TEMAT: Jaśkowa Polana 2015-2016

Jaśkowa Polana 2015 23 Wrz 2015 17:51 #403717

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Rabata trawiasta jest przepiękna! :thanks: . Normalnie cudo! Teraz jak kwitną trawy wygląda zjawiskowo :thanks: .

Swoją drogą to niepokazywanie jej tyle czasu na forum było świetnym zagraniem taktycznym :P - teraz wszystkim szczęki opadną :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana 2015 23 Wrz 2015 18:30 #403719

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Romeczko, ja także padłam z zachwytu!
Cudownie Ci to miejsce się udało. Naturalistycznie, romantycznie, bardzo sielsko, dzięki rozchodnikom.
Bravissimo :)

Jaśkowa Polana 2015 23 Wrz 2015 21:26 #403790

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Trawki pięknie się prezentują tej jesieni :) Jeszcze dwa lata i u mnie również będzie co oglądać :search:

Jaśkowa Polana 2015 23 Wrz 2015 21:34 #403795

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Romciu..warto było czekać na TAKIE zdjęcia- ależ piękna rabata trawiasta :woohoo:
Na Twojej przestrzeni można poszaleć i cudownie wydobyć ich piękno.. każda z traw podkreśla urodę sąsiadujących trawek :hearts: Cudnie masz i wstyd, wstyd, że kazałaś tyle na fotki czekać. Ale jak Dorcia wspomniała..zbieram szczękę i już nie marudzę :hug:

Jaśkowa Polana 2015 23 Wrz 2015 23:16 #403819

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Ja też, podobnie jak Marta mam kłopot z wypatrzeniem tych dziur na trawiastej :think: . Jeśli mamy coś dobrać to musisz wskazać konkretne miejsca.
I co to za piękny miskant? Czy znasz jego nazwę?Roma wrote:

Jaśkowa Polana 2015 23 Wrz 2015 23:31 #403822

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
1-DSCF2001-010.jpg

a te grzyby to z Białorusi czy z targu w Nowym....... :rotfl1: :devil1: :wink4: .

Chyba ja też zacznę kusić (tylko czym...jajecznicą na boczku.... :dazed: ) by przyjechał ktoś do mnie i przerobił aranżacje rabatowe, trawiasta jest :thanks: .

Jaśkowa Polana 2015 24 Wrz 2015 09:22 #403888

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Twoja rabata z trawami i mi do gustu przypadła ,jako że bierze mnie ostatnio na trawy :crazy: Nie daj Boże aby mi się rozwinęło ,bo już nie mam co wywalić .O takiej rabacie ,jak Twoja to mogę tylko pomarzyć :flower1:

Jaśkowa Polana 2015 24 Wrz 2015 21:38 #403993

• Roma
  • Roma's Avatar
Madziu, niestety,nie mam głowy do nazw a znaczniki ciągle gdzieś giną :jeez: Możesz coś więcej napisać na temat zakazu zbierania grzybów?Pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
Dorcia,czy Ty zawsze musisz mnie rozgryźć :devil1:
Aguś,na szczęście,wreszcie w tym roku zrozumiałam,że nie wszystko co podoba mi się w innych ogrodach może rosnąć również na naszej polanie.Pomału zaczyna to do mnie docierać :club2:
Bożenko,już za rok będziesz słuchała szumu traw :)
Monia,takie słowa to miód na moje skołatane serce :kiss3: :kiss3:Coś mi się wydaje,że wcale nie mamy więcej przestrzeni niż u Was :)
Edytko,niestety nie znam nazwy :hammer: :jeez: może ktoś zajrzy i rozpozna? Z tymi dziurami to jest tak,że specjalnie je ukrywałam,jutro przedstawię całą prawdę i pokaże luki do obsadzenia :)
Paweł,dobrze,że wreszcie się odezwałeś,już zaczęłam się martwić o Ciebie.Mój Drogi,grzybki to Sprawka Sławka(zięcia) z tego co mi wiadomo to nazbierał je nieco bliżej niż z okolić Białorusi,coś wspominał o Czarnobylu :P :devil1: :devil1:
Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby Ci ktoś próbował zmieniać ogród :P ja to co innego :) Jak by nie było to i Ty masz swój wkład w tę rabatę :)
Nowinko,jak się dobrze rozejrzysz to zapewne znajdziesz skrawek ziemi na trawy :) a trawnika czasami nie masz za dużo? ;)
Chyba jakieś fatum wisi nad naszą polaną :( Dopiero co pochowaliśmy Biankę a już mamy kolejny problem :placze: Nasza sznaucerka Lejdy dorwała się do winogron i spuchła jak balon,brzuszek miała taki nadęty,że miałam obawę czy dojedziemy z żywą do weta.Na szczęście po kroplówkach brzuszek zmalał i w nocy wróciła do domu.
USG wykazało powiększoną wątrobę i teraz przez dwa kolejne miesiące ścisła dieta i leki na wątrobę.Dzisiaj o 20:00 przyszły wyniki,które na szczęście nie są najgorsze.No ale dosyć biadolenia.Teraz trochę z ogrodowego podwórka.
Moje jesienne róże :)

Ostatnio zmieniany: 24 Wrz 2015 21:47 przez Roma.

Jaśkowa Polana 2015 24 Wrz 2015 21:40 #403995

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Roma, czekam na to z niecierpliwością :) Widzę , że twoje róże zadają szyku. Minione suche lato mocno doświadczyło sporą rzeszę ogrodników w kraju.

Jaśkowa Polana 2015 24 Wrz 2015 21:50 #403999

• Roma
  • Roma's Avatar
Bożenko,mnie też susza zniszczyła jedną co nieco :( najbardziej ucierpiało wrzosowisko,które niestety miuszę od nowa odbudować.Zaledwie 30% wrzosów się ostało.

Jaśkowa Polana 2015 24 Wrz 2015 22:17 #404006

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83278
Romo, wyobrażam sobie Twój strach, a ja myślałam, że tylko beagle są takimi żarłokami, że pochłoną wszystko, w każdej ilości, nawet gdyby miały pęknąć, jak krowa. Całe szczęście, że wątroba się regeneruje, będzie dobrze, tylko już żadnego winobrania na własną rękę, tfu, łapkę :hammer:
Twoje róże przecudnej urody, zwłaszcza ta pąsowaRoma wrote:
i oczywiście ta pomarańczowa, to mój ulubiony kolor kolczastych piękności.Roma wrote:
Zazdroszczę, tegoroczna katastrofalna susza sprawiła, że u mnie właściwie nie ma kwiatów (zimowity jakieś wyłażą, ale marnie im idzie przez betonową glebę), a te kilka moich różyczek ledwie przędzie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, Kalina

Jaśkowa Polana 2015 25 Wrz 2015 01:25 #404025

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
U Ani wyczytałam, że i u Was psiaki ciśnienie podniosły.. :jeez: DObrze, że się na strachu skończyło i wszystko wychodzi na prostą! Swoją droga..ciekawe, czy jest jakiś psi hepatil :think:

Wracając do Twojej dla mnie odpowiedzi..wydaje mi sie, że macie znacznie więcej, niż ja.. U nas cała działka to zaledwie 660mkw..w tym dom, podjazd :jeez: i sąsiedzi dookoła..a u Was- las :woohoo:

Jaśkowa Polana 2015 25 Wrz 2015 01:38 #404027

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Roma wrote:
Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby Ci ktoś próbował zmieniać ogród :P ja to co innego :) Jak by nie było to i Ty masz swój wkład w tę rabatę :)

Kochana..... :wink4: przydałyby się jakieś ręce do pracy w ogrodzie :think: , po pogodowym piekarniku jakoś byle jak zrobiło się w ogrodzie i wykarczuję troszkę krzewów...może jakieś drzewko....nie ma to jak urządzać ciągle coś na nowo....Lejdi bym nie podejrzewał o zapędy owocowe... :devil1: ...chociaż ona zawsze czai przy talerzach....
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana 2015 25 Wrz 2015 08:57 #404059

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Roma - cudnie ! Rabata hostowa, trawiasta :hearts: , zdrowe, piękne róże :)
Mam nadzieję, że Lejdy szybko wróci do zdrowia :hug:

Jaśkowa Polana 2015 25 Wrz 2015 09:38 #404074

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Romo rabata trawiasta przecudnej urody :bravo:
Mi też ostatnio chodzą po głowie trawy, w moim lesie dobrze by wyglądały :unsure:

Jaśkowa Polana 2015 25 Wrz 2015 20:00 #404186

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Romuś :)
Bardzo serdecznie dziękuję za trzymanie kciuków, pamięć i dobre myśli - przyniosły efekt :kiss3:
Mam nadzieję ( ogromną ! ), że i Wasza suczka dochodzi do siebie ... wierzę w to i przytulam Was do serca ....
pozdrawiam cieplutko.
p.s. bardzo dorodna i dojrzała rabata z trawami - wygląda pięknie!
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Jaśkowa Polana 2015 25 Wrz 2015 21:44 #404217

• Madziara
  • Madziara's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 392
Romciu,tak mi przykro z powodu suni :(
Do miechla jakby sie dorwala,to ok,ale do winogron :blink: ,co ja podkusilo :think:
Dobrze,ze szybko zareagowalas i jestescie na prostej.Duzo zdrowka suni zycze :hearts:
A zakazy zbierania grzybow,sa od zawsze,odkad tu jestem(czyli 13 lat).Z jakiego powodu nie wiem w 100 %,cos kiedys obilo mi sie o uszy,ze chodzilo o obcokrajowcow,ktorzy nagminnie truli sie grzybami,a panstwo musialo ich,za wlasne pieniadze leczyc :teach:
Jak zlapia na zbieraniu grzybow,to dostaje sie piekny mandacik,w wysokosci 500 euro,a grzybki,na oczach sa niszczone przez sluzby.
Dlatego troche sie kryje z tym,samochod stawiam dosc blisko lasu i zawsze jest ze mna pies :rotfl1: Grzyby niestety kitram do reklamowki i szybko uciekam z lasu.Ale okazy sa naprawde nieraz takie,ze ho,ho :woohoo:
Rozyczki sliczne,pieknie Wam kwitna.U mnie pogoda paskudna byla przez dwa tygodnie,to i opoznia troche rozwiniecie pakow :dry:
Czy pierwsza rozyczka,to Nostalgie ?
Serdecznie pozdrawiam,Magda :)
Ostatnio zmieniany: 25 Wrz 2015 21:49 przez Madziara.

Jaśkowa Polana 2015 25 Wrz 2015 21:45 #404218

• Roma
  • Roma's Avatar
Łatko-u nas wszystkie sępią ale Lejducha to mistrzyni świata w tej dziedzinie.Moje róże dopiero teraz odżyły,latem nie dało się na nie patrzeć.
Monia,niestety nie skończyło się na strachu,wątroba bardzo powiększona i teraz trzeba mocno jej pilnować.Na razie dostaje espumisan dla niemowląt i przez dwa miesiące Biohepanex.
Co zaś tyczy się działki to faktycznie mamy trochę więcej bo pod same rabaty około 800m
Paweł,nie wierzę,że wpuściłbyś kogoś obcego do ogrodu coby Ci się rządził :P
Moni,mam nadzieję,że wydobrzeje choć ma już swoje lata (13)Za pochwały :kiss3: :kiss3:
Dorotko,ja już dojrzewam do tego aby sadzić rośliny które sobie poradzą w takiej piaskownicy jak u mnie i jeszcze będą współżyć z leśnym otoczeniem.
Aniu,dziękujemy i my mamy taką nadzieję,trudno byłoby pogodzić się z kolejną stratą w tak krótkim czasie :placze:
Madziu,no to teraz już rozumiem,myślałam,że u nas w kraju gdzieś jest zakaz ;) Do mięsa już raz też się dorwała i trzeba było ją ratować,utrapienie z tą małą małpą.U nas dzisiaj był piękny słoneczny dzień aż miło było posiedzieć na dworze.
Dzisiejszy dzień był wymarzonym dniem na prace w ogrodzie.Trochę popracowałam w warzywniku i zaczęłam porządki w żurawkach.Niestety pod kilkoma roślinami nadal żerują opuchlaki :angry: Jutro będzie wymiana ziemi i wrotycz pójdzie w ruch :evil: Fotek ogrodowych brak :P
Ostatnio zmieniany: 25 Wrz 2015 21:50 przez Roma.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.741 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum