TEMAT: Ogródek Robaczka

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 12:58 #272852

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Kasiu, maczeta maczetą ale jak to bosko wygląda! Kochana, trudno musisz się poświęcić z tą maczetą. Ale jeśli mimo to chcesz coś tam ruszać to postaraj się nie za dużo aby utrzymać ten efekt, który masz teraz. No widzisz, to chyba podałaś mi przyczynę tego, że u mnie jarzmianki tak sobie. Posadziłam w słońcu i w miejscach gdzie akurat nie idzie linia kroplująca. Muszę pomyśleć nad przesadzeniem.
Czerwieni nie ruszaj z tej rabaty - jest gites! A jak koniecznie musisz to zastanów się mimo wszystko nad dosadzeniem czegoś co da trochę koloru (np. niebieskie czy fioletowe byliny lub mocne kolory róż pasujące do bladawca new dawn z jednej strony i białych róż z drugie np. purpury albo fiolety :whistle: ). I to nie koniecznie w większej ilości i wymieszane z białymi ale żeby akcent kolorystyczny jakiś był ..tzn. taki mi się wydaje bo ja zrobiłam sobie bladawcową rabatę i nie do końca byłam (i nadal jestem) zadowolona z efektu. Dosadziłam fioletowe byliny ale na razie nie ma takiego efektu jakbym chciała.
Różane łuki z new dawn są bajeczne - mowę mi odebrało- coś pięknego :supr3: Inne rabaty też cudowne ale dzisiaj królują łuki.
Miłej niedzieli :bye:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 13:02 #272853

• Monika
  • Monika's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Kasiu, ale dałaś czadu z tymi fotkami :supr3:
Cuuuudnie!!!
Masz niesamowity ten ogród :hearts:

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 14:49 #272873

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Kasiu - łuki z New Dawn! Marzyłam o tym widoku, od chwili, kiedy je posadziłaś :kiss3:
Ja mam 1 szt., już 2 lata u mnie rośnie, ale przez ten mój klimat, to wiadomo, że takiego spektaklu spodziewać się nie mogę. Ma jednak dużo pączków i jest zdrowiutka, tfu, tfu, na psa urok :happy4:

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 15:55 #272887

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Nie wiem czym bardziej się zachwycać ,angielską rabatą, altanką w kwiatach czy łukami różanymi prowadzącymi do domu. Kasiu mieszkasz w raju. :flower2: A o maczecie to nawet nie myśl. :lol:

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 17:55 #272932

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
rajciu....Kasiu, człeka nie ma raptem 3 dni i takie już widoki :woohoo:
no te łuki z New Dawn zapierają dech w piersiach :woohoo: :hearts:
i ta angielska rabata.....jej :hearts:

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 21:21 #273071

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
ND moja ulubienica........ :hearts: u Ciebie na tych łukach będzie rewelacyjna......zresztą jak wiesz...Twoje rabaty są przepiekne...... :hearts: ,biały ostrogowiec nie chce u mnie rosnąć.....dlaczego? różowy rozrasta ładnie.....

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 22:14 #273122

• AgaNet
  • AgaNet's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 19
Kasiu, piękna ta ND na łukach ! Wejsćie do domu zapiera dech w piersiach ! A na łubiny napatrzyłam się na maxa podczas ostatniego naszego wypadu do zamku Crathes :) NA bylinowej rabacie rosła ich cała masa we wszystkich chyba kolorach :lol:
Agata

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 22:29 #273136

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Przy takim widoku aż się rano nie chce do pracy wychodzić prawda? Te łuki super prezentują się już teraz, a co będzie za rok, dwa? Te czas zdecydowanie należy do róż. Ja też biegam po ogrodzie wącham i się zachwycam.

To kółko z boku to lawenda czy bukszpany? Wygląda mi bardziej na lawendę...
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 22:30 #273137

• constancja
  • constancja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 896
Kasiek, ja tam znwcom nie jezdem ale gdyby, na ten przykład, ta częśc Twojego ogrodu była moja to z całą pewnością wyleciałyby czerwienie i Rosarium Uetersen też. Do ND na łuki dosadziłabym coś burgundowego i pod nie też. Ten kolor pięknie podkreśli ten delikatny róż New Dawn. Pod ich nóżkami widziałabym np zwiewne Burgundy Iceberg, a na łukach ( może w 3 miejscach) np Jamaina jeśli on tylko do tego się nadaje, bo nie wiem ale o ten kolor mi chodzi. W dalszej części tam gdzie masz białe róż dodałabym fiolety i kilka burgundowych akcentów dla spójności. Nie wiem czy to co piszę ma większy sens??? :paper:
Ostatnio zmieniany: 15 Cze 2014 22:31 przez constancja.

Ogródek Robaczka 15 Cze 2014 23:40 #273196

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Kasiu , a co tam angielskie wystawy !
W Twoim ogrodzie jest bajecznie... Teraz najlepszy czas dla Ciebie ,prawda?
I co najważniejsze ,kwitnienie róż potrwa jeszcze długo.

Ja unikam czerwieni w ogrodzie ,ale teraz jak jechaliśmy przez Polskę na zjazd ,
nie mogłam oczu oderwać od kwitnących róż w ogrodach- całe płoty obwieszone właśnie
czerwonymi różami. W tym roku chyba kwitną wyjątkowo obficie.

Kasiu ,czy mogłabyś zajrzeć do mojego wątku? Mam tam taką małą gąsienicę na różach,
może Ty wiesz co to za jedna?
Ostatnio zmieniany: 16 Cze 2014 00:00 przez magdala.

Ogródek Robaczka 16 Cze 2014 00:56 #273210

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Kasiu,
no cóż ja mam powiedzieć?? Nie znam słów, którymi mógłbym opisać prezentowane widoki jak np. rabatkę angielską, zdjęcie z Pirouette w roli głównej czy łuki z New Dawn (nie widać zbytnio, że tyle liści musiałaś oberwać).
Dobrze, że masz dar robienia perfekcyjnych zdjęć (kompozycja + jakość) które choć trochę przybliżają piękno Twojego Raju :flower2:
Te łuki z New Dawn skojarzyły mi się ze... ślubem, morzem płatków rzuconych na przechodzącą parę młodych
:rotfl1:

Kasiu, zmobilizuj koniecznie pozostałe Dziewczyny aby spotkanie w Raju doszło rychło do skutku - zanim przeminie najwspanialszy moment róż (widzę po swoim ogrodzie, że w ciągu 1-2 tygodni minie największy szczyt kwitnienia)

Ogródek Robaczka 16 Cze 2014 14:13 #273341

• julieta
  • julieta's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12
Adrian wrote:
Te łuki z New Dawn skojarzyły mi się ze... ślubem, morzem płatków rzuconych na przechodzącą parę młodych
:rotfl1:
)

Dokładnie to samo sobie pomyślałam, że fajnie by było wziąć ślub w Twoim ogrodzie, przejść pod tymi łukami :hearts:

Chyba nie będę jechać i łańcuchami się wiązać do czerwonej rabaty ... z tego co czytam, to jej dni są policzone :wink4:
Może i dobrze, zamiast łańcuchów wezmę obrączki :happy3:

Ogródek Robaczka 16 Cze 2014 20:05 #273402

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Ślubne plany :whistle: Ale fakt faktem - łuki powoli zaczynają wyglądać, jak sobie zaplanowałaś. Długo przekonywałam się do New Dawn, ale teraz na pewno nie oddałbym jej z mojego ogrodu :P

Ogródek Robaczka 16 Cze 2014 20:34 #273412

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Czekałam na widok Twoich łuków :woohoo: Mogę sobie marudzić i narzekać, ale New Dawn jest moją ulubioną ulubienicą i już :) Nawet widok opadających płatków mi się podoba i tęsknię za chwilą, kiedy zobaczę go u siebie :) Niedługo.

Ogródek Robaczka 17 Cze 2014 14:21 #273676

• Marzka35
  • Marzka35's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4
Kasiu, pnący Pink Don Juan i u mnie, w 2gim roku po posadzeniu kwitnie. U Ciebie świetny, mój trochę skromniejszy. Perenial Blue też póki co będę podziwiać u Ciebie, ale też ją mam dzięki uprzejmości Joli (April). Kwitnie u mnie za to Veilchenblau. Ileż ona ma pączków, mimo, że to młodziak z jesieni.
No i te łuki :flower2: u Ciebie. Zjawisko na skalę Europy, bo już nawet nie Poznania czy Polski. Miałaś wyczucie i pomysł.
Czytam i co ja wyczytałam? Chcesz wykopywać róże? Mam nadzieję, że to żart, ale gdybyś jednak na serio chciała robić luzy na różankach, to pamiętaj, że miejsca mam dostatek i każda znajdzie u mnie miejsce godne królewien.

Jeszcze nie opanowałam sztuki wklejania tu zdjęć, ale jakby co to zapraszam do podejrzenia róż u mnie w siedlisku, adres znasz :)

Ogródek Robaczka 18 Cze 2014 12:28 #274066

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Łuki z New Dawn też skojarzyły mi się ze ślubem i parą młodą. Wcale bym się nie zdziwiła, jeśli do Twoich drzwi zapukaliby przyszli nowożeńcy z prośbą o sesję zdjęciową pod łukami ;)
Masz pięknie, zadraszaczam-tak w pozytywnym słowa znaczeniu :)

Ogródek Robaczka 19 Cze 2014 10:27 #274322

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Hej hej Różana Kasiu - co słychać u Ciebie i Twoich cudownych róż??

Ogródek Robaczka 19 Cze 2014 10:37 #274332

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
I jak tu odzyskać mowę po ujrzeniu tych białych łuków...............
mam przy wejściu na działkę obok prawdopodobnie róży Handel - jakąś sierotkę co wolno rośnie, jakoś tak niesmiało.... jak się nie zbierze do porządku wykopię ją i dam właśnie ND.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.698 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum