TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI '2014

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 30 Cze 2014 23:07 #278864

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
OOO! Alissar bardzo ładna i nawet ma żółty odcień na płatkach,ja to przynajmniej tak widzę ;)
Dziękuję bardzo :)
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 09:45 #278953

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, próbowałam nadrobić zaległości w Twoim wątku, ale jak człowiek wypadnie z obiegu na tak długo, to jest to prawie niewykonalne :tongue2: .

Na początku pragnę zauważyć, że werbena nie rozsiewa się u mnie w takim tempie jak bym chciała, więc proszę mnie ponownie wpisać na listę chętnych :happy-old: .

Gdzieś tam była mowa o liatrach - liatry jak najbardziej się wysiewają :teach: . Proszę wyczulić oko :P .

Widzę, że lilie u Ciebie już zaczęły. Ja prawdopodobnie przegapię większość moich liliowych kwitnień.
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 18:21 #279057

• Gosija
  • Gosija's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Tak, moja

Obraz035.jpg

Obraz041.jpg

RSatchmo.jpg

Obraz068.jpg

Obraz050.jpg

Obraz059.jpg
Pozdrawiam
Gosia
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2014 18:23 przez Gosija.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 18:25 #279058

• zielonajagoda
  • zielonajagoda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6025
No i po co ja tu wchodziłam :hammer: jeśli to nie tajemnica to gdzie można kupić to cudo, bo wychodzi mi że nigdzie :placze: forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/atta...nts/337/DSC_1495.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 20:21 #279095

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
też się chętnie dowiem :)
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 21:16 #279119

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Martuś pilnuj jutro listonosza ;)

Jaguś gdzie się podziewałaś :hug: , u siebie też się nie odzywasz :dry:
Werbenki wysadź spod szałwii ;) , jak poczują, że mają miejsce i słońce, zobaczysz jak ruszą :lol:
Barkarole codziennie ma nowe fotki :happy3: , nie mogę się oprzeć :supr:

DSC_1558.JPG

Edytko ależ skąd ;) , planuję pozbyć się reszty siewek, których nikt już nie będzie chciał. Ja mam sporo kęp zeszłorocznych i starszych, które przezimowały i te zostają, poza tym jeszcze w kilka miejsc dosadziłam młode roślinki :tongue2: , to chyba nie wygląda na pozbywanie się :happy3:

Ewo zgadza się, ten piękny odcień Alissar ma tylko po rozkwitnięciu, bo już dziś cały bukiet wygląda tak

DSC_1555.JPG

i muszę przyznać jako zdeklarowana wielbicielka różowości, że wolę Alissar pierwszego dnia ;) ...

Dorcia o ile wiem, to jesteś już właśnie na wakacjach :lol: , to może teraz nadrobisz?
Na werbenę zapisałam ;) , najlepiej osobiście :P
O liatrach była mowa, bo właśnie pisałam, że siewki mi trawnik założyły na rabacie :happy3: , albo jakieś pole ryżowe :rotfl1:
Dlaczego masz przegapić większość lilii? Przecież tylko na 10 dni wyjechałaś :huh:

Gosia pięknie Ci kwitną róże, może wątek założysz?

Iwonko, Ewo ja swoją kupowałam we Floribundzie zeszłej wiosny. Obecnie jest ona niedostępna, ale dowiem się kiedy będzie znowu, bo w sobotę zamierzam odwiedzić szkółkę :P . Dam Wam znać ;)

I widoczek :P

DSC_1544.JPG
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, chester633

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 21:22 #279124

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Martuś :hug: :kiss3: oj będę pilnować :wink4:
u mnie Barkarole też zaczyna kwitnąć i też się jej nie mogę oprzeć......ten kolorek i zapach :hearts:
i coraz bardziej podoba mi się Alissar :hearts:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 21:28 #279131

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witaj Martuś :bye:
O piękna ta Alissar taka zupełnie inna niż inne :hearts:
Lilie ładne,ja też je kocham.Czy ta nakrapiana to LANKON ??
Miałam sobie ją kupić,ale nie kupiłam a teraz bardzo żałuję,jak ja gdzieś widzę :angry:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 01 Lip 2014 21:57 #279153

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Ta ja się też jeszcze piszę na werbenę, jak coś zostało ;) A mnie się Alissar Princess podoba i w pierwszym i w następnym dniu kwitnienia. Ale nie nie - basta, nie kupuję już róż bo nie daje rady ich "obrobić" i mąż do mnie przestał gadać w sobotę, bo nie miałam dla niego czasu :hammer:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 05:32 #279250

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Dopiero dziś wyjeżdżam :P .

Marta przegapię, bo przecież większość już przekwitła - na parapecie :happy3: . A te co się zbierają do kwitnienia w ogrodzie mają już takie pąki, że poogląda je sobie moja mama :tongue2: . Ale nic to - kurki ważniejsze :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 06:54 #279254

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Jestem zaskoczona ilością Twoich siewek od werbeny patagońskiej .Ja nie mogę się od swojej dopatrzeć .Moja zimowała na strychu ,wsadzona w wielką donicę i też już kwitnie .Oczywiście wsadzona do ziemi .Róża Alissar rośnie u mnie trzeci sezon i na początku kwitnienia jest najładniejsza .Zazdroszczę Ci wyjazdu i nowych różanych zakupów .Zrób wywiad ,jakie nowości szykują na jesień. :search:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 07:49 #279272

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
U Ciebie na róże nie można się napatrzeć, czy to w realu czy na zdjęciach.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 13:35 #279342

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Podglądam Twój zakątek i odkryłam, że muszę dosadzić floksów ;) , do róż jeszcze dojrzewam, ale Alissar urocza jest, więc może kiedyś i u mnie znajdzie miejsce :lol:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 21:23 #279454

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Marta, po pierwsze - ten zachwycający Cię bodziszek może być kupionym u braci Dębskich za 2,40 zł geranium endressi "Beholders Eye" - przekopywałam właśnie zapiski i paragony i tak mi się skojarzyło.
Po drugie - ta Twoja złamana półpełna róża trochę mi przypomina Astrid Lingren, ale Bantry Bay jest do niej podobna i niektórzy ich nie rozróżniają - choć moja Astrid to jednak bardziej pudrowy róż.
Po trzecie, chyba Ci wreszcie ziemię przelało :happy: . W Biłgoraju w poniedziałek była niezła nawałnica, ulicami płynęły rzeki.
I jeszcze jedno - moją francuską Agness upodobał sobie kwieciak :cry2: .
Nie mogę nijak przyporządkować jednej wiosennej róży, jaśniejsza i ciut większa od Księżniczki Aleksandry z Kentu, ale to raczej nie ta, którą kupiłam jako tę którą kupiłam. Może obejrzenie większej ilości kwitnących róż da jakąś odpowiedź?
I jeszcze jedno jedno :lol: - nie uważasz, że floksy zakwitły tego lata ciut za wcześnie????
A ten Picasso z Końskowoli już Ci kwitnie?
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:20 #279492

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Wszystko skandalicznie wcześnie kwitnie :angry: Ja jeszcze nie mieszkam w ogrodzie, a tu tyle kwiecia :blink:
Na szczęście floksy jeszcze nie planują :devil1: Szczególnie te 7 w doniczkach :happy4:

Moje werbeny patagońskie rosną w donicach i w nich zamierzam je zabrać na zimę do przechowalni :happy4:
Ostatnio zmieniany: 02 Lip 2014 22:26 przez sd-a.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:24 #279497

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Błagam... nie mówcie mi o floksach w doniczkach! :oops: :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:27 #279500

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Mój jeden już się płoży :silly:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 02 Lip 2014 22:27 #279501

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Martus no i co, upilnowałaś ;) ?

Aniu nakrapiana to Lankon :P , polecam, już się więcej nie zastanawiaj ;) , rośnie wielka, kwitnie prawie zawsze pierwsza, pięknie pachnie i szybko się mnoży :woohoo:
Lankon z kwitnącym przychówkiem :P

DSC_1584.JPG

Iwonko dopakujemy do paczki werbenę ;) , Alissar chwilowo i tak niedostępna, a potem może się namyślisz :happy3:

Dorcia ale teraz to już jesteś na wakacjach ;) , jestem z Wami myślami :hug: , wypijcie za moje zdrowie piwko cytrynowe :happy3:
Zajrzyj czasem ;) , a jeszcze lepiej coś pokaż :woohoo:

Ewo szczerze mówiąc ja też nie rozumiem dlaczego werbenie tak się u mnie podoba :happy4: , zawsze zimuje w gruncie i tego nie będę zmieniać. Jak kiedyś zmarznie, mam nadzieję, że nasionka przetrwają ;)
Zakupów różanych żadnych nie planuję :rotfl1: , ale i nie wykluczam :whistle: :rotfl1: , jak coś się dowiem, napiszę :P

Ula czy mi się zdaje, czy dawno u mnie nie byłaś ;) ? Wpadnij na kawkę :kiss3:

Wiesiu ach, floksy :woohoo: :hearts: , znów zaczynam dokupować :happy3:
Myślę, że u Ciebie pasowałyby świetnie, choć raczej nie występują w Twoich ulubionych kolorkach, ale mają swój naturalny urok :P

Soft Pink

DSC_1560.JPG

a ten roboczo nazywam majtkowym :rotfl1:

DSC_1579.JPG

Elu Beholders Eye rośnie gdzie indziej i ten akurat kojarzę ;) , kwiaty rzeczywiście ma podobne, listki trochę mniej, no różnią się wielkością :silly:
Moja NN to niestety nie Astrid, jest dużo bledsza :think:
Podlało i owszem :lol: , drugi dzień gonię z robotą zanim wyschnie, bo znów upały nadają :happy3:
U mnie z kolei Alnwick Rose nie przypomina Alnwick ;) . Zobacz, kwiat zupełnie płaski rozetkowy :think:

DSC_1563.JPG

Musimy pogadać z panem Tomkiem ;)
Floks Picasso właśnie zakwitł, pomijam, że jest go mniej niż w momencie zakupu :evil: , jeden pęd całkiem się złamał, drugi lekko nadłamał :whistle: , być może to jego jedyne tegoroczne zdjęcie :whistle:

DSC_1577.JPG

Dwanaście godzin dziś tyrałam w ogrodzie :dazed: . Przyszła pani Ewa wywalić mi znów trochę trawy :lol: , a ja sprzątałam, sadziłam, nawoziłam, odchwaszczałam, odchwaszczałam i odchwaszczałam :jeez: . Niestety nie skończyłam :tongue2: . I nawet nie mam zdjęcia nowej rabatki odtrawniczonej :blink: . Nic jeszcze nie posadziłam, bo chwilowo brak koncepcji :supr: . Rabatka zawiera dwie sosny koreańskie rosnące wcześniej w trawniku i świerk Nidiformis, może jutro coś pokażę :think:
No to dla odmiany liliowce :P

Mullbery Vine

DSC_1570.JPG

Baja

DSC_1571.JPG

Druid eee :oops: , Ula jak to było?

DSC_1575.JPG

Big City Eye

DSC_1580.JPG

Grape Velvet

DSC_1583.JPG

Siloam New Toy

DSC_1585.JPG
Ostatnio zmieniany: 02 Lip 2014 22:29 przez r-xxta.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Alina-277, chester633

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.396 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum