Ostatnio bardzo zaniedbuję forum
ale jakoś wena ogrodowa mnie opuściła i sił do pracy w ogrodzie nie mam, nie wspominając o pogodzie... co prawda ostatnich kilka dni było nawet słonecznych i ciepłych ale wewnętrznie u mnie barowa pogoda
nawet zdjęć nie chce się robić co oznacza, że trzeba się wziąć w garść i kropka!
Dzisiaj na rozkręcenie mam nadzieję tylko trochę fotek, do których się zmusiłam i odpowiedzi.
Kondzio - witam i zapraszam, róże co prawda teraz sterane i nie w formie ale coś tam zawsze ładnie zakwitnie i cieszy oczy.
Dorotko-Keetee, senkju dobra kobieto
decyzję podjęłam wcześniej ale współpracę zakończyłam z końcem sierpnia. Decyzji nie żałuję bo już widzę jej pozytywne skutki...ale rozstanie z zespołem, w którym pracowałam było bardzo trudne
Aniu, rzeczywiście tam jest przepięknie. Miałam jeszcze pokazać jakieś fotki ale wyszło jak wyszło...może kiedyś
Ewa-dziękuję !
Dzisiejszych fotosów kilka
Jude the Obscure, wysoka na prawie 2 m, sporo pąków ale cała w plamach zarażona przez bardziej chorowite sąsiadki
Evelyn, chorowita sąsiadka Jude ale przynajmniej ma jeszcze jakieś liście w przeciwieństwie do Perdity i Ambridge Rose
Zawilec jakiś maleńki, mało brakowało a całkowicie umknęłoby mi jego kwitnienie
Jarzmianka któraś ...ech jakie one cudne są!
Perłowo-kryształowy przywrotnik
Bodziszek Patrycja, tegoroczny, pięknie się rozrósł i ładnie kwitnie
Zajęte, nie widać ?
to kwiaty clematisa sweet autumn, wcześnie kwitnie w tym roku
cdn
Jeżówki
i jeszcze jedna jarzmianka
Limelight z jesiennym rumieńcem
Owocki na Louise Odier, ciekawe czy dojrzeją ...(w zeszłym roku nabrały żółto-pomarańczowego rumieńca)
owocki na berberysie
New Dawn się obudziła
cdn
Ladies - te czarują na całego
Lady Emma Hamilton
Lady of Shalott
Hortensje ogrodowe w jesiennej odsłonie
i widoczek