TEMAT: Mój ogród

Mój ogród 15 Lut 2013 20:17 #124163

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Małgosiu, jesteś szczęściarą, że zagląda do Ciebie zimowe słoneczko! Ja już nie pamiętam kiedy u nas świeciło :(
Moim psiakom jednak to absolutnie nie przeszkadza, bo one uwielbiają spacery i w słońcu, i w deszczu i po śniegu...Twoja Diana też chyba lubi zimę? Pięknie wygląda wtopiona w zimowy pejzaż B)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019
Za tę wiadomość podziękował(a): Margolka

Zielone okna z estimeble.pl

Mój ogród 15 Lut 2013 21:55 #124239

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Margolka wrote:
w marcu/?/ przyjadą pierwsze krzaczki. A w lecie się dowiem czy to miłość odwzajemniona....
O z pewnością tak! :) Róże w pierwszym roku nie sprawiają żadnych kłopotów, wręcz przeciwnie sprawiają wrażenie całkiem niewymagających roślin! Ale to podstęp! :lol: Dopiero jak już Cię usidlą i uzależnią od siebie, zaczynają pokazywać fochy... U mnie tak właśnie było...
Ale masz rację, w razie kłopotów jest się do kogo udać po pomoc i radę... Oby takiej potrzeby nie było... Sadź i na razie o tym nie myśl!

Mój ogród 16 Lut 2013 09:12 #124351

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Ooooo nie ... gdzieś nieopatrznie kliknęłam i cały post poszedł w kosmos :hammer:

Liluś :hug: - czyli nie tylko mnie dopadła zimowa chandra? Trochę mi rażniej... Też masz sunię? Wklej jej zdjęcia w zwierzaki, albo załóż swój ogrodowy wątek - koniecznie :hammer:

Agusia - widoczki faktycznie śliczne tej zimy ale z utęsknieniem czekam na scenerię wiosenną , kiedy to nie będę musiała już odśnieżać nieustannie padającego śniegu :tongue2: Malowniczo wyglądające śnieżne nawisy staram się na bieżąco otrzepywać specjalną wielką tyczką, a i tak niektóre wysokie iglaki po zimie trwale rozczochrane...
P1040612.JPG

Mój ogród 16 Lut 2013 09:30 #124359

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dalu :hug: niech Cię nie zmyli słoneczko na fotkach . Słoneczne dni tej zimy można policzyć na palcach jednej ręki- teraz znów jest pochmurnie - na szczęście nie pada...
Dianka uwielbia spacery o każdej porze roku, dnia i nocy :tongue2: Patroluje swój teren z wielkim oddaniem , obszczekuje wszelkich "intruzów" najczęściej biednego listonosza :tongue2: i jest z siebie bardzo dumna że tak dba o swoją rodzinę. Za to uwielbia odwiedziny zaprzyjażnionego labradora szczególnie zimą, gdy mogą brykać szaleńczo i bezkarnie po zaśnieżonym ogrodzie :devil1: Ten błogi czas zakończy się , gdy stopnieje śnieg a pojawią się roślinki na rabatkach. :wink4:

P1040579.JPG

Mój ogród 16 Lut 2013 09:53 #124365

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuniu :hug: teraz to mi dopiero dałaś do myślenia :huh: Optymistycznie nastawiam się na różany sukces :tongue2:
Na wszelki wypadek cały czas zgłębiam tajniki uprawy,a złote myśli a raczej porady skrzętnie notuję :P Zdradzisz czym Cię róże zaskoczyły w kolejnych latach uprawy? Czym zaprawiałaś dołki przed posadzeniem roślin?

Mój ogród 16 Lut 2013 10:12 #124372

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Gosiu, sunia prześliczna :hearts: . Mieliśmy kiedyś owczarka i wielki pozostał do nich sentyment - wspaniałe psy! To znudzenie zimą, to już chyba każdego dotyka. Ja też mam już jej dość :jeez: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Mój ogród 16 Lut 2013 10:44 #124387

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Małgosiu, widać wszystkim nam zima dała się we znaki, ja nie mogę doczekać się pierwszych wiosennych promieni słonecznych. Dianka śliczna, pogłaszcz ją proszę ode mnie. :flower2:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Mój ogród 16 Lut 2013 16:09 #124522

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziewczyny kochane jesteście :hug:

Dorotko dziękuję że zajrzałaś , za ciepłe słowa ...a ja uwielbiam Twojego latającego Piorunka :woohoo: jest niesamowity - widać, że dobrze mu u Was.

Gosiu :hug: Dianka pogłaskana :wink4: A Ty też zadeklarowana wielbicielka psów - jeśli dobrze pamiętam obiecałaś , że swojego pokażesz - jakiej jest rasy? Ja się do Ciebie wybieram poczytać o powojnikach :kiss3: Twoje są zabójcze... :tongue2: Kiedy do mnie dotarło, że to sprawdzeni towarzysze róż ,zadrżałam że teraz mnie czeka szaleństwo powojnikowe :jeez: A tego moja zdrenowana kieszeń by nie zniosła :tongue2:
Ostatnio zmieniany: 16 Lut 2013 16:48 przez Margolka.

Mój ogród 16 Lut 2013 16:36 #124536

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Margolka wrote:
zadrżałam że teraz mnie czeka szaleństwo powojnikowe :jeez: A tego maja zdrenowana kieszeń by nie zniosła :tongue2:

No właśnie :lol: wybór szeroki i wcale niełatwy, a wszystkich mieć nie sposób :silly:
Skąd my to znamy ... chyba wybory różane wspomnę :happy3:
Powodzenia życzę i cierpliwości, efekty z pewnością będą piękne :)

Mój ogród 16 Lut 2013 23:23 #124807

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
Margolka wrote:
Wklej jej zdjęcia w zwierzaki, albo załóż swój ogrodowy wątek - koniecznie :hammer:

Tak się zastanawiam w sumie sezon2013 rozpoczęty pierwsze siewy na parapecie już są :) Tylko jak patrzę na te Wasze wypasione ogrody to moja działeczka cosik blado się prezentuje :oops: Ale jak usłyszałam koniecznie to nie mam wyjścia muszę się zmobilizować :happy: Fajnie wyglądają psiaki na śniegu :) Pamiętam jak sunia wyszła na dwór i spadł pierwszy śnieg to chodziła jak panienka na szpilkach :happy4: a teraz to się tak wytarza w tym śniegu, robi sobie kąpiel, bo pod prysznicem to jej nie pasi :happy3:.

Do kalendarzowej wiosny tylko 33 dni a pewnie wiosennie będzie wcześniej. :garden1:

Ja niestety w tym roku bardzo a bardzo mam ograniczony budżet i wszelkie plany działkowe odroczone są w czasie. :(
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze

Mój ogród 17 Lut 2013 00:01 #124824

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Nie przejmuj się tak różami ..dziewczyny Cię straszą, albo się boją róż...pod korzeń różom młodym żadnego nawozu się nie daje jak masz dobry kompost to możesz zmieszać z tą ziemią w której będziesz sadzić...dopiero pod koniec czerwca dasz trochę nawozu dla róż i więcej już nie dawaj ..w pierwszym roku róże muszą się dobrze ukorzenić a nie kwitnąć ...dopiero ma drugi rok zaraz z wiosny dokarmisz je i drugi raz w czerwcu i ma tym koniec...róże się nawozi dwa razy w roku...

Mój ogród 17 Lut 2013 16:24 #125095

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Jola - przynajmniej zajmę się czymś do wiosny ;) czas szybciej minie :wink4:

Lila - zakładaj,zakładaj :bravo: będę u Ciebie częstym gościem :bye:

Alino - dzięki za słowa otuchy - mam nadzieję, że się różyczkom spodoba w moim ogrodzie a bruzdownice i tym podobne będą je omijać ....ale wiesz - trema jest :oops:
Bardzo Ci dziękuję za praktyczne wskazówki - bo to co dla Ciebie oczywiste to dla mnie na razie same nowości. :kiss3:

Mój ogród 17 Lut 2013 20:12 #125308

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Margolciu przebrałaś się... nie mogę przywyknąć, że Ty to Ty :rotfl1:
Jak tam śnieg? Ładnie schodzi?

Mój ogród 17 Lut 2013 20:28 #125325

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Izula - :hug: od kiedy ukatrupiłam ostatniego storczyka :placze: - mój avatarek jawił mi się jak jeden wielki wyrzut sumienia - musiałam zmienić ...

Śnieg trzyma się uparcie i jakby tego było mało coś tam prószyło dziś po południu :jeez:

Mój ogród 17 Lut 2013 20:59 #125350

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Margolciu to TY!? :supr3:
Zupełnie Cię w paru miejscach dzisiaj nie poznałam. :oops: Czy Ty musisz tak szokować? :cool3:

Mój ogród 17 Lut 2013 22:05 #125419

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
A ja widzę Margolkę dalej jako storczyka....

Mój ogród 17 Lut 2013 22:18 #125427

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Margolciu , to ten brak słońca tak nam dokucza, a zima u Ciebie ,też bata spora jak i u mnie.
Niedługo będziemy mieli wiosnę, jeszcze troszeczkę. :flower2: :flower2: :flower2: :garden: :kiss3:

Mój ogród 18 Lut 2013 11:06 #125540

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielko :hug: sama siebie nie poznaję :rotfl1: jednak potężna jest siła przyzwyczajenia :wink4:
Mam nadzieję, że ta czerwień doda mi energii , której obecnie bardzo potrzebuję :tongue2:
Ale pamiętając , że kobieta zmienną jest zapewne to nie ostatnia zmiana :funnyface:

Madziu - to zadziwiające :think: Zaraz do Ciebie zajrzę ,żeby to sprawdzić :happy4:

Małgoniu- :kiss3: dzięki za dobre słowo

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.503 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum