Wobec takiego
dictum Ewy muszę pilnie odpowiedzieć, bo to są rzeczywiście sprawy ważne!
Ewa, trudno się wypowiadać w sprawie, co będzie w tym roku trendy, bo ogrodnictwo to taka dziedzina, która się modom łatwo nie poddaje, tu każdy sobie swobodnie wybiera to, co mu tam najbliżej grania w duszy gra
Z pewnością w niektórych kręgach niesłabnącym zainteresowaniem będą cieszyły się róże, w innych kulki!
Producenci nadal będą nam wciskać istotnie różniące się między sobą
jeżówki i żurawki, cieszy natomiast powrót zainteresowania floksami, dzielżanami, to zjawisko obserwowane nie tylko u mnie... Ja mogę z całą pewnością powiedzieć, jakie trendy będą obowiązywały u mnie... Przede wszystkim odchodzimy od roślin wyprodukowanych w laboratoriach
na rzecz roślin gdzieś tam rosnących w naturalnych środowiskach, które być może da się zaaklimatyzować do naszych warunków... Tak więc prorokuję duże straty!
A poza tym epimedia i piwonie! Tak mi się wydaje w chwili obecnej... A gdzie to wszystko zamawiać? No wciąż na te oferty nowe czekamy!
Gosiulu, nawet gdyby te cyferki zamienić miejscami, byłoby jeszcze gorzej!
Ale się przyzwyczaiłam już, bo ja się ławo aklimatyzuję
Nie zdołałam niczego poczynić, mimo że chęci ogromne, tak więc chyba w Nowy Rok wejdę ledwo z dwoma zamówieniami...
Ewa, apetyt na epimedia bardzo popieram! Mój nieposkromiony w tym roku może się doczekać jako takiego zaspokojenia
Piwonie tylko "chude", tego określenia nie znałam!
Gosiulu raz jeszcze, a tak z drugiej strony... Jak nie spróbuję sekatorka, nie będę wiedziała, czy dobry!
Mam nowy pomysł, na nasz wspólny letni szkółking zostawię, wtedy wszyscy spróbujemy! Ładnie dyńki przykleiłam do pomarańczek?
Mam odrobinę zdolności?
Siberko, sama odczytaj!
Ty wiesz, jakimi malutkimi cyferkami to jest napisane?
Pół roku chyba mają tego okresu przydatności, to by wystarczyło...
Aniu, Magda, dzięki za pomarańczowe...
Izulu, ach jaki piękny poemat! I jaki prawdziwy! Ja naprawdę tylu dobrych ludzi dzięki forum spotykam, nawet nie myślałam, że tylu dobrych ludzi na świecie! :hug2: A cuda będą mi bardzo potrzebne w związku z tymi preferencjami roślinnymi na ten rok!
Piękny robak! A z wilczomlecza Fireglow Pani zadowolona, bo różne opinie o nim krążą?
Ewa, niech się stanie!
Biała ma duże szanse na rozrost, bo kompostu ubywać będzie...
Tomku, ach te Twoje derenie...
Mirka, cieszę się, że nie pominęłaś aspektu finansowego...Bo jak tu inaczej te marzenia realizować...
Wiesiu, Vituś, Dorciu, Martusiu i Marysiu, bardzo, bardzo dziękuję! A oferty pana Marka, jak nie było, tak nie ma... Obiecanki cacanki!
Ach, co tu dużo pisać, nie jest dobrze, wiosna to czy zima? Gdyby tak było w lutym, można byłoby się łudzić... No nic, wpływu na to żadnego nie mamy, a to jest najgorsze!
To może nieliczni reprezentanci roślin jednorocznych? Tu ukłony dla Markity i Magdali, spora ich zasługa w tej nielicznej ekipie!