TEMAT: Ogród Aguniady cz. 2

Ogród Aguniady cz. 2 10 Gru 2014 19:53 #320219

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Bardzo dziękuję :kiss3:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 2 10 Gru 2014 19:55 #320220

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Aga, coś Ty narobiła......wszyscy od razu zaczęli liczyć, kto, ile, z kim........ :happy-old: , i tak mam staż co się zowie, to może dołować......ale co tam, młodośc z oczu i duszy mi wyziera........ :funnyface:

Ogród Aguniady cz. 2 10 Gru 2014 20:16 #320227

• beata68
  • beata68's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 24
Aguś sto lat radości i takiej wspólnoty dusz, jaką macie teraz. :kiss3: Nam stuknęło w tym roku 16, składając M życzenia musiałam zabłysnąć tekstem-tak cię kocham, że nawet na starość laskę będę ci podtrzymywać, jak nie będziesz dawał rady...........mina M bezcenna, dał radę wydukać tylko-czyżby?..........tu nastąpił wybuch śmiechu i pieszczotliwe określenie mnie-wariatka :happy4:

Zrobiłam się bezrobotna na swoje własne życzenie......do pokornych to ja nie należę, ale w lustro zerkam bez wstydu. B)

Ogród Aguniady cz. 2 10 Gru 2014 21:30 #320257

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Rocznica piękna, ale jak widać.. ryzykowna :funnyface:
Bardzo jestem ciekawa wyników śledztwa w sprawie krupniku ;)

Serdeczne życzenia z okazji Waszego święta :hug:

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 08:25 #320293

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Trzynastki gratuluję i ja :flower1: A zupka :think: , dobrze że na kolację nie była ryba :happy4:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 09:30 #320307

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
... no to się narobiło... niezły mam PR na FO!
Niby, że umiem i lubię gotować, a tu takie katastrofalne wpadki ;-)

Wiesiu, oszczędź już ;-)
Buziaki!
Moniko, bywa... chęci czasami nie dorównują efektowi końcowemu ;-)
Śledztwo przyniosło następujące podpowiedzi: zupa stygła szczelnie przykryta pokrywką, nie do końca ostygnięta została schowana do lodówki, podczas próbowania dostał się do zawartości promil śliny, mięso należało wyjąć i podać osobno. To podpowiada jakieś bardzo poczytne miejsce dla młodych gospodyń domowych :D Co zaważyło w przypadku mojego krupniku - nadal nie mam pojęcia ;-)
Dzięki!
Beti, bardzo dziękujemy!
Uśmialiśmy się szczerze z Twojej oferty dla R. podtrzymywania laseczki w słusznym wieku :laugh1:
Myślę, że nie spodziewał się takiego poświęcenia z Twojej strony, ale... Ty dobra żona jesteś :D
To co, teraz będziesz wolna? Wiesz, że to jest świetny układ, tylko trzeba wnikliwie spoglądać na wydatki. Dasz radę!
A móc bez wstydu spojrzeć w lustro - wiesz, że bezcenne...
Ewa, młodość nie wynika z PESEL-u, ale podejścia do życia! Tak trzymaj :kiss3:

No to miłego czwartku!

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 09:42 #320310

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Wybacz :oops: , ale tak się uśmiałam że długo będę wspominać tą rybę :lol: . ja nie należę do najlepszych gospodyń, bo po prostu gotowania nie lubię :huh: a oprawiania ryb w szczególności, na szczęście mój M robi to sam, bo ma tą świadomość, że mogłabym mu zaserwować w całości, lub nakarmić błąkające się koty ;) A mamy już za sobą 25 lat :huh:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 09:47 #320312

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ja oprawiania ryb też nie lubię (jak już wiadomo :devil1: ), bo deprymujące jest to zerkanie jednym okiem na mnie i nóż.
Stąd błędy! Słowem, wszystko przez materiał podlegający obróbce ;-)

25 lat... i to jest to! :kiss3:

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 14:02 #320358

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Ze mną Aguś nie rozmawia, zapewne przez uczucie do PanaM :placze: :rotfl1: Ryba wg Twojego przepisu to naprawdę przebój sezonu. Do tego jeszcze krupniczek. Co wykazało śledztwo?
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 16:00 #320377

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aguś i PanieM. z okazji tak fajnej rocznicy życzę Wam przynajmniej drugie tyle i jeszcze trochę :kiss3:
No bo co to jest 13 wspólnych lat, ba nawet 26 wspólnych lat to też nie jest za dużo, ale jakbyście dożyli w takiej komitywie 39 rocznicy to już byłoby wspaniale :teach:

Nam na początku wielkiego postu stuknie 34 latka, a przyznam się że po cichutku liczę na okrągłe 50 :teach:

Wpadek kulinarnych nie wytykam bo nie ma ich ten co nic nie robi :hug:
Ostatnio zmieniany: 11 Gru 2014 16:01 przez edulkot.

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 16:12 #320378

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
o kurczaczki...imprezka :woohoo:
Agusia wszystkiego najlepszego na resztę lat dla Was , trzymać tak dalej :hearts:

Ostatnio zmieniany: 11 Gru 2014 16:13 przez Keetee.

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 17:09 #320381

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Haneczko :kiss3: , czyżbym Ci nie odpowiedziała na któryś komentarz? :)
Jeśli tak, to przepraszam i proszę o naprowadzenie, bo nic nie widzę :D
Taki standardowy obiad z dwóch dań u Aguni to skisły krupnik na pierwsze i ryba z wnętrznościami na drugie... bójcie się deseru!!!
Majutek, jestem spokojna, że jak Bóg zdrowie da, to z PanemM sobie dociągniemy i do wspólnej 50tki ;-)
Spróbowałby mnie puścić kantem!
34 lat razem - piękna karta... i wciąż z przyjemnością podajesz mu rolady? :)
Doris, dzię-ku-je-my! :)

Miałam dziś dość lekki dzień w pracy... i jestem też zadowolona, bo w drodze do domu udało mi się wszystko kupić (pod choinkę) dla mojej 17-letniej podopiecznej z domu dziecka, która sama, w kwietniu, spodziewa się dziecka... chciałoby się móc pomóc bardziej, ale... no nie da się wszystkiego :cry3:

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 17:41 #320384

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Oj Aguniu, :rotfl1: W jaki sposób zostałaś jej opiekunką? Dobry pomysł, żeby pomagać takim dzieciom. Kontakty są osobiste, czy anonimowo się nią zajmujesz? :hug: :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Ogród Aguniady cz. 2 11 Gru 2014 18:11 #320386

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aguś ciągle z przyjemnością większą lub mniejszą robię smakołyki, dzisiaj robię bigos, właśnie na życzenie M. Co prawda w sobotę będzie tylko na zaspokojenie 'pypcia' bo większość zostaje na święta ale i to się liczy :drool: A rolady będę robić na niedzielę i też większość zamrożę na świąteczną wyżerkę.

Aguś czy ta podopieczna w ciąży to z tego domu dziecka o którym pisałaś wcześniej - że z pracy macie zrobić jakieś prezenty?
Dobry pomysł z takim patronatem :thanks:

Ogród Aguniady cz. 2 12 Gru 2014 02:01 #320466

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Aguniada wrote:
Taki standardowy obiad z dwóch dań u Aguni to skisły krupnik na pierwsze i ryba z wnętrznościami na drugie... bójcie się deseru!!!

Bosszzzzz.. a moje papiery adopcyjne w toku rozpatrywania :dazed:

Ogród Aguniady cz. 2 12 Gru 2014 08:24 #320476

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Nad Warszawą chmury, przez które widać jaśniejsze przebłyski. Trudno określić, jaki będzie ten piątek, piąteczek, piątunio, ale jedno jest pewne - front nadciągający wraz z Aleksandrą przynosi niepokój i coś czaszka zaczyna mnie cisnąć.
Oby to nie było zapowiedzią weekendu z migreną.

Moniko, tylko spokojnie! W domu wszyscy jeszcze żyją, nie będzie tak źle - chyba :devil1:
Januszu, kolejna piękna karta wspólnego życia - gratuluję Wam!
Na upływający czas jeszcze nie wynaleziono złotego środka, zatem nie mamy wyjścia i musimy się z nim pogodzić.
Niech tych wspólnych zakrętów będzie jeszcze wiele :)
Majutek, mój M. przeczytał o bigosie i już wiem, jakie będę miała zajęcie na jutro :)
W sumie, bardzo lubię gotować tę potrawę :)
Podopieczna pochodzi z domu dziecka, o którym pisałam w kontekście firmowym... ja jej jednak nie pozostawię na jednorazowej akcji - będzie mogła liczyć na anonimową pomoc z mojej strony.
Czuję, że tak trzeba.
Haneczko, ten dom dziecka jest w tym roku wspomagany przez moją firmę, a dodatkowo każdy z pracowników mógł dobrowolnie zostać Św. Mikołajem dla jednego z czterdziestorga dzieci... Dziewczyna mnie nie zna i chyba nie ma takiej potrzeby, bym się ujawniała - najważniejsze, żeby miała wsparcie...

Miłego piąteczku!

Ogród Aguniady cz. 2 12 Gru 2014 10:01 #320486

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Agunia, witaj piąteczkowo :dance:
U nas od rana świeci dawno niewidziane słoneczko, od razu chce się żyć! Na razie nie wieje i mam nadzieje, że tak pozostanie.
Przetrwać jakoś dzisiejszy dzień w pracy a potem wreszcie wolne. Na dzisiejszy wieczór mam zaplanowany wypad do knajpki na kolację i koncert, jutro jakieś przedświąteczne porządki, a w niedzielę wyprawa na lodowisko. Oby tylko pogoda dopisała.
Miłego dnia!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Ostatnio zmieniany: 12 Gru 2014 10:04 przez dodad.

Ogród Aguniady cz. 2 12 Gru 2014 14:37 #320532

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Witaj Agusia!
Jak tam leci piątunio ? Mam nadzieję, że czaszka jednak nie dymi i będziesz mieć spokojny weekend czego Ci szczerze życzę :kiss3:

Ciekawe jak Ci ten bigos wyjdzie :devil1: oczywiście żartuję ..każdemu kto coś działa może się co nieco przydarzyć i już ale gawiedź forumowa Ci tego nie zapomni :rotfl1: dobrze, że masz do tego dystans :)

a co będziesz focic w weekend ? Masz teraz jakieś zajęcia ? Ja za tydzień mam the last time ale mimo tego mam zrobić fotoreportaż dokumentacyjny z trudnego tematu ...no trudnych czy ciężkich tematów jest sporo ale żeby porządnie zrobić takie zadanie to potrzebny jest czas i wgryzienie się w temat....no w każdym razie jest to wyzwanie.

Piękny gest wobec podopiecznej.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.584 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum