TEMAT: Adasiowe grządki i rabatki

Adasiowe grządki i rabatki 13 Gru 2014 19:54 #320718

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
A, to Ty masz urodziny Anusiu? Dlaczego nic nie wiem? :oops: Zdrowia, spokoju i wielu dobrych wzruszeń. I niech Twój Anioł Opiekuńczy zawsze będzie blisko Ciebie i wszystkich drogich Ci istot :hug: :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

Zielone okna z estimeble.pl

Adasiowe grządki i rabatki 13 Gru 2014 20:42 #320732

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Anulu, zdrowia, więcej dobrych wiadomości, radości i spełnienia marzeń :kiss3: :drink1: .
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Adasiowe grządki i rabatki 13 Gru 2014 22:15 #320756

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Na lepszy dzień....
reklamacje2013198.jpg

jesiennyszron2011034.jpg

jesiennyszron2011037.jpg
Ostatnio zmieniany: 13 Gru 2014 22:36 przez sierika.

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 06:48 #320778

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Aniu palę się ze wstydu :oops: .Przepraszam ,że jestem ślepa wrona :placze: .Wiesz ,że życzę Ci najlepiej na świecie .Spełnienia marzeń więc i niech szczęście zawsze będzie z Tobą :hug: :hug: :hug:

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 11:12 #320804

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Aniu i ja śpieszę z (po)urodzinowymi uściskami :hearts: Żeby Ci się spełniły wszystkie marzenia oprócz jednego, bo fajnie jest marzyć :)

Wczoraj też świętowałyśmy urodziny pewnej Ani, z naszej robótkowej paczki, na comiesięcznym spotkaniu koralikowym :P
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 13:26 #320836

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Majeczko, Myszko, Romuś, Sieriko, Chester, Anulko Anabuko, Haneczko i Kasieńko ... :kiss3:

Chciałabym wszystkim bardzo serdecznie podziękować – Kochani! - z całego serca i ze wszystkich sił dziękuję za pamięć i życzenia urodzinowe – zupełnie niespodziewane i dlatego tym bardziej wzruszające – uśmiecham się więc najpiękniej, jak tylko potrafię :) :hug:

Wasze słowa otuchy i wsparcia uświadomiły mi natomiast , jak ważne i istotne jest w naszym życiu wspólne odczuwanie przygnębiających nastrojów i radzenie sobie z nimi … niekiedy wystarczy mały, niby nic nie znaczący gest, albo cicho wypowiedziane, niby mimochodem słowo, abyśmy w sposób niemal namacalny odczuli obecność naszego … Anioła.
One towarzyszą nam od początku – pomagają przyjść na świat, potem są z nami w każdej chwili i sekundzie naszego życia, aby po trudach ziemskiej wędrówki przeprowadzić nas Tam, na drugą stronę. Czasami zdarza się, że wysyłają nam dowód swej obecności – wierzę, że piórko lądujące u moich stóp lub wpadające przez otwarte okno to symboliczny gest anielskiej nieśmiertelności i dowód na to, że mój Anioł przy mnie trwa.
Powinniśmy się chyba nauczyć widzieć Anioła w każdym napotkanym człowieku – rozpoznamy Go z łatwością – wystarczy ciepłe spojrzenie, czuły uśmiech, wyciągnięta dłoń, życzliwość i dobre słowo … wszyscy to znamy, prawda ?
Anioły nie kłamią, są bezinteresowne, szczere, nie zwracają uwagi na nasze ułomności, są z nami bez względu na to, czy wierzymy w nie, czy zapominamy o ich obecności. Po prostu są.
Dlatego w przededniu zbliżających się Świąt życzę Wam wszystkim, aby zawsze na swojej drodze spotykał swojego Anioła i aby zawsze był Aniołem dla drugiej istoty …

Pozwólcie, że napiszę dwa słowa o naszych czworonożnych Aniołkach ... każdy z nas musi przejść czas żałoby w swoim, własnym tempie ... dla jednego będzie to jeden dzień, dla drugiego jeden miesiąc, a ktoś inny pozbiera się psychicznie po jednym roku ... jednak zawsze nadchodzi taki dzień, w którym Niebo zsyła nam cząstkę ukochanego psa pod inną postacią - i ta świadomość jest bardzo optymistyczna :)

Nasze tegoroczne rękodzieło :) - etapy powstawania Anielskiej rodzinki zamieszczę w wątku świątecznych ozdób.

W ten weekend naszym mieszkaniem zawładnęły także inne tajemnicze stworzenia, wprowadzając powoli w świąteczną i magiczną atmosferę ...

W dużym słoju zamieszkały ciastka na skwarkach - najlepsze ciasteczka, jakie kiedykolwiek jadłam :)

A poniżej pierniczki - w tym roku pieczone z przepisu Michała Sinthell :)- korzenne pyszności :)

Poniższe zdjęcie dedykuję naszym futrzakom ;-)

Garść dalszych pierniczkowych refleksji ...

Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): AGNESS, katja, piku, chester633, anabuko1, sierika, Amarant, Ewogrod, VERA, hanya

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 14:13 #320839

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Link do wykonania Anielskiej Rodzinki

aniołki

Link do skwarkowych drobiazgów

ciastka na skwarkach

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 15:38 #320852

• Roma
  • Roma's Avatar
Bardzo lubię takie nastrojowe wątki,jakoś tak ciepło i błogo robi się na duszy :kiss3: Aniu-wielkie dzięki za pomysł brzozowych aniołów,chyba zabiorę się za to :)

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 16:32 #320869

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aniu dziękuję za wspaniałe słowa o Aniołach :thanks:
Spotykamy je każdego dnia nawet nie zdając sobie z tego sprawy, a ten nasz osobisty ciągle gdzieś się koło nas kręci tylko my nie zawsze chcemy go dostrzec :huh:

Ps dopiero teraz doczytałam o urodzinach :oops: i składam jak najserdeczniejsze życzenia pomyślności i radości :kiss3:

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 16:49 #320872

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Aneczko wszystko piękne i świąteczne :hearts: Poczułam korzenny zapach pierniczków i ciepłą atmosferę jaką udało Ci się przekazać :hug:

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 18:03 #320889

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Prześliczne te aniołki, lubię prostotę i naturalne surowce, dzięki temu są niepowtarzalne...
W ciasteczkach jesteś przodowniczką, patrząc na nie cofam się pamięcią do dziecięcych wspomnień...dziękuję . :)
Opowieści o Aniołach odpowiem tak:

Tamtej nocy przyszły znów
rozjaśnione złotem piór
tak tęskniłem do nich zagubiony....

Z nieba spadło kilka łez
zapomniałem co mi jest
w takiej chwili bliskość leczy wszystko...

Były ze mną prawie wszędzie
tam gdzie miały być
gdy stos moich obaw płonął

bez nich byłbym strzępkiem siebie
burzą myśli złych.....
przed samym sobą chronią mnie....

coś mi mówi, weź z tym skończ
jesteś schizo albo co...
przecież są zmyślone, urojone
ale są......moje.... MB
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Adasiowa

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 19:26 #320909

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Romuś :)
Dzięki Tobie upiekłam ciastka na skwarkach; jeśli zrobisz jednego Aniołeczka z brzozy, będzie mi bardzo miło; gorąco Cię zachęcam - łatwiejsze to niż ciasteczkowa manufaktura ;-) a i efekt długotrwały; po słodkościach ostaną się okruszki ...

Majeczko :)
Zbyt często jesteśmy skupieni na samych sobie i stanowczo za rzadko kierujemy swoje myśli w stronę drugiego człowieka ... musimy się nauczyć żyć dla innych ... wtedy i nam będzie lżej, a innym istotkom - przyjemniej ... rozejrzyj się dookoła - jaką piękną misję mamy do wypełnienia :)
Dziękuję serdecznie za życzenia ... litościwie nie wypomnę sobie samej ilości przeżytych zim ;-)

Myszko :)
Bardzo się cieszę, że Ci się spodobało ... jeszcze tylko prawdziwa choinka, kilka świec i wigilijne kuchcikowanie ... kolędy niestety z płyty CD, ale pamiętam zamierzchłe czasy, kiedy moja Babcia grała na pianinie, a reszta rodziny, w miarę możliwości wokalnych, starała się dorównać babcinemu kunsztowi śpiewając , hmmm, raczej na kilka głosów ;-) ale i nastrój wigilii był wówczas zupełnie inny ...25 lat temu wszystko miało inny wymiar ...

Sieriko :)
To ja dziękuję ... o ciastkach przekonasz się sama :)
Okazuje się, że masz pod ręką subtelne wiersze na każdą okazję ! Twoje Anioły chciałoby się natychmiast przytulić ... takie prawdziwie opiekuńcze, ochronne i bardzo osobiste ...
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Adasiowe grządki i rabatki 14 Gru 2014 22:00 #320949

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Ależ tu nastrojowo i anielsko się zrobiło :woohoo: , śpieszę i ja spóźniona bardzo z urodzinowymi życzeniami dla Ciebie Aniu. Życzę Ci z całego serca by ta anielskość trwała jak najdłużej w Twym życiu, byś zawsze potrafiła się cieszyć każdym jego skrawkiem :flower2:

pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Adasiowe grządki i rabatki 15 Gru 2014 16:50 #321037

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Aniu, czekam tutaj i pod sosnami na wiadomości. Będziesz dzisiaj na pewno okropnie zajęta. Mam nadzieję, że wszystko idzie dobrze i kontrola veta nie wykaże żadnych kłopotów. Podwójna sosna przekazuje zieloną energię :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Adasiowe grządki i rabatki 15 Gru 2014 17:15 #321048

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Przeczytałam ,ze masz kolędy z płyt .I tu wyłazi ze mnie chwalipięta ,bo u nas kolędy śpiewamy wszyscy .
Nawet ja ,grubym głosem :happy2: Po operacji tarczycy głos do śpiewania bardzo mi się zmienił.Więc świetnie mi wychodzą wokalne doły .Córcia i wnusio cudnie grają na gitarach i to sprawia ,że wszyscy z radością czekamy na ten wieczór .To jest najpiękniejszy wieczór w roku.Piękne maczki dostałaś od Wiesi .
Aż łapią za serduszko ,takie delikatne :hug:

Adasiowe grządki i rabatki 15 Gru 2014 20:46 #321106

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Kochani moi :)
Dziękuję najserdeczniej, jak potrafię za wszystkie Wasze dobre fluidy i życzliwe myśli, jakie kierujecie w naszą stronę :) Takie pozytywne i bardzo wzruszające gesty niesamowicie wzmacniają i podbudowują ...
Szybciutko i w skrócie: Figo jest już z nami, wizyta u weterynarza Marcina ujawniła bardzo słabe serduszko, mocno powiększoną wątrobę i niestety, prawdopodobną cukrzycę :( ale musimy wziąć się w garść i .... powinno być dobrze. W domku atmosfera całkiem spokojna, wszystkie czworonogi stanęły na wysokości zadania :) Jutro być może dłuższa relacja ...
Niemniej nadal proszę Was ,kochani o trzymanie kciuków - za co będę bardzo, bardzo wdzięczna ...
Wiesiku, Haneczko i Myszko
dziękuję cieplutko za pamięć :) :kiss3:
p.s. w tej chwili Figo zwinął się w kłębuszek na nowym kocyku - koło pieca ;-)

Adasiowe grządki i rabatki 15 Gru 2014 20:50 #321108

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Kciuki oczywiście trzymam śląc głaski dla całej sfory. Biedactwo schorowane znalazło ciepły dom to będzie dobrze. Fajnie, że domowe czterołapy spisały się na medal :) . A jak się ma Dredzik?
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 15 Gru 2014 20:51 przez piku.

Adasiowe grządki i rabatki 15 Gru 2014 21:00 #321110

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Wiesiku :)- Makowa Panienko ....
Piękne maki, skąd wiedziałaś, że kocham wszystkie polne kwiaty ? Dziękuję :)
Dredzik musi być poddany kastracji, aby ratować prostatę i wyeliminować dalsze jej powiększanie i silny ból. Jesteśmy umówieni po Świętach. Najbardziej cieszy mnie w całej tej sytuacji fakt, że obaj panowie są z nami na dobre i na złe ...
Pozdrawiam cieplutko ... Do jutra :hearts:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.745 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum