TEMAT: Mój ogród

Mój ogród 07 Lut 2013 22:46 #120531

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Małgosiu, przyszłam tu poczytać, to masz w planach wiosennych i co :whistle: ...

Zielone okna z estimeble.pl

Mój ogród 07 Lut 2013 23:05 #120543

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Rugosy są na mojej liście. A co powiesz na Yellow Dagmar Hastrup - jest w Floribundzie.Ona albo Agnes?/Ta z kolei w Rosarium/ Mam na oku jeszcze Kórnik - ponoć najpiękniejsza z białych Rugos. A może masz jakieś niezawodne typy - będę wdzięczna :kiss3:
Ukochałam je platonicznie :) Ale ze słyszenia to mc komplementów. Problemem mogą być odrosty... Ale chętni na nie zawsze się znajdą ;)

Mój ogród 11 Lut 2013 12:56 #122184

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Magduś - słodki ten Twój Tofik , ja też uwielbiam swoją Diankę, choć do świętości duuuużo jej brakuje :wink4:

Edytko - ponieważ róże w epicentrum moich wiosennych planów a listy już przeanalizowane, zatwierdzone,wysłane, więc pozostaje mi tylko oczekiwanie i rozglądanie się za towarzystwem dla nich/kupiłam kilka bodziszków,rozglądam się za szałwią.../

Iza - odrosty to sama radość - oby tylko takie problemy... :tongue2: Ciekawe kiedy uda się zrobić pierwsze konfiturki :wink4:

Mój ogród 11 Lut 2013 14:31 #122231

• Adrian89
  • Adrian89's Avatar
  • Platinum Boarder
  • śląsk strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 7964
Bruzdownica, nimułka i zwiot różany paskudztwa u mnie róże pięknie rosną pąków masa a tu nagle klap ;/ wycinam takie pędy i spalam

Mój ogród 11 Lut 2013 19:45 #122386

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Hej Adrian :bye:
Mam nadzieję, że nimułki, bruzdownice itp nie wiedzą jeszcze o moich różanych planach i trzymają się z daleka od mojego ogrodu :wink4:
Liczę na to, że sadzonki , które do mnie przyjadą będą zdrowe . W razie czego miejsce na ognisko mam przygotowane :tongue2:

Mój ogród 11 Lut 2013 21:04 #122447

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Nie spiesz się z ogniskiem :) Nawet marna sadzonka potrafi odbić. Pierwszy rok raczej nie ukaże możliwości krzewu, trzeba poczekać.

Mój ogród 11 Lut 2013 21:22 #122464

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Margolka wrote:
Magduś - słodki ten Twój Tofik , ja też uwielbiam swoją Diankę, choć do świętości duuuużo jej brakuje :wink4:

Oj, różnie się działo z tym moim psiakiem ,ale im starszy ,tym bardziej go doceniam :)

Mój ogród 12 Lut 2013 12:20 #122671

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewuś - ogień wycelowany w bruzdownice w razie czego, różyczki bezpieczne :wink4:
Magdo - czyli jest szansa , że mądrzeją z wiekiem :tongue2: Trudno mi sobie wyobrazić Diankę stateczną i zrównoważoną :lev: Kiedy zbyt długo leży nieruchomo zaczynam się niepokoić czy nie chora...

Mój ogród 12 Lut 2013 20:34 #122884

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Gosiu może nie będzie aż taki straszny tegoroczny sezon .Wierzę w to ,że tak będzie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Mój ogród 12 Lut 2013 22:49 #122992

• Firletka
  • Firletka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 433
Margolciu! Puk, puk! Przyszłam pooglądać zwierzaki w ogródku.
Jejku ! Diana ma uszy jak radary , a "mejkun " Roger oczy jak dwa bursztynowe światła latarki - szczególnie na zdjęciu z poświatą po stole . No przecudne są.
Poskakałam jedynie po obrazkach zatrzymując się gdzieniegdzie by poczytać o różach .
Zamówiałaś Jacqueline du Pre ! :flower2: Wielu forumków/forumek (?) forumowiczów ją zauważyło, bo uroda jej niezaprzeczalna.
Też na nią czekam z wytęsknieniem. Zamówiona !
Rose de Resht też warta uwagi, lecz u mnie krótko trzyma kwiat. Piękny, nabity , pachnący, lecz rozsypuje się po jednym dniu. Nie wiem, czy takie jej usposobienie , czy u mnie za duszno na słonecznym tronie .
Głaski dla duetu kocio-pieskowego :bye: :hug2:

Mój ogród 12 Lut 2013 23:15 #123002

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Firletka wrote:
Rose de Resht też warta uwagi, lecz u mnie krótko trzyma kwiat. Piękny, nabity , pachnący, lecz rozsypuje się po jednym dniu. Nie wiem, czy takie jej usposobienie , czy u mnie za duszno na słonecznym tronie .

Taka właśnie jest, u mnie też na tronie słonecznym, ale przewiewnym. :)

Mój ogród 13 Lut 2013 09:58 #123078

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Widać taka jej uroda ;) , bo u mnie zachowuje się identycznie :silly:

Mój ogród 13 Lut 2013 11:06 #123107

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Jadzi chcę podziękować, za słowa otuchy...tylu tu różanych specjalistów, więc myślę, że cokolwiek by się na mojej różance złego podziało - dopytam, skonsultuję, zastosuję i ....będę się cieszyć pięknymi kwiatami :hug:

Witam Cię Magdalenko serdecznie :kiss3: , bardzo mi miło, że zajrzałaś. Zwierzaki buszują w wątku "Diana i Roger" :tongue2: choć, jak widzisz nie mogłam się powstrzymać , by w ogrodowym też coś powklejać :wink4:
Zwróciłaś uwagę na uszy Dianki - owczarki "mówią" uszami. Wystarczy, że na nią spojrzę i wiem czy jest nastawiona bojowo / uszy ostro do przodu/ czy rozespana / uszy klapnięte/,czy jest niepewna /uszy położone , czy przeprasza - uszy wręcz ukryte w sierści - jakby ich nie było - a razem z nimi zniknęło przewinienie :tongue2: Roger nie strzyże uszami - jego nastrój poznaję po ogonku :rotfl1: Ogonek w górę - kocisko zadowolone , nisko-podłogowy-zniecierpliwone
oczywiście regularnie hipnotyzuje nas swoim kocim spojrzeniem.

Różanka - nie broniłam się długo.Widok tych przepięknych kwiatów w forumowych ogrodach sprawił, że ani się obejrzałam już byłam w różach zakochana.Na razie to miłość platoniczna - w marcu/?/ przyjadą pierwsze krzaczki. A w lecie się dowiem czy to miłość odwzajemniona....
Rose de Resht z powodu swego cudownego zapachu ma zagwarantowane honorowe miejsce przy altance - ja akurat mam tam półcień - czytałam , że lubi...
Danielko i Martuniu - jak będzie często zrzucać płateczki - to będę miała dużo..... różanych powidełek :yummi:

Mój ogród 14 Lut 2013 20:56 #123697

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Margolciu wpadłam się przywitać :hug:

Mój ogród 15 Lut 2013 12:17 #123921

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
RdR kwiatów ma całkiem dużo, a w sezonie chętnie kwitnie. Uważaj, żebyś się w powidłach różanych nie zakopała ;)

Mój ogród 15 Lut 2013 15:40 #124021

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Małgoniu :hug:

Ewuś - Ty masz grypę , ja apatię zimową ...nie wiem co gorsze...

Na poprawę humorku trochę zimowego słoneczka
P1040609.JPG

i Dianka, która na szczęście nie cierpi na wahania nastroju - wiecznie szczęśliwa

P1040487.JPG
Ostatnio zmieniany: 15 Lut 2013 16:00 przez Margolka.

Mój ogród 15 Lut 2013 16:48 #124034

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
Margolka wrote:
ja apatię zimową ...nie wiem co gorsze.

Małgosiu widać to samo mnie dopadło, przeszłam się z sunią na działkę z odpadkami, jest mokro po stopionym śniegu ale już bym nawet w zimnym błocie się popaprała. :happy:
Widoczki śliczne ale niech by już były historia. :fly: w siną dal.

Sunia śliczna nooo trochę większa od mojej choć moja malutka nie jest. :)
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze
Ostatnio zmieniany: 15 Lut 2013 16:50 przez liliowiec01.

Mój ogród 15 Lut 2013 19:27 #124129

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Margolciu śliczne zimowe widoczki, jak z baśni o Królowej śniegu :P Już lada chwila będziemy sie cieszyć innymi widokami..... pełnymi zieleni, słoneczka i ciepełka......już za chwilę :P
Diana przepiękna, moja ukochana psia rasa.....

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.429 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum