TEMAT: Ogrodowe pasje Gosi.

Ogrodowe pasje Gosi. 22 Mar 2013 22:42 #137350

• Roma
  • Roma's Avatar
U nas w miasteczku duże :eek3: ekspedientki robiły jak pytałam o mydło w płynie i żel pod prysznic z nanosrebrem.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogrodowe pasje Gosi. 23 Mar 2013 10:58 #137433

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
ciekawe rzeczy mogę się u Ciebie dowiedzieć :thanks: Ciekawe czy mi sie uda gdzieś kupić to mydło z nanosrebrem???

Ogrodowe pasje Gosi. 24 Mar 2013 14:09 #137822

• waldek727
  • waldek727's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 864
Roma wrote:
U nas w miasteczku duże :eek3: ekspedientki robiły jak pytałam o mydło w płynie i żel pod prysznic z nanosrebrem.

Romo i Aniu.
Próżno szukać wyrobów ze srebrem koloidalnym w sklepach wielobranżowych. Należą one do serii kosmetyków naturalnych lub suplementów diety. Do nabycia są chociaż czasami na zamówienie w aptekach i w sklepach z kosmetykami.
,,OGRÓD KTÓRY ŻYJE W ZGODZIE Z NATURĄ, ŻYJE PEŁNIĄ ŻYCIA."
mój wątek-OGRÓD W HARMONII Z NATURĄ

"www.twojapogoda.pl/polska/mazowieckie/warszawa
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Ogrodowe pasje Gosi. 25 Mar 2013 23:20 #138415

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
Ja kupiłam w aptece kosztowało 6,70zł :bye:
pozdrawiam Bożena

Ogrodowe pasje Gosi. 25 Mar 2013 23:40 #138417

• Roma
  • Roma's Avatar
Dziękuję za podpowiedź w internecie nie opłaca się kupować bo przesyłka droższa od towaru ale zaraz jutro postaram się zamówić w mojej aptece :)

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 08:34 #138453

• Joane
  • Joane's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 134
Gosiu bardzo ciekawe to co piszesz o mydle z nanosrebrem.
Wydaje mi się też logiczne, skoro lodówki nowej generacji w środku pokrywają właśnie nanosrebrem, aby zapobiec pleśni i gzybowi.

Mam jeszcze pytanie odnośnie mydła potasowo czosnkowego. Kupujesz go czy robisz sama roztwór z mydła potasowego z dodatkiem czosnku?.

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 11:00 #138509

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Witam wszystkich miłych gości, na początek postanowiłam pokazać własne rozsady, a przynajmniej ich część. Odpowiedzi na postawione wyżej pytania udzielę za ok. dwie godziny. :wink4:

Różne odmiany papryki

Pomidory

Pory

I wykonany z odzyskanego z palet drewna regał na rozsady, pomysł i wykonanie męża. :lol:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.
Ostatnio zmieniany: 26 Mar 2013 11:04 przez Gosia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, Joane, waldek727, Terri

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 11:08 #138513

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
No i nic, tylko jęknąć... Normalnie Gosia tak się tym mężem i jego wyczynami nie chwal, bo Ci go jakaś zawistna forumka podkradnie! Samej mi przez głowę przemknęło, jak tu sobie takiego chłopa przygruchać :funnyface:

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 11:36 #138523

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Takie numery to nie z Mirkiem. :rotfl1: Ale się ubawiłam jak sobie wyobraziłam to co napisała Cebulla. :happy3:
Zresztą Mirek to jedna sprawa, ale narazić się Gosi... to już całkowicie przekracza moją - aczkolwiek rozbuchaną - wyobraźnię. :cool3: ;)

Sieweczki cudne, jak w wojsku tak grzecznie i równo wyrosły. :garden1:

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 14:42 #138575

• Roma
  • Roma's Avatar
Danielo-dobrze ,że nas uprzedziłaś bo z tego co piszesz to lepiej mieć w Gosi przyjaciela niż wroga :rotfl1: :rotfl1:
Regał-pełen profesjonalizm,gratuluję pomysłu.
Ostatnio zmieniany: 26 Mar 2013 20:19 przez Roma.

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 14:55 #138579

• TeBe
  • TeBe's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 897
Gratuluję regału i Męża - w dowolnej kolejności ;-)
Pozdrawiamy,
Małgosia i Tomek
Ogród Małgosi i Tomka

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 17:09 #138602

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
I takie salony to ja lubie :happy4:

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 18:46 #138641

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Pracowita z Ciebie kobieta Gosiu .Tyle rozsad popikować :ohmy: .Moje pomidorki dopiero kiełkują, a Twoje nadają się do sadzenia
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 20:02 #138669

• Roma
  • Roma's Avatar
Gosiu-u mnie dzisiaj rozmraża się ziemia a jutro zbieram się za pikowanie sałaty,to ja mam tak głęboko sadzić jak pisałaś? te łodyżki nie zgniją w ziemi?
Ostatnio zmieniany: 26 Mar 2013 20:09 przez Roma.

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 20:16 #138675

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Świetny rozmnażalnik :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 22:27 #138715

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
To może zacznę od najświeższych postów. :wink4:

Piotrze taki rozmnażalnik jakie potrzeby. :rotfl1: Moja rodzina bez mięsa może się obyć, ale bez warzyw nie da rady. :wink4:

Romo u mnie nigdy nie gniją, ale też nie przesadzam z podlewaniem. :lol: Co do tego po której stronie warto mnie mieć, to Daniela przesadza, ja łagodna jak baranek jestem. :oops: Regał wymaga jeszcze pewnych zabiegów wykończeniowych, ale to dopiero jak zostanie zwolniony z rozsad. :wink4:

Jagódko nie nadają się jeszcze do wysadzenia, jeszcze raz będą rozsadzane zanim trafią do gruntu. Ja do gruntu wsadzam pomidory z pierwszymi kwiatami. :lol: A co do pracowitości, to praca pozwala mi nie zwariować z powodu przeciągającej się zimy. :wink4:

Iwonko to pierwszy regał z którego jestem w pełni zadowolona. :rotfl1:

Tomku dziękuję. :flower2:

Danielko droga, a co Ty mi tu taką "reklamę" robisz, ludzie pomyślą, że jakaś mściwa wredota jestem. :rotfl1:
Sieweczki tak równo nie wyrosły, ale przy pikowaniu starałam się równą linię utrzymać. :happy4:

Dagmarko o męża jestem spokojna. Jak to Daniela ujęła, takie numery to nie z nim. :wink4: Oczywiście nieskromnie sobie przypisuje, że to dlatego żem taka atrakcyjna. :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: Wiesz jak obserwuję Mirka przy pracy do wydaje mi się to wszystko takie proste, przynajmniej on takie wrażenie robi jakby było. Regał powstał z potrzeby chwili, a że innego drewna nie było to wykorzystał stare palety. Co roku o tej porze moje rozsady stoją już w tunelu, ale w tym roku jaka wiosna jest każdy widzi, bałam się więc wynieść rozsadę do tunelu. A miejsca do ustawiania skrzyneczek szczególnie w słonecznym miejscu zaczynało brakować. Wczoraj mąż, mając wolny dzień, wstał ok 6.30 i wyszedł z domu. Ok ósmej kiedy podawałam śniadanie przyszedł do domu z taką oto niespodzianką. :wink4:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Ogrodowe pasje Gosi. 26 Mar 2013 22:27 #138716

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Daniela wrote:
Takie numery to nie z Mirkiem. :rotfl1: Ale się ubawiłam jak sobie wyobraziłam to co napisała Cebulla. :happy3:
Zresztą Mirek to jedna sprawa, ale narazić się Gosi... to już całkowicie przekracza moją - aczkolwiek rozbuchaną - wyobraźnię. :cool3: ;)
:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Idealnie to ujęłaś Danielo :devil1: .

Ogrodowe pasje Gosi. 27 Mar 2013 00:20 #138733

• Firletka
  • Firletka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 433
Cześć Gosiu - Motylku, poczytałam sobie u Ciebie o tym mydle z nanosrebrem i poleciałam dzisiaj do sklepu zielarskiego . Było ! Już dawniej gdzieś obiło mi się o uszy , a może o oczy na FO, ale finalnie Ty mnie jakoś zmobilizowałaś, tym bardziej że zadeklarowałam w tym roku oddech od chemii. Czytam , czytam i jeszcze duuużo przede mną .
Buziaki! :kiss3:
Za tę wiadomość podziękował(a): waldek727

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.629 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum