Dzień dobry!
Dzisiaj leje od rana, mam nadzieję, że po południu się wypogodzi, bo strasznie mokro się zrobiło..
Margo, moje Rh posadzone trochę za blisko, zwłaszcza że wybrałam duże odmiany...jeśli możesz to posadź nieco dalej. Dziękuję za miłe słowa kochana, czekam na Ciebie - zaproszenie masz zawsze otwarte!
Vero, na białej rabacie jest sporo akcentów czerwieni i czeka mnie wykopanie ok. 10 róż, różowych ostrogowców i monardy. Reszta musi zmienić miejscówki więc roboty jest mnóstwo...

To dopiero jesienią, ale wolałabym zaczynać od pustej przestrzeni...

Zazdroszczę Ci areału i rozmachu w tworzeniu rabat..jestem pewna, że Twoja biała mnie zachwyci
Mario, może to faktycznie Tardiva..

Dziękuję, że zaglądasz! Pracy jest dużo , ale to sama radość
Aniu, Piano jest cudne, ale...mam 2 krzaki i nie mam gdzie ich przesadzić

A biała rabatka mi się marzy...

Pozdrawiam serdecznie!
Monia, u mnie mieszkają całe rodziny ogrodowych smoków - gdy przechodzę wzdluż rabat słyszę tylko szmery i widzę przemykajace pod krzewami ogonki

Ciemierniki okazjonalnie zakwitają latem, ale ponoć wtedy słabiej kwitną zimą...wolałabym, zeby jednak skupiły się na właściwym okresie kwitnienia, gdy w ogrodzie nędza, buro i ponuro.... Miłego Monia!
Moniko, pisałam o cięciu glicynii - moja zawiązała pączki po cięciu. Lawenda u mnie też przerobiona, czekam ma drugi rzut kwiatów
Madziula, jak miło, że zajrzałaś! Stęskniłam się....jak tam motylowe wzgórze? Lawenda przycięta? Pewnie widok był obłędny...

Dziękuję kochana za ciepłe słowa, staram się łączyć rośliny w udane duety, z różnym skutkiem, ale zawsze z niegasnącym entuzjazmem

Ja po prostu lubię grzebać w ziemii i nie mogę usiedzieć na miejscu

Buziaki!
Edytko, witaj! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Raczej rzadko pokazuję wschodni korytarz, bo wydaje mi się, ze nie ma tam nic ciekawego (pęcherznice, irgi) ale efektownie wygląda jesienią i wtedy pewnie częściej się będzie pojawiać w ogrodowych relacjach. Miłego dnia!