TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI '2014

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:31 #279507

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
No jak nie ma floksów dla Wiesi? :blink: Całe mnóstwo perfekcyjnie oranżowych :devil1: i strażackich :happy:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:33 #279508

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Siberko wcale niekoniecznie szybciej :dry: , właśnie spędziłam trochę czasu w swoim zeszłorocznym wątku w celach identyfikacyjnych i wiele rzeczy kwitło wcześniej, a o brokułach to już nie wspomnę :pinch: , co ja w tym roku sadziłam, że nic jeszcze nie widać :jeez:
W Twoim przypadku zimowanie werben w doniczkach jak najbardziej wskazane :devil1:

Gorzatko moje już wysadzone z doniczek. a co??? ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:35 #279509

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Siberko jakie mnóstwo, jakie mnóstwo :silly: , może jest kilka lekko wpadających w pomarańcz i coś tam z czerwienią, ale gros odmian to różowości, fiolety i niebieskości. No, białego też trochę jest :silly:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:36 #279511

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Niezła ta ostatnia zabaweczka ;)
Moje floksy czekają, aż agrest i porzeczka zwolnią im miejsce, a te głupio tak wykopywać, zanim owoce dojrzeją :silly:
Na skutek tego, bo przecież nie dlatego, że zapomniałam o podlewaniu, niektóre zakwitną latoś późno... albo wcale :lev:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:55 #279525

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Gorzato :angry: :angry: :angry: Zostaw dzieciom trochę owoców :ohmy:

Markito... zawsze można obciąć floksom te różowe kwiatostany :whistle: :whistle: :whistle:
Ostatnio zmieniany: 02 Lip 2014 22:57 przez sd-a.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 03 Lip 2014 08:25 #279586

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Martuś, bywam na forum ale właściwie nie odzywam się a swój wątek, owszem co nieco zapuściłam - brak czasu nawet na robienie zdjęć a poza tym mój aparat po aktualizacji się "zepsuł" i nie robi już tak ładnych zdjęć :P Werbenę w tym roku już raczej zostawię jak jest. Skoro kwitnie macierzysta to niech tam sobie rośnie. w przyszłym roku się zobaczy co z tym fantem zrobić.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 03 Lip 2014 09:00 #279591

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Doniczkowane rośliny kwitną chyba później, sądzę tak obserwując moje róże, Chantal jeszcze w pąkach.

Marta. Moja "wątpliwa róża" kwitnie tak jakoś podobnie do Twojej "rzekomej Alnwick Rose".
Mam jej zdjęcie porównawcze z Princess Alexandrą of Kent, ale nie wgrałam do fotosika.
Jakaś taka jestem po tych zabiegach namagnesowana - bardzo mocno przyciąga mnie wieczorem poduszka :lol: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 03 Lip 2014 09:32 #279596

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie ma reguły, Elsi :whistle: moje patyki z tamtego roku szaleją w doniczkach, a 4 krzewy w gruncie jeszcze nie kwitły wcale :angry:

Fakt, że były troszkę zacienione bylinami :silly:

Załóż wątek :kiss3: :kiss3: :kiss3: please :thanks: :thanks: :thanks:
Ostatnio zmieniany: 03 Lip 2014 09:33 przez sd-a.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 03 Lip 2014 09:39 #279598

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Siberia wrote:
No jak nie ma floksów dla Wiesi? :blink: Całe mnóstwo perfekcyjnie oranżowych :devil1: i strażackich :happy:
I owszem, ale co kupię to się po zakwitnięciu okazuje majtkowym różem ;) , ale nie martwcie się ogrodnicy, ja mam rabatę piwoniową, gdzie wszystkie floksy pasują i będę floksować do woli :lol: , bo na razie wypełniaczami są tam dzwonki i maruna ;)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 03 Lip 2014 21:03 #279734

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
U mnie tylko Hastata rozsiała sie jak szalona, a patagonka zniknęła :placze: Czyżby nasiona nie przezimowały przecież nie było aż takich mrozów .Martusiu Twoje przetaczniki cudnie kwitną tylko jeden maluszek się nie uchował :placze: Masz cudne liliowce .Moje też już kwitną, także floksy zaczynają festiwal .No cóż gdy róże pauzują mamy i tak kwiaty hmmmm trochę inne
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 04 Lip 2014 21:07 #280009

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Gorzatko zabaweczkę mam już trzeci sezon ;) , jak chcesz, podzielę po kwitnieniu :P
Ja liczę, że mój stan posiadania floksów zwiększy się jutro z racji szkółkingu :lol:

Siberko obciąć to ja mogę pomarańczowe jak się trafią :devil1: , choć pewnie zamiast obcinać, znalazłabym im nowy dom :happy4:

Jaguś jakie by nie były zdjęcia, zawsze to dokumentacja ;) , a jak tam wraży drób :devil1: , spokój, czy wręcz przeciwnie :silly: ?

Elu bez swojego wątku strasznie się zapuszczasz w robieniu dokumentacji :hammer: i naprawdę nie wymiguj się brakiem czasu :happy-old: , tyle lat prowadziłaś i dawałaś radę, dasz i teraz :hug: . Widzę, że dziewczyny też zaczynają nagabywać :woohoo: , oby tak dalej :happy4:
Ja po dzisiejszym nastawianiu czuję się prawie jak nowa :happy3: , tylko bolą mnie mięśnie pleców, jakbym na siłowni była :dazed:

Wiesiu obiecuję Ci, że jeśli kiedyś trafi do mnie pomyłka floksowa w Twoim kolorkach - jest Twoja :lol:

Jadziu a chcesz patagonkę? Ciągle mam jej sporo, choć od miesiąca rozdaję :happy3: , jutro znowu wywożę wiadro :rotfl1:
Masz rację, róże powoli przekwitają, choć jest jeden wyjątek, moja ulubienica tegoroczna, co dzień ładniejsza Michel Bras :hearts: :hearts: :hearts:

DSC_1623.JPG

Jutro szkółking z Gosią, Edytką, Ulą i Elą :P , potem wizytacja :woohoo: , cały tydzień ciężko pracowałam, żeby dziewczyny nie zmieniły o mnie zdania :rotfl1:
Miałam pokazać nową odtrawniczoną rabatkę, wciąż pustą :P . Wyobrażałam sobie ten kształt jako łezkę, a wyszedł księżyc :dazed:

DSC_1607.JPG

Na razie jeszcze nie mam na nią pomysłu, wiedziałam tylko i to już od zeszłego roku, że w tym miejscu koniecznie musi coś powstać ;) . Na razie wymyśliłam tylko, że posadzę w węższym końcu wierzbę karłową szczepioną, którą muszę przenieść z innej rabaty, gdzie zagłuszają ją floksy :happy3: . Czekam spokojnie na wenę... lub interesujące podpowiedzi :silly:

Tymczasem zaczynają kwitnąć lilie sadzone wiosną :woohoo:

Macizo

DSC_1601.JPG

Garden Pleasure

DSC_1615.JPG

mój najnowszy nabytek, liliowiec Schnickel Fritz

DSC_1621.JPG

Marysiu, to Twój "dwa w jednym" :happy3:

DSC_1614.JPG

i małe "przed i po" z dedykacją dla pewnej bardzo niecierpliwej Moniki :P , zobacz rabatę, która ma dokładnie rok :woohoo:

DSC_6621_2014-07-04.JPG

DSC_1606.JPG
Za tę wiadomość podziękował(a): jagoda5214, Alina-277, chester633

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 04 Lip 2014 21:11 #280011

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Tych lilii też nie mam - przynajmniej wiem, dlaczego u mnie nie kwitną! :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 04 Lip 2014 21:36 #280021

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Faktycznie piękna ta różyczka
ulubienica tegoroczna
, albo zdjęcie takie udane :wink4: :silly: :happy3:
Kawał roboty znów odwaliłaś :whistle: A mnie jakoś nic zupełnie nie chce się robić :oops: Głównie pożeram owoce i oganiam się od gryzących :angry: ( ... nie, nie jest to gryzoń Suarez :happy4: )
Bardzo ciekawie wyglada "moje" :wink4: zestawienie liliowców :happy:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Ostatnio zmieniany: 04 Lip 2014 21:37 przez olibabka.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 04 Lip 2014 22:29 #280041

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martuś i po co było siać tyle trawnika jak teraz systematycznie zmniejsza sie jego areał :rotfl1: W ciągu sezonu bardzo zmieniała się ta rabatka .Jestem pełna podziwu :thanks: W przyszłym roku będziemy podziwiali zagospodarowany księżyc ;) U mnie Hastat multum się nasiało i nie mam co z nimi robić więc też rozdaję .Jeszcze poczekam może jednak jakieś się pojawią
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 04 Lip 2014 22:32 #280043

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Nie wiem zupełnie, dla kogo dedykacja.. :whistle: ale rabatka robi wrażenie! :kiss3:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 05 Lip 2014 22:08 #280265

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Marta, gdzieś na naszym Forum ktoś na pisał ,,o wylizanym ogrodzie'' :think: :devil1: :wink4: ...teraz wiem co piszący miał na myśli...chylę czoła jesteś -tytanem pracy :thanks: .Szkółkingu zazdroszczę :angry: szkoda że tak daleko mieszkacie..... :placze:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 06 Lip 2014 14:11 #280386

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Marta, Michel Bras cudowny. Nie chce się wierzyć, że ta rabata aż tak się zmieniła w ciągu sezonu. Lilie i liliowce piękne. Jak szkółking ?

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 06 Lip 2014 14:23 #280390

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Pawełku, jakie daleko, przecież Małgosia też z nami była ;) . A ile róż nakupiła :eek3: .

Markitko, bardzo dziękuję za miło spędzony czas :kiss3: .
Widzę na zdjęciu, że M. Brass pięknie Ci kwitnie. Muszę zadbać o mojego, żeby też pokazał się w całej krasie. Zaczęłam dzisiaj od zwalczania mrówek, bo zbudowały sobie w oparciu o jego łodygi ogromne mrowisko :mad2: .
Czy możesz zrobić zdjęcie całego krzewu?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.715 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum