TEMAT: Świat Dorci 2013

Świat Dorci 2013 21 Maj 2013 22:51 #159288

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
kocham pracować w upały.....jestem zdecydowanie na słońce i na bateryjki B)
hehe a potem w szkole mnie wyzywają, ze wygladam jakbym wróciła z wakacji z jakiś tropików :rotfl1:
no co.....pracuje na słońcu, na działce to jak mam wyglądać :whistle:
u mnie padało troszkę wczoraj ale dziś chłodniej i bez deszczu......będę musiała wszystko podlać jak jutro nic nie spadnie....tylko kiedy bo po pracy na działkę do babci jadę i pewnie wrócę koło 20 a wtedy to tylko kąpiel i spać bo w czwartek na 6 do pracy :think:
azalka cuuudna.....kolor ma niesamowity :hearts:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Świat Dorci 2013 21 Maj 2013 23:23 #159308

• FRAGOLA
  • FRAGOLA's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 39
Witaj Dorcia :)
Dziś jeszcze u Ciebie zaległości nadrobiłam...
Ale pędzisz kobieto,Ty to jednak jesteś niezmordowana...nowe rabaty,nabytki,nasadzenia i działka w mig w piękną się zmienia(tak mi się spac chce że,aż rymowanki mi się układają)
Tej energi to Ci zazdroszczę,bo moja gdzieś uleciała :sad2:

Świat Dorci 2013 22 Maj 2013 22:21 #159709

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Czosnki pięknie się prezentują :)
Powojniki już Ci kwitną,,,szybciutki jakiś ,,,i piękne wejście :bravo:
Azalia 'Feuerwerk' bardzo ładna i żywy kolor :)

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 11:33 #159935

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, no jak to się stało, że Ty nie lubisz czerwonego koloru? :dazed: - to mój ulubiony :woohoo: . Azalka wyda kolejny kwiat - trzeci :happy3: . U mnie, po deszczowej nocy, dziś zimnica :angry: . Ja nie potrafię pracować jak jest zimno :sick: - mam swego rodzaju uczulenie na niskie temperatury :wink4: . Choć nie powiem, byłam dziś w ogrodzie, sadziłam nawet :whistle: - ale niewiele :happy: .

Romciu, moje powojniki, jak co roku, są niezawodne :dance: . Wiem, że to dla Ciebie marna pociecha :hug: . Może Twoje też się w końcu ruszą, bo tak im dogadzasz na wszystkie sposoby :dry: .

Iwonko, Romcia daje im wszystko co się da. Myślę, że w dużej mierze, to kwestia podłoża :unsure: . Mam jednak nadzieję, że w końcu się ruszą, bo tyle Romę nerwów kosztują :hammer: .

Shiralciu, ja z pracą w upały mam tak samo :dance: . Były takie lata, że już w kwietniu wyglądałam jak po wakacjach w tropikach :happy3: . Pytają wtedy gdzie byłam... a ja na to ... z kosiarką za domem :rotfl1: .

Grażynko, mnie zawsze energia latem roznosi - gorzej jest zimą :jeez: . Powinnam mieszkać w innym rejonie świata :think: .

Aniu, w stosunku do zeszłego roku moje powojniki i tak opóźnione ze dwa tygodnie :dry: . W zeszłym roku już na początku maja pojawiły się pierwsze kwiaty.

U Was też taka zimnica? :sick: - no wyjść z domu się nie chce :hammer: . O 7 rano było tylko 10oC :crazy: , teraz raptem 12 :dazed: .
Coś tam jednak zrobiłam. Posadziłam trytomy, które wysiewałam jeszcze zimą. Rozpoczęłam też akcję ukorzeniania żurawek. Pojawiły się krótkopędy, uszczknęłam i posadziłam. Całkiem już długą mam tą obwódkę, ale to i tak kropla w morzu potrzeb :happy: . Na szczęście sezon dopiero co się rozpoczął, więc do jesieni powinnam mieć ich znacznie więcej :dance: .

Dziś fotki tylko z telefonu :oops: - robione w przelocie :happy4: .
Moje powojniki 'Omoshiro', 'Kardynał Wyszyński' i 'Mikołaj Kopernik'
DSC_0022.jpg
DSC_0024.jpg
DSC_0023.jpg

Kwitnie również wiciokrzew przewiercień 'Inga' - pachnie przepięknie :woohoo:
DSC_0027.jpg

:bye:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2013 11:34 przez dorciaj.
Za tę wiadomość podziękował(a): Margolka

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 12:02 #159955

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Zimnica, zimnica... a ja sobie popołudnie ogrodowe zaplanowałam :crazy: bo zamówiłam na wyprzedaży lilie :happy: więc nie ma co czekać...
Pozdrawiam - Gosia

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 12:52 #159984

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Dorotko,widzę, że na Wredei jednak się skusiłaś. W zestawieniu z bordowym klonem będzie super widoczek jak trochę podrosną.

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 12:59 #159985

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Piękne clemki :bravo:
Nie masz klopotów z mszycą na wiciokrzewie? U mnie się właśnie pojawiała :club2:
Ostatnio zmieniany: 23 Maj 2013 15:34 przez pamelka.

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 13:00 #159987

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Dorotko - powojniki bajeczne,cudowne,nieziemskie ... :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 13:25 #160000

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Piękne powojniki. Nie mogę się doczekać kiedy mój pokaże kwiatuszki.
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 15:13 #160024

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Zimno mówisz :think: , a u mnie znowu wyszło słońce i chwilami piecze :pinch: , po wczorajszym "deszczu" :evil: nie ma śladu, znów dziś sesja z wężem :hammer:
U mnie powojniki daleko w tyle :dry:

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 15:50 #160029

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
u mnie też zimno, po 5 było tylko 7 stopni zaś potem wcale nie było lepiej....ledwie 12 stopni a było tak fajnie i ciepło....ciekawe komu to przeszkadzało :mad2: ...i na dodatek padało rano :evil:

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 18:14 #160048

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Powojnikiwszystkie piękne :ohmy: i już kwitną :bravo:
Na Kardynała Wyszyńskiego jeszcze nie przeszła mi zachciewajka :)

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 21:59 #160162

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Cudowna pogoda! :P A ja nie mam czasu na działkę pojechać! :angry:
Dorcia, ale cudny Twój Omoshiro! Taki ukwiecony, mój ledwie kilka raczył wypuścić...
Ale Ty to specjalistka od powojników jesteś, wiadomo...
Prawda, jak miło czasem porzucić kosiarkę i pojechać do ogrodniczego? :lol:
Produkcja żurawek już ruszyła? U mnie też potrzeby wielkie, a produkcja stoi...

Świat Dorci 2013 23 Maj 2013 22:50 #160204

• Roma
  • Roma's Avatar
Na tym moich plażowych piachach to albo biegam z wężem albo ze śmierdziuchem i tak w kółko :jeez: Dorcia moje powojniki to chyba zakwitną jesienią :( ale co tam,mi się nie śpieszy,ja poczekam :P

Świat Dorci 2013 24 Maj 2013 08:40 #160268

• GreenEvil
  • GreenEvil's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Dopisze sobie tego Omoshiro do listy chciejstw :)

Świat Dorci 2013 25 Maj 2013 08:37 #160756

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Gosiu, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wciąż pada. Wczoraj do południa jeszcze było względnie do wytrzymania :pinch: , ale po południu zaczęło padać :( i w prognozach opady mam jeszcze przez najbliższe dni :jeez: . Ja deszczu nie zamawiałam :idea1: .

Romku, przecież to u Ciebie zobaczyłam takie zestawienie 'Wredei' z klonem :hearts: . Wygląda to nieziemsko :woohoo: , więc bezczelnie zmałpowałam :oops: .

Jolu, clemki na razie nieśmiało zaczynają ;), ale nie powiem, 'Omoshiro' po zeszłorocznym kiepskim kwitnieniu, w tym roku bardzo się stara :dance: . Po Twoim wpisie oczywiście poleciałam oglądać wiciokrzewy - mszyc nie stwierdzono :wink4: .

Małgosiu, powojniki bardzo lubię :) , to były pierwsze kwitnące roślinki w moim ogrodzie :silly: . Co roku przybywają nowe, bo jakoś nie mogę im się oprzeć :happy: .

Moniko, dziękuję :) . Moje powojniki opóźnione ze dwa tygodnie z kwitnieniem, w stosunku do zeszłego roku :dry: , ale teraz nadrabiają - na szczęście :lol: .

Martuś, chyba pada u Ciebie, co? Bo u mnie leje od wczoraj :pinch: . Szczerze mówiąc to ja deszczu nie chcę :whistle: , bo u mnie ziemia była wilgotna, więc nie musiałam podlewać. Jak znam życie, to jak nie przestanie padać, będę miała w ogrodzie wielką kałużę :cry3: .

Shiralciu, jak się dowiesz komu upały przeszkadzały to daj znać ;) ... ale jeśli, to będzie Markitka, to jej bić nie będę :happy4: .

Aniu, 'Kardynał Wyszyński' ma przepiękny kolor i do tego dość obficie kwitnie nawet świeżo po posadzeniu :silly: . Polecem :wink4: .

Marta, gdzie niby ta cudowna pogoda? :bad-idea: Dziewczyno mi się ogrzewanie centralne włączyło :dazed: . Ja chcę znowu upały :happy-old: .
Produkcja żurawek ruszyła, a jakże :woohoo: . Też ich potrzebuję całą masę :pinch: .
'Omoshiro' w zeszłym roku nie rozpieszczał mnie kwiatami, ale w tym roku wszystko rekompensuje. Nie dość, że zakwitł jako pierwszy, to jeszcze obsypany kwiatami :dance: .

Romciu, zakwitną, zakwitną - i to nie jesienią :P . Zobaczysz, że jeszcze z tydzień, dwa i będzie kolorowo :hug: .

Dorotko, w zeszłym roku pewnie bym tego nie napisała :whistle: , ale w teraz to nawet mogę polecić :happy: . Choć przyznam, że w stosunku, do innych, sadzonych w tym samym czasie, rośnie wolniej :whistle: .

Zdaję sobie sprawę, że są osoby, które cieszą się z tego ochłodzenia i przede wszystkim z deszczu :sick: . Ja do nich nie należę i stanowczo się sprzeciwiam takiej pogodzie :teach: . Dziś w nocy załączył nam się automat od pieca - kaloryferki ciepłe :whistle: . Od wczorajszego popołudnia leje :sick: . Dziś mamy piknik rodzinny w szkole u synusiów i co? :hammer: A tyle było do niego przygotowań :cry3: .

Wczoraj korzystając z bezdeszczowego przedpołudnia posadziłam świeżo kupione żurawki. Oto one:

'Spellbound'
DSC_0030.jpg

'Electric Lime'
DSC_0031.jpg

'Midnight Rose'
DSC_0033.jpg

i żuraweczka 'Gold Zebra'
DSC_0032.jpg

:bye:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2013 08:46 przez dorciaj.

Świat Dorci 2013 25 Maj 2013 08:52 #160765

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Dorotko przepięknie kwitną Ci powojniki, u mnie na razie same pąki.....i jeden jedyny kwiatuszek B) :happy:
Omoshiro cudo..... mam na niego wielką ochotę już od dłuższego czasu.... ale jakoś nie składa się go kupić :dry: Przepiękny jest również Wyszyński....ależ kolor :woohoo: cudo.... kwiaty jak z aksamitu :woohoo:

Świat Dorci 2013 25 Maj 2013 08:53 #160767

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Dorota - fajne żurawki kupiłaś - dzięki deszczowej aurze szybko się przyjmą. U nas dziś zaczęło się przejaśniać - jest nadzieja na ładny dzień. :bye:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.587 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum