Andrzeju, dzięki za majową wizytę w moim ogrodzie
Miło było w Sulejowie, fajnie było Was - Ciebie i Danusię - zobaczyć "na żywo", pogadać, pośmiać się
Mam nadzieję, że okazji będzie teraz więcej! Jak mnie kiedyś "zawieje" na Lubelszczyznę, nie omieszkam zrobić objazdu zaprzyjaźnionych ogrodów
Romku, mojego prusznika kupiłam w kwietniu; pan w szkółce zapewniał mnie, że może zostać posadzony do gruntu. Ja jednak wolę nie ryzykować i pierwszą zimę na pewno przechowam go w piwnicy
Nie chcę go stracić, tak jak w tym roku straciłam fuksję Magellana, języczkę Kagami Jishi i -prawie- suchodrzew pekiński. Ten ostatni, na szczęście, odbił mi od korzeni
Iwonko, Chanel może nie jest taka spektakularna jak inne wielkokwiatowe, ale za to pięknie pachnie, jest subtelna i elegancka - jak jej patronka Coco Chanel
Ja mam w ogrodzie dwa olbrzymie drzewa czereśniowe - jedno zaczyna owocować w maju, drugie na początku czerwca - tak więc mamy ponad miesiąc świeże, pyszne czeresienki, niczym nie pryskane i bez robaków. Jest ich tak dużo, że bez żalu dzielimy się nimi ze szpakami
Isiu, iryski syberyjskie już -niestety- powoli przekwitają, a żółte bródkowe ścięłam do wazonu, bo były tak ciężkie, że zaczęły mi się pokładać...
I ja Tobie życzę wszystkiego najlepszego, z nadzieją, że spotkań i zjazdów będzie więcej. Znajomość internetowa jest sympatyczna, ale nie ma to jak osobiste kontakty z fajnymi ludźmi
Gosiu, to widzę, że wrażenia ze zwiedzania Rogowa są diametralnie różne - od pełnego zachwytu, po chłodną rezerwę...Jak byś kiedyś była na Dolnym Śląsku, wpadnij do arboretum w Wojsławicach w porze kwitnienia Rh - absolutne cudo! A przy okazji zapraszam do Sobótki, bo to już stamtąd rzut beretem
Biała azalia to japonka o wdzięcznej nazwie Schneewittchen.
Spotkanie było super, a Ty jesteś świetną osobą
Uleńko, żebyś wiedziała - ciągnie, ciągnie do spotkań, śmiechów-chichów i nocnych rozmów ogrodników
Wczoraj w końcu popadało po południu ze dwie godzinki, roślinki odetchnęły, ale dzisiaj znowu tropiki.
Rano byłam na targu i kupiłam ładną sadzonkę hortensji piłkowanej Blue Bird
Trochę majowej zieleninki: