Dzień dobry!
Zimno dziś... jak wstałam, na termometrze było jedynie 8,9st.
Potem ociepliło się do 12stu, ale wciąż chłodno... szybkim krokiem przemierzałam drogę z parkingu do biurowca.
Czas pomyśleć o cieplejszych kardiganach i wyciągnąć szale i pashminy.
Bożenko, szklaneczka mojito bardzo wczoraj byłaby wskazana! Posiłkowałam się tylko Desperadosem, ale to wiesz, taka pozorna ulga. Stres mimo wszystko pozostaje...
Roślinki śliczne i dorodne, więc z pewnością będą pięknie rosły!
Gosiu, nie, nie - u mnie nie ma powodu do jakichś negatywnych uogólnień, bo generalnie jest dobrze. To tylko konkretna sytuacja, komplikująca dość mocno życie, ale czyż nie przychodzi nam na co dzień zmaganie się z ciągłymi zmianami? To jest wpisane w nasze życie. Muszę złapać do tego odpowiedni dystans.
Cieszę się, że u Ciebie zmierza ku lepszemu... permanentny stres pracowy to nie jest fajna rzecz.
Trzymaj się!
Na rabatach robię luzy, bo jakoś zaczął mi doskwierać busz, który przestawałam ogarniać.
Na wiosnę czeka nas zdecydowane cięcie wszystkich krzewów.
Robaczku, odreagowanie z łopatą z pewnością pomogło.
Mam nadzieję, że dziś będzie dzień lepszych wiadomości.
Pod 'nóż' poszły piękne róże: Mary Rose, Heritage, Chippendale, A Shropshire Lad, Mrs. John Laing.
Nie pytaj dlaczego, po prostu muszę.
Małgosiu, widzę, że nie tylko ja walczyłam wczoraj z trudną sytuacją.
Mam nadzieję, że obie dziś będziemy miały lepszy dzień.
Przyznam, że generalnie dość dobrze radzę sobie ze stresem, jednak wczoraj był ten jeden za dużo.
Oby dziś było spokojniej, tego nam życzę
Na szczęście, jak piszesz, możemy złapać odpowiedni dystans do wszystkiego w ogrodach... czyż to nie swoisty odwyk od szarej i często trudnej rzeczywistości?
Aniu, dwadzieścia kolejnych lat w kieracie - to i mnie przeraża. My kobiety mamy tyle zajęć pozazawodowych, że utrzymanie się w wysokiej kondycji intelektualnej przez dwie dekady wydaje się być naprawdę dużym wyzwaniem. Czy w ogóle możliwym, i czy w ogóle ktoś będzie nas chciał jeszcze zatrudniać?
Frustruje mnie to ogromnie...
Dobrego dnia wszystkim! Jutro już piątek