Dobry wieczór!
Trawy w dużej mierze posadzone. Na rabacie od modrzewia Blue Rabbit Weeping w prawo przybyły:
- palczatka Gerarda
- śmiałki 3szt.
- molinia caerulea Variegata 3szt.
- molinia caerulea Edith Dudszus
- carex muskingumensis(turzyca palmowa)
- miskant Little Zebra
- luzula 3szt.
Na innej rabacie, jako towarzystwo dla miskantów giganteus, jeżówek i lawendy, dosadziliśmy miskanta tzw. Białe Pióro (muszę to sprawdzić, ale chyba chodzi o miskanta cukrowego).
Na jutro pozostały do posadzenia miskanty Morning Light i Augustfeder, molinia wysoka (ogromna, nie znam nazwy), proso skryte i szarobródek syberyjski - wymaga to jednak drobnej reorganizacji na dwóch rabatach
Czy muszę pisać, że jestem przezadowolona?
Aniu, przyznaję bez bicia, że trawy całkowicie skradły moje serce. Najchętniej totalnie przearanżowałabym ogród i poszła dalej w ich kierunku, ale fakt jest taki, że mimo to, chcę zachować proporcje między nasadzeniami a trawnikiem, utrzymać przestrzeń i oddech. Już i tak jest przeładowanie, które będziemy się starali ujarzmić. Nie dziwię się, że i Ciebie trawy ozdobne ujmują. O tej porze roku i później, one są wprost niezastąpione.
Aguśka, wiesz, dzisiaj mnie córka zapytała, czy ja na pewno ze wszystkim podołam. Prawdę mówiąc, nie wiem, ale działanie sprawia mi olbrzymią radość, sprawia, że resetuję mózg ze wszelkich problemów, a spełniając marzenia, dodatkowo daję sobie powody, by każdego kolejnego dnia wstawać z uśmiechem i poczuciem, że czas nie przecieka mi przez palce.
Z tymi zdjęciami, to będziemy się wspólnie uczyć
Podzielę się wiedzą. Fotografia, to jedna z moich pasji, ale wciąż taka niespełniona.
Alicjo, strasznie mi miło gościć Cię znowu z moim wątku!
Bardzo się cieszę, że nie stracimy kontaktu.
Zdjęcia C + K są świetne, moje podążają gdzieś tam, w ogonku...
Bogusiu, koźlaki pod brzozami zbieram codziennie - jest wysyp
Proszę o zdjęcie lisicy!
Do zobaczenia
Kasiu, wizyty w Borach szczerze zazdroszczę - jestem przekonana, że spędzisz cudowny czas, zresztą, Ty to wiesz
Wiedzą z kursu postaram się podzielić, chociaż nauczycielem jestem kiepskim...
Mam ogromny apetyt na ten czas
Miłego wieczoru!
Próbka nowego look'u rabaty... poza wymienionymi trawami, rosną tam także turzyce Frosted Curls, rozplenice o ciemnych kłosach (nie Rubrum, tylko zimujące - nie znam nazwy) oraz rozchodniki Twinkling Star. Myślę, jestem pewna, że całość ogromnie zyskała!
Zdjęcie kiepskie, bo i wieczorem, i ręce trzęsące...