I po upalnym dniu, nastał miły, leniwy, sobotni wieczór przy lekkiej bryzie i kąsaniu komarów
Plany weekendowe diabli wzięli przez chorobę kota (Robaczku, dobrze, że się z Wami nie umawiałam na Rosarium). Dzisiaj vet nas nastraszyła, że jest kiepsko, 4 zastrzyki, pojenie strzykawką, gotowanie pokarmów jak niemowlęciu, ścieranie nie powiem czego.... tak, wiem będzie lepiej...na razie jednak się martwię czy damy radę się nim właściwie opiekować..my totalni koci laicy
No ok ale ta nagła zmiana planów wywołała serię aktywności, o które bym się nie podjerzewała:
1. musujące kulki lawendowe nabierają mocy urzędowej - jutro próba
2.upiekłam
(tak ja, totalny nieudacznik jeśli chodzi o pieczenie) chlebek bananowy i smakował
3. skończyłam syrop miętowy i wpadłam na pomysł syropu różanego z drugiego kwitnienia róż (oznacza to zero oprysków chemią !!! będzie plamiście
)
4. nie odszczurzyłam domu ani wczoraj ani dzisiaj więc czeka mnie upojny wieczór
Odpowiedzi:
Majka- Edulkot - ja lilie kupuję tylko w Lilypolu tzn. od 3 lat. Zdarzyła mi się jedna pomyłka ...chyba, że to był gratis
nie wiem, nie zanotowałam co zamawiam a zamawiałam przez koleżankę więc nie będę im opinii psuć. Cebule przychodzą zawsze piękne, duże i zdrowe. Jestem z nich zadowolona.
Z tą lawendą to faktycznie dziwnie jest. Tzn. ona nie ma bezpośrednio linii kroplującej ale tam gdzie jest w bliskim sąsiedztwie to krzewinki są dorodniejsze. Dolomitu możesz sypnąć teraz, nic się nie stanie.
Ewamaj - z tym kotem to tak, wiem. Tzn. my nie planowaliśmy żadnego zwierzaczka domowego. Kot sam się przyplątał ...dzieci zakochane...my niekoniecznie ale co mamy począć z tą bidą ? Jeśli mu nie pomożemy to jego żywot nie potrwa zapewne długo bo nie dość, że chory to jeszcze kompletnie nie radzi sobie ze zdobywaniem pokarmu i z walkami z innymi kotami (z tego co określił vet ma 1,5-2 lata).
Lilie wodne są cudne - namów sąsiada...
U Ciebie róże sypią się na potęgę a u mnie zabierają się za nowe przyrosty i pączki ....
Migawki
William Morris
Leander
Ritausma
Patricia - nie do zdarcia, kwitnie i kwitnie
ściery i miotły tfu odkurzacz w dłoń !