosną na polu :dance:
Jesień to będzie dobry czas :whistle:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sie 2012 20:05 #64724

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moneta już miałam w ręku u Kurowskich, ale Marta i Dorotka kazały natychmiast odstawić :rotfl1:
A taki ładny przecież ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.504 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum