TEMAT: Ogródek Robaczka

Ogródek Robaczka 04 Sie 2014 23:05 #289207

• maria
  • maria's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 84
wydaje mi się że to tardiva,mam taką
piękny ogród jak dajecie rade wszystko to zrobić!
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek Robaczka 04 Sie 2014 23:52 #289221

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Kasiu pokłony dla Ciebie :thanks: Cudnie masz ech wszystko gra:)
Jeżówki skradły mi serce :) Piano wydajesz ? No tak biała rabatka :)

Ogródek Robaczka 04 Sie 2014 23:57 #289226

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Na rabatach kolędowanie na całego ;) Piękne ciemierniki!
Nie narzekaj na swój SSL- nie oferuję nawet fotografowania mojego, bo wstyd.. ale jestem przekonana, że Twój okaz na pewno sie stara :hug:

Żeby zdjęcia os pokazywać.. :jeez: ja dużo mogę w ogródku zwierzaków i owadów wytrzymać, ale os na liście nie ma.. :sick: Żałuję bardzo, ale nie widuję w ogóle moich smoków rabatowych.. coś się chowają przede mną- widziałam tylko raz w tym roku. Czyżby się wyprowadziły..? Powinny mieć dobrze- murki do wygrzewania, owadów i ślimaków sporo.. :unsure:

Inspirującej lektury życzę :coffe: ciekawe, czy nie będzie nowych zmian w związku z tym :whistle:

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 07:54 #289267

• Monika
  • Monika's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Kasiu, tak jak pisałam - moja lawenda ścięta - powstało z niej kilka wianków i bukiecików, które w dużej części powędrowały do znajomych. Robisz artystyczne zdjęcia :thanks:
Czytam, że szykują się kolejne zmiany na rabatach :) Będziesz robić zestawienia kolorystyczne?

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 09:02 #289286

• variegata
  • variegata's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Kasiu, pracowity Robaczku ;) Jestem niezmiennie pod wrażeniem zestawień u Ciebie. Piękna feria struktur i cudne połączenia odcieni barw, które tak świetnie ze sobą łączysz, tworzą miejsce jak na polskie warunki bardzo wyjątkowe i niespotykane. Z pewnością jesteś właścicielka prawdziwie oryginalnego ogródka. Bardzo lubię napawać wzrok angielskimi klimatami :thanks: Jeżówki w tym roku jak widzę stały się wisienką na torcie! A propos wisienki to posadzenie wyższych akcentów na pniu przy ścieżce, uważam za pomysł pierwszorzędny!

Jeżówki z ostnicami to już nokaut dla moich emocji ;) :hearts:
Dom i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta - pasja i miłość.
Tak, lubię koty ;)
Magda

Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
Za tę wiadomość podziękował(a): Robaczek

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 09:18 #289294

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Spacer wschodnim korytarzem sprawił mi wielką przyjemność. Efekt :eek3: Podziwiam Twój zmysł do tworzenia zjawiskowych zakątków :thanks:

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 09:30 #289307

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jejku Kasiu.........jak ja lubię Twój ogród :hearts:
jeżówki i ten jęczmień to mistrzostwo świata :bravo:

ooooooo Madzia......jak fajnie, że jesteś! :hug: :kiss3: :dance:

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 09:41 #289313

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Kasiek, dzieki za Jezowkowe bialasy - ladne i jedne i drugie :hearts: U mnie chyba te wyzsze byly by "praktyczniejsze", bo ta moja biala rabata jakas taka plaska mi sie wydaje. Nie chcialam przesadzac z wysokosciami na niej, bo przez nia patrzy sie z tarasu na ogrodek ale czegos mi brakuje.
A jeszcze apropo Werben, to dziewuszka z FO napisala mi, zebym jesienia zebrala nasiona i wysiala do doniczki. Doniczke zostawia sie na zime w ogrodku a w styczniu przynosi do domu. Werbena jest zimno-kielkujaca - podpedza sie ja w cieplym, robi rozsady i sadzi na wiosne jak pasuje. U Ciebie moze sie rozsiewac, ja to raczej wole sterowac gdzie bedzei rosla.
PS o piwoni wlasnie gdzies czytalam tzn ze bys chciala a ze ja stwierdzilam, ze one jednak za krotko kwitnal na moj ogrodek, to oddam Ci moja biala.

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 09:45 #289314

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Dzień dobry!
Dzisiaj leje od rana, mam nadzieję, że po południu się wypogodzi, bo strasznie mokro się zrobiło.. :unsure:

Margo, moje Rh posadzone trochę za blisko, zwłaszcza że wybrałam duże odmiany...jeśli możesz to posadź nieco dalej. Dziękuję za miłe słowa kochana, czekam na Ciebie - zaproszenie masz zawsze otwarte!
Vero, na białej rabacie jest sporo akcentów czerwieni i czeka mnie wykopanie ok. 10 róż, różowych ostrogowców i monardy. Reszta musi zmienić miejscówki więc roboty jest mnóstwo... :jeez: To dopiero jesienią, ale wolałabym zaczynać od pustej przestrzeni... :whistle: Zazdroszczę Ci areału i rozmachu w tworzeniu rabat..jestem pewna, że Twoja biała mnie zachwyci :oops:
Mario, może to faktycznie Tardiva.. :think: Dziękuję, że zaglądasz! Pracy jest dużo , ale to sama radość :lol:
Aniu, Piano jest cudne, ale...mam 2 krzaki i nie mam gdzie ich przesadzić :-( A biała rabatka mi się marzy... :hearts: Pozdrawiam serdecznie!
Monia, u mnie mieszkają całe rodziny ogrodowych smoków - gdy przechodzę wzdluż rabat słyszę tylko szmery i widzę przemykajace pod krzewami ogonki ;-)
Ciemierniki okazjonalnie zakwitają latem, ale ponoć wtedy słabiej kwitną zimą...wolałabym, zeby jednak skupiły się na właściwym okresie kwitnienia, gdy w ogrodzie nędza, buro i ponuro.... Miłego Monia!
Moniko, pisałam o cięciu glicynii - moja zawiązała pączki po cięciu. Lawenda u mnie też przerobiona, czekam ma drugi rzut kwiatów :dance:
Madziula, jak miło, że zajrzałaś! Stęskniłam się....jak tam motylowe wzgórze? Lawenda przycięta? Pewnie widok był obłędny... :hearts:
Dziękuję kochana za ciepłe słowa, staram się łączyć rośliny w udane duety, z różnym skutkiem, ale zawsze z niegasnącym entuzjazmem ;-) Ja po prostu lubię grzebać w ziemii i nie mogę usiedzieć na miejscu :wink4: Buziaki!
Edytko, witaj! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Raczej rzadko pokazuję wschodni korytarz, bo wydaje mi się, ze nie ma tam nic ciekawego (pęcherznice, irgi) ale efektownie wygląda jesienią i wtedy pewnie częściej się będzie pojawiać w ogrodowych relacjach. Miłego dnia!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 05 Sie 2014 09:54 przez Robaczek.

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 09:58 #289320

• variegata
  • variegata's Avatar
  • Expert Boarder
Kasiu to, ze Ty lubisz prace w ogrodzie widać po efektach, jakie osiągasz :) Naprawdę widać.
Wzgórze Motyli, powiem nieskromnie, jest cudne! Lawenda przycięta, ale szałwia kwitnie po raz drugi, do tego zaczynają puszyć się rozplenice a rozchodniki maja pączki, które za chwilkę pokażą różowy kolor kwiatów. Cały czas kwitną liatry a ostróżki i dzwonki brzoskwiniolistne powtarzają w mniejszym stopniu kwitnienie. Kiedy dojrzę do własnego wątku to pokażę to na zdjęciach ;)

We wrześniu ( październiku jak w zeszłym roku?) na Sabacie będziesz mogła zobaczyć tylko rozchodniki, astry i trawy, ale zdjęcia tez pokaże ;)
Bo Sabat przecież musi być, prawda? :dance:
Dom i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta - pasja i miłość.
Tak, lubię koty ;)
Magda

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 10:02 #289323

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Madziu (variegata) tęsknię za Twoim zakątkiem :hug: (przepraszam Kasiu że sobie tak pozwalam u Ciebie :oops: )

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 10:29 #289337

• variegata
  • variegata's Avatar
  • Expert Boarder
Edytko :kiss3: Mnie bardzo cieszy to, że mogę czytać Wasze wątki i faktycznie musze się sprężyc do założenia własnego, bo lubię pogaduchy, życzliwe słowa i porady, jakimi mnie zawsze ratujecie w razie pytań.
Kasiula, sorry za OT :oops:
Tak, lubię koty ;)
Magda

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 11:07 #289349

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
a mnie nikt nie zauważył.....buuuuu :placze:
Madziu, na sabat się piszę jak najbardziej :dance:
i czekam na Twój wątek z niecierpliwością :hug:
Kasiu, za OT :oops:

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 11:57 #289368

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Kasiu, dziękuję za spacerek po Twoim ogrodzie. Jak zwykle sprawiło mi to wielką przyjemność . :) Tak przy okazji zapytam o hortensję. Widzę że Twoja stoi ładnie na baczność . Czy ona jest podwiązana ,czy masz inny patent na nią żeby się nie pokładała pod ciężarem kwiatów. Ja swoją musiałam podwiązać i nie za bardzo to wygląda.

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 12:06 #289371

• kania
  • kania's Avatar
  • Junior Boarder
Robaczku,
niezwykle miło mi się patrzy na Twój ogród :) uczta dla mojego zmysłu estetycznego.
Jeśli chcesz mogę Ci odesłać kilka wizualizacji żebyś oceniła jak wyszło:)
co do programów to jest kilka, kiedyś używałam gardenpuzzle, teraz trochę bawię się w mygreenspace i kilku innych:)
Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć, może posłużą mi jako inspiracje ;)

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 12:52 #289385

• Monika
  • Monika's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Moja glicynia młodsza, więc może nie zakwitnie? Cięta była. U mnie już pojawiają się pierwsze kwiaty drugiego kwitnienia lawendy :dance: Kasiu, widziałaś nową Wedding Piano? Cudeńko się zapowiada - chyba warto się skusić, zwłaszcza, jeśli tworzysz białą rabatę :garden1:

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 17:58 #289476

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Kasiu - co tu dużo mówić - bajecznie jest u Ciebie i taki porządeczek i różnorodność roślinek :dance: w zasadzie to mi mowę odebrało ...no ! Mój PPE już przekwitł i smętnie wygląda więc go chyba ciachnę- też go uwielbiam za to morze kwiatów. SSL ma u Ciebie niesamowity kolorek. Nie mam go ale widziałam na żywo i wyglądał bardziej blado i bardziej ciemno różowo. W Twojej odsłonie bardziej mi się podoba. Jan Paweł 2 u mnie w tym roku też kiepsko kwitnie.
miłego popołudnia :bye:

Ogródek Robaczka 05 Sie 2014 23:36 #289565

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Marta, Twój wpis zobaczyłam dopiero dzisiaj, celowo nie pomijam nikogo :flower1:
Jule, białaski są cudne, te wyższe mogą się jednak pokładać, więc dobrze je czymś podsadzić. Piwonię zaklepuję :idea1:
Madziula, daj znać kiedy planujesz sabat, bardzo chciałabym znowu dołączyć :dance: Widzisz jak wszyscy za Tobą tęsknią...otwieraj wątek kochana, nie ma na co czekać :happy-old:
Edytko, Januszu, Marta - namawiajcie ile się da, może Madziula się wreszcie zbierze ;)
Ina, witaj! Hortensje w tym roku podparłam obręczami z metalu, dotychczas się to sprawdza. Zwłaszcza po deszczach, pędy się kładły więc zadziałałam prewencyjnie w tym roku. To zwykła obręcz o dużej średnicy na jednym paliku. Jak nastrój? Mam nadzieję, że lepszy? :hug:
Kaniu, cieszę się, że zaglądasz i mam nadzieję, że coś Cię zainspiruje. Ciekawa jestem Twoich projektów :woohoo:
Monika, a czy masz glicynię z nasion czy odkładów/wegetatywne? Te drugie zakwitają szybciej, po kilku latach. Wedding Piano widziałam, ładna nie powiem...ale mam ban na róże :lol:
Moni, dziękuję kcohana...ale właśnie ta różnorodność czasem męczy..są takie momenty, że chciałabym tylko trawy i cisy ;)

Kochani, potrzebuję sadzonek/cebulek przebiśniegów - czy ktoś ma do podziału, wymiany, sprzedaży?
Mogę zaoferować.... róże na wymianę i duuuuuużą wdzięczność :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.898 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum