Dobry wieczór
Leń Ulubiony zagościł na dobre i nie ma ochoty mnie opuścić
Myślałam, że po upałach ruszę do prac ogrodowych z wielkim ogniem, a tu nic z tych rzeczy
Podlewam rzecz jasna, bo to codzienny rytuał, ale poza tym najlepiej mi wychodzi bimbanie
Wczorajszy deszczyk przyniósł ukojenie duszy, nie podlał nic, cieszę się jednak z tej odrobiny wilgoci w powietrzu; musi naprawdę mocno lać, żeby woda przez korony drzew dotarła do ziemi. Na razie nie ma chyba szansy na porządne deszcze, w prognozach jakieś tam kropelki obiecują, ale nie da się tego traktować poważnie.
Krzysiu, zdecydowanie wolę mieć zielono niż kolorowo, odrobina barw zieleni nie zaszkodzi, a jeszcze ją podkreśli; sporo roślin wylatuje, bo nie mam miejsca na wszystko, a zdecydowanie wolę hosty niż kwiatki. Rewolucja ogrodowa zacznie się lada moment, jak tylko Leń pozwoli na działanie
Gotowania w upały współczuję, ale Twoi chłopcy muszą jeść, my jesteśmy mocno dojrzali i najlepiej nam robi to, czego nie zjemy
Pikutku, dzieci Cesarzowej u mnie też w doniczkach, dopiero teraz wysadzę kilka najmocniejszych; a szczerze mówiąc jeszcze się waham, czy nie będzie dla nich bezpieczniej w donicach
Majko, zielone, bo podlewam i podlewam i tak dzień w dzień bez końca. Mam studnię to sobie pozwalam
Deszcz wczorajszy to też było ileś tam kropelek, ale i tak mnie ucieszył.
Bardzo się ucieszę z listy Twoich lilii, poczytam sobie
A gdzie kupowałaś? Zamówiłam Pretty Woman, ma troszkę różowego, ale wydawało mi się, że jest taki wpadający w lila
Olu, drzewa uczą cierpliwości, choć są takie, które szybko dają upragnione miejsce na cienioluby. Dosadziłam brzozy i klony, szybciutko urosną
Leń odpuści i ruszę do prac ogrodowych jak burza
Najważniejsze, że jest wreszcie chłodno, reszta się ułoży.
Marku , jak pisałam wcześniej: deszcz był symboliczny, działanie terapeutyczne, ale nie ogrodowe. Następnym razem popada u Ciebie
Mróweczko, zazdroszczę pompy, ale nie burzy. Rośliny dają radę, bo podlewanie chodzi cały dzień, bez tego wyglądałoby wszystko, jak las za płotem
I znowu zdjęcia sprzed kilku dni
Wszystko zielone